Ухвала
від 24.10.2018 по справі 161/15079/18
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/15079/18

Провадження № 2/161/3915/18

У Х В А Л А

24 жовтня 2018 року Луцький міськрайонний суд Волинської області

у складі:

головуючого - судді Рудська С.М.

при секретарі - Ярмолюк В.С.

за участю:

позивача - ОСОБА_1

представника позивача - ОСОБА_2

представників відповідачів - ОСОБА_3, ОСОБА_4

представника третьої особи - ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Луцьку цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_6 Держпраці у Волинській області, ОСОБА_7 міського відділення ОСОБА_6 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Волинській області, третя особа без самостійних вимог щодо предмету спору - Технічний коледж ОСОБА_7 національного технічного університету, про визнання акту про нещасний випадок на виробництві дійсним та зобов'язання вчинити певні дії

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулася до суду з даною позовною заявою в якій просить суд визнати дійсним Акт № 2 про нещасний випадок на виробництві за формою Н-1 від 13 вересня 1984 року, складений відносно неї; зобов'язати Луцьке міське відділення ОСОБА_6 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області прийняти у неї акт Н-1 про нещасний випадок на виробництві № 2 від 13 вересня 1984 року та видати їй направлення на проходження медико-соціальної експертної комісії для встановлення проценту втрати працездатності внаслідок виробничої травми, яка мала місце 13.09.1984 року.

В судовому засіданні представник відповідача ОСОБА_7 міського відділення ОСОБА_6 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Волинській області заявив клопотання про заміну неналежного відповідача - Луцьке міське відділення ОСОБА_6 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Волинській області належним відповідачем - ОСОБА_6 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Волинській області. На обґрунтування вказаного клопотання представник відповідача зазначив, що Луцьке міське відділення є структурним підрозділом ОСОБА_6 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Волинській області та не має статусу юридичної особи.

Представник позивача та позивач проти задоволення вказаного клопотання заперечували, вважають, що підстав для заміни відповідача немає, оскільки позивач з відповідною заявою про направлення на проходження медико-соціальної експертної комісії для встановлення проценту втрати працездатності зверталася саме до ОСОБА_7 міського відділення, яке їй у видачі направлення і відмовило, Луцьке міське відділення не зазначало, що не має повноважень вирішувати це питання.

Представник відповідача ОСОБА_6 Держпраці у Волинській області та представник третьої особи заявлене клопотання підтримали.

. Вислухавши думку учасників процесу, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Тобто зі змісту ст. 51 ЦПК України слідує, що право визначитися з тим до кого має бути пред'явлена його вимога і звернутися з відповідним з клопотанням про заміну відповідача або залучення іншої особи у якості співвідповідача, належить виключно позивачу.

Відповідно до ч. 3 ст. 13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Позивач ОСОБА_1 та її представник з клопотанням про заміну неналежного відповідача до початку першого судового засідання не зверталися.

За таких обставин суд вважає, що у задоволенні клопотання представника відповідача ОСОБА_7 міського відділення ОСОБА_6 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Волинській області про заміну відповідача у цивільній справі слід відмовити.

На підставі ст.ст. 51, 198, 353 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання представника відповідача ОСОБА_7 міського відділення ОСОБА_6 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Волинській області про заміну неналежного відповідача у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_6 Держпраці у Волинській області, ОСОБА_7 міського відділення ОСОБА_6 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Волинській області, третя особа без самостійних вимог щодо предмету спору - Технічний коледж ОСОБА_7 національного технічного університету, про визнання акту про нещасний випадок на виробництві дійсним та зобов'язання вчинити певні дії - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складений 24 жовтня 2018 року.

Суддя Луцького міськрайонного

суду Волинської області ОСОБА_8

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення24.10.2018
Оприлюднено25.10.2018
Номер документу77334480
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —161/15079/18

Рішення від 24.10.2018

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

Ухвала від 24.10.2018

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

Рішення від 24.10.2018

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

Ухвала від 25.09.2018

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні