Вирок
від 19.10.2018 по справі 200/9563/18
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Провадження № 1-кп/200/634/18

Справа № 200/9563/18

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 жовтня 2018 року Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю:

прокурора ОСОБА_3

представника потерпілого ОСОБА_4

обвинуваченого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Дніпро кримінальне провадження, зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань під №12018040000000342, за обвинуваченням:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Царичанка Дніпропетровської області, з вищою освітою, офіційно не працевлаштованого, не одруженого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190, ч.4 ст.358 КК України,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_5 , маючи умисел, направлений на заволодіння безготівковими грошовими коштами публічного акціонерного товариства «УНІВЕРСАЛ БАНК» (код ЄРДПОУ 21133352) юридична адреса: м.Київ, вул.Автозаводська, 54/19 та корисливий мотив, у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, з використанням завідомо підробленого документу, при невстановлених в процесі досудового розслідування обставинах, отримав від малознайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_7 ідентифікаційний номер платника податків (далі ІНН) та паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_8 , з вклеєними фотокартками з відтвореними рельєфними відтисками круглої печатки, із фотокарткою з власним зображенням на першій та другій сторінці паспортів, при цьому форма документа та всі його реквізити відповідали необхідним вимогам, затвердженим Наказом МВС № 320 від 13.04.2012, з метою їх подальшого використання для заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб шляхом обману та незаконних операцій з використання електронно-обчислювальної техніки.

Продовжуючи свої злочинні дії, направлені на заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки та використанням завідомо підробленого документу, ОСОБА_5 у листопаді 2017 року за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_2 усвідомлюючи, що використовує мобільний телефон як електронно-обчислювальну техніку, надіслав у додатку «monobank» копії паспорта ОСОБА_8 із зображенням на першій та другій сторінці обличчя ОСОБА_5 та ІНН який належить ОСОБА_8 , для оформлення заявки на отримання платіжної картки з кредитним лімітом ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК». 27 листопада 2017 року о 10:40 годині ОСОБА_5 прибув до точки видачі банківських карток банківської установи ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК», розташованого за адресою: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, буд. 13/15, з раніше виготовленим підробленим документом, а саме паспортом громадянина України серії та номер НОМЕР_1 із вклеєною власною фотокарткою, на ім`я ОСОБА_8 , після чого ОСОБА_5 реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, та використанням завідомо підробленого документу, з метою отримання банківської картки з кредитним лімітом, достовірно знаючи, що він не є громадянином ОСОБА_8 , надав співробітникові вищевказаного банку для отримання банківської картки оригінал паспорту громадянина України серії та номер НОМЕР_1 виданого 04.07.2012 Красногвардійським РВ ГУ МВС України в Дніпропетровській області на ім`я ОСОБА_8 , чим ввів працівника вищевказаного банку в оману відносно об`єктивності та достовірності відомостей, відображених у вищевказаних документах та відносно особи оформлювача банківської картки, використавши завідомо підроблений документ і отримавши на підставі вказаних документів банківську картку з кредитним лімітом в розмірі 7500 гривень готівкового ліміту та 7400 гривень безготівкового ліміту, після чого в період часу з 08.12.2017 по 01.04.2018 розпорядившись грошовими коштами на власний розсуд.

Вищезазначені умисні дії ОСОБА_5 , які виразилися у заволодінні чужим майном, шляхом обману (шахрайство) та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, кваліфікується за ч. 3 ст. 190 КК України.

Крім того, ОСОБА_5 , маючи умисел, направлений на використання завідомо підробленого документу, при невстановлених в процесі досудового розслідування обставинах, отримав від малознайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_7 ідентифікаційний номер платника податків (далі ІНН) та паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_8 , з вклеєними фотокартками з відтвореними рельєфними відтисками круглої печатки, із фотокарткою з власним зображенням на першій та другій сторінці паспортів, при цьому форма документа та всі його реквізити відповідали необхідним вимогам, затвердженим Наказом МВС № 320 від 13.04.2012, з метою подальшого використання для заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК». 27 листопада 2017 року о 10:40 годині ОСОБА_5 прибув до точки видачі банківських карток банківської установи ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК», розташованого за адресою: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, буд. 13/15, з раніше виготовленим підробленим документом, а саме паспортом громадянина України серії та номер НОМЕР_1 із вклеєною власною фотокарткою, на ім`я ОСОБА_8 , після чого ОСОБА_5 реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на використання завідомо підробленого документу надав співробітникові вищевказаного банку для отримання банківської картки оригінал паспорту громадянина України серії та номер НОМЕР_1 виданого 04.07.2012 Красногвардійським РВ ГУ МВС України в Дніпропетровській області на ім`я ОСОБА_8 , чим ввів працівника вищевказаного банку в оману відносно об`єктивності та достовірності відомостей, відображених у вищевказаних документах та відносно особи оформлювача банківської картки, використавши завідомо підроблений документ і отримавши на підставі вказаного документу банківську картку.

Вищезазначені умисні дії ОСОБА_5 , що виразилися у використанні завідомо підробленого документу, кваліфіковані за ч. 4 ст. 358 КК України.

Після цього, ОСОБА_5 , повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння безготівковими грошовими коштами публічного акціонерного товариства «УНІВЕРСАЛ БАНК» (код ЄРДПОУ 21133352) юридична адреса: м. Київ, вул. Автозаводська, 54/19 та корисливий мотив, у шахрайський спосіб шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, з використанням завідомо підробленого документу, при невстановлених в процесі досудового розслідування обставинах, отримав від малознайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_9 та паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_10 , з вклеєними фотокартками з відтвореними рельєфними відтисками круглої печатки, із фотокарткою з власним зображенням на першій та другій сторінці паспортів, при цьому форма документа та всі його реквізити відповідали необхідним вимогам, затвердженим Наказом МВС № 320 від 13.04.2012, з метою їх подальшого використання для заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб шляхом обману та незаконних операцій з використання електронно-обчислювальної техніки.

Продовжуючи своїзлочинні дії,направлені наповторне заволодіннябезготівковими грошовимикоштами ПАТ«УНІВЕРСАЛ БАНК»у шахрайськийспосіб,шляхом обманута незаконнихоперацій звикористанням електронно-обчислювальноїтехніки тавикористанням завідомопідробленого документу, ОСОБА_5 у грудні2017року замісцем свогомешкання заадресою: АДРЕСА_2 усвідомлюючи, що використовує мобільний телефон як електронно-обчислювальну техніку, надіслав у додатку «monobank» копії паспорта ОСОБА_10 із зображенням на першій та другій сторінці обличчя ОСОБА_5 та ІНН який належить ОСОБА_10 , для оформлення заявки на отримання платіжної картки з кредитним лімітом ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК». 28 грудня 2017 року о 18:41 годині ОСОБА_5 прибув до точки видачі банківських карток банківської установи ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК», розташованої за адресою: м. Дніпро, вул. Глинки, буд. 2, з раніше виготовленим підробленим документом, а саме паспортом громадянина України серії та номер НОМЕР_2 із вклеєною власною фотокарткою, на ім`я ОСОБА_10 , після чого ОСОБА_5 реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки та використанням завідомо підробленого документу, з метою отримання банківської картки з кредитним лімітом, достовірно знаючи, що він не є громадянином ОСОБА_10 , надав співробітникові вищевказаного банку для отримання банківської картки, оригінал паспорту громадянина України серії та номер НОМЕР_2 , виданого 20.11.2001 Подільським РУ ГУ МВС України в місті Києві на ім`я ОСОБА_10 , чим ввів працівника вищевказаного банку в оману відносно об`єктивності та достовірності відомостей, відображених у вищевказаних документах та відносно особи оформлювача банківської картки, використавши завідомо підроблений документ і отримавши на підставі вказаних документів банківську картку з кредитним лімітом в розмірі 50000 гривень готівкового ліміту та 49905 гривень та 92 копійки безготівкового ліміту, після чого в період часу з 29.12.2017 по 01.04.2018 розпорядившись грошовими коштами на власний розсуд.

Вищезазначені умисні дії ОСОБА_5 , що виразилися у заволодінні чужим майном, шляхом обману (шахрайство) та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, повторно, кваліфіковані за ч.3 ст.190 КК України.

Крім того, ОСОБА_5 , маючи умисел, направлений на використання завідомо підробленого документу, при невстановлених в процесі досудового розслідування обставинах, отримав від малознайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_7 ідентифікаційний номер платника податків (далі ІНН) та паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_10 , з вклеєними фотокартками з відтвореними рельєфними відтисками круглої печатки, із фотокарткою з власним зображенням на першій та другій сторінці паспортів, при цьому форма документа та всі його реквізити відповідали необхідним вимогам, затвердженим Наказом МВС № 320 від 13.04.2012, з метою подальшого використання для заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК». 28 грудня 2017 року о 18:41 годині ОСОБА_5 прибув до точки видачі банківських карток банківської установи ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК», розташованої за адресою: м. Дніпро, вул. Глинки, буд. 2, з раніше виготовленим підробленим документом, а саме паспортом громадянина України серії та номер НОМЕР_2 із вклеєною власною фотокарткою, на ім`я ОСОБА_10 , після чого ОСОБА_5 реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на використання завідомо підробленого документу надав співробітникові вищевказаного банку для отримання банківської картки, оригінал паспорту громадянина України серії та номер НОМЕР_2 , виданого 20.11.2001 Подільським РВ ГУ МВС України в місті Києві на ім`я ОСОБА_10 , чим ввів працівника вищевказаного банку в оману відносно об`єктивності та достовірності відомостей, відображених у вищевказаних документах та відносно особи оформлювача банківської картки, використавши завідомо підроблений документ і отримавши на підставі вказаних документів банківську картку.

Вищезазначені умисні дії ОСОБА_5 , що виразилися у використанні завідомо підробленого документа, кваліфіковані за ч.4 ст.358 КК України.

Після цього, ОСОБА_5 , повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння безготівковими грошовими коштами публічного акціонерного товариства «УНІВЕРСАЛ БАНК» (код ЄРДПОУ 21133352) юридична адреса: м.Київ, вул.Автозаводська, 54/19 та корисливий мотив, у шахрайський спосіб шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, з використанням завідомо підробленого документу, при невстановлених в процесі досудового розслідування обставинах, отримав від малознайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_9 та паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_11 , з вклеєними фотокартками з відтвореними рельєфними відтисками круглої печатки, із фотокарткою з власним зображенням на першій та другій сторінці паспортів, при цьому форма документа та всі його реквізити відповідали необхідним вимогам, затвердженим Наказом МВС № 320 від 13.04.2012, з метою їх подальшого використання для заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб шляхом обману та незаконних операцій з використання електронно-обчислювальної техніки.

Продовжуючи свої злочинні дії, направлені на повторне заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки та використанням завідомо підробленого документу, ОСОБА_5 у січні 2018 року за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_2 усвідомлюючи, що використовує мобільний телефон як електронно-обчислювальну техніку, надіслав у додатку «monobank» копії паспорта ОСОБА_11 із зображенням на першій та другій сторінці обличчя ОСОБА_5 та ІНН, який належить ОСОБА_11 , для оформлення заявки на отримання платіжної картки з кредитним лімітом ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК». 19 січня 2018 року о 16:52 годині ОСОБА_5 прибув до точки видачі банківських карток банківської установи ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК», розташованої за адресою: м. Дніпро, вул. Нижньодніпровська, буд. 8, з раніше виготовленим підробленим документом, а саме паспортом громадянина України серії та номер НОМЕР_3 із вклеєною власною фотокарткою, на ім`я ОСОБА_11 , після чого ОСОБА_5 , реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, та використанням завідомо підробленого документу, з метою отримання банківської картки з кредитним лімітом, достовірно знаючи, що він не є громадянином ОСОБА_11 , надав співробітникові вищевказаного банку для отримання банківської картки, оригінал паспорту громадянина України серії та номер НОМЕР_3 , виданого 17.01.2008 Барським РВ УМВС України в Вінницькій області на ім`я ОСОБА_11 , чим ввів працівника вищевказаного банку в оману відносно об`єктивності та достовірності відомостей, відображених у вищевказаних документах та відносно особи оформлювача банківської картки, використавши завідомо підроблений документ і отримавши на підставі вказаних документів банківську картку з кредитним лімітом в розмірі 50000 гривень готівкового ліміту та 49848 гривень безготівкового ліміту, після чого в період часу з 24.01.2018 по 01.04.2018 розпорядившись грошовими коштами на власний розсуд.

Вищезазначені умисні дії ОСОБА_5 , що виразилися у заволодінні чужим майном, шляхом обману (шахрайство) та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, повторно, кваліфіковані за ч.3 ст.190 КК України.

Крім того, ОСОБА_5 , маючи умисел, направлений на використання завідомо підробленого документу, при невстановлених в процесі досудового розслідування обставинах, отримав від малознайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_7 ідентифікаційний номер платника податків (далі ІНН) та паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_11 , з вклеєними фотокартками з відтвореними рельєфними відтисками круглої печатки, із фотокарткою з власним зображенням на першій та другій сторінці паспортів, при цьому форма документа та всі його реквізити відповідали необхідним вимогам, затвердженим Наказом МВС № 320 від 13.04.2012, з метою подальшого використання для заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК». 19 січня 2018 року о 16:52 годині ОСОБА_5 прибув до точки видачі банківських карток банківської установи ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК», розташованої за адресою: м. Дніпро, вул. Нижньодніпровська, буд. 8, з раніше виготовленим підробленим документом, а саме паспортом громадянина України серії та номер НОМЕР_3 із вклеєною власною фотокарткою, на ім`я ОСОБА_11 , після чого ОСОБА_5 , реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на використання завідомо підробленого документу надав співробітникові вищевказаного банку для отримання банківської картки, оригінал паспорту громадянина України серії та номер НОМЕР_3 , виданого 17.01.2008 Барським РВ УМВС України в Вінницькій області на ім`я ОСОБА_11 , чим ввів працівника вищевказаного банку в оману відносно об`єктивності та достовірності відомостей, відображених у вищевказаних документах та відносно особи оформлювача банківської картки, використавши завідомо підроблений документ і отримавши на підставі вказаних документів банківську картку.

Вищезазначені умисні дії ОСОБА_5 , що виразилися у використанні завідомо підробленого документа, кваліфіковані за ч. 4 ст. 358 КК України.

Після цього, ОСОБА_5 , повторно, маючи умисел направлений на заволодіння безготівковими грошовими коштами публічного акціонерного товариства «УНІВЕРСАЛ БАНК» (код ЄРДПОУ 21133352) юридична адреса: м. Київ, вул. Автозаводська, 54/19 та корисливий мотив, у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, з використанням завідомо підробленого документу, при невстановлених в процесі досудового розслідування обставинах, отримав від малознайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_9 та паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_12 , з вклеєними фотокартками з відтвореними рельєфними відтисками круглої печатки, із фотокарткою з власним зображенням на першій та другій сторінці паспортів, при цьому форма документа та всі його реквізити відповідали необхідним вимогам, затвердженим Наказом МВС № 320 від 13.04.2012, з метою їх подальшого використання для заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використання електронно-обчислювальної техніки.

Продовжуючи свої злочинні дії, направлені на повторне заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки та з використанням завідомо підробленого документу, ОСОБА_5 у січні 2018 року за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_2 усвідомлюючи, що використовує мобільний телефон як електронно-обчислювальну техніку, надіслав у додатку «monobank» копії паспорта ОСОБА_12 із зображенням на першій та другій сторінці обличчя ОСОБА_5 та ІНН, який належить ОСОБА_12 , для оформлення заявки на отримання платіжної картки з кредитним лімітом ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК». 29 січня 2018 року, о 17:03 годині , ОСОБА_5 прибув до точки видачі банківських карток банківської установи ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК», розташованої за адресою: м. Дніпро, вул. Нижньодніпровська, буд. 8, з раніше виготовленим підробленим документом, а саме, паспортом громадянина України серії та номер НОМЕР_4 , із вклеєною власною фотокарткою, на ім`я ОСОБА_12 , після чого ОСОБА_5 , реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, та використанням завідомо підробленого документу, з метою отримання банківської картки з кредитним лімітом, достовірно знаючи, що він не є громадянином ОСОБА_12 , надав співробітникові вищевказаного банку для отримання банківської картки, оригінал паспорту громадянина України серії та номер НОМЕР_4 , виданого 18.05.2001 Заводським РВ УМВС в Миколаївській області на ім`я ОСОБА_12 , чим ввів працівника вищевказаного банку в оману відносно об`єктивності та достовірності відомостей, відображених у вищевказаних документах та відносно особи оформлювача банківської картки, використавши завідомо підроблений документ і отримавши на підставі вказаних документів банківську картку з кредитним лімітом в розмірі 16250 гривень готівкового ліміту та 16246 гривень безготівкового ліміту, після чого в періодчасу з29.01.2018по 01.04.2018 розпорядившись грошовими коштами на власний розсуд.

Вищезазначені умисні дії ОСОБА_5 , що виразилися у заволодіння чужим майном, шляхом обману (шахрайство) та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, повторно, кваліфіковані за ч.3 ст.190 КК України.

Крім того, ОСОБА_5 , маючи умисел, направлений на використання завідомо підробленого документу, при невстановлених в процесі досудового розслідування обставинах, отримав від малознайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_7 ідентифікаційний номер платника податків (далі ІНН) та паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_12 , з вклеєними фотокартками з відтвореними рельєфними відтисками круглої печатки, із фотокарткою з власним зображенням на першій та другій сторінці паспортів, при цьому форма документа та всі його реквізити відповідали необхідним вимогам, затвердженим Наказом МВС № 320 від 13.04.2012, з метою подальшого використання для заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК». 29 січня 2018 року, о 17:03 годині , ОСОБА_5 прибув до точки видачі банківських карток банківської установи ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК», розташованої за адресою: м. Дніпро, вул. Нижньодніпровська, буд. 8, з раніше виготовленим підробленим документом, а саме, паспортом громадянина України серії та номер НОМЕР_4 , із вклеєною власною фотокарткою, на ім`я ОСОБА_12 , після чого ОСОБА_5 , реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на використання завідомо підробленого документу надав співробітникові вищевказаного банку для отримання банківської картки, оригінал паспорту громадянина України серії та номер НОМЕР_4 , виданого 18.05.2001 Заводським РВ УМВС в Миколаївській області на ім`я ОСОБА_12 , чим ввів працівника вищевказаного банку в оману відносно об`єктивності та достовірності відомостей, відображених у вищевказаних документах та відносно особи оформлювача банківської картки, використавши завідомо підроблений документ і отримавши на підставі вказаних документів банківську картку.

Вищезазначені умисні дії ОСОБА_5 , що виразилися у використанні завідомо підробленого документа, кваліфіковані за ч. 4 ст. 358 КК України.

Після цього, ОСОБА_5 , повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння безготівковими грошовими коштами публічного акціонерного товариства «УНІВЕРСАЛ БАНК» (код ЄРДПОУ 21133352) юридична адреса: м. Київ, вул. Автозаводська, 54/19 та корисливий мотив, у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, з використанням завідомо підробленого документу, при невстановлених в процесі досудового розслідування обставинах, отримав від малознайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_7 , ІНН та паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_13 , з вклеєними фотокартками з відтвореними рельєфними відтисками круглої печатки, із фотокарткою з власним зображенням на першій та другій сторінці паспортів, при цьому форма документа та всі його реквізити відповідали необхідним вимогам, затвердженим Наказом МВС № 320 від 13.04.2012, з метою їх подальшого використання для заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використання електронно-обчислювальної техніки.

Продовжуючи своїзлочинні дії,направлені наповторне заволодіннябезготівковими грошовимикоштами ПАТ«УНІВЕРСАЛ БАНК»у шахрайськийспосіб,шляхом обманута незаконнихоперацій звикористанням електронно-обчислювальноїтехніки тавикористанням завідомопідробленого документу, ОСОБА_5 ,у січні2018року замісцем свогомешкання заадресою: АДРЕСА_2 усвідомлюючи,що використовуємобільний телефоняк електронно-обчислювальнутехніку,надіслав удодатку «monobank»копії паспорта ОСОБА_13 із зображеннямна першійта другійсторінці обличчя ОСОБА_5 та ІНН,який належить ОСОБА_13 ,для оформленнязаявки наотримання платіжноїкартки зкредитним лімітомПАТ «УНІВЕРСАЛБАНК».30січня 2018року о13:26годині ОСОБА_5 прибув доточки видачібанківських картокбанківської установиПАТ «УНІВЕРСАЛБАНК», розташованоїза адресою:м.Дніпро,пр.Дмитра Яворницького,буд.13/15,з ранішевиготовленим підробленимдокументом,а самепаспортом громадянинаУкраїни серіїта номер НОМЕР_5 із вклеєноювласною фотокарткою,на ім`я ОСОБА_13 ,після чого ОСОБА_5 реалізуючи свійзлочинний умисел,спрямований назаволодіння безготівковимигрошовими коштамиПАТ «УНІВЕРСАЛБАНК» ушахрайський спосіб,шляхом обманута незаконнихоперацій звикористанням електронно-обчислювальноїтехніки,та використаннямзавідомо підробленогодокументу,з метоюотримання банківськоїкартки зкредитним лімітом,достовірно знаючи,що вінне єгромадянином ОСОБА_13 ,надав співробітниковівищевказаного банкудля отриманнябанківської картки,оригінал паспортугромадянина Українисерії таномер НОМЕР_5 , виданого13.08.2001Сокирянським РВУМВС Українив Чернівецькійобласті наім`я ОСОБА_13 ,чим ввівпрацівника вищевказаногобанку воману відноснооб`єктивностіта достовірностівідомостей,відображених увищевказаних документахта відносноособи оформлювачабанківської картки,використавши завідомопідроблений документі отримавшина підставівказаних документівбанківську карткуз кредитнимлімітом врозмірі 12500гривень готівковоголіміту та11901гривень безготівковоголіміту,після чогов періодчасу з30.01.2018по 01.04.2018 розпорядившись грошовими коштами на власний розсуд.

Вищезазначені умисні дії ОСОБА_5 , які виразилися у заволодінні чужим майном, шляхом обману (шахрайство) та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, повторно, кваліфіковані ч.3 ст.190 КК України.

Крім того, ОСОБА_5 , маючи умисел, направлений на використання завідомо підробленого документу, при невстановлених в процесі досудового розслідування обставинах, отримав від малознайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_7 ідентифікаційний номер платника податків (далі ІНН) та паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_13 , з вклеєними фотокартками з відтвореними рельєфними відтисками круглої печатки, із фотокарткою з власним зображенням на першій та другій сторінці паспортів, при цьому форма документа та всі його реквізити відповідали необхідним вимогам, затвердженим Наказом МВС № 320 від 13.04.2012, з метою подальшого використання для заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК». 30 січня 2018 року о 13:26 годині ОСОБА_5 прибув до точки видачі банківських карток банківської установи ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК», розташованої за адресою: м. Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, буд. 13/15, з раніше виготовленим підробленим документом, а саме паспортом громадянина України серії та номер НОМЕР_5 із вклеєною власною фотокарткою, на ім`я ОСОБА_13 , після чого ОСОБА_5 реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на використання завідомо підробленого документу надав співробітникові вищевказаного банку для отримання банківської картки, оригінал паспорту громадянина України серії та номер НОМЕР_5 , виданого 13.08.2001 Сокирянським РВ УМВС України в Чернівецькій області на ім`я ОСОБА_13 , чим ввів працівника вищевказаного банку в оману відносно об`єктивності та достовірності відомостей, відображених у вищевказаних документах та відносно особи оформлювача банківської картки, використавши завідомо підроблений документ і отримавши на підставі вказаних документів банківську картку.

Вищезазначені умисні дії ОСОБА_5 , що виразилися у використанні завідомо підробленого документа, кваліфіковані за ч. 4 ст. 358 КК України.

Після цього, ОСОБА_5 , повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння безготівковими грошовими коштами публічного акціонерного товариства «УНІВЕРСАЛ БАНК» (код ЄРДПОУ 21133352) юридична адреса: м. Київ, вул. Автозаводська, 54/19 та корисливий мотив, у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, з використанням завідомо підробленого документу, при невстановлених в процесі досудового розслідування обставинах, отримав від малознайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_9 та паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_14 , з вклеєними фотокартками з відтвореними рельєфними відтисками круглої печатки, із фотокарткою з власним зображенням на першій та другій сторінці паспортів, при цьому форма документа та всі його реквізити відповідали необхідним вимогам, затвердженим Наказом МВС № 320 від 13.04.2012, з метою їх подальшого використання для заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використання електронно-обчислювальної техніки.

Продовжуючи своїзлочинні дії,направлені наповторне заволодіннябезготівковими грошовимикоштами ПАТ«УНІВЕРСАЛ БАНК»у шахрайськийспосіб,шляхом обманута незаконнихоперацій звикористанням електронно-обчислювальноїтехніки тавикористанням завідомопідробленого документу, ОСОБА_5 у лютому2018року замісцем свогомешкання заадресою: АДРЕСА_2 усвідомлюючи, що використовує мобільний телефон як електронно-обчислювальну техніку, надіслав у додатку «monobank» копії паспорта ОСОБА_14 із зображенням на першій та другій сторінці обличчя ОСОБА_5 та ІНН, який належить ОСОБА_14 , для оформлення заявки на отримання платіжної картки з кредитним лімітом ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК». 02 лютого 2018 року, о 18:47 годині, ОСОБА_5 прибув до точки видачі банківських карток банківської установи ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК», розташованої за адресою: м. Кам`янське, вул. Будівельників, буд. 27а, з раніше виготовленим підробленим документом, а саме, паспортом громадянина України серії та номер НОМЕР_6 із вклеєною власною фотокарткою, на ім`я ОСОБА_14 , після чого ОСОБА_5 , реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, та використанням завідомо підробленого документу, з метою отримання банківської картки з кредитним лімітом, достовірно знаючи, що він не є громадянином ОСОБА_14 , надав співробітникові вищевказаного банку для отримання банківської картки, оригінал паспорту громадянина України серії та номер НОМЕР_6 , виданого 29.06.2000 виданого Броварським МВ ГУ МВС України в Київській області на ім`я ОСОБА_14 , чим ввів працівника вищевказаного банку в оману відносно об`єктивності та достовірності відомостей, відображених у вищевказаних документах та відносно особи оформлювача банківської картки, використавши завідомо підроблений документ і отримавши на підставі вказаних документів банківську картку з кредитним лімітом в розмірі 17500 гривень готівкового ліміту та 17459 гривень та 1 копійка безготівкового ліміту, після чого в період часу з 05.02.2018 по 01.04.2018 розпорядившись грошовими коштами на власний розсуд.

Вищезазначені умисні дії ОСОБА_5 , що виразилися у заволодінні чужим майном, шляхом обману (шахрайство) та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, повторно, кваліфіковані за ч.3 ст.190 КК України.

Крім того, ОСОБА_5 , маючи умисел, направлений на використання завідомо підробленого документу, при невстановлених в процесі досудового розслідування обставинах, отримав від малознайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_7 ідентифікаційний номер платника податків (далі ІНН) та паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_14 , з вклеєними фотокартками з відтвореними рельєфними відтисками круглої печатки, із фотокарткою з власним зображенням на першій та другій сторінці паспортів, при цьому форма документа та всі його реквізити відповідали необхідним вимогам, затвердженим Наказом МВС № 320 від 13.04.2012, з метою подальшого використання для заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК». 02 лютого 2018 року, о 18:47 годині, ОСОБА_5 прибув до точки видачі банківських карток банківської установи ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК», розташованої за адресою: м. Кам`янське, вул. Будівельників, буд. 27а, з раніше виготовленим підробленим документом, а саме, паспортом громадянина України серії та номер НОМЕР_6 із вклеєною власною фотокарткою, на ім`я ОСОБА_14 , після чого ОСОБА_5 , реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на використання завідомо підробленого документу надав співробітникові вищевказаного банку для отримання банківської картки, оригінал паспорту громадянина України серії та номер НОМЕР_6 , виданого 29.06.2000 виданого Броварським МВ ГУ МВС України в Київській області на ім`я ОСОБА_14 , чим ввів працівника вищевказаного банку в оману відносно об`єктивності та достовірності відомостей, відображених у вищевказаних документах та відносно особи оформлювача банківської картки, використавши завідомо підроблений документ і отримавши на підставі вказаних документів банківську картку.

Вищевказані умисні дії ОСОБА_5 , що виразилися у використанні завідомо підробленого документа, кваліфікується за ч. 4 ст. 358 КК України.

Після цього, ОСОБА_5 , повторно, маючи умисел, направлений на заволодіння безготівковими грошовими коштами публічного акціонерного товариства «УНІВЕРСАЛ БАНК» (код ЄРДПОУ 21133352) юридична адреса: м. Київ, вул. Автозаводська, 54/19 та корисливий мотив, у шахрайський спосіб шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, з використанням завідомо підробленого документу, при невстановлених в процесі досудового розслідування обставинах, отримав від малознайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_9 та паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_15 , з вклеєними фотокартками з відтвореними рельєфними відтисками круглої печатки, із фотокарткою з власним зображенням на першій та другій сторінці паспортів, при цьому форма документа та всі його реквізити відповідали необхідним вимогам, затвердженим Наказом МВС № 320 від 13.04.2012, з метою їх подальшого використання для заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використання електронно-обчислювальної техніки.

Продовжуючи свої злочинні дії, направлені на повторне заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки та використанням завідомо підробленого документу, ОСОБА_5 у лютому 2018 року за місцем свого мешкання за адресою: АДРЕСА_2 усвідомлюючи, що використовує мобільний телефон як електронно-обчислювальну техніку, надіслав у додатку «monobank» копії паспорта ОСОБА_15 із зображенням на першій та другій сторінці обличчя ОСОБА_5 та ІНН, який належить ОСОБА_15 , для оформлення заявки на отримання платіжної картки з кредитним лімітом ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК». 14 лютого 2018 року, о 11:45 годині, ОСОБА_5 прибув до точки видачі банківських карток банківської установи ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК», розташованої за адресою: м. Дніпро, вул. Глинки, буд. 2, з раніше виготовленим підробленим документом, а саме паспортом громадянина України серії та номер НОМЕР_7 із власною фотокарткою, на ім`я ОСОБА_15 , після чого ОСОБА_5 , реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у шахрайський спосіб, шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, та використанням завідомо підробленого документу, з метою отримання банківської картки з кредитним лімітом, достовірно знаючи, що він не є громадянином ОСОБА_15 , надав співробітникові вищевказаного банку для отримання банківської картки, оригінал паспорту громадянина України серії та номер НОМЕР_7 , виданого 18.05.1995 виданого Старокиївським РУ ГУ МВС України в місті Києві на ім`я ОСОБА_15 , чим ввів працівника вищевказаного банку в оману відносно об`єктивності та достовірності відомостей, відображених у вищевказаних документах та відносно особи оформлювача банківської картки, використавши завідомо підроблений документ і отримавши на підставі вказаних документів банківську картку з кредитним лімітом в розмірі 29640 гривень готівкового ліміту та 29964 гривень та 50 копійок безготівкового ліміту, після чого в період часу з 15.02.2018 по 01.04.2018 розпорядившись грошовими коштами на власний розсуд.

Вищезазначені умисні дії ОСОБА_5 , що виразилися у заволодінні чужим майном, шляхом обману (шахрайство) та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, повторно, кваліфікується за ч.3 ст.190 КК України.

Крім того, ОСОБА_5 , маючи умисел, направлений на використання завідомо підробленого документу, при невстановлених в процесі досудового розслідування обставинах, отримав від малознайомого чоловіка на ім`я ОСОБА_7 ідентифікаційний номер платника податків (далі ІНН) та паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_15 , з вклеєними фотокартками з відтвореними рельєфними відтисками круглої печатки, із фотокарткою з власним зображенням на першій та другій сторінці паспортів, при цьому форма документа та всі його реквізити відповідали необхідним вимогам, затвердженим Наказом МВС № 320 від 13.04.2012, з метою подальшого використання для заволодіння безготівковими грошовими коштами ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК». 14 лютого 2018 року, о 11:45 годині, ОСОБА_5 прибув до точки видачі банківських карток банківської установи ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК», розташованої за адресою: м. Дніпро, вул. Глинки, буд. 2, з раніше виготовленим підробленим документом, а саме паспортом громадянина України серії та номер НОМЕР_7 із власною фотокарткою, на ім`я ОСОБА_15 , після чого ОСОБА_5 , реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на використання завідомо підробленого документу надав співробітникові вищевказаного банку для отримання банківської картки, оригінал паспорту громадянина України серії та номер НОМЕР_7 , виданого 18.05.1995 виданого Старокиївським РУ ГУ МВС України в місті Києві на ім`я ОСОБА_15 , чим ввів працівника вищевказаного банку в оману відносно об`єктивності та достовірності відомостей, відображених у вищевказаних документах та відносно особи оформлювача банківської картки, використавши завідомо підроблений документ і отримавши на підставі вказаних документів банківську картку.

Вищевказані умисні дії ОСОБА_5 , що виразилися у використанні завідомо підробленого документа, кваліфікується за ч. 4 ст. 358 КК України.

Суд вважає доведеним дане обвинувачення, оскільки встановлені судом обставини повністю підтверджено доказами, дослідженими та перевіреними під час судового розгляду.

Показами обвинуваченого ОСОБА_5 , який у судовому засіданні свою провину в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях визнав повністю та пояснив, що восени 2017 року побачив в мережі Інтернет інформацію про продаж підроблених паспортів громадян України та зацікавився цим. Потім він став переписуватися з продавцем цих паспортів та запитав про ціну, яка становила від 500 до 1000 доларів США, в залежності від строку виготовлення. В подальшому він замовив декілька паспортів, які вже були з ідентифікаційними кодами осіб.

Таким чином, десь через два тижні після замовлення першого паспорту, отримав від чоловіка на ім`я ОСОБА_7 підроблений паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_8 , в якому на першій та другій сторінці були вклеєні фотокартки з його зображенням, а не ОСОБА_8 . Даний паспорт мав відповідні відтиски печатки. З паспортом також йому Вячеслав передав ідентифікаційний код ОСОБА_8 .

Далі, маючи намір заволодіти кошти ПАТ «Універсал Банк» у шахрайський спосіб, у листопаді 2017 року перебуваючи за місцем свого мешкання: АДРЕСА_3 , в кімнаті № НОМЕР_8 , використовуючи додаток «monobank» на телефоні, надіслав в даний додаток копію підробленого паспорту на ім`я ОСОБА_8 , яким мав його фото на першій та другій сторінці та ідентифікаційний код, що належить ОСОБА_8 для оформлення заявки на отримання платіжної картки з кредитним лімітом. В подальшому, 27.11.2017 року прибув до ПАТ «Універсал Банк» по пр.Дмитра Яворницького, буд.13/15 в м.Дніпро з підробленим паспортом громадянина України на ім`я ОСОБА_8 . Там він надав співробітнику даного банку даний паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_8 з кодом, достовірно знаючи, що паспорт підроблений, на підставі чого отримав банківську картку з кредитним лімітом в розмірі 7500 грн. готівкового ліміту та 7400 грн. безготівкового ліміту. Після чого, отримавши грошові кошти, розпорядився ними на власний розсуд.

Далі, маючи намір заволодіти коштами ПАТ «Універсал Банк» у шахрайський спосіб, знову придбав у Вячеслава паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_10 з вклеєною його фотокарткою на першій та другій сторінці, тобто підроблений, та ідентифікаційний код на ім`я ОСОБА_10 . Даний паспорт мав також відповідні відтиски печатки. Після чого, у грудні 2017 року перебуваючи за місцем свого мешкання: АДРЕСА_3 , в кімнаті № НОМЕР_8 , використовуючи додаток «monobank» на телефоні, надіслав в даний додаток копію підробленого паспорту на ім`я ОСОБА_10 , яким мав його фото на першій та другій сторінці та ідентифікаційний код, що належить ОСОБА_10 для оформлення заявки на отримання платіжної картки з кредитним лімітом. В подальшому, 28.12.2017 року прибув до ПАТ «Універсал Банк» по вул.Глінки, буд.2, в м.Дніпро з підробленим паспортом громадянина України на ім`я ОСОБА_10 , який надав співробітнику даного банку, достовірно знаючи, що він підроблений, а також надав ідентифікаційний код на ОСОБА_10 . На підставі чого отримав банківську картку з кредитним лімітом в розмірі 50 000 грн. готівкового ліміту та 49905 грн. 92 коп. безготівкового ліміту. Після чого отримавши дані грошові кошти, розпорядився ними на власний розсуд.

Далі, маючи намір заволодіти коштами ПАТ «Універсал Банк» у шахрайський спосіб, придбав у Вячеслава паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_11 , з вклеєною його фотокарткою на першій та другій сторінці, тобто підроблений, з відтвореними відтисками печатки, та ідентифікаційний код на ім`я ОСОБА_11 .

Після чого, у січні 2018 року перебуваючи за місцем свого мешкання: АДРЕСА_3 , в кімнаті № НОМЕР_8 , використовуючи додаток «monobank» на телефоні, надіслав в даний додаток копію підробленого паспорту на ім`я ОСОБА_11 , який мав його фото на першій та другій сторінці та ідентифікаційний код, що належить ОСОБА_11 для оформлення заявки на отримання платіжної картки з кредитним лімітом. В подальшому, 19.01.2018 року прибув до ПАТ «Універсал Банк» по вул.Нижньодніпровська, буд.8 в м.Дніпро з підробленим паспортом громадянина України на ім`я ОСОБА_11 , який надав співробітнику даного банку, достовірно знаючи, що він підроблений, а також надав ідентифікаційний код ОСОБА_11 . На підставі чого отримав банківську картку з кредитним лімітом в розмірі 50 000 грн. готівкового ліміту та 49848 грн. безготівкового ліміту. Після чого отримавши дані грошові кошти, розпорядився ними на власний розсуд.

Також, маючи намір заволодіти коштами ПАТ «Універсал Банк» у шахрайський спосіб, придбав у Вячеслава паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_12 , з вклеєною його фотокарткою на першій та другій сторінці, тобто підроблений, з відтвореними відтисками печатки, та ідентифікаційний код на ім`я ОСОБА_12 .

Після чого, у січні 2018 року перебуваючи за місцем свого мешкання: АДРЕСА_3 , в кімнаті № НОМЕР_8 , використовуючи додаток «monobank» на телефоні, надіслав в даний додаток копію підробленого паспорту на ім`я ОСОБА_12 , який мав його фото на першій та другій сторінці та ідентифікаційний код, що належить ОСОБА_12 для оформлення заявки на отримання платіжної картки з кредитним лімітом. В подальшому, 29.01.2018 року прибув до ПАТ «Універсал Банк» по вул.Нижньодніпровська, буд.8 в м.Дніпро з підробленим паспортом громадянина України на ім`я ОСОБА_12 , який надав співробітнику даного банку, достовірно знаючи, що він підроблений, а також надав ідентифікаційний код ОСОБА_12 . На підставі чого отримав банківську картку з кредитним лімітом в розмірі 16 250 грн. готівкового ліміту та 16 246 грн. безготівкового ліміту. Після чого отримавши дані грошові кошти, розпорядився ними на власний розсуд.

Далі, маючи намір заволодіти коштами ПАТ «Універсал Банк» у шахрайський спосіб, придбав у Вячеслава паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_13 з вклеєною його фотокарткою на першій та другій сторінці, тобто підроблений, з відтвореними відтисками печатки, та ідентифікаційний код на ім`я ОСОБА_13 .

Після чого, у січні 2018 року, перебуваючи за місцем свого мешкання: АДРЕСА_3 , в кімнаті № НОМЕР_8 , використовуючи додаток «monobank» на телефоні, надіслав в даний додаток копію підробленого паспорту на ім`я ОСОБА_13 , який мав його фото на першій та другій сторінці та ідентифікаційний код, що належить ОСОБА_13 для оформлення заявки на отримання платіжної картки з кредитним лімітом. В подальшому, 30.01.2018 року прибув до ПАТ «Універсал Банк» по пр.Дмитра Яворницького, буд.13/15 в м.Дніпро з підробленим паспортом громадянина України на ім`я ОСОБА_13 , який надав співробітнику даного банку, достовірно знаючи, що він підроблений, а також надав ідентифікаційний код ОСОБА_13 . На підставі чого отримав банківську картку з кредитним лімітом в розмірі 12 500 грн. готівкового ліміту та 11 901 грн. безготівкового ліміту. Після чого отримавши дані грошові кошти, розпорядився ними на власний розсуд.

Далі, маючи намір заволодіти коштами ПАТ «Універсал Банк» у шахрайський спосіб, придбав у Вячеслава паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_14 з вклеєною його фотокарткою на першій та другій сторінці, тобто підроблений, з відтвореними відтисками печатки, та ідентифікаційний код на ім`я ОСОБА_14 .

Після чого, у лютому 2018 року перебуваючи за місцем свого мешкання: АДРЕСА_3 , в кімнаті № НОМЕР_8 , використовуючи додаток «monobank» на телефоні, надіслав в даний додаток копію підробленого паспорту на ім`я ОСОБА_14 , який мав його фото на першій та другій сторінці та ідентифікаційний код, що належить ОСОБА_14 для оформлення заявки на отримання платіжної картки з кредитним лімітом. В подальшому, 02.02.2018 року прибув до ПАТ «Універсал Банк» по вул.Будівельників, буд.27а в м.Кам`янське, з підробленим паспортом громадянина України на ім`я ОСОБА_14 , який надав співробітнику даного банку, достовірно знаючи, що він підроблений, а також надав ідентифікаційний код ОСОБА_14 . На підставі чого отримав банківську картку з кредитним лімітом в розмірі 17 500 грн. готівкового ліміту та 17 459 грн. безготівкового ліміту. Після чого отримавши дані грошові кошти, розпорядився ними на власний розсуд.

Далі, маючи намір заволодіти коштами ПАТ «Універсал Банк» у шахрайський спосіб, придбав у Вячеслава паспорт громадянина України на ім`я ОСОБА_15 з вклеєною його фотокарткою на першій та другій сторінці, тобто підроблений, з відтвореними відтисками печатки, та ідентифікаційний код на ім`я ОСОБА_15 .

Після чого, у лютому 2018 року перебуваючи за місцем свого мешкання: АДРЕСА_3 , в кімнаті № НОМЕР_8 , використовуючи додаток «monobank» на телефоні, надіслав в даний додаток копію підробленого паспорту на ім`я ОСОБА_15 , який мав його фото на першій та другій сторінці та ідентифікаційний код, що належить ОСОБА_15 для оформлення заявки на отримання платіжної картки з кредитним лімітом. В подальшому, 14.02.2018 року прибув до ПАТ «Універсал Банк» по вул.Глінки, буд.2 в м.Дніпро, з підробленим паспортом громадянина України на ім`я ОСОБА_15 , який надав співробітнику даного банку, достовірно знаючи, що він підроблений, а також надав ідентифікаційний код ОСОБА_15 . На підставі даних документів отримав банківську картку з кредитним лімітом в розмірі 29 640 грн. готівкового ліміту та 29 964 грн. 50 коп. безготівкового ліміту. Після чого отримавши дані грошові кошти, розпорядився ними на власний розсуд.

В скоєному щиросердно покаявся.

В ході досудового розслідування примусові заходи фізичного та психологічного примусу до нього не застосовувалися.

Цивільний позов ПАТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» про стягнення з нього 483301 гривень 68 копійок матеріальних збитків визнав в повному обсязі й не заперечував проти стягнення.

Показами представникапотерпілого ОСОБА_4 , який в суді пояснив про те, що з жовтня 2017 року ПАТ «Універсал Банк» запустив проект «Monobank», в рамках якого відкриваються поточні рахунки клієнтам спеціальним платіжним засобом яких є платіжні картки «Monobank». Після перевірки кредитної історії на платіжних картках «Monobank» за заявою клієнтів встановлюється кредитний ліміт. Банківське обслуговування відбувається за допомогою завантаження копії паспорту та ідентифікаційного коду в мобільний додаток. Разом із встановленням на платіжній картці кредитного ліміту надається послуга переведення витрати у розстрочку. За рахунок здійснення зазначеної операції стає доступним попередньо використаний кредитний ліміт.

Було виявлено, що невстановлена особа, як потім в ході слідства виявилося ОСОБА_5 , використовуючи підроблені паспорти на ім`я ОСОБА_16 , ОСОБА_12 , ОСОБА_17 , ОСОБА_14 , ОСОБА_10 , ОСОБА_8 , ОСОБА_15 з вклейними фотокартками ОСОБА_5 , звернувся до ПАТ «Універсал Банк» щодо отримання платіжних карток та встановлення кредитного ліміту. Отримавши платіжні картки, ОСОБА_5 здійснив транзакції із придбання товарів за рахунок кредитного ліміту, або переводив у розстрочку та потім знімав в банкоматах.

Просив суд задовольнити цивільний позов ПАТ «Універсал Банк» та стягнути з обвинуваченого ОСОБА_5 483301,68 грн. матеріальної шкоди.

А також дослідженими письмовими доказами по справі:

Довідкою Управління державної міграційної служби України в Київській області від 04.03.2018 року стосовно відомостей по паспорту громадянина України ОСОБА_14 ( том 1 а.с.46), з обліковою карткою (том 1 а.с.47) та формою 1 ( том 1 а.с.48).

Довідкою Управління державної міграційної служби України в м.Києві від 02.04.2018 року стосовно відомостей по паспорту громадянина України ОСОБА_10 (том 1 а.с.51), з формою 1 ( том 1 а.с.52).

Довідкою Управління державної міграційної служби України в Київській області від 04.03.2018 року стосовно відомостей по паспорту громадянина України ОСОБА_13 ( том 1 а.с.55).

Довідкою Управління державної міграційної служби України у Вінницькій області від 02.04.2018 року стосовно відомостей по паспорту громадянина України ОСОБА_11 ( том 1 а.с.57), з та формою 1 ( том 1 а.с.58-59).

Довідкою Управління державної міграційної служби України в Миколаївській області від 02.04.2018 року стосовно відомостей по паспорту громадянина України ОСОБА_12 ( том 1 а.с.61), з формою 1 ( том 1 а.с.52).

Умовами та правилами обслуговування фізичних осіб в ПАТ «Універсал Банк» при надання банківських послуг щодо карткових продуктів. Загальні умови випуску та обслуговування платіжних карток (Monobank) ( том 1 а.с.171-204).

Довідкою ПАТ «Універсал Банк» щодо виданих кредитних коштів за підробленими паспортами, із зазначенням паспортних даних, що були використані під час отримання платіжної картки, номеру платіжної картки, дати встановлення та суми кредитного ліміту, суми використаного кредитного ліміту, датою встановлення та суми кредитного ліміту за сервісом «Розстрочка» та сумою кредиту за сервісом «Розстрочка» ( том 1 а.с.227-229).

Заявою ОСОБА_14 від 05.02.2018 року щодо надання кредиту за сервісом «Розстрочка», з паспортом споживчого кредиту «Транзакція в розстрочку», таблицею обчислення загальної вартості кредиту для споживача та реальної річної процентної ставки, сформованої за допомогою мобільного додатку «Monobank», підписаних сторонами в електронному вигляді з електронно-цифровим підписом ( том 1 а.с.230-234).

Виписками по дебетових і кредитних операціях по рахунку клієнта ОСОБА_14 , ОСОБА_12 ( том 1 а.с.235-241).

Заявами ОСОБА_12 від 29.01.2018 року щодо надання кредиту за сервісом «Транзакція в розстрочку», з паспортом споживчого кредиту «Транзакція в розстрочку», таблицею обчислення загальної вартості кредиту для споживача та реальної річної процентної ставки, сформованої за допомогою мобільного додатку «Monobank», підписаних сторонами в електронному вигляді з електронно-цифровим підписом ( том 1 а.с.242-265).

Випискою щодо використання карти по клієнту ОСОБА_12 ( том 1 а.с.266).

Виписками по дебетових і кредитних операціях по рахунку клієнта ОСОБА_11 (том 1 а.с.267-276).

Заявами ОСОБА_11 від 24.01.2018 року щодо надання кредиту за сервісом «Транзакція в розстрочку», з паспортом споживчого кредиту «Транзакція в розстрочку», таблицею обчислення загальної вартості кредиту для споживача та реальної річної процентної ставки, сформованої за допомогою мобільного додатку «Monobank», підписаних сторонами в електронному вигляді з електронно-цифровим підписом ( том 1 а.с.277-285).

Виписками по дебетових і кредитних операціях по рахунку клієнта ОСОБА_10 (том 1 а.с.286-300).

Заявами ОСОБА_10 від 29.12.2017 року та 30.12.2017 року щодо надання кредиту за сервісом «Транзакція в розстрочку», з паспортом споживчого кредиту «Транзакція в розстрочку», таблицею обчислення загальної вартості кредиту для споживача та реальної річної процентної ставки, сформованої за допомогою мобільного додатку «Monobank», підписаних сторонами в електронному вигляді з електронно-цифровим підписом ( том 1 а.с.301-320).

Виписками по дебетових і кредитних операціях по рахунку клієнта ОСОБА_13 (том 1 а.с.321-323).

Заявами ОСОБА_13 від 30.01.2018 року щодо надання кредиту за сервісом «Транзакція в розстрочку», з паспортом споживчого кредиту «Транзакція в розстрочку», таблицею обчислення загальної вартості кредиту для споживача та реальної річної процентної ставки, сформованої за допомогою мобільного додатку «Monobank», підписаних сторонами в електронному вигляді з електронно-цифровим підписом ( том 1 а.с.324-337).

Виписками по дебетових і кредитних операціях по рахунку клієнта ОСОБА_15 та картки (том 1 а.с.338-341).

Заявами ОСОБА_15 від 15.02.2018 року щодо надання кредиту за сервісом «Транзакція в розстрочку», з паспортом споживчого кредиту «Транзакція в розстрочку», таблицею обчислення загальної вартості кредиту для споживача та реальної річної процентної ставки, сформованої за допомогою мобільного додатку «Monobank», підписаних сторонами в електронному вигляді з електронно-цифровим підписом ( том 1 а.с.342-346).

Виписками по дебетових і кредитних операціях по рахунку клієнта ОСОБА_8 (том 1 а.с.347-350).

Заявою ОСОБА_8 від 08.12.2017 року щодо надання кредиту за сервісом «Транзакція в розстрочку», з паспортом споживчого кредиту «Транзакція в розстрочку», таблицею обчислення загальної вартості кредиту для споживача та реальної річної процентної ставки, сформованої за допомогою мобільного додатку «Monobank», підписаних сторонами в електронному вигляді з електронно-цифровим підписом ( том 1 а.с.351-355).

Висновком експерта №12/11.3/46 від 30.05.2018 року, відповідно до якого в обсязі наданих на дослідження документів документально підтверджується надання у період з 24.01.2018 року по 01.04.2018 року кредитних коштів у вигляді встановлення кредитного ліміту або надання послуги за програмою розстрочки по рахунку № НОМЕР_9 на ім`я ОСОБА_11 у розмірі 107174,19 грн. В обсязі наданих на дослідження документів документально підтверджуються транзакції (платежі) у період з 24.01.2018 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_9 на ім`я ОСОБА_11 у розмірі 107174,97 грн. В обсязі наданих на дослідження документів документально підтверджується видача кредиту за програмою розстрочка у період з 24.01.2018 року по 01.04.2018 року за рахунком № НОМЕР_9 на ім`я ОСОБА_11 у розмірі 49559 грн. В обсязі наданих на дослідження документів документально підтверджується зняття готівки у період з 24.01.2018 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_9 на ім`я ОСОБА_11 у розмірі 49608 грн. В обсязі наданих на досліджененя документів документально підтверджується нарахування відсотків у період з 24.01.2018 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_9 на ім`я ОСОБА_11 у розмірі 7568,97 грн. В обсязі наданих на дослідження документів документально підтверджується нарахування штрафу у період з 24.01.2018 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_9 на ім`я ОСОБА_11 у розмірі 150 грн. (том 2 а.с.3-15).

Інформацією про операції з грошовими коштами по рахунку № НОМЕР_9 на ім`я ОСОБА_11 у період з 19.01.2018 року по 01.04.2018 року ( том 2 а.с.16).

Висновком експерта №12/11.350 від 30.05.2018 року, відповідно до якого в обсязі наданих на дослідження документів документально підтверджується: надання у період з 08.12.2017 року по 01.04.2018 року кредитних коштів у вигляді встановлення кредитного ліміту або надання послуги за програмою розстрочки по рахунку № НОМЕР_10 на ім`я ОСОБА_18 у розмірі 17245,95 грн.; транзакції (платежі) у період з 08.12.2017 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_10 на ім`я ОСОБА_18 у розмірі 17245,95 грн.; видача кредиту за програмою розстрочка у період з 08.12.2017 року по 01.04.2018 року по рахунку № НОМЕР_10 на ім`я ОСОБА_18 у розмірі 7400 грн.; зняття готівки у період з 08.12.2017 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_10 на ім`я ОСОБА_18 у розмірі 7488 грн.; нарахування відсотків у період з 08.12.2017 року по 01.04.2018 року по рахунку № НОМЕР_10 на ім`я ОСОБА_18 у розмірі 2107,95 грн.; нарахування штрафу у період з 08.12.2017 року по 01.04.2018 року по рахунку № НОМЕР_10 на ім`я ОСОБА_18 у розмірі 250 грн. (том 2 а.с.19-30).

Інформацією про операції з грошовими коштами по рахунку № НОМЕР_10 на ім`я ОСОБА_18 у період з 08.12.2017 року по 01.04.2018 року ( том 2 а.с.31).

Висновком експерта №12/11.3/49 від 30.05.2018 року, згідно до якого, в обсязі наданих на дослідження документів документально підтверджується: надання у період з 15.02.2018 року по 01.04.2018 року кредитних коштів у вигляді встановлення кредитного ліміту або надання послуги за програмою розстрочки по рахунку № НОМЕР_11 на ім`я ОСОБА_19 у розмірі 60463, 28 грн.; транзакції (платежі) у період з 15.02.2018 року по 01.04.2018 року по рахунку № НОМЕР_11 на ім`я ОСОБА_19 у розмірі 60463, 28 грн.; видача кредиту за програмою розстрочка у період з 15.02.2018 року по 01.04.2018 року по рахунку № НОМЕР_11 на ім`я ОСОБА_19 у розмірі 29964, 50 грн.; зняття готівки у період з 15.02.2018 року по 01.04.2018 року по рахунку № НОМЕР_11 на ім`я ОСОБА_19 у розмірі 29640 грн.; нарахування відсотків у період з 15.02.2018 року по 01.04.2018 року по рахунку № НОМЕР_11 на ім`я ОСОБА_19 у розмірі 2808,78 грн.; нарахування штрафу у період з 15.02.2018 року по 01.04.2018 року по рахунку № НОМЕР_11 на ім`я ОСОБА_19 у розмірі 50 грн. (том 2 а.с.34-45).

Інформацією про операції з грошовими коштами по рахунку № НОМЕР_11 на ім`я ОСОБА_19 у період з 15.02.2018 року по 01.04.2018 року ( том 2 а.с.46).

Висновком експерта №12/11.3/48 від 30.05.2018 року, відповідно до якого, в обсязі наданих на дослідження документів документально підтверджується: надання у період з 30.01.2018 року по 01.04.2018 року кредитних коштів у вигляді встановлення кредитного ліміту або надання послуги за програмою розстрочки по рахунку № НОМЕР_12 на ім`я ОСОБА_13 у розмірі 26206,43 грн.; транзакції (платежі) у період з 30.01.2018 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_12 на ім`я ОСОБА_13 у розмірі 26206,43 грн.; видача кредиту за програмою розстрочка у період з 30.01.2018 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_12 на ім`я ОСОБА_13 у розмірі 11901 грн.; зняття готівки у період з 30.01.2018 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_12 на ім`я ОСОБА_13 у розмірі 11856 грн.; нарахування відсотків у період з 30.01.2018 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_12 на ім`я ОСОБА_13 у розмірі 1705,43 грн.; нарахування штрафу у період з 30.01.2018 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_12 на ім`я ОСОБА_13 у розмірі 150 грн. (том 2 а.с.49-61).

Інформацією про операції з грошовими коштами по рахунку № НОМЕР_12 на ім`я ОСОБА_13 у період з 30.01.2018 року по 01.04.2018 року ( том 2 а.с.62).

Висновком експерта №12/11.3/47 від 30.05.2018 року, відповідно до якого, в обсязі наданих на дослідження документів документально підтверджується: надання у період з 29.12.2017 року по 01.04.2018 року кредитних коштів у вигляді встановлення кредитного ліміту або надання послуги за програмою розстрочки по рахунку № НОМЕР_13 на ім`я ОСОБА_10 у розмірі 110923,91 грн.; транзакції (платежі) у період з 29.12.2017 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_13 на ім`я ОСОБА_10 у розмірі 110923, 91 грн.; видача кредиту за програмою розстрочка у період з 29.12.2017 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_13 на ім`я ОСОБА_10 у розмірі 49905, 92 грн.; зняття готівки у період з 29.12.2017 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_13 на ім`я ОСОБА_10 у розмірі 49712 грн.; нарахування відсотків у період з 29.12.2017 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_13 на ім`я ОСОБА_10 у розмірі 11034,39 грн.; нарахування штрафу у період з 29.12.2017 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_13 на ім`я ОСОБА_10 у розмірі 250 грн. (том 2 а.с.65-79).

Інформацією про операції з грошовими коштами по рахунку № НОМЕР_13 на ім`я ОСОБА_10 у період з 29.12.2017 року по 01.04.2018 року ( том 2 а.с.80-81).

Висновком експерта №12/11.3/45 від 30.05.2018 року, відповідно до якого, в обсязі наданих на дослідження документів документально підтверджується: надання у період з 29.01.2018 року по 01.04.2018 року кредитних коштів у вигляді встановлення кредитного ліміту або надання послуги за програмою розстрочки по рахунку № НОМЕР_14 на ім`я ОСОБА_12 у розмірі 34903,74 грн.; транзакції (платежі) у період з 29.01.2018 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_14 на ім`я ОСОБА_12 у розмірі 34903,74 грн.; видача кредиту за програмою розстрочка у період з 29.01.2018 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_14 на ім`я ОСОБА_12 у розмірі 16246,10 грн.; зняття готівки у період з 29.01.2018 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_14 на ім`я ОСОБА_12 у розмірі 16325,10 грн.; нарахування відсотків у період з 29.01.2018 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_14 на ім`я ОСОБА_12 у розмірі 2265,54 грн.; нарахування штрафу у період з 29.01.2018 року по 01.04.2018 року з рахунку № НОМЕР_14 на ім`я ОСОБА_12 у розмірі 150 грн. ( том 2 а.с.84-97).

Інформацією про операції з грошовими коштами по рахунку № НОМЕР_14 на ім`я ОСОБА_12 у період з 29.01.2018 року по 01.04.2018 року ( том 2 а.с.98).

Висновком експерта №12/11.3/44 від 30.05.2018 року, відповідно до якого, в обсязі наданих на дослідження документів документально підтверджується: надання у період з 05.02.2018 року по 01.04.2018 року кредитних коштів у вигляді встановлення кредитного ліміту або надання послуги за програмою розстрочки по рахунку № НОМЕР_15 на ім`я ОСОБА_14 у розмірі 37063, 83 грн.; транзакції (платежі) у період з 05.02.2018 року по 01.04.2018 року по рахунку № НОМЕР_15 на ім`я ОСОБА_14 у розмірі 37063,83 грн.; видача кредиту за програмою розстрочка у період з 05.02.2018 року по 01.04.2018 року по рахунку № НОМЕР_15 на ім`я ОСОБА_14 у розмірі 17459,01 грн.; зняття готівки у період з 05.02.2018 року по 01.04.2018 року по рахунку № НОМЕР_15 на ім`я ОСОБА_14 у розмірі 17472 грн.; нарахування відсотків у період з 05.02.2018 року по 01.04.2018 року по рахунку № НОМЕР_15 на ім`я ОСОБА_14 у розмірі 2082,82 грн.; нарахування штрафу у період з 05.02.2018 року по 01.04.2018 року по рахунку № НОМЕР_15 на ім`я ОСОБА_14 у розмірі 50 грн. ( том 2 а.с.101-112).

Інформацією про операції з грошовими коштами по рахунку № НОМЕР_15 на ім`я ОСОБА_14 у період з 05.02.2018 року по 01.04.2018 року ( том 2 а.с.113).

Протоколом пред`явлення особи для впізнання за фотознімками від 17.04.2018 року, відповідно до якого свідок ОСОБА_20 на фотознімку №3 впізнала особу, котра в січні 2018 року зверталася до пункту видачі банківських карток ПАТ «Універсал Банк» з паспортом на ім`я ОСОБА_11 ( том 2 а.с.118-119).

Протоколом пред`явлення особи для впізнання від 26.04.2018 року, відповідно до якого свідок ОСОБА_21 впізнала особу під №4, котра в січні 2018 року прийшла до відділення банку та отримала банківську картку «Монобанк» ( том 2 а.с.124-125).

Протоколом обшуку від 26.04.2018 року, проведеного за адресою: АДРЕСА_1 , в ході якого вилучено пральна машина марки «whirlpool», що була придбана в магазині «Comfy» 29.08.2017 року на суму 7400 грн. ( том 2 а.с.129-133).

Протоколом обшуку від 26.04.2018 року, проведеного за адресою: АДРЕСА_4 , в кімнаті 1035, в ході якого виявлено холодильник «Bosh», грошові кошти номіналом по 200 грн. 13 купюр, 4 купюри по 500 грн., 1 купюра руминського лей, 1 купюра номіналом 10000 рублів, 1 купюра номіналом 500 рублів, 2 купюри по 20 євро, 1 купюра номіналом 50 євро, 1 купюра номіналом 50 грн., ідентифікаційний код ОСОБА_22 , банківська картка, мобільний телефон марки «Айфон 7» з сім-картою, блокноти з чорновими записами, сім-карти, ноутбук марки «Acer» з зарядним пристроєм, міксер марки «Bosh», маршрутизатор марки «D-Link», бездротова колонка, сліп-пакет та паперовий згорток з речовинами, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу ( том 2 а.с.139-143).

Протоколом обшуку від 26.04.2018 року, відповідно до якого обшук проведено в автомобілі марки «Volkswagen Passat» номерний знак НОМЕР_16 , в ході якого виявлено мобільний телефон марки «Homi i5012» з сім картою, мобільний телефон марки «Fly» з сім-картою, договір про тимчасове проживання в гуртожитку Дніпропетровського державного аграрно-економічного Університету, копія паспорту ОСОБА_5 , коробка від мобільного телефону марки «Homi», банківські картки, кредитна історія ОСОБА_23 , два флеш-накопичувача, два чеки та видаткова накладна з гіпермаркету «Епіцентр» на холодильник, мобільний телефон марки «Айфон 5» ( том 2 а.с.151-155).

Висновком експерта №28/1.1/330 від 30.05.2018 року, відповідно до якого підпис в графі «Клієнт ОСОБА_12 » у Анкеті, заяві до Договору про надання банківських послуг від 29.01.2018 року виконаний не ОСОБА_12 , а іншою особою ( том 2 а.с.300-304).

Під час судового розгляду, учасники судового провадження, в тому числі обвинувачений та представник потерпілого, вищезазначені докази, зібрані в ході досудового розслідування та фактичні обставини справи, встановлені в ході досудового слідства, не оспорюють, правильно розуміють зміст цих обставин, а також у суда немає сумнівів у добровільності такої їхньої позиції, у зв`язку із чим, інші докази відповідно до ст.349 КПК України в суді не досліджувались.

Таким чином, суд вважає повністю доведеним дане обвинувачення ОСОБА_5 , оскільки досліджені вищезазначені докази, які є в матеріалах кримінального провадження, отримані у передбаченому кримінально-процесуальному порядку, є допустимими, належними та достовірними, взаємно узгодженими, підтверджуючими один одного, які мають значення для кримінального провадження та такими, що відповідають фактичним обставинам справи.

Враховуючи наведене, суд визнає обвинуваченого ОСОБА_5 винним у вчиненні вищезазначених кримінальних правопорушеннях, а його умисні дії, що виразилися у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство) та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, повторно, а також у використанні завідомо підробленого документа, вірно кваліфіковані за ч.3 ст.190 КК України та за ч.4 ст.358 КК України.

При призначенніпокарання обвинуваченому ОСОБА_5 суд,враховує ступіньтяжкості вчиненихним кримінальнихправопорушень,які відповіднодо ст.12КК Українивідносяться дотяжкого та невеликоїтяжкості злочинів,особу обвинуваченого, який ранішене судимий,на облікуу лікаряпсихіатра танарколога неперебуває,його відношеннядо скоєного.

Щире каяття, сприяння органу досудового розслідування у розкритті злочину, суд відносить до обставин, що пом`якшують покарання обвинуваченому ОСОБА_5 .

Обставин, які обтяжують покарання обвинуваченому - судом не встановлено.

Враховуючи вищенаведеніобставини,характер таступінь тяжкостівчиненого кримінальногоправопорушення,наслідки скоєного,особу обвинуваченого-зокрема,його відношеннядо скоєного,позицію представникапотерпілого щодоміри покарання,суд вважає,що ОСОБА_5 необхідно призначитипокарання увиді позбавленняволііз звільненням від відбування покарання з випробуванням на підставі ст. 75 КК України, з покладенням обов`язків, передбачених п.п.1,2 ч.1 ст.76 КК України,що будев даномувипадку законнимта справедливим,відповідатиме загальнимзасадам призначенняпокарання табуде необхіднимта достатнімдля виправленняобвинуваченого тапопередження вчиненняним новихзлочинів.

Вирішуючи питання про цивільний позов, заявлений під час судового розгляду ПАТ «Універсал Банк» про стягнення з обвинуваченого ОСОБА_5 матеріальної шкоди у сумі 483301,68 грн., яка складається з 423901,68 грн. суми завданих збитків та 59400 грн. суми упущеної вигоди, суд вважає необхідним задовольнити, виходячи з наступного.

Згідно ч.2 ст.127 КПК України, шкода завдана кримінальним правопорушення або іншим суспільно-небезпечним діянням може бути стягнута судовим рішенням за результатами розгляду цивільного позову у кримінальному проваджені.

Відповідно до ст.22 ЦК України, особа, якій завдано збитки у результаті порушення її цивільного права має право на їх відшкодування. Збитками є втрати, яких особа зазнала у зв`язку зі знищенням або пошкодженням речі, а також витрати, які особа зробила або мусить зробити для відновлення порушеного права, у тому числі і доходи, які особа могла б реально одержати за звичайних обставин, якби її право не було порушене (упущена вигода).

Відповідно ст.10 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог.

А тому, позов ПАТ «Універсал Банк» про відшкодування шкоди на суму 483301,68 грн., суд вважає обґрунтованим та таким, що знайшов своє об`єктивне підтвердження матеріалами кримінальної справи.

Керуючись ст.ст.100,349, 368, 370-371, 373-376 КПК України, суд

УХВАЛИВ:

ОСОБА_24 визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190, ч.4 ст.358 КК України.

Призначити ОСОБА_25 покарання:

-за ч.3 ст.190 КК України у виді позбавлення волі строком на 4 (чотири) роки;

-за ч.4 ст.358 КК України у виді обмеження волі строком на 2 (два) роки.

З урахуванням положень ч.1 ст.70 КК України шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим покаранням остаточно призначити ОСОБА_25 покарання у виді позбавлення волі строком на 4 (чотири) роки.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_24 від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом 2 (двох) років випробувального терміну не скоїть нового злочину, зобов`язавши його відповідно до п.п.1,2 ч. 1 ст. 76 КК України періодично з`являтисядля реєстраціїдо уповноваженогооргану з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання.

Запобіжний захід, обраний ОСОБА_25 у вигляді домашнього арешту, залишити без змін до набрання вироком законної сили.

Речові докази - два мобільних телефона, бездротову колонку, електричний блендер марки «Bosh», два блокноти з чорновими записами, 5 сім-карток мобільних операторів, чек на покупку товарів в магазині «Комфі», чек на покупку холодильника марки «Bosh», - повернути ОСОБА_5 , ідентифікаційний код ОСОБА_22 , інформацію щодо кредитної історії ОСОБА_26 знищити ( том 2 а.с.135-137).

Речові докази - пральну машинку марки «Whirlpool» - вважати повернутою власнику ОСОБА_27 ( том 2 а.с.134).

Речові докази мобільний телефон «Айфон 7», холодильник марки «Bosh», транспортний засіб марки «Volkswagen Passat» номерний знак НОМЕР_16 вважати повернутими власнику ОСОБА_5 ( том 2 а.с.156-158).

Цивільний позов ПАТ «Універсал Банк» до обвинуваченого ОСОБА_6 -задовольнити,стягнути з ОСОБА_6 на користь ПублічногоАкціонерного Товариства«Універсал Банк»(ідентифікаційний кодза ЄДРПОУ21133352,що знаходитьсяпо вул.Автозаводській,54/19,04114м.Київ) в рахуноквідшкодування матеріальноїшкоди 483301,68 грн.

Стягнути з ОСОБА_6 на користь держави документально підтверджені витрати за проведення експертиз №№12/11.3/46, №12/11.3/50, №12/11.3/49, № 12/11.3/48, №12/11.3/47, №12/11.3/45, № 12/11.3/44 від 30.05.2018 року, в загальній сумі 24024 грн, перерахувавши дану суму розрахунковий рахунок № НОМЕР_17 , МФО 805012, код ЄДРПОУ 37989274, отримувач УДКСУ у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Дніпропетровської області.

Стягнути з ОСОБА_6 на користь держави документально підтверджені витрати за проведення експертиз №28/1.1/331 від 30.05.2018 року, №28/1.1/332 від 30.05.2018 року, №28/1.1/334 від 29.05.2018 року, №28/1.1/333 від 29.05.2018 року, №28/1.1/330 від 30.05.2018 року в загальну сумі 5863 грн., перерахувавши дану суму розрахунковий рахунок №31118115700004, МФО 805012, код ЄДРПОУ 37989274, отримувач УДКСУ у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська Дніпропетровської області.

На вирок суду може бути подана апеляція до апеляційного суду Дніпропетровської області, через Бабушкінський районний суд м. Дніпропетровська, протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору.

Головуючий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.10.2018
Оприлюднено01.03.2023

Судовий реєстр по справі —200/9563/18

Ухвала від 11.07.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Татарчук Л. О.

Ухвала від 23.07.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Татарчук Л. О.

Вирок від 19.10.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Татарчук Л. О.

Вирок від 19.10.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Татарчук Л. О.

Ухвала від 06.07.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Іванова А. П.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Татарчук Л. О.

Ухвала від 22.06.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Татарчук Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні