Ухвала
від 17.10.2018 по справі 635/5409/17
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД


У Х В А Л А

18 жовтня 2018 року

м.Харків

справа № 635/5409/17

провадження № 22-ц/818/760/18

Харківський апеляційний суд у складі:

Головуючого: Маміної О.В.

суддів: Бурлака І.В., Кіся П.В.

розглянувши цивільну справу за позовом прокурора Харківської області, який діє в інтересах Фронду державного майна України до Приватного акціонерного товариства «Санаторій «Рай-Оленівка», ОСОБА_1, Виконавчого комітету Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області, треті особи Приватне акціонерне товариство лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця», Комунальне підприємство «Харківське районне бюро технічної інвентаризації» про визнання недійсним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, визнання недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно, витребування майна з чужого незаконного володіння, скасування рішення про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно за апеляційною скаргою Прокуратури Харківської області на рішення Харківського районного суду Харківської області від 02 березня 2018 року, -

в с т а н о в и в :

Рішенням Харківського районного суду Харківської області від 02 березня 2018 року за позовом прокурора Харківської області відмовлено.

На вказане рішення суду першої інстанції Прокуратурою Харківскої області подано апеляційну скаргу.

Ухвалою Апеляційного суду Харківської області від 18 травня 2018 року відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Прокуратури Харківскої області

на рішення Харківського районного суду Харківської області від 02 березня 2018 року по цивільній справі за позовом прокурора Харківської області, який діє в інтересах Фронду державного майна України до Приватного акціонерного товариства «Санаторій «Рай-Оленівка», ОСОБА_1, Виконавчого комітету Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області, треті особи Приватне акціонерне товариство лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця», Комунальне підприємство «Харківське районне бюро технічної інвентаризації» про визнання недійсним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, визнання недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно, витребування майна з чужого незаконного володіння, скасування рішення про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно.

30 травня 2018 року вищезазначену справу призначено до розгляду.

Згідно з підпунктом 3 пункту 3 Розділу ХП «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» апеляційні суди, утворені до набрання чинності цим Законом, продовжують здійснювати свої повноваження до утворення апеляційних судів у відповідних апеляційних округах. Такі апеляційні суди у відповідних апеляційних округах мають бути утворені та розпочати здійснювати правосуддя не пізніше трьох років з дня набрання чинності цим законом.

Відповідно до пункту 8 розділу ХШ Перехідних положень ЦПК України у редакції Закону України № 2147-УШ від 03 жовтня 2017 року «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів» (далі - Закон № 2147-УШ), що набув чинності 15 грудня 2017 року, до утворення апеляційних судів в апеляційних округах їхні повноваження здійснюють апеляційні суди, у межах територіальної юрисдикції яких перебуває місцевий суд, який ухвалив судове рішення, що оскаржується.

Указом Президента України від 29 грудня 2017 року № 452/2017 «Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах» Апеляційний суд Харківської області ліквідовано та утворено Харківський апеляційний суд в апеляційному окрузі, що включає Харківську область, з місцезнаходженням у місті Харкові.

Указом Президента України від 28 вересня 2018 року №297/2018 «Про переведення суддів» суддів Апеляційного суду Харківської області переведено на посаду суддів Харківського апеляційного суду.

02 жовтня 2018 року справу за позовом прокурора Харківської області, який діє в інтересах Фронду державного майна України до Приватного акціонерного товариства «Санаторій «Рай-Оленівка», ОСОБА_1, Виконавчого комітету Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області, треті особи Приватне акціонерне товариство лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця», Комунальне підприємство «Харківське районне бюро технічної інвентаризації» про визнання недійсним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, визнання недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно, витребування майна з чужого незаконного володіння, скасування рішення про державну реєстрацію права власності на нерухоме майноза апеляційною скаргою Прокуратури Харківської області на рішення Харківського районного суду Харківської області від 02 березня 2018 року - передано до Харківського апеляційного суду.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 16 жовтня 2018 року визначено колегію суддів для розгляду даної справи: суддя-доповідач - Маміна О.В., судді - Бурлака І.В., Кісь П.В.

За правилами ч.3 ст. 3 ЦПК України в редакції Закону № 2147-УШ, провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

З урахуванням вищевказаного, колегія суддів вважає за необхідне прийняти справу до свого провадження та призначити її до судового розгляду.

Керуючись ст.ст. 365, 366 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Прийняти до свого провадження справу за позовом прокурора Харківської області, який діє в інтересах Фронду державного майна України до Приватного акціонерного товариства «Санаторій «Рай-Оленівка», ОСОБА_1, Виконавчого комітету Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області, треті особи Приватне акціонерне товариство лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця», Комунальне підприємство «Харківське районне бюро технічної інвентаризації» про визнання недійсним та скасування рішення органу місцевого самоврядування, визнання недійсним свідоцтва про право власності на нерухоме майно, витребування майна з чужого незаконного володіння, скасування рішення про державну реєстрацію права власності на нерухоме майноза апеляційною скаргою Прокуратури Харківської області на рішення Харківського районного суду Харківської області від 02 березня 2018 року.

Призначити справу до апеляційного розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні Харківського апеляційного суду на 15 год. 30 хв. 13 листопада 2018 року.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий: О.В. Маміна

Судді: П.В. Кісь

І.В. Бурлака

СудХарківський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення17.10.2018
Оприлюднено08.08.2022
Номер документу77212569
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/5409/17

Постанова від 05.02.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

Постанова від 05.02.2019

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

Ухвала від 17.10.2018

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

Ухвала від 18.10.2018

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Маміна О. В.

Ухвала від 30.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Кружиліна О. А.

Ухвала від 18.05.2018

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Кружиліна О. А.

Ухвала від 27.04.2018

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Кружиліна О. А.

Ухвала від 14.02.2018

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна О. М.

Рішення від 02.03.2018

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна О. М.

Рішення від 02.03.2018

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні