Ухвала
від 19.10.2018 по справі 263/7211/18
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

22-ц/4804/32/18

263/7211/18

Категорія 53 Головуючий у 1-й інстанції Музика О.М.

У Х В А Л А

19 жовтня 2018 року м.Маріуполь

Донецький апеляційний суд у складі судді Мироненко І.П. перевіривши апеляційні скарги Азовської первинної профспілкової організації моряків Профспілки робітників морського транспорту України та Азовського морського інституту Національного університету Одеська морська академія на рішення Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області від 10 вересня 2018 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Азовського морського інституту Національного університету Одеська морська академія , треті особи: Маріупольська первинна профспілкова організація № 141-2 Всеукраїнської профспілки Народна солідарність , Всеукраїнська профспілка Народна солідарність , Азовська первинна профспілкова організація моряків Профспілки робітників морського транспорту про визнання неправомірним дій щодо ненадання невикористаної частини щорічної оплачуваної відпустки та визнання незаконним наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

в с т а н о в и в :

Рішенням Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області від 10 вересня 2018 року позовні вимоги ОСОБА_1 задоволені частково. Скасовано наказ Азовського морського інституту Національного університету Одеська морська академія від 02 травня 2018 року № 58вк про звільнення ОСОБА_1 з посади методиста І-ї категорії учбово-методичного відділу Азовського морського інституту Національного університету Одеська морська академія відповідно до пункту 1 частини 1 статті 40 КЗпП України. Поновлено ОСОБА_1 на посаді методиста І-ї категорії учбово-методичного відділу Азовського морського інституту Національного університету Одеська морська академія . Стягнуто з Азовського морського інституту Національного університету Одеська морська академія на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу у розмірі 24 872, 70 грн., з відповідним утриманням податків та інших обов'язкових платежів, які із суми середнього заробітку за час вимушеного прогулу підлягають нарахуванню роботодавцем при виконанні цього судового рішення та, відповідно, відрахуванню із суми середнього заробітку за час вимушеного прогулу при виплаті працівнику, внаслідок чого виплачена ОСОБА_1 на підставі цього судового рішення сума середнього заробітку за час вимушеного прогулу підлягає зменшенню на суму податків і зборів. В іншій частині позовних вимог ОСОБА_1 відмовлено. Стягнуто з Азовського морського інституту Національного університету Одеська морська академія в дохід держави судовий збір у розмірі 1 409, 60 грн. Рішення суду в частині поновлення на роботі ОСОБА_1 та виплати заробітної плати, але не більше ніж за один місяць, у розмірі 6 145, 02 грн., допущено до негайного виконання.

Не погодившись з вищезазначеним рішенням суду, Азовська первинна профспілкова організація моряків Профспілки робітників морського транспорту України 02 жовтня 2018 року відправила поштою та Азовський морський інститут Національного університету Одеська морська академія 09 жовтня 2018 року подав до суду апеляційні скарги.

Між тим, апеляційне провадження за апеляційною скаргою Азовської первинної профспілкової організації моряків Профспілки робітників морського транспорту України не може бути відкрито з наступних підстав.

У порушення п.3 ч.2 ст 356 ЦПК України у скарзі не зазначені повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб).

Відповідно до вимог п.7 ч.2 ст 356 ЦПК України у скарзі відсутнє клопотання особи, яка подала скаргу щодо оскаржуваного рішення (рішення суду оскаржується у повному обсязі або його частина).

Також, не додано копії скарги та письмових матеріалів відповідно до кількості учасників справи (п.2 ч.4 ст 356 ЦПК України).

Окрім цього, у відповідності до положення п.3 ч.4 ст. 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Так, згідно п.п.6 п.1 ч.2 ст.4 Закону України „Про судовий збір" за подання до суду апеляційної скарги на рішення суду; заяви про приєднання до апеляційної скарги на рішення суду; апеляційної скарги на судовий наказ, заяви про перегляд судового рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами сплачується судовий збір у розмірі 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.

Відповідно до положень абз.2 ч.3 ст. 6 вищезазначеного Закону України у разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Вбачається, що позовна заява має дві вимоги немайнового характеру: про визнання неправомірним дій щодо ненадання невикористаної частини щорічної оплачуваної відпустки та визнання незаконним наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Позовна заява була подана до суду першої інстанції фізичною особою у 2018 році, таким чином, виходячи з наведеного та приймаючи до уваги те, що розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 01.01.2018 р. складав 1762 грн., заявнику за подання до суду апеляційної скарги на рішення суду слід сплатити судовий збір у розмірі: (704,80 х 2) +150% = 2114 грн. 40 коп. на платіжні реквізити: отримувач - Бахмутське УК/м. Бахмут/22030101; код отримувача (ЕДРПОУ) - 37868870; банк отримувача - Казначейство України (ЕАП); код банка (МФО) - 899998; рахунок - 34313206080033; призначення платежу - 101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Донецький апеляційний суд (назва суду, де розглядається справа).

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою Азовського морського інституту Національного університету Одеська морська академія також не може бути відкрито з наступних підстав.

Відповідно до вимог ч. 3 та п.1 ч.4 ст. 356 ЦПК України апеляційна скарга підписується особою, яка її подає, або представником такої особи. До апеляційної скарги додаються довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника, якщо апеляційна скарга подана представником і ці документи раніше не подавалися.

Вбачається, що апеляційна скарга підписана директором Азовського морського інституту Національного університету Одеська морська академія ОСОБА_2, проте у матеріалах справи відсутні документи які б посвідчували процесуальні повноваження, зокрема і щодо права на оскарження судових рішень директором АМІ Національного університету Одеська морська академія ОСОБА_2

Таким чином, відповідно до ч. 2 ст.357 до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених ст.356 цього Кодексу, застосовуються положення ст.185 цього Кодексу.

У зв'язку з викладеним, апеляційні скарги залишаються без руху для усунення зазначених недоліків.

Керуючись ст.ст. 185, 357 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Апеляційну скаргу Азовської первинної профспілкової організації моряків Профспілки робітників морського транспорту України на рішення Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області від 10 вересня 2018 року - залишити без руху.

Надати Азовській первинній профспілковій організації моряків Профспілки робітників морського транспорту України строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху для оплати судового збору у розмірі 2114 грн. 40 коп. на зазначені в ухвалі реквізити оплати та усунення інших недоліків зазначених в ухвалі суду.

Апеляційну скаргу Азовського морського інституту Національного університету Одеська морська академія на рішення Жовтневого районного суду м. Маріуполя Донецької області від 10 вересня 2018 року - залишити без руху.

Надати Азовському морському інституту Національного університету Одеська морська академія строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення апеляційної скарги без руху для усунення недоліків зазначених в ухвалі суду.

Якщо відповідно до ухвали суду у встановлений строк заявники виконають зазначені вимоги, апеляційні скарги вважатимуться поданими в день її первісного подання. Інакше, буде вирішуватись питання про визнання їх неподаними і повернення заявникам.

Суддя

СудДонецький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення19.10.2018
Оприлюднено22.10.2018
Номер документу77242327
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —263/7211/18

Ухвала від 07.02.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мироненко І. П.

Ухвала від 30.01.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мироненко І. П.

Постанова від 16.01.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мироненко І. П.

Постанова від 16.01.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мироненко І. П.

Ухвала від 27.12.2018

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мироненко І. П.

Ухвала від 05.12.2018

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мироненко І. П.

Ухвала від 09.11.2018

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мироненко І. П.

Ухвала від 05.11.2018

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мироненко І. П.

Ухвала від 19.10.2018

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Мироненко І. П.

Рішення від 10.09.2018

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Музика О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні