Ухвала
від 18.10.2018 по справі 755/15809/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/15809/18

1кс/755/5737/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"18" жовтня 2018 р. Дніпровський районний суд м. Києва в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотанняслідчого вособливо важливихсправах другогослідчого відділу управління зрозслідування кримінальнихпроваджень слідчимиорганів прокуратурита процесуальногокерівництва прокуратури м.Києва ОСОБА_3 ,у межахкримінального провадження,внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідувань за №42018100000000946 від 08.10.2018 року, про тимчасовий доступ до речей та документів,

в с т а н о в и в:

Слідчий вособливо важливихсправах другогослідчого відділу управління зрозслідування кримінальнихпроваджень слідчимиорганів прокуратурита процесуальногокерівництва прокуратури м. Києва звернувся до суду із клопотання, у межах кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018100000000946 від 08.10.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України, про надання тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення /виїмки/.

З клопотання вбачається, що членами угрупування створено та придбано низку підконтрольних підприємств: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), та інші (на даний час здійснюються заходи спрямовані на встановлення підконтрольних фіктивних СГД), що зареєстровані на номінальних керівників та засновників, які реального відношення до їх діяльності та управління коштами на їх рахунках не мають. В подальшому, на рахунки вказаних підприємств, невстановленими членами угрупування було налагоджено надходження безготівкових грошових коштів від вітчизняних СГД різних форм власності, які, в свою чергу, перераховуються на рахунки низки інших підконтрольних суб`єктів господарювання, з окремими ознаками фіктивності. Дані суб`єкти господарської діяльності використовуються у єдиній злочинній діяльності, направленій на надання легально діючим підприємствам у сфері сільськогосподарської діяльності незаконних послуг по переведенню безготівкових коштів в готівкові та забезпечення фіктивними бухгалтерськими документами, які у подальшому використовувалися службовими особами вказаних підприємств для збільшення валових витрат, податкового кредиту та документального підтвердження використання грошових коштів, з метою розкрадання державних грошових коштів і ухилення від сплати обов`язкових податкових платежів.

Також зазначено, що в свою чергу встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), згідно матеріалів податкової звітності, нібито мали фінансово-господарські взаємовідносини з підприємствами реального сектору економіки, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ). Проте, проведеними оперативними заходами встановлено, що зазначені операції мають фіктивний характер, оскільки, оплата за нібито поставлені товари та надані послуги не здійснювалась. Крім того, в ході телефонної розмови з керівниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » встановлено, що жодних фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » підконтрольні їм підприємства не мали (на даний час здійснюються заходи спрямовані на отримання пояснень від керівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » щодо зазначених фінансово-господарських операцій).

Крім того, в ході аналізу офіційних матеріалів державного інтернет-ресурсу « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (ІНФОРМАЦІЯ_7 ) встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) було визнано переможцем в низці закупівель, які відбувались за державні/бюджетні кошти.

При цьому, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », згідно матеріалів податкової звітності, в період з 02.05.2018 по 12.06.2018 нібито здійснювало закупівлю будівельних матеріалів та послуг у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на загальну суму 2262 120, 02 грн.

Крім того, в ході аналізу матеріалів податкової звітності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » нібито надавало послуги з бухгалтерського обслуговування за травень 2018 року на загальну суму 735000 грн. В свою чергу, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » нібито здійснювало ремонтні роботи в офісному приміщенні для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » на загальну суму 600000 грн. (дата виписки податкової накладної 16.05.2018, дата реєстрації: 11.06.2018).

Проведеними оперативними заходами встановлено, що безперешкодна реєстрація податкових накладних ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) по зазначених фіктивних фінансово-господарських операціях з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) не можлива без безпосереднього сприяння невстановлених співробітників ІНФОРМАЦІЯ_8 .

Крім того, у клопотанні зазначено, що з метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження всіх обставин, проведення судових експертиз, виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів та їх подальшому вилученні, а саме: документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які підтверджують фінансово-господарські відносини за період з 01.01.2018 по 30.09.2018 з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ).

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України слідчий суддя розглядає клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення документів.

Слідчий у судове засідання не з`явився, просив задовольнити клопотання у його відсутність.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступного.

Відповідно до вимог ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити її копії та вилучити їх /здійснити їх виїмку/.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні, є потреба у наданні тимчасового доступу до речей та документів.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи знаходиться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а також така інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з урахуванням можливості використати цю інформацію як доказ, відомостей що містяться у ній та відсутності можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 110, 163-165, 309 КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в:

Клопотання слідчогов особливоважливих справахдругого слідчоговідділу управління зрозслідування кримінальнихпроваджень слідчимиорганів прокуратурита процесуальногокерівництва прокуратури м. Києва ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчомув особливоважливих справахдругого слідчоговідділу управління зрозслідування кримінальнихпроваджень слідчимиорганів прокуратурита процесуальногокерівництва прокуратури м. Києва ОСОБА_3 , або слідчому групи слідчих у кримінальному провадженні за №42018100000000946 від 08.10.2018 року - ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 тимчасовий доступ до речей та документів, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за адресою: АДРЕСА_1 , які підтверджують фінансово-господарські відносини за період з 01.01.2018 по 30.09.2018 з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), та ряд інших виконаних робіт, договорів (додатків до договорів, банківських виписок, актів приймання-передачі товарів (робіт, послуг), додаткових угод, специфікацій до них, видаткових накладних, зовнішньо економічних контрактів, актів прийому-приймання виконаних робіт (наданих послуг) або товарів, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, інших документів, що підтверджують завантаження/розвантаження та транспортування ТМЦ, платіжних документів, векселів, актів приймання-передачі векселів, актів проведення взаємозаліків, сертифікатів, паспортів якості, документів листування з представниками та посадовими особами (в т.ч. роздруківок електронних документів), документів підтверджуючих повноваження отримувача товару (робіт, послуг) по вищевказаним контрагентам, а також документів на подальшу реалізацію (використання в виробництві, зберігання на складі) придбаної продукції (робіт, послуг і т.д.), в т.ч. документів участі та перемог у конкурсних торгах в закупівлях за державні кошти за вказаний період, та надати розпорядження про надання можливості вилучити оригінали цих документів.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення18.10.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77228345
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —755/15809/18

Ухвала від 17.01.2019

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

Ухвала від 18.10.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

Ухвала від 18.10.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

Ухвала від 18.10.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

Ухвала від 18.10.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

Ухвала від 18.10.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

Ухвала від 18.10.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні