Ухвала
від 17.10.2018 по справі 162/90/18
ЛЮБЕШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 162/90/18

Номер провадження 2/162/76/2018

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

17 жовтня 2018 року смт. Любешів

Любешівський районний суд Волинської області у складі:

головуючого - судді Гладіч Н.І.,

за участю секретаря судового засідання Пилипчук Р.М.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Любешівський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області, про зменшення розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Любешівського районного суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Любешівський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області, про зменшення розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини.

Ухвалою судді від 16 травня 2018 року відкрито провадження у даній справі та призначено підготовче судове засідання .

В підготовче судове засідання позивач ОСОБА_1 та його представник ОСОБА_3 не з"явилися, але представник позивача ОСОБА_3 подала до суду заяву, згідно якої просила розгляд справи проводити без її участі та у відсутності позивача ОСОБА_1.

Відповідач ОСОБА_2 в підготовче судове засідання не з'явилась, в поданій заяві просить розгляд справи провести без її участі.

08 червня 2018 року відповідачем ОСОБА_2 подано до суду зустрічний позов про збільшення розміру аліментів, в якому просить залишити без задоволення позовні вимоги первісного позивача ОСОБА_1 про зменшення розміру аліментів, стягнути з ОСОБА_1 аліменти на її корист на утримання неповнолітнього ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, в розмірі 1/4 частини заробітку (доходу), але не менше 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку до досягнення повноліття.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - начальник Любешівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області ОСОБА_5, будучи належним чином повідомленою про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання, в судове засідання не з'явилася, про причини своєї неявки суд не повідомила.

Враховуючи, що всі особи, які беруть участь у справі в судове засідання не з»явилися, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, що узгоджується з положеннями ч. 2 ст. 247 ЦПК України .

Відповідно до вимог ст. 193 ЦПК України відповідач має право пред"явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об'єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Разом з цим, відповідно до ч.1 ст.194 ЦПК України зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред'явлення позову, повинна відповідати вимогам статей 175 і 177 цього Кодексу.

У відповідності до вимог ч.1 ст.193 ЦПК України відповідач ОСОБА_2 пред'явила зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Зустрічна позовна заява подана ОСОБА_2 з додержанням вимог статтей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб»єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду. Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

З врахуванням вимог ст.193 ЦПК УКраїни зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1, третя особа - Любешівський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області про збільшення розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини , приймається до спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Любешівський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області, про зменшення розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини.

Отже, вимоги за зустрічним позовом слід об"єднати в одне провадження з первісним позовом, оскільки обидва позови є взаємопов"язані і спільний їх розгляд є доцільним.

Суд, ознайомившись з матеріалами справи, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

До закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.193, 194, п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1, третя особа - Любешівський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області про збільшення розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини до спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Любешівський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області, про зменшення розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини.

Вимоги за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, третя особа - Любешівський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області про збільшення розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини об"єднати в одне провадження з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Любешівський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області, про зменшення розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини.

Закрити підготовче провадження по справі за первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Любешівський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області, про зменшення розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини та зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1, третя особа - Любешівський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області про збільшення розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини та справу призначити до розгляду по суті на 14 листопада 2018 року о 10 годині 00 хвилин.

Викликати сторони та представника третьої особи в судове засідання.

Копію зустрічної позовної заяви надіслати відповідачу за зустрічним позовом ОСОБА_1, роз'яснивши йому право надати відзив на зустрічний позов відповідно до ст.178 ЦПК України та додати до відзиву докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення відповідача, а також копію зустрічної позовної заяви надіслати представнику третьої особи - Любешівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області, роз'яснивши право подати пояснення щодо зустрічного позову відповідно до вимог ст.181 ЦПК України.

Також відповідачу за зустрічним позовом ОСОБА_1 необхідно додати до відзиву на зустрічний позов документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу за зустрічним позовом ОСОБА_1 та третій особі п»ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на зустрічну позовну заяву та відповідно пояснення щодо зустрічного позову.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Головуючий:

Дата ухвалення рішення17.10.2018
Оприлюднено22.10.2018
Номер документу77217290
СудочинствоЦивільне
Сутьзменшення розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини

Судовий реєстр по справі —162/90/18

Рішення від 14.11.2018

Цивільне

Любешівський районний суд Волинської області

Гладіч Н. І.

Ухвала від 17.10.2018

Цивільне

Любешівський районний суд Волинської області

Гладіч Н. І.

Ухвала від 05.09.2018

Цивільне

Любешівський районний суд Волинської області

Гладіч Н. І.

Ухвала від 16.05.2018

Цивільне

Любешівський районний суд Волинської області

Гладіч Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні