Ухвала
від 24.10.2018 по справі 4/41
СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

СХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

проспект Незалежності, 13, місто Харків, 61058

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

24 жовтня 2018 року Справа № 4/41

Колегія суддів у складі: головуючий суддя Фоміна В.О., суддя Білоусова Я.О., суддя Шутенко І.А.

розглянувши апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" (вх. 383 Л/2) на ухвалу Господарського суду Луганської області від 06.09.2018

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 4/41

за позовом Акціонерного комерційного товариства "Райффайзен Банк Аваль" в особі Луганської обласної дирекції, м. Луганськ

до 1. Фізичної особи - підприємця Торосяна Арташеса Гукасовича, АДРЕСА_1,

2. Фізичної особи - підприємця Морозової Інни Анатоліївни, АДРЕСА_1,

про стягнення 825096,92 грн

ВСТАНОВИЛА:

Ухвалою Господарського суду Луганської області від 06.09.2018 у справі №4/41 (суддя Лісовицький Є.А.) відмовлено у задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" №43164 від 03.08.2018 про заміну сторони виконавчого провадження у справі №4/41.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" не погодилось з ухвалою господарського суду першої інстанції та звернулось до Донецького апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій, посилаючись на порушення місцевим господарським судом при постановленні оскаржуваної ухвали норм матеріального та процесуального права, просить скасувати ухвалу Господарського суду Луганської області від 06.09.2018 у справі №4/41 та ухвалити нове рішення, яким задовольнити заяву ТОВ "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія", замінивши стягувача ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" на ТОВ "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія". Крім того, просить процесуальні документи направити на адресу: 04112, м. Київ, вул. Авіаконструктора Ігоря Сікорського, 8, пов.6,оф.32.

Одночасно скаржником подано клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали Господарського суду Луганської області від 06.09.2018 у справі №4/41.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 26.09.2018 для розгляду справи №4/41 сформовано колегію суддів у складі: головуючого судді Зубченко І.В., судді Радіонової О.О., судді Попкова Д.О.

Відповідно до Указу Президента України "Про ліквідацію апеляційних господарських судів та утворення апеляційних господарських судів в апеляційних округах" від 29.12.2017 №454/2017 постановлено ліквідувати Донецький апеляційний господарський суд та утворити Східний апеляційний господарський суд в апеляційному окрузі, що включає Донецьку, Луганську, Полтавську та Харківську області, з місцезнаходженням у місті Харкові.

Згідно з підпунктом 8 пункту 1 Розділу ХІ "Перехідні положення" Господарського процесуального кодексу України до утворення апеляційних судів в апеляційних округах їх повноваження здійснюють апеляційні суди, у межах територіальної юрисдикції яких перебуває місцевий суд, який ухвалив судове рішення, що оскаржується.

Частиною шостою статті 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" визначено, що у разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (відповідних адміністративно-територіальних одиниць), та утворення нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території, суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування у газеті "Голос України" повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.

На підставі Указу Президента України від 28.09.2018 №295/2018 "Про переведення суддів" переведено суддів Донецького апеляційного господарського суду на роботу на посадах суддів Східного апеляційного господарського суду.

У відповідності до частини 6 ст.147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у газеті "Голос України" (№185 (6940) від 03.10.2018) розміщено повідомлення про початок роботи Східного апеляційного господарського суду з 03.10.2018.

Згідно з частиною 5, 7 ст.31 Господарського процесуального кодексу України у разі ліквідації або припинення роботи суду справи, що перебували у його провадженні, невідкладно передаються до суду, визначеного відповідним законом або рішенням про припинення роботи суду, а якщо такий суд не визначено - до суду, що найбільш територіально наближений до суду, який ліквідовано або роботу якого припинено. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому цією статтею, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

На виконання розпорядження керівника апарату Донецького апеляційного господарського суду від 01.10.2018 "Про передачу судових справ до Східного та Центрального апеляційних господарських судів" відділом організаційної роботи, документального забезпечення та канцелярії здійснено передачу судової справи №4/41, що перебувала у провадженні Донецького апеляційного господарського суду за відповідним актом до Східного апеляційного господарського суду.

На підставі протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 19.10.2018 для здійснення розгляду справи №4/41 визначено колегію суддів у складі: головуючого судді Фоміної В.О., судді Білоусової Я.О., судді Шутенко І.А.

У відповідності до вимог частини сьомої статті 31 Господарського процесуального кодексу України колегія суддів дійшла висновку про прийняття справи №4/41 за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" на ухвалу Господарського суду Луганської області від 06.09.2018 до провадження.

При перевірці матеріалів апеляційної скарги судом апеляційної інстанції встановлено їх відповідність вимогам статті 258 Господарського процесуального кодексу України, а також відсутність підстав для її повернення та відмови у відкритті апеляційного провадження.

Щодо заявленого клопотання про поновлення процесуального строку на апеляційне оскарження ухвали, колегія суддів зазначає наступне.

Відповідно до ст. 256 ГПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів, а на ухвалу суду - протягом десяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Як вбачається із матеріалів справи, повний текст оскаржуваної ухвали складено 10.09.2018, а отже, строк подання апеляційної скарги сплив 20.09.2018.

З матеріалів доданих до апеляційної скарги вбачається, що апеляційна скарга була подана до господарського суду 20.09.2018, про що свідчить відтиск штампу ПАТ "Укрпошта" на поштовому конверті, в якому апеляційна скарга надійшла до місцевого господарського суду, а також вбачається з офіційного сайту ПАТ Укрпошта .

Зважаючи на те, що апеляційна скарга на ухвалу господарського суду першої інстанції подана з дотримання встановленого ст. 256 ГПК України строку, клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" про поновлення строку на апеляційне оскарження не підлягає розгляду.

Відповідно до вимог статті 262 Господарського процесуального кодексу України колегія суддів дійшла висновку про можливість відкриття апеляційного провадження у справі №4/41 за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" на ухвалу господарського суду Луганської області від 06.09.2018. Заперечень проти відкриття апеляційного провадження на час постановлення ухвали до суду не надійшло.

Клопотань до суду апеляційної інстанції від учасників справи подано не було.

Відповідно до ст. 268 ГПК України після проведення підготовчих дій суддя-доповідач доповідає про них колегії суддів, яка вирішує питання про проведення додаткових підготовчих дій в разі необхідності та призначення справи до розгляду.

Оскільки судом апеляційної інстанції відповідно до приписів статей 267, 268 Господарського процесуального кодексу України у порядку підготовки справи до апеляційного розгляду за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" проведено усі необхідні підготовчі дії, колегія суддів вважає можливим призначити справу до розгляду.

На підставі вищевикладеного, відповідно до Указів Президента України від 29.12.2017 №454/2017 "Про ліквідацію апеляційних господарських судів та утворення апеляційних господарських судів в апеляційних округах" та від 28.09.2018 №295/2018 "Про переведення суддів", а також, керуючись частиною 6 ст.147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", статтями 31, 234, 254, 262, 267, 268 Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів Східного апеляційного господарського суду,-

УХВАЛИЛА:

1. Прийняти справу №4/41 за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" на ухвалу Господарського суду Луганської області від 06.09.2018 до провадження Східного апеляційного господарського суду.

2. Відкрити апеляційне провадження за апеляційної скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" на ухвалу Господарського суду Луганської області від 06.09.2018 у справі №4/41.

3. Повідомити учасників справи, що розгляд справи №4/41 відбудеться 22.11.2018 об 11:00 у приміщенні Східного апеляційного господарського суду за адресою: 61058, місто Харків, проспект Незалежності, 13, 1-й поверх, в залі засідань № 104 .

4. Встановити учасникам справи строк для подання відзиву на апеляційну скаргу - протягом п'яти днів з дня вручення даної ухвали. Відзив має бути оформлено у відповідності до вимог ст.263 ГПК України, якою, зокрема, передбачено, що до відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

У випадку надіслання відзиву (заяви, клопотання) засобами поштового зв'язку, в цей же день направити його на офіційну адресу електронної пошти суду ( inbox@eag.court.ua ) з засвідченням електронним цифровим підписом уповноваженої особи.

Інформацію по справі що розглядається можна отримати за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя В.О. Фоміна

Суддя Я.О. Білоусова

Суддя І.А. Шутенко

СудСхідний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення24.10.2018
Оприлюднено24.10.2018
Номер документу77328091
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/41

Ухвала від 25.02.2019

Господарське

Господарський суд Луганської області

Лісовицький Є.А.

Постанова від 22.11.2018

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Фоміна Віра Олексіївна

Ухвала від 24.10.2018

Господарське

Східний апеляційний господарський суд

Фоміна Віра Олексіївна

Ухвала від 06.09.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Лісовицький Є.А.

Ухвала від 28.08.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Лісовицький Є.А.

Ухвала від 12.07.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Лісовицький Є.А.

Ухвала від 03.07.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Лісовицький Є.А.

Ухвала від 30.05.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Косенко Т.В.

Ухвала від 22.05.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Косенко Т.В.

Ухвала від 19.04.2018

Господарське

Господарський суд Луганської області

Лісовицький Є.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні