Вирок
від 18.10.2018 по справі 759/2920/18
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ун. № 759/2920/18

пр. № 1-кп/759/501/18

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 жовтня 2018 року колегія суддів Святошинського районного суду м. Києва у складі:

головуючого судді: ОСОБА_1 ,

суддів: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

за участю секретаря: ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження № 42017100000000671 за обвинувальним актом стосовно

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , українки, громадянки України, уродженки м. Маріуполя Донецької області, не працюючої, не заміжньої, зареєстрованої та проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимої,

у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 321 КК України,

сторони кримінального провадження прокурор ОСОБА_6 , обвинувачена ОСОБА_5 , захисник ОСОБА_7 ,

В С Т А Н О В И Л А :

Під чассудового розглядувстановлено,що в середині 2014 року, точна дата не встановлена, у м. Києві ОСОБА 1, його брат ОСОБА 3 та співмешканка ОСОБА 1 ОСОБА 2, матеріали відносно яких виділені в інше кримінальне провадження, зазіхаючи на встановлені законодавством України суспільні відносини, з метою протиправного збагачення, вступили між собою у злочинну змову на спільне здійснення стійким ієрархічним об`єднанням (злочинною організацією) у складі декількох осіб, члени якого за попередньою змовою зорганізувались для спільної діяльності, з метою безпосереднього вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів, на що кожен надав свою згоду.

Вказані особи розробили план злочинної діяльності, який передбачав створення злочинної організації, до складу якої мали увійти у якості виконавців кілька осіб, для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, об`єднаних єдиним планом, з розподілом ролей кожного учасника, спрямованих на досягнення цього плану, відомого членам злочинної організації, з подальшим чітким їх виконанням, при суворому підпорядкуванні організаторам як лідерам злочинної організації і дотриманням встановленої ними дисципліни і конспірації.

На початковому етапі створення злочинної організації ОСОБА 1, ОСОБА 3 та ОСОБА 2, матеріали відносно яких виділені в інше кримінальне провадження, не маючи можливості одноосібно здійснювати заплановані ними злочини, оскільки для реалізації злочинного умислу потрібна участь кількох осіб, які мають діяти за чітко розробленим планом, з розподілом функцій між членами об`єднання, координуючи свої дії з іншими учасниками шляхом підтримання постійного зв`язку, в тому числі використовуючи засоби мобільного і електронного зв`язку, впровадженням та застосуванням у своїй діяльності елементів конспірації, що дозволило б уникнути кримінального переслідування з боку правоохоронних органів, запланували створити, очолити і керувати внутрішньо і зовнішньо стійким ієрархічним об`єднанням декількох осіб, метою діяльності якого було б вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, пов`язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та сильнодіючих лікарських засобів. При цьому, керівну роль у діяльності злочинної організації та вчинюваних його учасниками злочинів взяв на себе співорганізатор ОСОБА 1, який наданням відповідних вказівок, організовував діяльність зазначеного формування, спільно з іншими організаторами ОСОБА 3 та ОСОБА 2 координував дії кожного з учасників, здійснював контроль за процесом придбання, зберігання, перевезення, пересилання, виготовлення, збутом наркотичних засобів, психотропних речовин та сильнодіючих лікарських засобів, процесом централізованого акумулювання грошових коштів, отриманих від збуту, їх розподілу і спрямування для продовження незаконного обігу наркотичних засобів. При здійсненні діяльності злочинної організації від її учасників організаторами вимагалось би дотримання правил конспірації дій кожного, для чого б проводився інструктаж осіб, які безпосередньо займались виготовленням, зберіганням, перевезенням наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів щодо максимального маскування та приховування місць виготовлення, зберігання і збуту. А саме, автомобільний транспорт, який використовувався у злочинній діяльності, мав обладнуватися прихованими сейфами, для скритого зберігання і перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів засобами GPS стеження для контролю виконавців злочинів, визначались місця схову партій наркотичних засобів, для таємної передачі, як членам злочинної організації так і наркозалежним покупцям. Вимагалось забезпечення завуальованого спілкування в телефонних розмовах між учасниками, використання Інтернет мессенджерів, з метою невикриття та запобігання прослуховуванню їх розмов і злочинної діяльності правоохоронними органами. А саме, під час спілкування по мобільних телефонах в розмовах, як між учасниками організації, так і з наркозалежними покупцями мала б використовувалась спеціальна, заздалегідь обумовлена між ними термінологія.

Між організаторами ОСОБА 1, ОСОБА 3 і ОСОБА 2 ролі у злочинній організації розподілені наступним чином. Так, ОСОБА 1 відвів собі роль безпосереднього керівника, який здійснював забезпечення існування відповідного рівня організованості об`єднання, дотримання загальних правил поведінки і дисципліни в середині об`єднання, вербування та залучення до об`єднання нових учасників, планування злочинної діяльності в цілому, організації заходів щодо прикриття злочинної діяльності, удосконалення структури об`єднання, визначення цілей і напрямків, конкретних завдань об`єднання, координації дій учасників організації, ініціювання здійснення певного виду злочинної діяльності та здійснення конкретних злочинів, координації, надання засобів для вчинення злочинів, вчинення дій щодо придбання у невстановлених осіб наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів, вихідної речовини для виготовлення наркотичних засобів, зберігання, передачі учасникам злочинної організації для подальшого виготовлення особливо-небезпечного наркотичного засобу опію ацетильованого інших наркотичних засобів з метою збуту, безпосередня участь у незаконному зберіганні з метою збуту наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів, накопичення, перерозподіл та отримання в банківських установах грошових коштів, перерахованих наркозалежними особами за збут наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, отримання незаконного прибутку від діяльності злочинної організації.

Для прикриття діяльності злочинної організації щодо незаконного збуту членами злочинної організації наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів, ОСОБА 1, за попередньою змовою з ОСОБА 3 і ОСОБА 2 повинна була використовуватись громадська організація «Моя перемога» (ідентифікаційний код 39240238), зареєстрована 23.05.2014, відповідно до свідоцтва про реєстрацію № НОМЕР_1 за адресою АДРЕСА_2 , керівником якої обрано ОСОБА 1 Відповідно до статуту, засновники зазначеної громадської організації ОСОБА 1 та ОСОБА 3, метою діяльності об`єднання визначили захист прав і надання допомоги особам, які постраждали від впливу наркоманії, алкоголізму, ігроманії, тощо, сприяння реабілітації та ресоціалізації зазначених осіб. За злочинним задумом організаторами злочинної організації мали вживатись заходи щодо уникнення блокування банківських рахунків і присвоєння фінансовим операціям ознак сумнівності. У зв`язку з чим, для надання вигляду законності фінансовим операціям з грошовими коштами, отриманим від незаконного збуту наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів, зарахування їх на банківські рахунки відкритих на учасників злочинної організації та інших осіб, проходило під виглядом благодійних внесків, пожертвувань чи допомоги Громадській організації «Моя перемога».

ОСОБА 1 як співорганізатор злочинної організації використовував, відкритий на своє ім`я банківський рахунок в установі ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_2 , з метою акумулювання, перерозподілу і отримання грошових коштів здобутих від незаконного збуту членами злочинної організації наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів. Під час здійснення злочинної діяльності ОСОБА 1, користуватися автомобілями марки Audi A7 д.н.з. НОМЕР_3 , зареєстрований на ім`я ОСОБА 1, Land Rover Range Rover д.н.з НОМЕР_4 , зареєстрований на ім`я матері - ОСОБА 16. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА 1 обрав прізвисько « ОСОБА_8 ».

ОСОБА 3, як співорганізатор мав здійснювати функції забезпечення існування відповідного рівня організованості об`єднання, дотримання загальних правил поведінки і дисципліни в середині об`єднання, виконання заходів щодо прикриття злочинної діяльності, удосконалення структури об`єднання, визначення цілей і напрямків, конкретних завдань об`єднання, координація дій учасників організації, вербування та залучення до об`єднання нових учасників, планування злочинної діяльності в цілому, організації заходів щодо прикриття злочинної діяльності, удосконалення структури об`єднання, визначення цілей і напрямків, конкретних завдань об`єднання, координація дій учасників організації, ініціювання здійснення певного виду злочинної діяльності та здійснення конкретних злочинів, забезпечення членів злочинної організації житлом, транспортними засобами і засобами зв`язку, контроль, шляхом прийняття звітів від виконавців злочинної організації, розрахунок і передача незаконної вигоди членам злочинної організації, безпосередня участь у незаконному зберіганні з метою збуту наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, накопичення, перерозподіл та отримання в банківських установах грошових коштів, перерахованих наркозалежними особами за збут наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів, отримання незаконного прибутку від діяльності злочинної організації. ОСОБА 3 як співорганізатор злочинної організації використовував відкриті на своє ім`я банківські рахунки в установі ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_5 , № НОМЕР_6 , № НОМЕР_7 , з метою акумулювання, перерозподілу і отримання грошових коштів здобутих від незаконного збуту членами злочинної організації наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів. Під час здійснення злочинної діяльності ОСОБА 3 користувався автомобілями марки Chavrolet Evanda д.н.з НОМЕР_8 , зареєстрований на ім`я ОСОБА 3, обладнаним прихованим сейфом для таємного перевезення і зберігання партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, засобом GPS стеження та Audi A4 д.н.з НОМЕР_9 , зареєстрований на ім`я ОСОБА 3, обладнаний прихованим сейфом для таємного перевезення і зберігання партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА 3 обрав прізвисько « ОСОБА_9 , « ОСОБА_10 ».

ОСОБА 2, як співорганізатор мала здійснювати функції забезпечення існування відповідного рівня організованості об`єднання, дотримання загальних правил поведінки і дисципліни в середині об`єднання, вербування та залучення до об`єднання нових учасників, планування злочинної діяльності в цілому, організації заходів щодо прикриття злочинної діяльності, удосконалення структури об`єднання, визначення цілей і напрямків, конкретних завдань об`єднання, координація дій учасників організації, ініціювання здійснення певного виду злочинної діяльності та здійснення конкретних злочинів, координації, надання засобів для вчинення злочинів, формування і передача виконавцям контактних даних наркозалежних осіб, контроль, шляхом прийняття звітів від виконавців злочинної організації, розрахунок і передача незаконної вигоди членам злочинної організації, накопичення, перерозподіл та отримання в банківських установах грошових коштів, перерахованих наркозалежними особами за збут наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів, отримання незаконного прибутку від діяльності злочинної організації. ОСОБА 2 як співорганізатор злочинної організації використовувала відкриті на своє ім`я банківські рахунки в установі ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_10 , № НОМЕР_11 , з метою акумулювання, перерозподілу і отримання грошових коштів здобутих від незаконного збуту членами злочинної організації наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів. Під час здійснення злочинної діяльності ОСОБА 2, користувалась автомобілем марки Land Rover Range Rover д.н.з НОМЕР_12 , зареєстрований на ім`я ОСОБА 1. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА 2 обрала прізвисько « ОСОБА_11 », « ОСОБА_12 ».

Для реалізації злочинного плану у різний період часу організаторами надавалися членам злочинної організації наступні транспортні засоби марки: Volkswagen Transporter державний номерний знак НОМЕР_13 , зареєстрований на ім`я ОСОБА 16, що є матір`ю ОСОБА 1 та ОСОБА 3; Volkswagen Golf д.н.з. НОМЕР_14 , зареєстрований на ім`я ОСОБА 6; Skoda Octavia Tour д.н.з. НОМЕР_15 зі зміненими ідентифікаційними номерами кузова та двигуна, зареєстрований на ім`я ОСОБА 17; Mazds MX-5 д.н.з. НОМЕР_16 , зареєстрований на ім`я ОСОБА 1; Daewoo Lanos д.н.з. НОМЕР_17 , зареєстрований на ім`я ОСОБА 18, який є знайомим ОСОБА 4; мотоцикл Honda CB400 д.н.з. НОМЕР_18 , зареєстрований на ім`я ОСОБА 3; Opel Vectra д.н.з. НОМЕР_19 , зареєстрований на ім`я ОСОБА 2; Smart MC д.н.з. НОМЕР_20 , який на праві власності належить матері співорганізатора ОСОБА 23; Chavrolet Evanda д.н.з НОМЕР_8 , зареєстрований на ім`я ОСОБА 3; Audi A4 д.н.з НОМЕР_9 , зареєстрований на ім`я ОСОБА 3.

В подальшому, організатори злочинної діяльності у м. Києві почали підшукувати виконавців для залучення у склад злочинної організації. Реалізуючи спільний злочинний план приблизно літом 2014 року ОСОБА 1, відвідуючи дачний будинок, своїх батьків, розташований за адресою: АДРЕСА_3 , познайомився з ОСОБА 4, ІНФОРМАЦІЯ_2 , з яким склались довірчі відносини. Через певний проміжок часу, в жовтні 2014 року, ОСОБА 1 запропонував ОСОБА 4 увійти до складу злочинної організації і повідомив план злочинних дій. Отримавши від останнього згоду, залучив його у злочинну організацію у якості виконавця.

У злочинній організації ОСОБА 4, матеріали відносно якого виділені в інше кримінальне провадження, була відведена роль особи, яка за своїм місцем проживання за адресою АДРЕСА_4 , володіючи технологією, з використанням кухонного приладдя, з наданих організатором прекурсорів і наркотичних засобів, здійснювала виготовлення інших наркотичних засобів, зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин та сильно діючих лікарських засобів, фасування, перевезення і передачу іншим учасникам злочинної організації зазначених партій наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів з метою подальшого збуту, отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації. Для виконання злочинних функції ОСОБА 4, організаторами надано транспортний засіб марки Volkswagen Transporter державний номерний знак (надалі д.н.з.) НОМЕР_13 , зареєстрований на ім`я ОСОБА 16, що є матір`ю ОСОБА 1 і ОСОБА 3, обладнаний сейфом. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА 4 надано прізвисько « ОСОБА_13 ».

Приблизно у 2015 році, ОСОБА 2 у невстановленому місці запропонувала ОСОБА 6, ІНФОРМАЦІЯ_3 , увійти до складу злочинної організації, ознайомила зі злочинним планом і отримавши згоду останньої, залучила до злочинної організації у якості виконавця. У злочинній організації ОСОБА 6 була відведена роль оператора, яка полягала у здійсненні за місцем свого проживання ведення і перевірки консолідованих списків наркозалежних осіб, прийому листів електронної пошти, телефонних дзвінків і SMS повідомлень із замовленнями на придбання наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, за заздалегідь обумовленою термінологією їх назв, повідомленні покупцям номерів розрахункових рахунків у банківських установах для перерахування грошових коштів за придбані речовини, контролі факту зарахування грошових коштів на рахунки, отриманні у інших членів злочинної організації кур`єрів, інформації про місця схову (закладки) наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів і повідомленні про них покупців також електронною поштою, телефонним дзвінком або SMS повідомленням, отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації. За результатами виконання своєї злочинної функції ОСОБА 6, повинна була звітувати ОСОБА 2 і ОСОБА 3. Для виконання злочинних функцій ОСОБА 6 співорганізатором ОСОБА 2 надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку, обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет мессенджерами з актуальними контактами членів злочинної організації і наркозалежних покупців. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА 6 надано прізвисько « ОСОБА_14 », « ОСОБА_15 ». Крім того, ОСОБА 6 як співучасник з метою реалізації злочинного плану для потреб злочинної організації надала оформлений на своє ім`я транспортний засіб Volkswagen Golf д.н.з. НОМЕР_14 .

Крім того, відвідуючи спортивний зал «Десантник» за адресою м. Київ, проспект Л.Курбаса, 18-д, ОСОБА 1 познайомився з ОСОБА_16 , який займався індивідуальною тренерською практикою і запропонував останньому підшукати осіб з його оточення, які потребують заробітку, виконуючи роботу на дому, не ставлячи до відома ОСОБА_16 про злочинність своїх намірів. На виконання зазначеної пропозиції ОСОБА_16 приблизно в травні 2015 року познайомив свою знайому ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , з ОСОБА 2. Через певний проміжок часу ОСОБА 2 запропонувала ОСОБА_5 увійти до складу злочинної організації, ознайомила зі злочинним планом і отримавши згоду останньої, залучила до злочинної організації у якості виконавця.

У злочинній організації ОСОБА_5 була відведена роль оператора, яка полягала у здійсненні за місцем свого проживання за адресою: АДРЕСА_1 , веденні і перевірки консолідованих списків наркозалежних осіб, прийому телефонних дзвінків і SMS повідомлень із замовленнями на придбання наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, за заздалегідь обумовленою термінологією їх назв, повідомленні покупцям номерів розрахункових рахунків у банківських установах для перерахування грошових коштів за придбані речовини, контролі факту зарахування грошових коштів на рахунки, отриманні у інших членів злочинної організації кур`єрів, інформації про місця схову (закладки) наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів на замовлення і повідомленні про них покупців також шляхом телефонного дзвінка або SMS повідомленням, отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації. За результатами виконання своєї злочинної функції ОСОБА_5 , повинна була звітувати ОСОБА 2 і ОСОБА 3.

Для виконання злочинних функцій ОСОБА_5 організаторами надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет мессенджерами з актуальними контактами членів злочинної організації і наркозалежних покупців. За виконання ОСОБА_5 передбачених злочинних функцій, остання отримувала грошову винагороду в розмірі 2000 грн. на тиждень. Крім того, наприкінці червня 2015 року, до ОСОБА_5 звернулась ОСОБА 2 з пропозицією відкрити картковий рахунок у ПАТ ПБ «Приватбанк» на своє ім`я та передати організаторам злочинної організації банківську картку разом із індивідуальним паролем за щомісячну винагороду 3000 грн., на що остання погодилась. В подальшому, ОСОБА_5 відкрила на своє ім`я банківський рахунок у ПАТ ПБ «ПриватБанк» з номерами карткових рахунків № НОМЕР_21 , № НОМЕР_22 , № НОМЕР_23 , після чого передала відповідні банківські картки з індивідуальним паролем та сім-картки, закріплені за вказаним банківським рахунком ОСОБА 2. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА_5 надано прізвисько « ОСОБА_18 », « ОСОБА_19 ».

У 2015 році, точна дата органом досудового розслідування не встановлена, невстановлений член злочинної організації у невстановленому місці, запропонував ОСОБА 9, матеріали відносно якої виділені в інше кримінальне провадження, 05.06.1991 р.н. увійти до складу злочинної організації, ознайомив з планом злочинної організації. Отримавши згоду останнього, злучив до злочинної організації у якості виконавця. У злочинній організації ОСОБА 9 була відведена роль кур`єра, яка полягала у отримані від учасників злочинної організації за розподілом ролей партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, розміщенні зазначених речовин у заздалегідь встановлених дозуваннях в місцях схову (закладки) на певній території міста, повідомленні інших членів злочинної організації операторів про зазначені місця розташування для передачі інформації наркозалежним покупцям, вербуванні та залучення до об`єднання нових учасників, передачі звітності про результати злочинної діяльності щодо збуту наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів організаторам ОСОБА 3 та ОСОБА 2, отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації. Для виконання злочинних функцій ОСОБА 9, організаторами надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет мессенджерами з актуальними контактами членів злочинної організації, транспортні засоби марок Opel Vectra д.н.з. НОМЕР_19 та «Smart MC» д.н.з. НОМЕР_20 , які на праві власності належать ОСОБА 2, обладнані прихованими сейфами для таємного перевезення і зберігання партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, засобами GPS стеження.З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА 9 надано прізвисько «Тім».

Крім того, приблизно зимою 2015 року співорганізатор ОСОБА 2 познайомилась з ОСОБА 7, 30.07.1986 р.н. в м. Києві, під час спілкування з останнім ОСОБА 2 запропонувала отримувати додатковий дохід. В подальшому, співорганізатор ОСОБА 2, запропонувала ОСОБА 7 увійти до складу злочинної організації, повідомила план злочинної організації, показала механізм збуту наркотичних засобів і отримавши згоду останнього, злучила до злочинної організації у якості виконавця. У злочинній організації ОСОБА 7, матеріали відносно якої виділені в інше кримінальне провадження, була відведена роль кур`єра, яка полягала у отримані від учасників злочинної організації за розподілом ролей партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, розміщенні зазначених речовин у заздалегідь встановлених дозуваннях в місцях схову (закладки) на певній території міста, повідомленні інших членів злочинної організації - операторів про зазначені місця розташування для передачі інформації наркозалежним покупцям, вербуванні та залучення до об`єднання нових учасників, отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації. Крім того, на ОСОБА 7 також покладалась роль оператора під час збуту членами злочинної організації наркотичних засобів на території м. Кривій Ріг Дніпропетровської області, яка полягала у прийомі телефонних дзвінків і SMS повідомлень із замовленнями на придбання наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, за заздалегідь обумовленою термінологією їх назв, повідомленні покупцям номерів розрахункових рахунків у банківських установах для перерахування грошових коштів за придбані речовини, контролі факту зарахування грошових коштів на рахунки, отриманні у інших членів злочинної організації кур`єрів, інформації про місця схову (закладки) наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів на замовлення і повідомленні про них покупців також шляхом телефонного дзвінка або SMS повідомленням, передачі звітності про результати злочинної діяльності щодо збуту наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів організаторам ОСОБА 3 та ОСОБА 2.

Для виконання злочинних функцій ОСОБА 7 організаторами надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет мессенджерами з актуальними контактами членів злочинної організації, транспортний засіб марки «Skoda Octavia Tour» д.н.з. НОМЕР_15 зі зміненими ідентифікаційними номерами кузова та двигуна, який на праві власності належить ОСОБА 17, з додатковим комплектом державних номерних знаків НОМЕР_24 , обладнаний прихованим сейфом для таємного перевезення і зберігання партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, засобом GPS стеження. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА 7 надано прізвисько « ОСОБА_20 ».

Приблизно у вересні 2015 року ОСОБА 14 під час відвідування спортивного клубу в м. Києві, познайомився з ОСОБА 8, ІНФОРМАЦІЯ_5 , в ході спілкування останньому була запропонована робота щодо технічного обслуговування автопарку. В тому ж спортивному закладі ОСОБА 14 познайомив ОСОБА 8 з ОСОБА 2, яка запропонувала роботу щодо ремонту ряду автомобілів, що перебували в її віданні. В подальшому в грудні 2015 року в м. Києві співорганізатор ОСОБА 2 запропонувала ОСОБА 8 увійти до складу злочинної організації, повідомила план злочинної організації, показала механізм збуту наркотичних засобів і отримавши згоду останнього, злучила до злочинної організації у якості виконавця.

У злочиннійорганізації ОСОБА8,матеріали відносноякої виділенів іншекримінальне провадження,була відведенароль кур`єра,яка полягалау отриманівід учасниківзлочинної організаціїза розподіломролей партіїнаркотичних ісильнодіючих лікарськихзасобів,розміщенні зазначенихречовин узаздалегідь встановленихдозуваннях вмісцях схову(закладки)на певнійтериторії міста,повідомленні іншихчленів злочинноїорганізації -операторів прозазначені місцярозташування дляпередачі інформаціїнаркозалежним покупцям, вербуванні та залучення до об`єднання нових учасників, передачі звітності про результати злочинної діяльності щодо збуту наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів організаторам ОСОБА 3 та ОСОБА 2, отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації. Для виконання злочинних функцій ОСОБА 8, організаторами надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет мессенджерами з актуальними контактами членів злочинної організації, транспортний засіб марки «Smart MC» д.н.з. НОМЕР_20 , який на праві власності належить матері співорганізатора ОСОБА 23, обладнаний прихованим сейфом для таємного перевезення і зберігання партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА 8 надано прізвисько « ОСОБА_21 ».

Приблизно у червні 2016 року в м. Києві, ОСОБА 14, запропонував увійти до складу злочинної організації ОСОБА 10, ІНФОРМАЦІЯ_6 , ознайомив з планом злочинної організації, показав механізм збуту наркотичних засобів і отримавши згоду останнього, злучив до злочинної організації у якості виконавця. До цього часу ОСОБА 10 виконував роботу з охорони будинку за адресою АДРЕСА_5 , де проживали організатори злочинної організації ОСОБА 1 та ОСОБА 2. У злочинній організації ОСОБА 10, матеріали відносно якої виділені в інше кримінальне провадження, була відведена роль кур`єра, яка полягала у отримані від учасників злочинної організації за розподілом ролей партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, розміщенні зазначених речовин у заздалегідь встановлених дозуваннях в місцях схову (закладки) на певній території міста, повідомленні інших членів злочинної організації операторів про зазначені місця розташування для передачі інформації наркозалежним покупцям, вербуванні та залучення до об`єднання нових учасників, передачі звітності про результати злочинної діяльності щодо збуту наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів організаторам ОСОБА 3 та ОСОБА 2, отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації. Для виконання злочинних функцій ОСОБА 10, організаторами надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет мессенджерами з актуальними контактами членів злочинної організації, транспортний засіб мотоцикл марки Honda CB400 д.н.з. НОМЕР_18 , який на праві власності належав ОСОБА 3. В подальшому, за матеріальну винагороду в розмірі 3000 грн. на місяць, ОСОБА 10 відкрив на своє ім`я банківські рахунки у ПАТ КБ «ПриватБанк» з номерами карткового рахунку № НОМЕР_25 , № НОМЕР_26 після чого передав відповідну банківську картку з індивідуальним паролем та сім-картку, закріплену за вказаним банківським рахунком ОСОБА 3. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА 10 надано прізвисько « ОСОБА_22 », « ОСОБА_23 ».

У липні2016року вм.Києві учасникзлочинної організаціїОСОБА 10під часдружнього спілкуваннязапропонував своємузнайомому ОСОБА 12, ІНФОРМАЦІЯ_7 ,який натой часбув працівникомправоохоронного орану поліцейським водіємШевченківського УПГУНП ум.Києві,увійти доскладу злочинноїорганізації,повідомив планзлочинної організації,показав механізмзбуту наркотичнихзасобів іотримавши згодуостаннього,злучив дозлочинної організаціїу якостівиконавця.У злочиннійорганізації ОСОБА12,матеріали відносноякої виділенів іншекримінальне провадження,була відведенароль кур`єра,яка полягалау отриманівід учасниківзлочинної організаціїза розподіломролей партіїнаркотичних ісильнодіючих лікарськихзасобів,розміщенні зазначенихречовин узаздалегідь встановленихдозуваннях вмісцях схову(закладки)на певнійтериторії міста,повідомленні іншихчленів злочинноїорганізації операторів прозазначені місцярозташування дляпередачі інформаціїнаркозалежним покупцям, вербуванні та залучення до об`єднання нових учасників, передачі звітності про результати злочинної діяльності щодо збуту наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів організаторам ОСОБА 3 та ОСОБА 2, отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації. Для виконання злочинних функцій ОСОБА 12, організаторами надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет мессенджерами з актуальними контактами членів злочинної організації, транспортний засіб марки «Mazdа MX-5» д.н.з. НОМЕР_16 , який на праві власності належить співорганізатору ОСОБА 1, обладнаний прихованим сейфом для таємного перевезення і зберігання партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА 12 надано прізвисько «Меліо».

Літом 2016 року, точний час слідством не встановлений, учасник злочинної організації ОСОБА 10, в м. Києві, під час дружнього спілкування запропонував своєму знайомому ОСОБА 11, ІНФОРМАЦІЯ_8 , увійти до складу злочинної організації, повідомив план злочинної організації, показав механізм збуту наркотичних засобів і отримавши згоду останнього, злучив до злочинної організації у якості виконавця. У злочинній організації ОСОБА 11, матеріали відносно якої виділені в інше кримінальне провадження, була відведена роль кур`єра, яка полягала у отримані від учасників злочинної організації за розподілом ролей, через інших членів злочинної організації партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, розміщенні зазначених речовин у заздалегідь встановлених дозуваннях в місцях схову (закладки) на певній території міста, повідомленні інших членів злочинної організації операторів про зазначені місця розташування для передачі інформації наркозалежним покупцям, вербуванні та залученні до об`єднання нових учасників, передачі звітності про результати злочинної діяльності щодо збуту наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів організаторам ОСОБА 3 та ОСОБА 2, отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації. Для виконання злочинних функцій ОСОБА 11, організаторами надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет мессенджерами з актуальними контактами членів злочинної організації, транспортний засіб марки «Volkswagen Golf» д.н.з. НОМЕР_14 , який на праві власності належить учаснику злочинної організації ОСОБА 6, обладнаний прихованим засобом GPS стеження. В подальшому, за матеріальну винагороду в розмірі 3000 грн. на місяць, ОСОБА 11 відкрив на своє ім`я банківські рахунки у ПАТ КБ «ПриватБанк» з номерами карткового рахунку № НОМЕР_27 , після чого передав відповідну банківську картку з індивідуальним паролем та сім-картку, закріплену за вказаним банківським рахунком ОСОБА 3. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА 11 надано прізвисько «Псих».

Наприкінці серпня 2016 року, учасник злочинної організації ОСОБА 11, в м. Києві, під час дружнього спілкування запропонував своєму знайомому ОСОБА 13, ІНФОРМАЦІЯ_9 , увійти до складу злочинної організації, повідомив план злочинної організації, механізм збуту наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів і отримавши згоду останнього, злучив до злочинної організації у якості виконавця. У злочинній організації ОСОБА 13, матеріали відносно якої виділені в інше кримінальне провадження, була відведена роль кур`єра, яка полягала у отримані від учасників злочинної організації за розподілом ролей партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, розміщенні зазначених речовин у заздалегідь встановлених дозуваннях в місцях схову (закладки) на певній території міста, повідомленні інших членів злочинної організації операторів про зазначені місця розташування для передачі інформації наркозалежним покупцям, вербуванні та залучення до об`єднання нових учасників, передачі звітності про результати злочинної діяльності щодо збуту наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів організаторам ОСОБА 3 та ОСОБА 2, отриманні незаконного прибутку від діяльності злочинної організації. Для виконання злочинних функцій ОСОБА 13, організаторами надано засоби зв`язку у вигляді апаратів мобільного зв`язку обладнаних відповідними сім картами, із встановленими Інтернет мессенджерами з актуальними контактами членів злочинної організації, транспортний засіб марки «Daewoo Lanos» д.н.з. НОМЕР_17 , який на праві власності належить ОСОБА 18, який є знайомим члена злочинної організації ОСОБА 4, обладнаний прихованим сейфом для таємного перевезення і зберігання партії наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, засобом GPS стеження. З метою забезпечення конспірації серед членів злочинної організації ОСОБА 13 надано прізвисько « ОСОБА_24 ».

Відповідно до злочинного плану усім членам злочинної організації повідомлено і останніми схвалено, що під час обліку, звітування, зберігання і збуту наркотичних засобів і сильнодіючих лікарських засобів, з метою конспірації будуть використовуватися умовні позначення наркотичних засобів: «3К, 5К, 20К» об`єм в см3 опію ацетильованого; «СК (с конфетами, с колесом)» - таблетка лікарського засобу дифенгідраміну (димедрол), зопіклону; «шишки» - смола канабісу. Вказана термінологія назв наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, членами злочинної організації, повідомлялась наркозалежним покупцям. При цьому великі партії наркотичних засобів і сильнодіючих лікарських засобів передавати учасниками один одному через місця схову без безпосереднього контакту. Крім того, між членами злочинної організації узгоджено, що під час спілкування використовувати обрані або надані імена та прізвиська.

Також членами злочинної організації схвалено, що грошові кошти від наркозалежних осіб за збут наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, будуть поступати на банківські рахунки відкриті на ім`я виконавців злочинної організації, а також інших осіб. В подальшому акумулюватись і розподілятись організаторами між усіма членами злочинної організації в залежності від ролі і участі кожного з них та використовуватись з метою продовження незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів.

Стійкість і зорганізованість такого об`єднання визначалася б тривалістю, стабільністю та безпекою його функціонування, що досягається попередньою змовою, стабільним складом учасників об`єднання, тісними стосунками між його учасниками, їх централізованим підпорядкуванням, єдиними для всіх правилами поведінки, а так само наявністю плану злочинної діяльності відомого усім учасникам і чітким розподілом функцій між учасниками щодо його досягнення.

Ієрархічність злочинного об`єднання визначалася б підпорядкованістю учасників об`єднання організаторам, що забезпечило б певний порядок керівництва таким об`єднанням, а так само сприяло збереженню функціональних зв`язків та принципів взаємозалежності його учасників при здійсненні спільної злочинної діяльності.

Таким чином, ОСОБА №1 впродовж 2014-2016 років, перебуваючи в м. Києві, діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, організованою групою, з метою вчинення особливо тяжких злочинів у сфері обігу наркотичних речовин і сильнодіючих лікарських засобів, спільно і узгоджено з іншими організаторами ОСОБОЮ №3, ОСОБОЮ №2, іншими виконавцями ОСОБОЮ №4, ОСОБА_5 , ОСОБОЮ №6, ОСОБОЮ №7, ОСОБОЮ №8, ОСОБОЮ №9, ОСОБОЮ №10, ОСОБОЮ №11, ОСОБОЮ №12, ОСОБОЮ №13 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, які схвалили злочинний план і дали свою згоду на участь у реалізації даного плану, виконуючи відведені їм функції, визнавши керівництво і лідерство ОСОБИ №1 з наслідками неухильного дотримання дисципліни та конспірації, а так само підпорядкування останньому при взаємодії у досягненні передбаченого плану, злочинного результату, з метою вчинення особливо тяжких злочинів, створено стійке ієрархічне об`єднання кількох осіб - злочинну організацію. ОСОБА_5 , у свою чергу, діючи за попередньою змовою з

ОСОБОЮ №1, ОСОБОЮ №2, ОСОБОЮ №3, ОСОБОЮ №4, ОСОБОЮ №6, ОСОБОЮ №7, ОСОБОЮ №8, ОСОБОЮ №9, ОСОБОЮ №10, ОСОБОЮ №11, ОСОБОЮ №12, ОСОБОЮ №13 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, до 06.09.2016 приймала участь у злочинній організації, а також у вчинюваних нею особливо тяжких злочинах у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та сильнодіючих лікарських засобів.

Органом досудового розслідування встановлено, що станом на січень 2016 року вказана злочинна організація функціонувала на території міст Києва та Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Так, на виконання злочинного плану ОСОБА 1 разом ОСОБА 2, діючи за попередньою змовою з ОСОБА 3, відвідуючи садове товариство «Троянда» в с. Заворичі, Броварського району Київської області, ознайомили ОСОБА 4 з рецептурою, власноруч, з використанням кухонного приладдя, показали механізм виготовлення опію ацетильованого і надали інгредієнти у вигляді концентрату макової соломи та прекурсор ангідрид оцтової кислоти. В подальшому, ОСОБА 1, ОСОБА 3 та ОСОБА 2 спільно, або окремо один від одного, систематично передавали ОСОБА 4 для виготовлення опію ацетильованого необхідні інгредієнти у вигляді наркотичної сировини і прекурсору. Крім того, зазначені особи передавали ОСОБА 4 для зберігання і фасування з метою збуту інші наркотичні засоби і психотропні речовини героїн, кокаїн, канабіс, смолу канабісу, метадон, макову солому, концентрат з макової соломи, кодеїн, морфін, амфетамін, метамфетамін, МДМА, 4-ММС, метилон, сильнодіючі лікарські засоби зопіклон, дифенгідрамін (димедрол), які ОСОБА 1, ОСОБА 3 та ОСОБА 2, придбавали у невстановлених досудовим розслідуванням осіб.

Також, приблизно навесні 2016 року ОСОБА 1, діючи за попередньою змовою з ОСОБА 3 та ОСОБА 2, перебуваючи за місцем проживання ОСОБА 4, за адресою: Київська область, Броварський район, с. Заворичі, СТ «Троянда», вул. Садова, познайомив останнього з двома невстановленими досудовим слідством особами, які повинні були навчити ОСОБА 4 виготовляти амфетамін. В подальшому, зазначені невстановлені особи, з використанням свого обладнання, в с. Заворичі, за участю ОСОБА 4, здійснювали виготовлення наркотичного амфетаміну з використанням прекурсору фенілнітропропену.

Крім того, ОСОБА 2, за допомогою Інтернет мессенджерів, отримувала від ОСОБА 4 звіти щодо наявної кількості наркотичних засобів, з метою обліку і подальшого придбання у невстановлених осіб партій наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих лікарських засобів з метою збуту у складі злочинної організації, також передавала замовлення на формування партій наркотичних речовин і сильнодіючих лікарських засобів із зазначенням часу передачі кур`єрам з метою збуту. Винагорода ОСОБА 4 нараховувалась в залежності від кількості виготовлених наркотичних засобів у розмірі до 10 000 грн. на тиждень.

Так, станом на 06.09.2016 ОСОБА 4, діючи у складі злочинної організації за попередньою змовою з ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 13, ОСОБА 12, та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами на земельній ділянці АДРЕСА_4 в будинку та прибудинкових спорудах за місце свого проживання незаконно зберігав з метою виготовлення та збуту: 73 (сімдесят три) блоки по 10 (десять) штук, обмотані різнокольоровими резинками з полімерного матеріалу та одну блістерну упаковку з написом «СОННАТ», загальною кількістю 731 (сімсот тридцять одна) блістерна упаковка, що містить 7310 таблеток з відтиском «КМП» з оболонкою оранжевого кольору; 17 (сімнадцять) непошкоджених та 3 (три) частково пошкоджені блістерні упаковки з написом «Димедрол-Дарниця», що містять 181 таблетку білого кольору; 6 (шість) непошкоджених та одна частково пошкоджена блістерна упаковка з написом «СОННАТ», які обмотані резинкою з полімерного матеріалу жовтого кольору, що містять 64 таблетки з відтиском «КМП» з оболонкою оранжевого кольору; 27 (двадцять сім) картонних упаковок білого кольору, з написами барвником чорного кольору «Кальцію глюконат», що містять 27 (двадцять сім) блістерних упаковок з написом «Кальцію глюконат-Дарниця», що містять 270 таблеток білого кольору; 4 (чотири) частково пошкоджених та одна непошкоджена блістерна упаковка з написом «СОННАТ», що містять 31 таблетку з відтиском «КМП» з оболонкою оранжевого кольору; 5 (п`ять) непошкоджених та 2 (дві) частково пошкоджені блістерні упаковки з написом «Димедрол-Дарниця», що містять 59 таблеток білого кольору, які обмотані резинками з полімерного матеріалу червоного та білого кольорів; прозори рий полімерний пакет, в якому знаходиться 116 (сто шістнадцять) згортків з фольги, що містять 116 таблеток з відтиском «КМП» з оболонкою оранжевого кольору та 232 таблетки білого кольору; прозорий безбарвний полімерний пакет, в якому знаходиться 153 (сто п`ятдесят три) згортки з фольги, що містять 153 таблетки з відтиском «КМП» з оболонкою оранжевого кольору та 306 таблеток білого кольору; ємність з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, закрита кришкою з полімерного матеріалу світло-зеленого кольору, на якій нанесений напис барвником чорного кольору «0,25», в якому знаходиться 557 (п`ятсот п`ятдесят сім) згортки з фольги, що містять 557 таблеток з відтиском «КМП» з оболонкою оранжевого кольору та 1114 таблеток білого кольору; прозорий безбарвний полімерний пакет, пошкоджений в верхній частині, в якому знаходиться одна таблетка з відтиском «КМП» з оболонкою оранжевого кольору, одна таблетка білого кольору та 244 (двісті сорок чотири) згортки з фольги по дві таблетки, загалом в якому міститься 245 таблеток з відтиском «КМП» з оболонкою оранжевого кольору та 245 таблеток білого кольору; коробка з картону коричневого кольору, обклеєна прозорою безбарвною полімерною клейкою стрічкою типу «скотч», в якій знаходиться згорток з паперу білого кольору, що містить 122 таблетки з відтиском «КМП» з оболонкою оранжевого кольору, згорток з паперу білого кольору, що містить 243 цілих та 2 фрагменти таблеток білого кольору, та фрагменти фольги з металу сірого кольору; 2 (дві) частково пошкоджені блістерні упаковки з написом чорного кольору «Кальцію глюконат...ARTERIUM», що містять 13 таблеток білого кольору; 3 (три) непошкоджених та 2 (дві) частково пошкоджені блістерні упаковки з написом сірого кольору «Кальцію глюконат-Дарниця», що містять 46 таблеток білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, верхня частина якого зав`язана на вузол, що містить: 19 (дев`ятнадцять) непошкоджених та одну частково пошкоджену блістерну упаковку з написами чорного кольору «Асаіаг», що містять 239 таблеток білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з нашаруванням речовини темно-коричневого кольору на внутрішніх поверхнях; ємність зі скла, закрита кришкою з полімерного матеріалу сірого кольору, обмотана прозорою безбарвною полімерною клейкою стрічкою типу «скотч», яка містить рідину коричневого кольору; ємність зі скла, з паперовою етикеткою світло-зеленого кольору, закрита кришкою з полімерного матеріалу чорного кольору, обмотана прозорою безбарвною полімерною клейкою стрічкою типу «скотч», яка містить рідину темно-коричневого кольору; ємність зі скла, з паперовою етикеткою білого кольору, закрита кришкою з полімерного матеріалу чорного кольору, обмотана прозорою безбарвною полімерною клейкою стрічкою типу «скотч», яка містить рідину темно-коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, верхня частина якого зав`язана на вузол, що містить згорток з фрагментів паперу коричневого кольору, в якому знаходиться ємність зі скла коричневого кольору, з паперовою етикеткою, на якій є друковані написи «Календули настойка» оранжевого кольору, закрита кришкою з полімерного матеріалу білого кольору та фрагментом прозорого безбарвного полімерного матеріалу, яка містить рідину коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, на якому барвником чорного кольору нанесено рукописний напис «1000», що містить 865 (вісімсот шістдесят п`ять) таблеток оранжевого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, на якому барвником чорного кольору нанесено рукописний напис «1000», що містить 1000 (тисячу) таблеток оранжевого кольору, пакет з прозорого синього полімерного матеріалу з наклейкою зеленого кольору на якій нанесено напис «1000», що містить 1683 (тисячу шістсот вісімдесят три) таблетки оранжевого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, на якому барвником чорного кольору нанесено рукописний напис «730», що містить 622 (шістсот двадцять дві) таблетки рожевого кольору у формі серця; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, на якому барвником чорного кольору нанесено рукописний напис «100», що містить 100 (сто) квадратних таблеток сірого кольору з відтиском «B|D»; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, на якому барвником чорного кольору нанесено рукописний напис «100», що містить 70 (сімдесят) квадратних таблеток сірого кольору з відтиском «B|D»; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з пазовим замком, на якому барвником чорного кольору нанесено рукописний напис «100», що містить 50 (п`ятдесят) квадратних таблеток сірого кольору з відтиском «B|D»; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з пазовим замком, на якому барвником чорного кольору нанесено та закреслено рукописний напис «99», що містить 17 (сімнадцять) квадратних таблеток сірого кольору з відтиском «B|D»; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, на якому барвником чорного кольору нанесено рукописний напис «63» та наявна наклейка білого кольору з рукописними написами чорного кольору, що містить 13 (тринадцять) таблеток рожевого кольору у формі серця; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, типу «файл», в якому знаходиться, пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить 2 (дві) таблетки рожевого кольору у формі серця та 2 (дві) таблетки рожевого кольору з відтиском «ROUTE 66»; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з пазовим замком, що містить 3 (три) таблетки рожевого кольору з відтиском «ROUTE 66» та дві таблетки рожевого кольору у формі серця; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, на якому барвником чорного кольору нанесено рукописні написи «34...79», що містить 13 (тринадцять) непошкоджених круглих таблеток та одну частково пошкоджену таблетку блакитного кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить 2 (дві) таблетки рожевого кольору з відтиском «ROUTE 66» та згорток з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить одну круглу таблетку блакитного кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, типу «файл»,верхня частина якого зав`язана ниткою білого кольору, в якому знаходиться 16 (шістнадцять) прозорих безбарвних полімерних пакетів: пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться подрібнена речовина рослинного походження, зеленого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться порошкоподібна речовина білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться кристалічна речовина сірого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться порошкоподібна речовина білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться кристалічна речовина білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться кристалічна речовина білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться кристалічна речовина бежевого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з пазовим замком, на якому барвником чорного кольору нанесено рукописні написи «2 гр» в якому знаходиться кристалічна речовина білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться грудкоподібна речовина оранжевого кольору; пакет з прозорого полімерного матеріалу на якому барвником чорного кольору нанесено рукописні написи «2,5 без» в якому знаходиться кристалічна речовина білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться порошкоподібна речовина світло-рожевого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, на якому барвником чорного кольору нанесено рукописні написи «0,9» в якому знаходиться кристалічна речовина білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться кристалічна речовина білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, на якому барвником чорного кольору нанесено рукописні написи «0,10» в якому знаходиться кристалічна речовина білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, з деформованою бічною стороною, в якому знаходиться кристалічна речовина білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного, на якому барвником чорного кольору нанесено рукописні написи «ЭМКА 0,10», в якому знаходиться кристалічна речовина бежевого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться кристалічна речовина жовтого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому міститься пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться кристалічна речовина білого кольору та пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з пазовим замком, в якому знаходиться кристалічна речовина білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться спресована кристалічна речовина оранжевого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу пошкоджений та зав`язаний ниткою з полімерного матеріалу зеленого кольору в нижній частині, в якому знаходиться кристалічна речовина бежевого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з пазовим замком, в якому знаходиться спресована кристалічна речовина білого кольору; ємність з кришкою з полімерного безбарвного прозорого матеріалу, з ручками з полімерного матеріалу оранжевого кольору, з написами барвником чорного кольору на кришці та боковій поверхні, з кристалічною речовиною білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з наклейкою білого кольору, що містить: пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться порошкоподібна речовина білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, на який нанесено рукописний напис барвником чорного кольору «2», в якому знаходиться порошкоподібна речовина коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, на який нанесено рукописний напис барвником чорного кольору «АА1», в якому знаходиться порошкоподібна речовина коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить 15 (п`ятнадцять) пакетів з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в кожному з яких знаходиться кристалічна речовина білого кольору; ємність циліндричної форми закрита кришкою з картону коричневого кольору, з написами та графічними зображеннями червоного кольору, що містить кристалічну речовину білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, зав`язаний на вузол у верхній частині, що містить кристалічну порошкоподібну речовину білого кольору та пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить кристалічну порошкоподібну речовину білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, зав`язаний на вузол у верхній частині, в якому знаходиться 150 (сто п`ятдесят) пакетів з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з пазовими замками, що містять кристалічну речовину білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, зав`язаний на вузол у верхній частині, в якому знаходиться 150 (сто п`ятдесят) пакетів з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містять кристалічну речовину білого кольору; ємність з кришкою з полімерного безбарвного прозорого матеріалу, з ручками з полімерного матеріалу жовтого кольору, з написами барвником чорного кольору на кришці та бокових поверхнях, в якому знаходиться 88 (вісімдесят вісім) пакетів з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містять кристалічну речовину білого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, типу «файл», верхня частина якого зав`язана ниткою зеленого кольору, в якому знаходиться пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить 9 (дев`ять) спресованих дисків з речовини рослинного походження зеленого кольору та пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить спресовану речовину рослинного походження зеленого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, типу «файл», верхня частина якого зав`язана ниткою білого кольору, в якому знаходиться блакитний прозорий полімерний пакет, в якому міститься 16 (шістнадцять) згортків з прозорого безбарвного полімерного матеріалу зі смолоподібною речовиною рослинного походження темно-коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, зав`язаний на вузол у верхній частині, в якому знаходиться 15 (п`ятнадцять) гумових виробів, в яких міститься рідина коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, зав`язаний на вузол у верхній частині, в якому знаходиться: пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться гумовий виріб, з рідиною коричневого кольору та згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться гумовий виріб, з рідиною коричневого кольору та згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться гумовий виріб, з рідиною коричневого кольору та згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться гумовий виріб, з рідиною коричневого кольору та згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться гумовий виріб, з рідиною коричневого кольору та згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; ємність з полімерного безбарвного прозорого матеріалу з кришкою світло-зеленого кольору, в якому міститься: пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить кристалічну речовину білого кольору та пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з пазовим замком, який містить кристалічну речовину білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного, який містить кристалічну речовину білого кольору, пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, з наклейкою білого кольору з друкованими написами чорного кольору, всередині якого знаходяться: пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить кристалічну речовину світло-жовтого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить кристалічну речовину білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить кристалічну речовину білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить кристалічну речовину жовтого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить порошкоподібну речовину білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить кристалічну речовину сірого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить кристалічну речовину білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить спресовані пластини з речовини рослинного походження темно-коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з пазовим замком, який містить порошкоподібну речовину рожевого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, з наклейкою білого кольору з друкованими написами чорного кольору, всередині якого знаходяться пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить грудкоподібну речовину рослинного походження темно-коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить фрагмент таблетки рожевого кольору, пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить порошкоподібну речовину рожевого кольору та пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить порошкоподібну речовину рожевого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, з наклейкою білого кольору з друкованими написами чорного кольору, який містить речовину рослинного походження світло-коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить речовину білого кольору та 4 (чотири) пакети з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, зв`язані резинкою з полімерного матеріалу червоного кольору, які містять порошкоподібні речовини бежевого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться: пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить порошкоподібну речовину коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить порошкоподібну речовину світло-жовтого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з пазовим замком, який містить порошкоподібну речовину світло-жовтого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з пазовим замком, який містить речовину збиту в грудки коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить речовину збиту в грудки коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить кристалічну речовину світло-жовтого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить порошкоподібну речовину світло-рожевого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить порошкоподібну речовину бежевого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить порошкоподібну речовину білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить порошкоподібну речовину бежевого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить дві ємності з кришками прозорого безбарвного полімерного матеріалу з прозорими безбарвними рідинами; ємність з кришкою з полімерного безбарвного прозорого матеріалу, з ручками з полімерного матеріалу світло-зеленого кольору, що містить: пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з пазовим замком, який містить подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить порошкоподібну речовину білого кольору та фрагменти таблеток; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить кристалічну речовину білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить кристалічну речовину білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить порошкоподібну речовину білого кольору та фрагменти таблеток білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з 6 (шість) цілих та один фрагмент таблеток білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, з рукописним написом чорного кольору «3гр» який містить кристалічну речовину білого кольору; 10 (десять) пакетів з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в яких знаходяться: кристалічна речовина білого кольору та 10 (десять) згортків із фольги в яких містяться по дві таблетки білого кольору та по одній таблетці з відтиском «КМП» з оболонкою оранжевого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, зав`язаний на вузол у верхній частині, в якому знаходиться 4 (чотири) гумові вироби, в яких міститься рідини коричневого кольору; ємність закрита кришкою з полімерного матеріалу чорного кольору, з етикеткою чорного та жовтого кольорів, з друкованими написами білого кольору «ОРТІ-МЕN», в якій міститься: пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить кристалічну речовину сірого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, який містить порошкоподібну речовину темно-коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, зав`язаний на вузол в верхній частині, що містить порошкоподібну речовину та фрагменти таблеток блакитного кольору; згорток з пакету з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, з фрагментами написів чорного кольору, в який загорнуто пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому знаходиться 17 (сімнадцять) непошкоджених та один фрагмент таблеток блакитного кольору, що містить подрібнену речовину рослинного походження зеленого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить 44 (сорок чотири) пустих пакети з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з пазовими замками, 33 (тридцять три) з яких з наклейками білого кольору з друкованими написами чорного кольору; пакет з полімерного матеріалу чорного кольору, з графічним зображення та написом жовтого кольору «BMW», верхня частина якого зав`язана на вузол, в якому міститься: упаковка з прозорого полімерного матеріалу, з графічними зображеннями зеленого, червоного та білого кольорів, а також з написами «.. .Моршинська...»; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, верхня частина якого зав`язана на вузол, що містить фрагменти гумових виробів, фрагменти упаковки з фольги сірого кольору, з написами чорного кольору «Erotika de Luxe», фрагмент паперу білого кольору, з нашарування речовини коричневого кольору та коробка з картонного матеріалу чорного кольору з графічними зображеннями та написами «Erotika de Luxe»; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, верхня частина якого зав`язана на вузол, що містить фрагменти гумових виробів, фрагменти упаковки з фольги сірого кольору, з написами чорного кольору «Erotika de Luxe» та коробка з картонного матеріалу чорного кольору з графічними зображеннями та написами «Erotika de Luxe»; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, верхня частина якого зав`язана на вузол, що містить 14 (чотирнадцять) порожніх пошкоджених блістерних упаковок з написом «Димедрол-Дарниця» та 6 (шість) порожніх пошкоджених блістерних упаковок з написом «СОННАТ»; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить 20 (двадцять) порожніх пошкоджених блістерних упаковок з написом «СОННАТ» та 27 (двадцять сім) порожніх пошкоджених блістерних упаковок з написом «Димедрол-Дарниця»; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, верхня частина якого зав`язана на вузол, що містить 90 (дев`яносто) порожніх пошкоджених блістерних упаковок з написом «Димедрол-Дарниця», 45 (сорок п`ять) порожніх пошкоджених блістерних упаковок з написом «СОННАТ» та пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, на внутрішніх поверхнях якого є нашарування речовини білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, верхня частина якого зав`язана на вузол, що містить 145 (сто сорок п`ять) порожніх пошкоджених блістерних упаковок з написом «Димедрол-Дарниця» та 80 (вісімдесят) порожніх пошкоджених блістерних упаковок з написом «СОННАТ»; коробка з картону коричневого кольору, що містить три пакети з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, з нашаруваннями речовини білого кольору на внутрішніх поверхнях; пляшка прозорого безбарвного полімерного матеріалу на якій є етикетка синьо-жовтого кольору з написами «Nestea», закрита кришкою з полімерного матеріалу зеленого кольору, що містить нашарування речовини темно-коричневого кольору на внутрішній поверхні; електричний прилад білого кольору (кавомолка) з кришкою з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, на внутрішніх поверхнях яких містяться нашарування порошкоподібної речовини світло-рожевого кольору; дерев`яний предмет коричневого кольору (ступка), з нашаруванням порошкоподібної речовини білого кольору; ємність з прозорого полімерного матеріалу білого кольору, закрита кришкою з полімерного матеріалу жовтого кольору, на якій є рукописний напис барвником чорного кольору «42», на внутрішніх поверхнях яких є нашарування речовини темно-коричневого кольору; ємність з полімерного матеріалу червоного кольору, на внутрішній поверхні якої є нашарування порошкоподібної речовини білого кольору; ємність з прозорого скла з графічним зображенням (стакан), на внутрішній поверхні якої міститься нашарування речовини темно-коричневого; ємність білого кольору з орнаментом синього кольору (тарілка) з нашаруванням речовини білого кольору; ємність білого кольору з лініями синього та зеленого кольору (тарілка) з нашаруванням речовини білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить згорток з паперу білого кольору, в якому знаходиться чотири металевих предмета (ложки), з нашаруванням речовини білого кольору; металевий предмет чорного кольору (пательня) з нашаруванням речовини темно-коричневого кольору; предмет з полімерного матеріалу блакитного кольору (лійка), на внутрішній поверхні якої є нашарування речовини темно-коричневого кольору; предмет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу (лійка), на внутрішній поверхні якої є нашарування речовини коричневого кольору; мірний стакан з термостійкого скла, градуйований на 1 літр з нашаруванням речовини коричневого кольору; мірний стакан з прозорого полімерного матеріалу, градуйований на 1 літр з нашаруванням речовини коричневого кольору; мірний стакан з прозорого полімерного матеріалу, градуйований на 1 літр з нашаруванням речовини коричневого кольору; мірний стакан з прозорого безбарвного полімерного матеріалу градуйований на 250 мл з нашаруванням речовини коричневого кольору; мірний стакан з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, градуйований на 1 л з нашаруванням речовини коричневого кольору; мірний стакан з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, градуйований на 250 мл з нашаруванням речовини коричневого кольору; 154 (сто п`ятдесят чотири) непошкоджені блістерні упаковки з написом «Димедрол-Дарниця», що містять 1540 таблеток; пляшка з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, з етикеткою червоного кольору, на яку нанесено написи білого кольору «Coca-Cola», закрита кришкою з полімерного матеріалу червоного кольору, що містить в`язку рідину темно- коричневого кольору; пляшка з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, з етикеткою, на яку нанесено написи білого кольору «Білий квас», закрита кришкою з полімерного матеріалу оранжевого кольору за написом «Fanta», що містить в`язку рідину темно- коричневого кольору; пляшка з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, з прозорою етикеткою, на яку нанесено написи синього кольору «Моршинська...сильногазована», закрита кришкою з полімерного матеріалу синього кольору, що містить в`язку рідину коричневого кольору; пляшка з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, з прозорою етикеткою, на яку нанесено написи зеленого кольору «Моршинська...слабогазована», закрита кришкою з полімерного матеріалу зеленого кольору, що містить в`язку рідину коричневого кольору; пляшка з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, з блакитною етикеткою, з написом білого кольору «Миргородська», закрита кришкою з полімерного матеріалу червоного кольору, що містить в`язку рідину коричневого кольору; згорток з полімерного матеріалу жовтого кольору, з графічним зображенням червоного та зеленого кольорів, обмотаний полімерною клейкою стрічкою синього кольору та прозорою безбарвною полімерною клейкою стрічкою типу «скотч», всередині якого знаходиться пляшка з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, закрита кришкою з полімерного матеріалу жовтого кольору, яка обмотана ниткою бежевого кольору та заклеєна полімерною клейкою стрічкою синього кольору, кришка та горловина заклеєні прозорим безбарвним полімерним матеріалом, що містить прозору безбарвну рідину з різким запахом; дерев`яний предмет коричневого кольору (ступка), з нашаруванням порошкоподібної речовини білого кольору; мішок з полімерного матеріалу білого кольору, зі стрічками блакитного та сірого кольорів, який містить мірний циліндр, з прозорого скла, градуйований на 1000 мл, з нашаруванням кристалічної речовини сірого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, типу «файл», в якому знаходиться картонна коробка світло-коричневого кольору, яка містить: предмет схожий на ножиці; ін`єкційний одноразовий шприц з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, місткістю 5 мл, з незакритим випускним клапаном, на внутрішній поверхні якого наявні нашарування речовини коричневого кольору; ін`єкційний одноразовий шприц з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, місткістю 20 мл, з незакритим випускним клапаном, на внутрішній поверхні якого наявні нашарування речовини коричневого кольору; 60 (шістдесят) гумових виробів без пакування з прозорого полімерного матеріалу; фрагмент гумового виробу, зав`язаний на вузол, на якому наявне нашарування речовини коричневого кольору.

Відповідно до висновку експертизи №11-2/30 від 21.06.2017, надані на експертизу таблетки оранжевого кольору, таблетки рожевого кольору у формі серця, квадратні таблетки сірого кольору з відтиском «B|D», таблетки рожевого кольору з відтиском «ROUTE 66», таблетки блакитного кольору, кристалічна речовина бежевого кольору, фрагмент таблетки рожевого кольору, порошкоподібні речовини рожевого кольору, кристалічна речовина світло-жовтого кольору, порошкоподібна речовина та фрагменти таблеток блакитного кольору містять в своєму складі особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено МДМА загальною масою у таблетках та речовинах 432,71 г., що є особливо великим розміром.

Таблетки рожевого кольору у формі серця та порошкоподібні речовини рожевого кольору містять в своєму складі особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено метилон, загальною масою у таблетках та речовинах 11,1298 г., що є великим розміром.

Порошкоподібні та кристалічні речовини білого, сірого, бежевого та світло-жовтого кольорів містять в своєму складі наркотичний засіб, обіг якого обмежено - метадон.

Грудкоподібна речовина оранжевого кольору, спресована кристалічна речовина оранжевого кольору, порошкоподібні та кристалічні речовини світло-рожевого, жовтого, рожевого, бежевого, світло- жовтого та білого кольорів містять в своєму складі психотропну речовину, обіг якої обмежено амфетамін, загальною масою у речовинах 223,0968 г., що є особливо великим розміром.

Грудкоподібна речовина оранжевого кольору та порошкоподібні речовини світло-рожевого кольору містять в своєму складі особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено - 4-ММС (4- метилметкатинон, мефедрон), загальною масою у речовинах 0,1188 г.

Кристалічні речовини білого кольору та порошкоподібна речовина бежевого кольору містять в своєму складі наркотичний засіб, обіг якого обмежено кокаїн.

Спресована кристалічна речовина оранжевого кольору, кристалічні речовини білого, світло-жовтого та жовтого кольорів та порошкоподібна речовина рожевого кольору містять в своєму складі психотропну речовину, обіг якої обмежено метамфетамін, загальною масою у речовинах складає

180,9777 г, що є особливо великим розміром.

Порошкоподібні речовини коричневого кольору, речовина рослинного походження світло-коричневого кольору та речовини, збиті в грудки коричневого кольору, містять в своєму складі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено героїн, загальною масою у речовинах 0,5864 г.

Кристалічні речовини сірого кольору та порошкоподібна речовина темно-коричневого кольору містять в своєму складі наркотичний засіб, обіг якого обмежено морфін, загальною масою у речовинах 5,5286 г., що є великим розміром.

Порошкоподібна речовина темно-коричневого кольору містить в своєму складі наркотичний засіб, обіг якого обмежено кодеїн, загальною масою у речовині 0,1374 г.

Смолоподібна, грудкоподібна речовини рослинного походження темно-коричневого кольору та спресовані пластини з речовини рослинного походження темно-коричневого кольору є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено - смолю канабісу, загальною масою, в перерахунку на суху речовину, 162,4369 г., що є великим розміром.

Подрібнені та спресовані речовини рослинного походження зеленого кольору є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено канабісом, загальною масою, в перерахунку на суху речовину, 48,5899 г.

Рідини коричневого кольору містять у своєму складі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено опій ацетильований

У нашаруваннях речовин коричневого кольору на внутрішній поверхні предмета з прозорого безбарвного полімерного матеріалу (лійці), мірному стакані з термостійкого скла, градуйованому на 1 літр, мірних стаканах з прозорого полімерного матеріалу, градуйованих на 1 літр, мірному стакані з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, градуйованому на 250 мл, ін`єкційному одноразовому шприці з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, місткістю 5 мл, ін`єкційному одноразовому шприці з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, місткістю 20 мл виявлено особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено опій ацетильований.

Загальна маса опію ацетильованого, в перерахунку на суху речовину, у рідинах та нашаруваннях складає 186,08503 г, що є особливо великими розмірами.

Надані на експертизу рідини темно-коричневого кольору містять в своєму складі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено - концентрат з макової соломи.

У нашаруваннях речовин темно-коричневого кольору на внутрішніх поверхнях пакету з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з пазовим замком, пляшки з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, на якій є етикетка синьо-жовтого кольору з написами «Nestea», ємності з прозорого полімерного матеріалу білого кольору, закритої кришкою з полімерного матеріалу жовтого кольору, на якій є рукописний напис барвником чорного кольору «42», ємності з прозорого скла з графічним зображенням (стакані), предмету з полімерного матеріалу блакитного кольору (лійці) виявлено особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено концентрат з макової соломи.

Загальна маса концентрату з макової соломи, в перерахунку на суху речовину, у рідинах та нашаруваннях складає 799,94511 г, що є особливо великими розмірами.

На блістерних упаковках з написом «Димедрол-Дарниця» виявлено наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон.

На фрагментах гумових виробів, фрагментах упаковки з фольги сірого кольору, з написами чорного кольору «Erotika de Luxe», у нашаруваннях речовин коричневого кольору на фрагменті паперу білого кольору, мірному стакані з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, градуйованому на 250 мл, у нашаруваннях речовин білого кольору на внутрішніх поверхнях пакетів з прозорого безбарвного полімерного матеріалу з пазовими замками, ємності білого кольору з орнаментом синього кольору (тарілка), дерев`яному предметі коричневого кольору (ступці) виявлено наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон.

У нашаруваннях речовини білого кольору на чотирьох металевих предметах (ложках) виявлено наркотичні засоби, обіг яких обмежено кокаїн, метадон.

Загальна маса кокаїну у наданих речовинах та нашаруваннях складає 44,7472 г, що є особливо великими розмірами.

Загальна маса метадону у наданих речовинах, нашаруваннях та на блістерних упаковках складає 389,63644 г, що є особливо великими розмірами.

Таблетки з відтиском «КМП» з оболонкою оранжевого кольору містять у своєму складі сильнодіючий лікарський засіб за міжнародними непатентованими або загальноприйнятими назвами зопіклон, загальною масою 64,5637 г., що є особливо великим розміром. Надані на експертизу таблетки білого та коричневого кольорів, фрагменти таблеток білого кольору, кристалічні та порошкоподібні речовини білого кольору, містять у своєму складі сильнодіючий лікарський засіб за міжнародними запатентованими або загальноприйнятими назвами дифенгідрамін (димедрол).

На блістерних упаковках з написом «Димедрол-Дарниця» виявлено сильнодіючий лікарський засіб за міжнародними запатентованими або загальноприйнятими назвами дифенгідрамін (димедрол).

На блістерних упаковках з написом «Димедрол-Дарниця», у нашаруваннях речовин коричневого кольору на мірному стакані з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, градуйованого на 1 л та ін`єкційному одноразовому шприці з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, місткістю 5 мл виявлено сильнодіючий лікарський засіб за міжнародними запатентованими або загальноприйнятими назвами дифенгідрамін (димедрол).

Загальна маса дифенгідраміну (димедролу) у наданих таблетках, речовинах, нашаруваннях та на блістерних упаковках складає 368,659607 г., що є особливо великими розмірами.

Також, ОСОБА 2, діючи за попередньою змовою з ОСОБА 1, ОСОБА 3 здійснювала контроль за діяльність учасників злочинної організації з роллю оператор, якими у тому числі були ОСОБА_5 і ОСОБА 6, формувала базу контактів наркозалежних осіб, аналізувала звітність, щодо кількості отриманих грошових коштів і обсягів наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, що збувались учасниками злочинної організації з роллю кур`єр, якими в тому числі були ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 13, ОСОБА 12 Винагорода від здійснення злочинної діяльності учасникам, які виконували роль кур`єрів здійснювалась в залежності від кількості збутих, шляхом розміщення у загальнодоступних місцях схованок з наркотичними і сильнодіючими засобами (закладок), з розрахунку 20 грн. за одну.

В свою чергу ОСОБА_5 та ОСОБА 6, виконуючи роль операторів у злочинній організації, за попередньою змовою з іншими учасниками, здійснювали збут наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів, шляхом прийому, через почтові скриньки електронної пошти, телефонні дзвінки або SMS повідомлень, замовлень від наркозалежних осіб на придбання наркотичних або сильнодіючих лікарських засобів, надання реквізитів банківських рахунків для перерахування грошових коштів, перевірки зачислення грошових коштів, передачі інформації покупцям про місце розташування наркотичного і сильнодіючого лікарського засобу, яка отримувалась від учасників злочинної організації з роллю кур`єр, якими в тому числі були ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 13, ОСОБА 12.

На виконання злочинного плану ОСОБА 3 спільно з ОСОБА 1 та ОСОБА 2 під час здійснення злочинної діяльності, приблизно у 2015 році, організували встановлення в автотранспортні засоби стаціонарних сейфів і подальше підтримання належного технічного стану автомобілів, які використовувались членами злочинної організації під час злочинної діяльності. Зазначені дії щодо автомобілів здійснював знайомий ОСОБА 3 - ОСОБА 24. При цьому, останній не був ознайомлений зі злочинним планом злочинної організації.

Крім того, на прохання ОСОБА 3, який діяв за попередньою змовою з ОСОБА 1 та ОСОБА 2, за матеріальну винагороду ОСОБА 24, не будучі посвяченим в злочинність намірів, відкрив на своє ім`я банківські рахунки у ПАТ КБ «ПриватБанк» з номерами карткового рахунку № НОМЕР_28 , № НОМЕР_29 , № НОМЕР_30 , № НОМЕР_31 після чого передав відповідну банківську картку з індивідуальним паролем та сім-картку, закріплену за вказаними банківськими рахунками ОСОБА 3 В подальшому зазначені банківські рахунки оформлені на ім`я ОСОБА 24 використовувались організаторами злочинної організації для перерахування грошових коштів, отриманих від незаконного збуту наркотичних засобів, психотропних речовин і сильнодіючих діючих лікарських засобів.

В ході досудового розслідування з метою документування вчинення учасниками злочинної організації особливо тяжких злочинів, проведено контроль за вчиненням злочину у формі оперативних закупок.

Так, 29.07.2016 оперативним покупцем ОСОБА 20 в ході здійснення контролю за вчиненням злочину у формі оперативної закупки шляхом попереднього замовлення через електронну скриньку ІНФОРМАЦІЯ_10 за грошові кошти у розмірі 240 грн. придбано наркотичний засіб та сильнодіючий лікарський засіб, оплату за які здійснено шляхом зарахування грошових коштів на банківський рахунок в ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_32 на ім`я ОСОБА 21 У подальшому, після підтвердження зарахування грошових коштів, названа адреса - вул. Борщагівська, 173/187 в м. Києві (за сміттєвою урною біля магазину «Reebok»), де оперативним покупцем підібрана пачка з-під цигарок з написом «Parliament», яка в собі містила резинову кульку з речовиною бурого кольору та дві пігулки. Встановлено, що 29.07.2016 невстановлений досудовим розслідування учасник злочинної організації, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 13 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, о 18 год. 55 хв., перебуваючи за адресою м. Київ, вул. Борщагівська, у дворі будинку №173/187 поблизу сміттєвого бака, незаконно перевіз, зберігав і збув, наркотичні і сильнодіючі лікарські засоби, які містились у пачці з під сигарок. В подальшому, о 18 год. 56 хв., вказана пачка із наркотичною речовиною підібрано оперативним покупцем ОСОБА 20. Відповідно до висновку експертизи №2511х від 11.08.2016 рідина коричневого кольору містить особливо небезпечний наркотичний засіб опій ацетильований, масою (в перерахунку на суху речовину) в рідині 0,16 г.

10.08.2016 оперативним покупцем ОСОБА 20 в ході здійснення контролю за вчиненням злочину у формі оперативної закупки шляхом попереднього замовлення з абонентського номера НОМЕР_33 шляхом відправлення SMS повідомлення на мобільний телефон НОМЕР_34 , яким користувався ОСОБА 7 за грошові кошти у розмірі 240 грн. придбано наркотичний засіб, оплату за які здійснено шляхом зарахування грошових коштів на банківський рахунок ПАТ КБ «ПриватБанка» № НОМЕР_35 , оформлений на ім`я ОСОБА 21. У подальшому, після підтвердження зарахування грошових коштів, членом злочинної організації ОСОБА 7, повторно, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 8, ОСОБА 13, ОСОБА 12, та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, і на той час виконував функції оператора і кур`єра, оперативному покупцю, шляхом відправлення SMS повідомлення названа адреса - Дніпровська область, м. Кривий Ріг, вул. Землячки, 11 (під ліхтарем зовнішнього освітлення напроти таблички з номером зазначеного будинку), де оперативним покупцем підібрана серветка сірого кольору, у якій містилась резинова кулька з речовиною бурого кольору. Інформацію про розміщення наркотичного засобу (закладки), ОСОБА 7 було отримано від члена злочинної організації ОСОБА 9, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 13, ОСОБА 12, та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, 10.08.2016 перебуваючи за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Землячки, 11 на автомобілі Smart MC д.н.з НОМЕР_36 , незаконно перевіз, зберігав і збув, шляхом розміщення згортку сірого кольору з наркотичним засобом поблизу стовпа зовнішнього освітлення. Відповідно до висновку експертизи №2546х від 16.08.2016 рідина коричневого містить особливо небезпечний наркотичний засіб опій ацетильований, масою (в перерахунку на суху речовину) становить 0,135 г.

17.08.2016 оперативним покупцем ОСОБА 20 в ході здійснення контролю за вчиненням злочину у формі оперативної закупки шляхом попереднього замовлення через електронну скриньку ІНФОРМАЦІЯ_10 за грошові кошти у розмірі 675 грн. придбано наркотичний засіб та сильнодіючий лікарський засіб, оплату за які здійснено шляхом зарахування грошових коштів на банківський рахунок ПАТ КБ «ПриватБанку» № НОМЕР_37 , на прізвище ОСОБА 22 У подальшому, після підтвердження зарахування грошових коштів, вказаним вище адресатом електронної пошти зазначена адреса місцезнаходження під дорожнім знаком у торці будинку № 9, що по вул. Салютній в м. Києві, де оперативним покупцем підібрано паперовий згорток коричневого кольору, у якому знаходились два поліетиленових прозорих пакетика, в одному з яких кристалічна речовина білого кольору, три пігулки, що завернуті у фольгу, а в другому - резинова кулька з речовиною бурого кольору та дві пігулки, що завернуті в фольгу. Встановлено, що 17.08.2016, перебуваючи на автомобілі марки Mazda MX5 д.н.з. НОМЕР_16 , за адресою: м. Київ, вул. Салютна, 9, поблизу знаку «житлова зона», о 23 год. 10 хв., учасник злочинної організації ОСОБА 12, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 13 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, незаконно перевіз, зберігав і збув, паперовий згорток із наркотичним і сильнодіючим лікарським засобом. В подальшому, о 23 год. 35 хв., вказаний згорток із наркотичною речовиною підібрано оперативним покупцем ОСОБА 20. Відповідно до висновку експертизи №2640х від 23.08.2016 надана на дослідження рідина коричневого кольору містить особливо небезпечний наркотичний засіб опій ацетильований, масою (в перерахунку на суху речовину) в рідині 0,14 г. Кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб метадон (фенадон), масою 0,16 г., три таблетки білого кольору містять дифенгідрамін (димедрол), який відноситься до сильнодіючих лікарських засобів, загальною масою 0,15 г. Дві таблетки білого кольору, вкритою оболонкою жовтого кольору, з написом «КМП» містять зопіклон, який відноситься до сильнодіючих лікарських засобів, загальною масою 0,015 г.

19.08.2016 оперативним покупцем ОСОБА 20 в ході здійснення контролю за вчиненням злочину у формі оперативної закупки шляхом попереднього замовлення через електронну скриньку ІНФОРМАЦІЯ_10 за грошові кошти у розмірі 860 грн., придбано наркотичний засіб та сильнодіючий лікарський засіб, оплату за які здійснено шляхом зарахування грошових коштів на банківський рахунок ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_37 на прізвище ОСОБА 22 У подальшому, після підтвердження зарахування грошових коштів, вказаним вище адресатом електронної пошти зазначена адреса місцезнаходження під підвіконням, біля першого під`їзду буд. № 59, що по пр. Відрадний в м. Києві, де оперативним покупцем підібрано паперовий згорток коричневого кольору, в якому знаходяться два поліетиленових прозорих пакетика, в яких заходиться кристалічна речовина білого кольору, а також дві скрутки з фольги по три пігулки в кожному. Встановлено, що 19.08.2016, ОСОБА 11, ОСОБА 13 і ОСОБА 10, які діяли спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 12, та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, перебуваючи в автомобілі Volkswagen Golf д.н.з. НОМЕР_38 за адресою: м. Київ, проспект Відрадний, де приблизно о 22 год. 50 хв., ОСОБА 10 вийшов із автомобіля, пройшов у двір будинку за адресою: АДРЕСА_6 і поблизу першого під`їзду заклав згорток із наркотичним засобом під карниз вікна. Тобто, ОСОБА 11, ОСОБА 13 і ОСОБА 10 вчинили дії щодо незаконного перевезення, зберігання і збуту наркотичних і сильнодіючих лікарських засобів. В подальшому, оперативним покупцем віднайдено вказаний згорток. Відповідно до висновку експертизи №2671х від 06.09.2016 кристалічна речовина білого кольору масою містить наркотичний засіб - метадон (фенадон), загальна маса якого становить 0,28 г., чотири таблетки білого кольору містять дифенгідрамін (димедрол), який відноситься до сильнодіючих лікарських засобів, загальною масою 0,20 г. Дві таблетки білого кольору, вкритих оболонками жовтого кольору з написом «КМП» містять зопіклон, який відноситься до сильнодіючих лікарських засобів, загальною масою 0,015 г.

30.08.2016 оперативним покупцем ОСОБА 20 в ході здійснення контролю за вчиненням злочину у формі оперативної закупки шляхом попереднього замовлення з абонентського номеру НОМЕР_33 , шляхом відправлення SMS повідомлення на мобільний телефон НОМЕР_34 , яким на той час користувався ОСОБА 7 і виконував у злочинній організації роль оператора по м. Кривий Ріг, за грошові кошти у розмірі 240 грн., придбано наркотичний засіб, оплату за які здійснено шляхом зарахування грошових коштів на банківський рахунок ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_39 , на прізвище ОСОБА 22 У подальшому, після підтвердження зарахування грошових коштів, ОСОБА 7, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 8, ОСОБА 13, ОСОБА 12, та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, шляхом відправлення SMS названа адреса - під деревом, навпроти таблички з номером будинку 54 по вул. Отто Брозовського м. Кривий Ріг Дніпровської області, де оперативним покупцем підібрано серветку сірого кольору, у якій містилась резинова кулька з речовиною бурого кольору. Інформацію про розміщення наркотичного засобу (закладку), ОСОБА 7 було отримано від члена злочинної організації ОСОБА 8, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 13, ОСОБА 12, та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, 30.08.2016 перебуваючи на автомобілі марки «Smart MC» д.н.з. НОМЕР_20 за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Отто Брозовського буд. 54, незаконно перевіз, зберігав і збув, шляхом розміщення згортку з наркотичним засобом під деревом, напроти таблички з номером будинку. Відповідно до висновку експертизи №2799х від 06.09.2016 рідина коричневого кольору містить особливо небезпечний наркотичний засіб - опій ацетильований, маса якого (в перерахунку на суху речовину) складає 0,317 г.

04.09.2016 оперативним покупцем ОСОБА 20 в ході здійснення контролю за вчиненням злочину у формі оперативної закупки шляхом попереднього замовлення з абонентського номеру НОМЕР_33 , шляхом відправлення SMS повідомлення на мобільний телефон НОМЕР_40 , невстановленого органом досудового розслідування члена злочинної організації за грошові кошти у розмірі 225 грн., придбано наркотичний засіб та сильнодіючий лікарський засіб, оплату за які здійснено шляхом зарахування грошових коштів на банківський рахунок ПАТ КБ «ПриватБанк» № НОМЕР_27 , на прізвище ОСОБА 11 У подальшому, після підтвердження зарахування грошових коштів, шляхом відправлення SMS-повідомлення з абонентського номеру НОМЕР_40 повідомлено місцезнаходження - під сірими дверима в бетонному заборі за адресою м. Київ, вул. Лисогірська, 7, де оперативним покупцем підібрано клаптик паперу коричневого кольору, в якому знаходився поліетиленовий пакетик з резиновою кулькою з речовиною бурого кольору та двома пігулками загорнутими у фольгу. Встановлено, що 04.09.2016 о 15 год. 18 хв. до будинку за адресою: м. Київ, вул. Лисогірська, 7 під`їхав автомобіль «Шкода Октавія» д.н.з. НОМЕР_24 , в якому знаходився ОСОБА 7, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 8, ОСОБА 13, ОСОБА 12, та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, незаконно перевіз, зберігав і збув - через вікно автомобіля викинув згорток з наркотичним і сильнодіючим лікарським засобом в сторону огорожі сірого кольору. В подальшому, о 15 год. 40 хв. вказаний згорток підібрано оперативним покупцем ОСОБА 20. Відповідно до висновку експертизи №2833х від 04.11.2016 рідина коричневого кольору містить особливо небезпечний наркотичний засіб опій ацетильований, масою (в перерахунку на суху речовину) 0, 245 г., таблетка білого кольору містить сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), масою 0,05 г. Таблетка білого кольору, вкрита оболонкою жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

Крім того, встановлено, що в першій половині дня 05.09.2016

ОСОБА 4, відповідно до покладених на нього злочинної функції, на надану йому організаторами злочинної організації транспортному засобі Volkswagen Transporter д.н.з. НОМЕР_13 , в м. Києві на Лісовому проспекті зустрівся з ОСОБА 9 і передав останньому велику партію наркотичних засобів з метою розподілу між іншими члени злочинної організації з роллю кур`єр та подальшого збуту. В автомобілі «Volkswagen Transporter» д.н.з НОМЕР_13 , який був вилучений у учасника злочинної організації ОСОБА 4 виявлено та вилучено: ваги з нашаруванням речовини білого кольору, три блістери з написами «Димедрол», в кожному з яких міститься по 10 таблеток білого кольору. Відповідно до висновку експертизи №11-2/31 від 13.01.2017 нашарування речовини білого кольору на вагах містять наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, масою 0,00027 г., тридцять таблеток білого кольору в трьох блістерах з написами «Димедрол» містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, масою 1,5352 г.

Вказані наркотичні речовини та сильнодіючі лікарські засоби станом на 06.09.2016 ОСОБА 4, виконуючи свою роль у зазначеній злочинній організації, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 13, ОСОБА 12, та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, отримавши їх від організаторів злочинної організації ОСОБА 1, ОСОБА 2, незаконно зберігав з метою збуту та незаконно перевозив на автомобілі з метою збуту у складі злочинної організації.

В подальшому, 05.09.2016, ОСОБА 9, частину наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів, отриманих від ОСОБА 4, залишив собі для здійснення збуту та виконуючи свою роль у злочинній організації, у невстановленому місці передав частину наркотичних засобів ОСОБА 7 з метою збуту, в подальшому приблизно о 20 годині за адресою вул. Гарматна 39 в м. Києві передав більшу частину наркотичних засобів ОСОБА 11 для забезпечення збуту, як останнім так і іншими членами злочинної організації ОСОБА 10, ОСОБА 12 та ОСОБА 13 Після чого, 05.09.2016 у вечірній час між 20 та 24 годинами ОСОБА 11, перебуваючи в районі вулиць Щербакова та Салютної в м. Києві разом з ОСОБА 10, ОСОБА 12, ОСОБА 13 розподілили отримані наркотичні засоби між собою з метою здійснення збуту.

Після чого, член злочинної організації ОСОБА 12, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 13 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, виконуючи відведену йому роль кур`єра, в продовж ночі з 05.09.2016 на 06.09.2016 року, перебуваючи в м. Києві, незаконно перевіз на автомобілі марки «Mazdа MX-5» д.н.з. НОМЕР_16 на територію Шевченківського району, незаконно зберігав, а в подальшому збув, шляхом розміщення в публічно доступних місцях не менше 25 закладок, що містили наркотичні речовини і сильнодіючі лікарські засоби, які були ним отримані від учасника злочинної організації за розподілом ролей, з метою збуту.

Так, відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 в бетонній клумбі біля будинку за адресою: м. Київ, вул. Ольжича, 5, виявлено згорток з фольги, всередині якого знаходиться безбарвний пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та трьома таблетками. Відповідно до висновку експертизи №11-2/50 від 26.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1550 г., таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,092 г., таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 поблизу під`їзду №5 будинку за адресою: м. Київ, вул. Ольжича, 7, виявлено згорток з фольги, всередині якого знаходиться безбарвний пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та трьома таблетками. Відповідно до висновку експертизи №11-2/48 від 26.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1704 г, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,096 г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 поблизу під`їзду №2 за адресою: м. Київ, вул. Ольжича, 9, під лавкою, виявлено згорток з фольги, всередині якого знаходиться безбарвний пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та трьома таблетками. Відповідно до висновку експертизи №11-2/47 від 26.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1748 г, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,101 г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 під металевим карнизом вікна будинку за адресою: м. Київ, вул. Ольжича, 11, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та три таблетки. Відповідно до висновку експертизи №11-2/49 від 26.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1651 г, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,101 г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0074 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 в бетонній клумбі біля під`їзду №3 будинку за адресою: м. Київ, вул. Ольжича, 15, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та три таблетки. Відповідно до висновку експертизи №11-2/55 від 26.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1385 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 в бетонній клумбі біля під`їзду №3 будинку за адресою: м. Київ, вул. Ольжича, 15, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та три таблетки. Відповідно до висновку експертизи №11-2/55 від 26.12.2016, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,0952 г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 в бетонній клумбі біля будинку за адресою: м. Київ, вул. Ольжича, 18, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та три таблетки. Відповідно до висновку експертизи №11-2/45 від 16.12.2016, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,104 г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0077 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 поблизу під`їзду №1 під водостічною трубою біля будинку за адресою: м. Київ, вул. Ольжича, 19/28, виявлено згорток з фольги, всередині якого знаходиться безбарвний пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та трьома таблетками. Відповідно до висновку експертизи №11-2/34 від 16.12.2016, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,0947г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0076 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 в бетонній клумбі біля будинку за адресою: м. Київ, вул. Ольжича, 18, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та три таблетки. Відповідно до висновку експертизи №11-2/45 від 16.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1636 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 поблизу під`їзду №1 під водостічною трубою біля будинку за адресою: м. Київ, вул. Ольжича, 19/28, виявлено згорток з фольги, всередині якого знаходиться безбарвний пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та трьома таблетками. Відповідно до висновку експертизи №11-2/34 від 16.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1149 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 поблизу під`їзду №3 в асфальтованій трубі біля будинку за адресою: м. Київ, вул. Ольжича, 21/19, виявлено згорток з фольги, всередині якого знаходиться безбарвний пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та трьома таблетками. Відповідно до висновку експертизи №11-2/46 від 26.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1782 г, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,096 г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 поблизу під`їзду №1 під карнизом вікна будинку за адресою: м. Київ, вул. Ольжича, 23, виявлено згорток з фольги, всередині якого знаходиться безбарвний пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та трьома таблетками. Відповідно до висновку експертизи №11-2/33 від 16.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1554 г, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,093 г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0074 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 під металевою опорою біля будинку за адресою: м. Київ, вул. Ризька, 14, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та три таблетки. Відповідно до висновку експертизи №11-2/37 від 26.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1395 г, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,0930 г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 поблизу стовпа металевого паркану під`їзду №2 будинку за адресою: м. Київ, вул. Ризька, 16, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та три таблетки. Відповідно до висновку експертизи №11-2/38 від 26.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, масою 0,1554 г, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,1015 г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 в стіні будинку за адресою: м. Київ, вул. Ризька, 18, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та три таблетки. Відповідно до висновку експертизи №11-2/39 від 26.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, масою 0,1758 г, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,0965 г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0076 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 біля нічного ліхтаря будинку за адресою: м. Київ, вул. Орловська, 3, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та три таблетки. Відповідно до висновку експертизи №11-2/32 від 16.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, масою 0,1700 г, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,104 г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 біля кам`яного паркану будинку за адресою: м. Київ, вул. Орловська, 5, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та три таблетки. Відповідно до висновку експертизи №11-2/56 від 26.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, масою 0,1728 г, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,099 г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 біля бетонного паркану будинку за адресою: АДРЕСА_7 , виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та три таблетки. Відповідно до висновку експертизи №11-2/35 від 16.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, масою 0,2431 г, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,0957 г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 біля кам`яного паркану будинку за адресою: м. Київ, вул. Орловська, 12, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та три таблетки. Відповідно до висновку експертизи №11-2/36 від 26.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, масою 0,1616 г, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,103 г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 біля металевого ліхтаря будинку за адресою: м. Київ, вул. Орловська, 15, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та три таблетки. Відповідно до висновку експертизи №11-2/44 від 26.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, масою 0,2409 г, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,102 г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 біля металевого стовпа будинку за адресою: м. Київ, вул. Академіка Щусєва 2/7, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та три таблетки. Відповідно до висновку експертизи №11-2/40 від 26.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, масою 0,1723 г, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,101 г, таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 в отворі для вентиляції біля під`їзду №2 будинку за адресою: м. Київ, вул. Академіка Щусєва 13, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору. Відповідно до висновку експертизи №11-2/41 від 06.01.2017 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, масою 0,270 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 біля металевих труб будинку за адресою: м. Київ, вул. Академіка Щусєва 15-а, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору. Відповідно до висновку експертизи №11-2/42 від 20.10.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, масою 0,166 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 в щілині дверей під`їзду №1 будинку за адресою: м. Київ, вул. Академіка Щусєва 23/9, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору та три таблетки. Відповідно до висновку експертизи №11-2/43 від 16.12.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, масою 0,1720 г, таблетка білого кольору та фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) у твердій формі, загальною масою 0,102 г., таблетка бежево-жовтого кольору з написом «КМП» містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0075 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 біля будинку за адресою: м. Київ, вул. Академіка Грекова 3, корпус 1, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору. Відповідно до висновку експертизи №11-2/53 від 20.10.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, масою 0,201 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 біля під`їзду №2 будинку під бетонним покриттям за адресою: м. Київ, вул. Академіка Грекова 3/1, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору. Відповідно до висновку експертизи №11-2/52 від 06.01.2017 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, масою 0,2031 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 біля під`їзду №1, під лавкою, будинку за адресою: м. Київ, вул. Академіка Грекова 3/2, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору. Відповідно до висновку експертизи №11-2/51 від 20.10.2016 кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, масою 0,174 г.

Відповідно до протоколу огляду місця події від 06.09.2016 в бетонній клумбі під горшком біля під`їзду №1 будинку за адресою м. Київ, вул. Максима Берлінського, 4, виявлено згорток фольги, всередині якого знаходиться прозорий пакет, в якому міститься порошкоподібна кристалічна речовина білого кольору, гумовий виріб з рідиною коричневого кольору та двома таблетками. Відповідно до висновку експертизи №11-2/54 від 26.10.2016 рідина коричневого кольору містить в собі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонений опій ацетильований, масою (в перерахунку на суху речовину) 1,0563 г, кристалічна речовина білого кольору містить наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, масою 0,1409 г, рідина коричневого кольору містить в собі сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), масою 0,0247, дві речовини містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 0,0977 г.

Таким чином, 06.09.2016, член злочинної організації ОСОБА 12, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 13 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, незаконно перевіз на автомобілі «Mazda MX5» д.н.з. НОМЕР_41 , незаконно зберігав з метою збуту, а в подальшому збув, особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонений опій ацетильований, загальною масою (в перерахунку на суху речовину) 1,0563 г, що є великим розміром, наркотичний засіб, обіг якої обмежено метадон, загальною масою 4,3743 г, що є великим розміром, а також сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 1,993 г та сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, загальною масою 0,1502 г.

Крім того, 06.09.2016 в ході обшуку автомобіля «Mazda MX5» д.н.з. НОМЕР_41 , який перебував у користуванні учасників злочинної організації ОСОБА 12, припаркованого поблизу будинку №1 по вул. Ризька в м. Києві крім іншого виявлено та вилучено: згорток із фольги, в якому міститься дві таблетки білого кольору та одна таблетка з відтиском «КМП» з оболонкою жовтого кольору; згорток із фольги, в якому міститься дві таблетки білого кольору та одна таблетка з відтиском «КМП» з оболонкою жовтого кольору; десять згортків із фольги, що місять десять пакетів з прозорого безбарвного матеріалу в середині яких знаходиться: кристалічна речовина білого кольору, одинадцять згорів із фольги в яких містяться по дві таблетки білого кольору та по одній таблетці з відтиском «КПМ» з оболонкою жовтого кольору; пакет з прозорого безбарвного матеріалу, в середині якого знаходиться: гумовий виріб сферичної форми, в середині якого знаходиться нашарування речовини коричневого кольору; згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного матеріалу, в середині якого знаходиться: гумовий виріб сферичної форми, в середині якого знаходиться нашарування речовини коричневого кольору; згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного матеріалу, в середині якого знаходиться: гумовий виріб сферичної форми, в середині якого знаходиться нашарування речовини коричневого кольору; згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного матеріалу, в середині якого знаходиться: гумовий виріб сферичної форми, в середині якого знаходиться нашарування речовини коричневого кольору; згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного матеріалу, в середині якого знаходиться: гумовий виріб сферичної форми, в середині якого знаходиться нашарування речовини коричневого кольору; згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного матеріалу, в середині якого знаходиться: гумовий виріб сферичної форми, в середині якого знаходиться нашарування речовини коричневого кольору; згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного матеріалу, в середині якого знаходиться: гумовий виріб сферичної форми, в середині якого знаходиться нашарування речовини коричневого кольору; згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного матеріалу, в середині якого знаходиться: гумовий виріб сферичної форми, в середині якого знаходиться нашарування речовини коричневого кольору; згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного матеріалу, в середині якого знаходиться: гумовий виріб сферичної форми, в середині якого знаходиться нашарування речовини коричневого кольору; згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; шість пакетів з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в яких знаходиться кристалічна речовина білого кольору; три згортки із паперу коричневого кольору, що містять три пакети з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в яких знаходиться кристалічна речовина білого кольору.

Відповідно до висновку експертизи № 11-2/65 від 25.05.2017 нашарування речовин коричневого кольору містять у своєму складі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено опій ацетильований, загальною масою (в перерахунку в суху речовину) 3,78155 г, що є великим розміром, наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, загальною масою 0,0110 г. Кристалічні речовини містять наркотичний засіб, обіг якого обмежений метадон, загальною масою 2,9467 г, що є великим розміром, нашарування речовин коричневого кольору містять у своєму складі сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 0,0280 г. Таблетки білого та коричневого кольорів містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 1,733002 г. Таблетки з відтиском «КМП» містять сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, загальною масою 0,1008 г.

Вказані наркотичні засоби та сильнодіючі лікарські засоби, станом на 06.09.2016, ОСОБА 12, виконуючи свою роль у зазначеній злочинній організації, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 13, ОСОБА 11, ОСОБА 10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, отримавши їх від учасників злочинної організації за розподілом ролей, незаконно зберігав з метою збуту та незаконно перевозив на автомобілі з метою збуту у складі злочинної організації.

Крім того, 06.09.2016 в ході обшуку кімнати гуртожитку, в якій фактично проживав член злочинної організації ОСОБА 12 за адресою: м. Київ, вул. Салютна, 3, к. 4, крім іншого виявлено та вилучено: прозорий пакет із полімерного матеріалу, на внутрішній поверхні якого виявлені нашарування рідини коричневого кольору, всередині якого знаходиться гумовий виріб сферичної форми, всередині якого знаходиться рідина коричневого кольору; прозорий пакет із полімерного матеріалу, всередині якого знаходиться кристалічна речовина білого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки білого кольору, одну таблетку з написом «КМП» з оболонкою оранжевого кольору.

Відповідно до висновку експертизи від 13.12.2016 №11-2/60 рідина коричневого кольору містить у своєму складі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено - опій ацетильований (в перерахунку на суху речовину) масою 0,0397 г. Нашарування рідини на прозорому пакеті містять у своєму складі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено опій ацетильований (в перерахунку на суху речовину) масою 0,0035 г. Кристалічна речовина містить наркотичний засіб, обіг якого обмежений метадон, масою 0,1304 г, рідина коричневого кольору містить у своєму складі сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), масою 0,0720 г. Нашарування рідини на прозорому пакеті містять у своєму складі сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) масою 0,0126 г. Таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 0,0972 г. Таблетка з написом «КМП» з оболонкою оранжевого кольору містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, масою 0,0074 г.

Вказані наркотичні речовини та сильнодіючі лікарські засоби, станом на 06.09.2016, ОСОБА 12, виконуючи свою роль у зазначеній злочинній організації, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 13 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, отримавши їх від учасників злочинної організації за розподілом ролей, незаконно перевіз до свого місця проживання з метою збуту і незаконно зберігав з метою збуту у складі злочинної організації.

Крім того, 06.09.2016 в ході обшуку автомобіля «Opel Vectra» д.н.з НОМЕР_19 , який перебував у користуванні учасника злочинної організації ОСОБА 9, припаркованого за адресою: м. Київ, вул. Якова Кочури, 62, виявлено та вилучено: тринадцять порожніх блістерних упаковок з написом «Димедрол-Дарниця», вісім порожніх блістерних упаковок з написом «Соннат», порожня упаковка від ін`єкційного шприца одноразового використання, ін`єкційний шприц одноразового використання з незначним нашаруванням речовини коричневого кольору, два фрагменти презерватива з незначним нашаруванням речовини коричневого кольору.

Відповідно до висновку експертизи №11-2/64 від 10.02.2017 у нашаруваннях на шприці та двох фрагментах презервативів виявлено особливо небезпечний наркотичний засіб опій ацетильований, загальною масою 0,0017 г, на тринадцяти порожніх блістерних упаковках з написом «Димедрол-Дарниця» та восьми порожніх блістер них упаковках з написом «Соннат» виявлено дифенгідрамін (димедрол), який відноситься до сильнодіючих лікарських засобів загальною масою 0,00012 г.

Вказані наркотичні речовини та сильнодіючі лікарські засоби, станом на 06.09.2016, ОСОБА 9, виконуючи свою роль у зазначеній злочинній організації, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 13, ОСОБА 12, та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, отримавши їх від учасників злочинної організації за розподілом ролей, незаконно зберігав з метою збуту та незаконно перевозив на автомобілі з метою збуту у складі злочинної організації.

Крім того, 06.09.2016 в ході обшуку автомобіля «Volkswagen Golf» д.н.з. НОМЕР_38 , який перебував у користуванні учасників злочинної організації ОСОБА 11 та ОСОБА 10, припаркованого поблизу будинку №5 по вул. Ольжича в м. Києві виявлено та вилучено: сорок пакетів із прозорого полімерного матеріалу, загорнуті у фрагменти фольги, всередині яких знаходиться кристалічна речовина білого кольору; сорок згортків із фольги, в кожному з яких знаходяться по дві таблетки білого кольору та сорок таблеток оранжевого кольору з написом «КМП»; пакет із прозорого безбарвного матеріалу, всередині якого знаходиться кристалічна речовина білого кольору; пакет із прозорого полімерного матеріалу, всередині якого знаходиться кристалічна речовина білого кольору; згорток з фольги, який містить дві таблетки білого кольору та одну таблетку оранжевого кольору з написом «КМП»; одинадцять пакетів з прозорого полімерного матеріалу з кристалічною речовиною білого кольору; одинадцять згортків із фольги, в кожному з яких знаходиться по дві таблетки білого кольору; одинадцять таблеток оранжевого кольору з відтисками «КМП»; дев`ять таблеток білого кольору; одинадцять таблеток оранжевого кольору з написом «КМП»; загорнутий у фрагмент паперу коричневого кольору пакет із прозорого полімерного матеріалу, всередині якого знаходиться кристалічна речовина білого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки білого кольору та одну таблетку оранжевого кольору з написом «КМП»; ємність прямокутної форми з написом «Тік Так», всередині якої знаходяться дев`ять згортків із фольги, які містять по одній таблетці білого кольору та по одній таблетці з написом «КМП» оранжевого кольору; пошкоджену блістерну упаковку з написом «Димедрол-Дарниця», яка містить вісім таблеток білого кольору; згорнуті у фрагмент фольги три пакети із прозорого полімерного матеріалу, всередині яких знаходяться кристалічна речовина білого кольору, три згортки із фольги в яких містяться по дві таблетки білого кольору та по одній таблетці з написом «КМП» з оболонкою оранжевого кольору, загорнуті у фрагменти фольги п`ять пакетів із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині яких знаходиться кристалічна речовина білого кольору; загорнуті у фрагменти паперу коричневого кольору п`ятнадцять пакетів із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині яких знаходяться кристалічна речовина білого кольору; п`ятнадцять згортків із фольги в яких містяться по дві таблетки білого кольору та по одній таблетці з написом «КМП» з оболонкою оранжевого кольору; загорнуті у два фрагменти паперу коричневого кольору два пакети із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині яких знаходяться кристалічні речовини білого кольору; загорнуті у два фрагменти паперу коричневого кольору два гумових вироби сферичної форми, всередині яких знаходяться рідини коричневого кольору; два гумових вироби сферичної форми, всередині яких знаходяться рідини коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться гумовий виріб сферичної форми, всередині якого знаходиться рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого знаходиться рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого знаходиться рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходиться гумовий виріб з рідиною коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого знаходиться рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться гумовий виріб сферичної форми, всередині якого знаходиться рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться гумовий виріб сферичної форми, всередині якого знаходиться рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться гумовий виріб сферичної форми, всередині якого знаходиться рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого знаходиться рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору, пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого знаходиться рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого знаходяться рідина коричневого кольору.

Відповідно до висновку експерта № 11-2/70 від 10.04.2017 рідини коричневого кольору містять у своєму складі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено - опій ацетильований, загальною масою (в перерахунку в суху речовину) 3,9838 г, що є великим розміром, наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, загальною масою 0,0347 г. Кристалічні речовини містять наркотичний засіб, обіг якого обмежений метадон, загальною масою 11,6718 г, що є великим розміром, рідини коричневого кольору містять у своєму складі сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 0,095г. Таблетки білого та коричневого кольорів містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 8,6772 г, що є великим розміром. Таблетки з написом «КМП» містять сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, загальною масою 0,6820 г.

Вказані наркотичні речовини та сильнодіючі лікарські засоби, станом на 06.09.2016, ОСОБА 11 та ОСОБА 10, виконуючи свою роль у зазначеній злочинній організації, які діяли спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 13, ОСОБА 12, та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, отримавши їх від учасників злочинної організації за розподілом ролей, незаконно зберігали з метою збуту та незаконно перевозили на автомобілі з метою збуту у складі злочинної організації.

Крім того, 06.09.2016 в ході обшуку автомобіля «Daewoo Lanos» д.н.з НОМЕР_17 , який перебував у користуванні учасника злочинної організації ОСОБА 13, припаркованого за адресою м. Київ, пр. Оболонський 16-б, виявлено та вилучено: згорток фольги, що містить фрагмент таблетки з оболонкою жовтого кольору; прозорий пакет що містить кристалічну речовину та згорток із фольги, в якому міститься дві таблетки білого кольору та одна таблетка з написом «КМП», з оболонкою жовтого кольору; прозорий пакет, що містить згорток із фольги в якому міститься одна таблетка з написом «КМП» з оболонкою жовтого кольору та одна таблетка білого кольору; згорток із фольги, в якому міститься дві таблетки білого кольору та одна таблетка з написом «КМП» з оболонкою жовтого кольору; одна таблетка з написом «КМП» з оболонкою жовтого кольору. Пачка сигарет жовтого кольору з написом «Camel» в середині якої знаходилось: згорток із фольги, що містить прозорий пакет у якому кристалічна речовина білого кольору та згорток із фольги, в якому міститься одна таблетка з написом «КМП» з оболонкою жовтого кольору, дві таблетки білого кольору; згорток із фольги, що містить прозорий пакет, в якому міститься кристалічна речовина білого кольору та згорток із фольги, в якому міститься одна таблетка з написом «КМП» з оболонкою жовтого кольору та дві таблетки білого кольору; п`ять згортків із фольги, що містять п`ять прозорих пакетів, в яких знаходиться кристалічна речовина білого кольору. Тридцять чотири згортки із фольги, що містять тридцять чотири прозорих пакети, в яких знаходиться кристалічна речовина білого кольору. Дев`ятнадцять згортків із фольги, які містять гумові вироби сферичної форми з рідинами темно-коричневого кольору.

Відповідно до висновку експертизи №11-2/71 від 28.04.2017 рідини коричневого кольору містять у своєму складі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонений опій ацетильований, наркотичний засіб, обіг якого обмежений метадон. Загальна маса опію ацетильованого, в перерахунку на суху речовину у рідинах складає 4,5174 г, що є великим розміром. Загальна маса метадону у рідинах складає 0,1173 г. Кристалічні речовини містять наркотичний засіб, обіг якого обмежений метадон, загальною масою 7,3153 г, що є великим розміром, рідини коричневого кольору містять у своєму складі сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол). Загальна маса дифенгідраміну (димедролу) у рідинах складає 0,0415 г. Таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб димедрол, загальною масою 0,4500 г. Таблетки з написом «КМП» містять сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, загальною масою 0,0496 г.

Вказані наркотичні речовини та сильнодіючі лікарські засоби, станом на 06.09.2016, ОСОБА 13, виконуючи свою роль у зазначеній злочинній організації, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 12 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, отримавши їх від учасників злочинної організації за розподілом ролей, незаконно зберігав з метою збуту та незаконно перевозив на автомобілі з метою збуту у складі злочинної організації.

Крім того, 06.09.2016 в ході обшуку квартири, в якій фактично проживали члени злочинної організації ОСОБА 11 та ОСОБА 13 за адресою: АДРЕСА_8 , крім іншого виявлено та вилучено: прозорий пакет із полімерного матеріалу, всередині якого знаходиться гумовий виріб сферичної форми, всередині якого знаходиться рідина коричневого кольору; прозорий пакет із полімерного матеріалу, всередині якого знаходиться гумовий виріб сферичної форми, всередині якого знаходиться рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки білого кольору; прозорий пакет із полімерного матеріалу всередині якого знаходиться гумовий виріб сферичної форми, всередині якого знаходиться рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки білого кольору; прозорий пакет із полімерного матеріалу, всередині якого знаходиться кристалічна речовина білого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки білого кольору, одну таблетку з написом «КМП» з оболонкою оранжевого кольору; прозорий пакет, в середині якого знаходиться кристалічна речовина білого кольору.

Відповідно до висновку експертизи від 22.12.2016 №11-2/62 рідина коричневого кольору містить особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонений опій ацетильований, масою (в перерахунку на суху речовину) 0,1457 г, рідини коричневого кольору містять у своєму складі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонений опій ацетильований, загальною масою (в перерахунку на суху речовину) 0,192 г, наркотичний засіб, обіг якого обмежений метадон, загальною масою 0,0087 г. Кристалічні речовини містять наркотичний засіб, обіг якого обмежений метадон, загальною масою 0,7569 г; рідини коричневого кольору містять у своєму складі сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 0,0193 г. Таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 0,2664 г. Таблетка з написом «КМП» з оболонкою оранжевого кольору містить сильнодіючий лікарський засіб зопіклон масою 0,0075 г.

Вказані наркотичні речовини та сильнодіючі лікарські засоби, станом на 06.09.2016, ОСОБА 11 та ОСОБА 13, виконуючи свою роль у зазначеній злочинній організації, які діяли спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 12 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, отримавши їх від учасників злочинної організації за розподілом ролей, незаконно перевезли до місця свого проживання з метою збуту та зберігали з метою збуту у складі злочинної організації.

Крім того, 06.09.2016 в ході обшуку автомобіля «Skoda Octavia A5», який перебував у користуванні учасників злочинної організації ОСОБА 7, припаркованого поблизу будинку №4 по вул. Регенераторна в м. Києві крім іншого виявлено та вилучено: сім пакетів із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в середині яких знаходиться: кристалічна речовина білого кольору; сім згортків із фольги в яких міститься по дві таблетки білого кольору та по одній таблетці з відтиском «КМП» з оболонкою оранжевого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому міститься: кристалічна речовина білого кольору та згорток паперу коричневого кольору, в якому міститься дві таблетки білого кольору, одна з яких частково пошкоджена, та дві таблетки з відтиском «КМП» з оболонкою жовтого кольору; пакет з прозорого безбарвного матеріалу, що містить порошкоподібну речовину білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому міститься кристалічна речовина білого кольору, два згортки з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містять кристалічні речовини білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в якому міститься пластична речовини коричневого кольору; тридцять три пакети із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в середині яких знаходиться кристалічна речовина білого кольору; сім частково пошкоджених блістер них упаковок з написом «Димедрол-дарниця», що містять 45 таблеток; чотири порожні блістерні упаковки з написом «Димедрол-Дарниця»; одинадцять частково пошкоджених блістер них упаковок з написом «Соннат», що містять 76 таблеток; дві порожні пошкоджені блістерні упаковки з написом «Соннат»; згорток із фольги в якому міститься таблетка білого кольору; згорток з фольги, в якому міститься дві таблетки білого кольору, одна з яких частково пошкоджена; згорток із фольги в якому міститься таблетка білого кольору та таблетка з відтиском «КМП» з оболонкою оранжевого кольору; згорток із фольги в якому міститься таблетка з відтиском «КМП», з оболонкою оранжевого кольору; згорток із фольги в якому міститься дві таблетки білого кольору та одна таблетка з відтиском «КМП», з оболонкою оранжевого кольору; згорток із фольги, в якому міститься одна таблетка з відтиском «КМП», з оболонкою оранжевого кольору та дві таблетки білого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в середині якого знаходиться: гумовий виріб сферичної форми, в середині якого міститься рідина коричневого кольору та згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в середині якого знаходиться: гумовий виріб сферичної форми, в середині якого міститься рідина коричневого кольору та згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; пакет з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, в середині якого знаходиться: гумовий виріб сферичної форми, в середині якого міститься рідина коричневого кольору та згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить три таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу та пазовим замком, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу та пазовим замком, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу та пазовим замком, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу та пазовим замком, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору, згорток із фольги, який містить дві таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу та пазовим замком, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору, два згортки із фольги, які містять по три таблетки коричневого кольору; пакет із прозорого безбарвного полімерного матеріалу та пазовим замком, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору; згорток з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, всередині якого знаходяться: гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору; гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору; гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору; гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору; гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору; гумовий виріб сферичної форми, всередині якого міститься рідина коричневого кольору; одинадцять гумових виробів сферичної форми, всередині яких міститься нашарування речовин коричневого кольору, електронні ваги сірого кольору.

Відповідно до висновку експертизи № 11-2/57 від 06.06.2017 рідини коричневого кольору та нашарування речовин коричневого кольору містять у своєму складі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено опій ацетильований, загальною масою (в перерахунку в суху речовину) 11,9448 г, що є особливо великим розміром, наркотичний засіб, обіг якого обмежено - метадон, загальною масою 0,12150 г. В кристалічних речовинах та на блістерних упаковках виявлено наркотичний засіб, обіг якого обмежений метадон, загальною масою 10,57365 г, що є великим розміром. Речовина коричневого кольору є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено смолою канабісу, загальною масою (в перерахунку на суху речовину) 7,9820 г. На поверхні електронних ваг виявлено наркотичні засоби, обіг яких обмежено метадон, та кокаїн. Маса кокаїну на вагах становить 0,00008 г. Загальна маса метадону у речовинах, на блістерних упаковках та на вагах складає 10,56065 г, що є великим розміром; рідини коричневого кольору та нашарування речовин коричневого кольору містять у своєму складі сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 0,19952 г. Таблетки білого та коричневого кольорів, речовинах та блістерних упаковках виявлено сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 10,130469 г, що є великим розміром. Таблетки з відтиском «КМП» та таблетки коричневого кольорів містять сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, загальною масою 1,0023 г. На поверхні електронних ваг виявлено сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол). Загальна маса дифенгідраміну (димедролу) у таблетках, на блістерних упаковках та на вагах складає 10,130469 г, що є великим розміром.

Вказані наркотичні речовини та сильнодіючі лікарські засоби, станом на 06.09.2016, ОСОБА 7, виконуючи свою роль у зазначеній злочинній організації, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 12, ОСОБА 8, ОСОБА 13, ОСОБА 11, ОСОБА 10 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, отримавши їх від учасників злочинної організації за розподілом ролей, незаконно зберігав з метою збуту та незаконно перевозив на автомобілі з метою збуту у складі злочинної організації.

Під час здійснення противоправної діяльності, член злочинної організації ОСОБА 8, на виконання доручення ОСОБА 3, якій діяв узгоджено з ОСОБА 1 та ОСОБА 2, 27.08.2016 року прибув до м. Кривий Ріг Дніпропетровської області для здійснення збуту наркотичних засобів і сильно діючих лікарських засобів. При цьому, ОСОБА 8 змінив члена злочинної організації ОСОБА 9, який до цього час виконував роль кур`єра злочинної організації у зазначеному місті.

ОСОБА 9, діючи за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації, забезпечив місце тимчасового проживання і зберігання наркотичних засобів з метою збуту ОСОБА 8 у вигляді орендованої квартири за адресою: АДРЕСА_9 . Крім того, ОСОБА 9 передав ОСОБА 8 автотранспортний засіб Smart MC д.н.з. НОМЕР_20 для здійснення злочинної діяльності. В подальшому, на виконання вказівки ОСОБА 3, який діяв за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації, ОСОБА 8 у невстановлений досудовим розслідуванням час, але не пізніше 06.09.2016, ОСОБА 8 на автовокзалі м.Кропивницький (Кіровоград) Кіровоградської обл., через невстановленого досудовим розслідуванням водія рейсового автобусу отримав партію наркотичних та сильнодіючих лікарських засобів з метою збуту в м.Кривий Ріг Дніпропетровської обл.

ОСОБА 8 виконуючи свою роль у злочинній організації, в період часу з 25.08.2016 по 06.09.2016, за місцем свого тимчасового проживання за адресою: АДРЕСА_9 , незаконно зберігав з метою збуту наступні предмети і речовини, що вилучені під час обшуку: пляшка із прозорого полімерного матеріалу з етикеткою з написом «Nestea 0,5 л», закрита кришкою із полімерного матеріалу жовтого кольору, з речовиною коричневого кольору; пляшка із прозорого полімерного матеріалу з етикеткою з написом «Pepsi 0,5 л», закрита кришкою із полімерного матеріалу синього кольору, з речовиною коричневого кольору; пакет із полімерного матеріалу, всередині якого знаходиться п`ять гумових виробів сферичної форми, всередині яких знаходиться рідина коричневого кольору; прозорий пакет із полімерного матеріалу, всередині якого знаходиться сім гумових виробів сферичної форми, всередині яких знаходиться рідина коричневого кольору; паперовий пакет чорного кольору, в середині якого знаходиться шість гумових виробів на зовнішніх та внутрішніх поверхнях, яких виявлено нашарування коричневого кольору; десять пакетів із прозорого полімерного матеріалу в середині яких знаходиться кристалічна речовина білого кольору; п`ять порожніх контурних чарункових упаковок із полімерного матеріалу зеленого кольору та фольги з написом «Димедрол-Дарниця», дві контурних чарункових упаковок із полімерного матеріалу зеленого кольору та фольги з написом «Димедрол-Дарниця» в яких знаходиться двадцять таблеток білого кольору (по 10 в кожній упаковці); фрагмент таблетки білого кольору; деформована контурна чарункова упаковка із полімерного матеріалу з написом «Соннат», в якій знаходиться шість таблеток з відтиском «КМП» з оболонкою оранжевого кольору.

Відповідно до висновку експертизи від 18.05.2017 №11-2/2 рідини коричневого кольору та нашарування виявлені на зовнішніх і внутрішніх поверхнях фрагментів гумових виробів містять у своєму складі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено - опій ацетильований (в перерахунку на суху речовину) загальною масою 36,686 г., що є особливо великим розміром, наркотичний засіб, обіг якого обмежений метадон, загальною масою 0,190 г. Кристалічна речовина містить наркотичний засіб, обіг якого обмежений метадон, загальною масою 0,814 г; рідини коричневого кольору та нашарування, виявлені на зовнішніх і внутрішніх поверхнях фрагментів гумових виробів містять у своєму складі сильнодіючий лікарський засіб дифенгідрамін (димедрол) загальною масою 0,356 г. Таблетки в кількості двадцяти штук, які знаходились в двох контурних чарункових упаковок із полімерного матеріалу зеленого кольору та фольги з написом «Димедрол-Дарниця» та один фрагмент таблетки білого кольору містять сильнодіючий лікарський засіб - дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 1,030 г. Таблетки в кількості шести штук, які знаходились в контурній чарунковій упаковці з написом «Сонат» містять сильнодіючий лікарський засіб зопіклон, загальною масою 0,045 г.

Вказані наркотичні речовини та сильнодіючі лікарські засоби, станом на 06.09.2016, ОСОБА 8 виконуючи свою роль у зазначеній злочинній організації, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 3, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 12, ОСОБА 13 та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, отримавши їх від учасників злочинної організації за розподілом ролей, незаконно перевіз до місця свого тимчасового проживання з метою збуту і незаконно зберігав з метою збуту на території м. Кривий Ріг Дніпропетровської області у складі злочинної організації.

Крім того, 06.09.2016 в ході обшуку в будинку за адресою: АДРЕСА_5 , в якому проживав ОСОБА 1 та ОСОБА 2, виявлено та вилучено, крім іншого: прозорий безбарвний полімерний пакет, що містить кристалічну грудкоподібну речовину сірого кольору; кристалічна речовина білого кольору без пакування; прозорий безбарвний полімерний пакет, що містить кристалічну речовину білого кольору; прозорий безбарвний полімерний пакет, всередині якого міститься кристалічна речовина білого кольору; полімерний пакет білого кольору з графічним зображенням синього кольору, в якому знаходиться полімерний пакет чорного кольору, що містить кристалічну речовину білого кольору; прозорий безбарвний полімерний пакет з написом зеленого та помаранчевого кольорів «Ашан», що містить кристалічну речовину білого кольору; прозорий безбарвний полімерний пакет з написом зеленого та помаранчевого кольорів «Ашан», що містить кристалічну речовину білого кольору; фрагмент паперу коричневого кольору обклеєного прозорою безбарвною полімерною клейкою стрічкою типу «скотч» та фрагмент марлевої тканини бежевого кольору, в яку загорнуті уламки зпресованої кристалічної речовини білого кольору; прозорий безбарвний полімерний пакет, що містить кристалічну речовину білого кольору; прозорий безбарвний полімерний пакет, що містить порошкоподібну речовину білого кольору; прозорий безбарвний полімерний пакет, що містить грудкоподібну речовину сірого кольору; прозорий безбарвний полімерний пакет з пазовим замком, що містить грудкоподібну речовину; прозорий безбарвний полімерний пакет, що містить шприц з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, градуйований на 20 мл, зі зламаним поршнем, випускний клапан якого закритий запаяним ковпачком зеленого кольору, в якому знаходиться прозора безбарвна рідина з різким запахом; згорток з фрагменту паперу білого кольору з чорними лініями, в якому знаходиться шестикутна таблетка білого кольору зі втиснутим написом у вигляді літери «Ф» та кругла таблетка білого кольору; коробка з картонного матеріалу білого кольору з синіми боковими сторонами з написом латинськими літерами «PREGNYL 5000», в якому знаходиться аркуш паперу, ампула з прозорого скла, на якій є етикетка білого кольору з написами барвником чорного кольору «...Pregnyl...», з безбарвною прозорою рідиною об`ємом 1 мл та ампула з прозорого скла на якій є етикетка білого кольору з написами чорним барвником «PREGNYL 5000», в якій знаходиться спресована порошкоподібна речовина білого кольору; ємність з металу покриттям помаранчевого кольору з написами «CTAHОЗОЛОН», закрита кришкою з полімерного матеріалу білого кольору, в якій знаходиться 29 таблеток жовтого кольору з написом «DYNAMIC» з лицевої сторони та цифровими позначками «2,5» з тильної сторони та одна таблетка рожевого кольору; п`ять упаковок з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містять п`ять ампул з прозорого скла, об`ємом 1 мл, на яких наклеєні етикетки білого кольору з написом барвником чорного кольору «Rimobolan», що містять прозору безбарвну рідину; шприц з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, градуйований на 1 мл, закритий ковпачком з полімерного матеріалу оранжевого кольору, в якому знаходиться прозора безбарвна рідина; згорток з фрагменту паперу білого кольору, з друкованими написами чорного кольору, з жовтими плямами, що містить дві ємності з прозорого скла, з поршнями з полімерного матеріалу сірого кольору, закриті кришками з металу жовтого кольору з металу, на яких наклеєні прозорі етикетки з написами барвниками синього, чорного та жовтого кольорів «Humulin R», що містять прозору безбарвну рідину; прозорий безбарвний полімерний пакет, що містить одну таблетку з оболонкою синього кольору з втиснутим написом «ENGERCY»; фрагмент блістерної упаковки червоного кольору, з запакованою таблеткою синього кольору; фрагмент блістерної упаковки жовтого кольору, з написом барвником червоного кольору «ChaoNongSuoXing...ChunZhongCaoZuHe», в якій знаходиться капсула з оболонкою світло-зеленого кольору, що містить порошкоподібну речовину білого кольору; два згортки з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містять спресовану порошкоподібну речовину білого кольору; прозорий безбарвний полімерний пакет, що містить дві капсули з оболонкою чорного та жовтого кольорів, що містять порошкоподібну речовину блідо-рожевого кольору та капсулу з оболонкою синього кольору , з написами чорного кольору «CELERITY», «STAND», що містить порошкоподібну речовину білого кольору; картонну пачку з-під сигарет сірого кольору з фірмовим написом блакитного кольору «KENT», нижня частина якої щільно огорнута плівкою з прозорого безбарвного полімерного матеріалу, що містить прозорий безбарвний полімерний пакет, що містить порошкоподібну речовину чорного кольору, прозорий безбарвний полімерний пакет, що містить речовину рослинного походження коричневого кольору, прозорий безбарвний полімерний пакет, що містить грудкоподібну речовину темно-коричневого кольору; прозорий безбарвний полімерний пакет з пазовим замком, що містить порошкоподібну речовину світло-коричневого кольору, прозорий безбарвний полімерний пакет з пазовим замком, що містить кристалічну речовину бежевого кольору, дві сигарети з паперу білого кольору з друкованими написами сірого кольору «KENT», що містять речовину рослинного походження коричневого кольору, три сигарети з паперу білого кольору з друкованими написами синього кольору «PARLIAMENT», що містять речовину рослинного походження коричневого кольору; фрагмент тканини жовтого кольору, прошитий ниткою білого кольору з трьох сторін та порушеною, цілісністю з однієї сторони, що містить речовину рослинного походження; блакитний прозорий полімерний пакет, в якому міститься прозорий білий полімерний пакет, в якому знаходиться смолоподібна речовина рослинного походження темно-коричневого кольору; згорток з чорного полімерного матеріалу, обклеєний прозорою безбарвною полімерною клейкою стрічкою типу «скотч», всередині якого знаходиться згорток з фольги, обклеєний прозорою безбарвною полімерною клейкою стрічкою типу «скотч», в якому знаходиться блакитний прозорий полімерний пакет, що містить сто згортків з прозорого безбарвного полімерного матеріалу зі смолоподібною речовиною рослинного походження темно-коричневого кольору; ємність з кришкою з чорного полімерного матеріалу з етикеткою помаранчевого кольору з написом барвником чорного кольору «BRYTAL ANADROL», з нашаруванням речовини коричневого кольору на зовнішній поверхні ємності.

Відповідно до висновку експертизи №11-2/67 від 08.06.2017 грудкоподібні речовини сірого кольору містять у своєму складі особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено МДМА, загальною масою 323,3066 г., що є особливо великим розміром. Кристалічні речовини білого кольору містять у своєму складі наркотичний засіб, обіг якого обмежено метадон, загальною масою 1616,0065г., що є особливо великим розміром. Порошкоподібна речовина білого кольору містить у своєму складі наркотичний засіб, обіг якого обмежено кокаїн, загальною масою 0,0325 г. Порошкоподібна речовина чорного кольору, порошкоподібна речовина світло-коричневого кольору та кристалічна речовина бежевого кольору містять у своєму складі наркотичні засоби, обіг яких обмежено морфін та кодеїн. Загальна маса морфіну в речовинах складає 3,3640 г, що є великим розміром. Загальна маса кодеїну в речовинах складає 0,2049 г. Речовина рослинного походження коричневого кольору є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено макова солома, загальною масою (в перерахунку на висушену речовину) 0,90657 г. Нашарування речовини коричневого кольору є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено - концентрат з макової соломи, масою (в перерахунку на суху речовину) 0,21068 г. Смолоподібні речовини рослинного походження темно-коричневого кольору відносяться до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено смола канабісу, загальною масою (в перерахунку на висушену речовину) 1042,4691 г, що є особливо великим розміром. Прозора безбарвна рідина з різким запахом, є прекурсором, обіг якого обмежено і стосовно якого встановлюються заходи контролю ангідрид оцтової кислоти, масою 0,0024 кг, що є великим розміром.

Вказані наркотичні засоби, психотропні речовини, станом на 06.09.2016, співорганізатор і керівник злочинної організації ОСОБА 1 та співорганізатор злочинної організації ОСОБА 2, які діяли спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 3, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 13, ОСОБА 12, та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, незаконно придбали у невстановлених досудовим слідством осіб з метою збуту та виготовлення наркотичних засобів, перевезли до місця свого проживання з метою збуту та виготовлення наркотичних засобів, зберігали з метою збуту та виготовлення наркотичних засобів у складі злочинної організації.

Крім того, 06.09.2016 в ході обшуку в квартирі за адресою: АДРЕСА_10 , в якій проживав співорганізатор злочинної організації ОСОБА 3, виявлено та вилучено, крім іншого згорток фольги, що містив пластичну речовину темно-коричневого кольору, на поверхні якої присутня плівка із прозорого безбарвного полімерного матеріалу. Відповідно до висновку експертизи №11-2/59 від 21.10.2016 пластична речовина є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено смолою канабісу, масою 4,8688 г.

Вказаний наркотичний засіб, станом на 06.09.2016, співорганізатор злочинної організації ОСОБА 3, який діяв спільно, за попередньою змовою з іншими членами злочинної організації: ОСОБА 1, ОСОБА 2, ОСОБА 4, ОСОБА_5 , ОСОБА 6, ОСОБА 9, ОСОБА 11, ОСОБА 10, ОСОБА 7, ОСОБА 8, ОСОБА 13, ОСОБА 12, та іншими невстановленими досудовим розслідуванням особами, повторно, отримав у іншого співорганізатора ОСОБА 1, незаконно перевіз за місцем свого проживання з метою збуту, де незаконно зберігав з метою збуту у складі злочинної організації.

Члени злочинної організації систематично отримуючи грошові кошти від збуту наркотичних засобів, психотропних речовин та сильнодіючих лікарських засобів акумулювала та перерозподіляла їх на банківських рахунках. Так в період з 02.03.2015 по 06.09.2016 на зазначені вище банківські рахунки, відкриті на ім`я ОСОБА 2, зараховано грошових коштів на загальну суму 12 860 000 грн., відкриті на ім`я ОСОБА 3, зараховано грошових коштів на загальну суму 7 890 000 грн., відкриті на ім`я ОСОБА 1, зараховано грошових коштів на загальну суму 1 550 000 грн., на ім`я ОСОБА_5 зараховано грошових коштів на суму 3 556 096 грн., на ім`я ОСОБА 24 зараховано грошових коштів на загальну суму 70 720 000 грн., на ім`я ОСОБА 10 зараховано грошових коштів на суму 430 000 грн.

Загалом, станом на 06.09.2016 року злочинна організація на чолі з ОСОБА 1 незаконно придбала з метою збуту, незаконно перевозила з метою збуту, незаконно пересилала з метою збуту, незаконно збувала, а також незаконно зберігала з метою збуту наркотичні засоби і психотропні речовини в наступній загальній кількості: особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено опій ацетильований (в перерахунку на суху речовину) загальною масою 249,26168 г., що є особливо великим розміром; особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено героїн, загальною масою 0,5854 г; наркотичні засоби, обіг якого обмежено кокаїн, загальною масою 44,77978 г, що є особливо великим розміром; наркотичний засіб, обіг якого обмежений метадон, загальною масою 2045,44876 г., що є особливо великим розміром; наркотичний засіб, обіг якого обмежено морфін, загальною масою 8,8926 гр., що є великим розміром; наркотичний засіб, обіг якого обмежено кодеїн, загальною масою 0,3423 г.; особливо небезпечний наркотичний засобі, обіг якого заборонено канабіс, загальною масою 44,5899 г.; особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено смола канабісу, загальною масою, в перерахунку на суху речовину 1117,7568 г, що є особливо великим розміром; особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено концентрат з макової соломи, загальною масою, в перерахунку на суху речовину

800,155779 г, що є особливо великим розміром; небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено макова солома, загальною масою, в перерахунку на суху речовину 0,90657 г.; психотропні речовини: особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено МДМА, загальною масою 756,0166 г., що є особливо великим розміром; особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено - 4-ММС (4- метилметкатинон, мефедрон), загальною масою 0,1188 г.; особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено метилон, загальною масою 11,1298 г, що є великим розміром; психотропну речовину, обіг якої обмежено амфетамін, загальною масою 223,0968 г., що є особливо великим розміром; психотропну речовину, обіг якої обмежено метамфетамін, загальною масою 180,9777 г, що є особливо великим розміром; збувала, а також зберігала з метою збуту сильнодіючі лікарські засоби в наступній загальній кількості: зопіклон, загальною масою 67,0924 г, що є особливо великим розміром; дифенгідрамін (димедрол), загальною масою 395,646598 г, що є особливо великим розміром.

Вказані дії ОСОБА_5 органом досудовогорозслідування кваліфіковані за ч.1ст.255,ч.2ст.27,ч.4ст.28,ч.3ст.307,ч.2ст.27,ч.4ст.28,ч.4ст.321КК Українияк участьу злочиннійорганізації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також в участі у злочинах, вчинюваних такою організацією у сфері незаконного обігу наркотичних засобів і сильнодіючих лікарських засобів незаконне зберігання з метою збуту, перевезення з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин в особливо великих розмірах, вчиненому у складі злочинної організації повторно; незаконне зберігання з метою збуту, перевезення з метою збуту, а також збут сильнодіючих лікарських засобів в особливо великому розмірі, вчиненому у складі злочинної організації повторно.

Згідно з оголошеною у судовому засіданні угодою про визнання винуватості від 17 жовтня 2018 року, укладеною між прокурором прокуратури м. Києва ОСОБА_6 , якому на підставі ст.ст. 37, 36 КПК України надані повноваження прокурора у даному кримінальному провадженні, та підозрюваною ОСОБА_5 , під час досудового розслідування остання повністю та беззастережно визнала свою винуватість у вчиненні у вчиненні тяжких і особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 321 КК України, вчинених злочинною організацією, у складі якої остання не є організатором і де шкода спричинена суспільним інтересам. ОСОБА_5 викрила злочинні дії організаторів та інших учасників злочинної організації, злочини вчинені злочинною організацією, добровільно погодилася на укладання угоди про визнання винуватості. Крім того ОСОБА_5 зобов`язується: а) беззастережно визнати свою винуватість у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 321 КК України; б) співпрацювати зі стороною обвинувачення у викритті інших учасників злочинної організації обвинувачених у вичинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 321 КК України організаторів ОСОБА_25 , ОСОБА_26 , ОСОБА_27 , виконавців ОСОБА_28 , ОСОБА_29 , ОСОБА_30 , ОСОБА_31 , ОСОБА_32 , ОСОБА_33 , ОСОБА_34 і злочинів вчинених зазначеними особами у складі злочинної організації.

Прокурор в судовому засіданні наполягав на затвердженні угоди про визнання винуватості. Захисник ОСОБА_7 та обвинувачена ОСОБА_5 також просили вказану угоду з прокурором затвердити і призначити узгоджену в ній міру покарання та інші передбачені угодою заходи, при цьому обвинувачена беззастережно визнала себе винуватою у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 321 КК України, в обсязі обвинувачення, дала згоду на застосування узгодженого виду та розміру покарання, а також інших заходів у разі затвердження угоди, заявивши, що здатна реально виконати взяті на себе відповідно до угоди зобов`язання.

Відповідно доч.4ст 469КПК Україниугода провизнання винуватостіміж прокуроромта обвинуваченимможе бутиукладена упровадженні щодо особливо тяжких злочинів, вчинених за злочинною організацією за умови викриття обвинуваченим, який не є організатором такої групи або організації, злочинних дій інших учасників групи чи інших, вчинених групою або організацією злочинів, якщо повідомлена інформація буде підтверджена доказами.

Перед ухваленням рішення про затвердження угоди про визнання винуватості, колегією суддів під час судового засідання з`ясовано, що ОСОБА_5 цілком розуміє зміст положення п.1 ч.4 ст.474 КПК України, а саме, що вона має право на судовий розгляд, під час якого прокурор зобов`язаний довести кожну обставину щодо кримінальних правопорушень, у вчиненні яких його обвинувачують, а вона має такі права: мовчати, і факт мовчання не матиме для суду жодного доказового значення; мати захисника, у тому числі на отримання правової допомоги безоплатно у порядку та випадках, передбачених законом, або захищатися самостійно; допитати під час судового розгляду свідків обвинувачення, подати клопотання про виклик свідків і подати докази, що свідчать на її користь.

Крім того встановлено, що ОСОБА_5 розуміє наслідки укладення та затвердження угоди, передбачені ч. 2 ст. 473 КПК України, характер обвинувачення, щодо якого вона визнає себе винуватою, а також вид покарання, яке буде застосовано до неї у разі затвердження цієї угоди судом та наслідки її не виконання, передбачені ст.476 КПК України.

Також колегією суддів встановлено, що укладення угоди є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді. Сторонам угоди зокрема відомо та зрозуміло про обмеження їх прав на оскарження вироку у разі її затвердження.

Крім того, колегією суддів при вирішенні питання про можливість затвердження угоди встановлено, що обвинувачена ОСОБА_5 під час досудового розслідування добровільно надала показання, які викривають інших членів злочинної організації та мають доказове значення для встановлення обставин вчинених нею злочинів та інших злочинів, учинених вказаною організацією.

Аналізом сукупності досліджених в судовому засіданні матеріалів кримінального провадження також встановлено, що прокурором при вирішенні питання про укладення цієї угоди про визнання винуватості правильно та у відповідності до вимог ст. 470 КПК України враховано наступні обставини:

- ступінь та характер сприяння обвинуваченої у розслідуванні кримінального провадження щодо неї та інших осіб, а саме активне сприяння ОСОБА_5 розкриттю кримінальних правопорушень, що виразилось у повідомленні нею про всі обставини вчинення нею кримінальних правопорушень, а також викривальні показання про осіб, обставини та події, які мають значення для кримінального провадження та підлягають встановленню (доказуванню). Таким чином, ОСОБА_5 активно сприяла встановленню обставин кримінального провадження, у тому числі щодо себе, та інших осіб розкриттю кримінальних правопорушень, що виразилось у повідомленні нею про всі обставини вчинення нею кримінальних правопорушень, а також викривальні показання про осіб, обставини та події, які мають значення для кримінального провадження та підлягають встановленню (доказуванню), у тому числі щодо структури злочинної організації, зазначеної в обвинувальному акті, її членів, зокрема організаторів та керівників, зв`язків між членами злочинної організації, їх роль у структурі злочинної організації.

- характер і тяжкість обвинувачення, зокрема відсутність збитків;

- наявний значний суспільний інтерес у забезпеченні швидкого судового провадження, у викритті деяких членів злочинної організації та інших причетних осіб, закріпленні доказової бази щодо вчинених нею та учасниками злочинної організації злочинів, що забезпечується шляхом надання визнавальних показань ОСОБА_5 , а також її викривальних показань щодо злочинів вчинених злочинною організацією з метою захисту осіб, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорони прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого судового розгляду з тим, щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Умовами угоди правильно враховано, що ОСОБА_5 щиро розкаюється в скоєному, критично оцінює свою злочинну поведінку, в тому числі шляхом повного визнання вини і готовності нести кримінальну відповідальність, активно сприяє розкриттю вчинених злочинною організацією злочинів; добровільно своїми активними діями надає та в подальшому зобов`язана надавати визнавальні та викривальні показання органу досудового розслідування та суду в з`ясуванні обставин діяльності злочинної організації, що мають істотне значення для повного її викриття.

Крім цього, при укладенні угоди враховано, що ОСОБА_5 раніше не судима, позитивно характеризується за місцем проживання, її вік, стан здоров`я, сімейний стан та інші обставини, які її характеризують.

Встановлено низку обставин, які, згідно з вимогами ст. 66 КК України пом`якшують покарання ОСОБА_5 , а саме: щире каяття та активне сприяння розкриттю злочинів; викриття у вчиненні злочинів інших осіб; відсутність збитків.

Вказані вище обставини, на переконання колегії суддів, істотно впливають та вказують на допустимість прийняття позитивного рішення щодо затвердження угоди про визнання винуватості з можливістю при цьому застосування покарання за вчинені ОСОБА_5 кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 321 КК України, обумовленого та запропонованого суду сторонами угоди, а саме з застосуванням положень ст. 69, 70, 75 КК України, тобто нижчого від найнижчої межі.

Крім того, з урахуванням наявності декількох пом`якшуючих покарання ОСОБА_5 обставин, колегія суддів також вважає допустимим погодитися з умовами угоди в частині не застосування до ОСОБА_5 додаткового покарання у виді конфіскації майна.

На підставі об`єктивних з`ясованих обставин, колегія суддів дійшла висновку, що мало місце діяння, у вчиненні якого обвинувачується ОСОБА_5 , умови угоди про визнання винуватості, її форма та зміст відповідають вимогам КПК та КК України, діям обвинуваченої надана правильна правова кваліфікація за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 321 КК України, а тому наявні всі правові підстави для затвердження вказаної угоди та призначення ОСОБА_5 узгодженого сторонами цієї угоди покарання.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 368, 370, 374, 474-475 КПК України, колегія суддів

У Х В А Л И Л А:

Угоду про визнання винуватості від 17 жовтня 2018 року, укладену між прокурором прокуратури м. Києва ОСОБА_6 , якому на підставі ст.ст. 37, 36 КПК України надані повноваження прокурора у даному кримінальному провадженні, та підозрюваною ОСОБА_5 затвердити.

На підставі угоди про визнання винуватості від 17 жовтня 2018 року ОСОБА_17 визнати виннуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 321 КК України та призначити покарання:

- за ч.1 ст.255 КК України із застосуванням ст.69 КК України у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки;

- за ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307 КК України із застосуванням ст.69 КК України у виді позбавлення волі на строк (чотири) роки без конфіскації майна;

- за ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 321 КК України у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років.

На підставі ч.1 ст.70 КК України шляхом поглинання менш суворих покарань більш суворим остаточно призначити ОСОБА_5 покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років без конфіскації майна.

Відповідно до ст.75 КК України звільнити ОСОБА_17 від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням строком на 3 (три) роки.

На підставі ст.76 КК України на ОСОБА_5 покласти настпні обов`язки: повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання та періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації.

На вирок можуть бути подані учасниками судового провадження апеляційні скарги до Київського апеляційного суду через Святошинський районний суд м. Києва протягом тридцяти днів з дня його проголошення з урахуванням положень ст.ст. 394, 424, 469, 474 КПК України.

Якщо вирок ухвалено без виклику особи, яка його оскаржує, то строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку. Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору.

Головуючий: ОСОБА_1

Судді: ОСОБА_2

ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення18.10.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77229168
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —759/2920/18

Ухвала від 02.11.2021

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Новик В. П.

Вирок від 18.10.2018

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Новик В. П.

Ухвала від 18.07.2018

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Григор'єва Ірина Вікторівна

Ухвала від 27.06.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Фрич Тетяна Вікторівна

Ухвала від 29.05.2018

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Новик В. П.

Ухвала від 01.03.2018

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Новик В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні