Ухвала
від 24.10.2018 по справі 2140/1298/18
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

24 жовтня 2018 р. м. ХерсонСправа № 2140/1298/18

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді: Ковбій О.В.,

розглянувши в письмовому провадженні клопотання сторін про заміну первісного відповідача за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області до Олексіївського закладу повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради Голопристанського району Херсонської області про вжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності,

встановив:

Позивач звернувся до суду з вказаним позовом, у якому просить застосувати до Олексіївського закладу повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради Голопристанського району Херсонської області захід реагування у вигляді припинення подальшої експлуатації приміщення на території лікарні за адресою: 75642, Херсонська область, Голопристанський район, с. Олексіївка, вул. Шкільна, 26 до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту шляхом заборони Олексіївському закладу повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради Голопристанського району Херсонської області використовувати приміщення та територію Олексіївського закладу повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради Голопристанського району Херсонської області (місце розташування: 75642, Херсонська область, Голопристанський район, с. Олексіївка, вул. Шкільна, будинок 26), окрім робіт, пов'язаних з усуненням порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, до повного усунення порушень.

16 та 17 жовтня 2018 року до суду надійшли клопотання Олексіївської філії Бехтерського опорного закладу повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради Херсонської області та Бехтерського опорного закладу повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради Херсонської області відповідно про заміну первісного відповідача у справі - Олексіївський заклад повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради Голопристанського району Херсонської області на Бехтерський опорний заклад повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради Херсонської області у зв'язку з реорганізацією шляхом приєднання.

Вирішуючи заявлене клопотання суд виходить з наступного.

Частиною 3 ст. 48 КАС України передбачено, що в разі якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи.

Також, ч.1 ст. 52 КАС України передбачено, що у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Судом встановлено, що зазначена відповідачем реорганізація проведена на підставі рішення Бехтерської сільської ради Голопристанського району Херсонської області №124 від 20.06.2018 року, згідно якого Олексіївський заклад повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради Голопристанського району Херсонської області реорганізовано шляхом приєднання до Бехтерського опорного закладу повної загальної середньої освіти з визначенням його філією опорного закладу освіти "Олексіївська філія Бехтерського опорного закладу повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради".

З наданої копії статуту Бехтерського опорного закладу повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради Голопристанського району Херсонської області (п.1.1), затвердженого рішенням сьомої сесії VII скликання Бехтерської сільської ради №88 від 12.03.2018 року Бехтерський опорний заклад повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради Голопристанського району Херсонської області є правонаступником Олексіївського закладу повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради Голопристанського району Херсонської області.

Таким чином, судом підтверджено заявлене в клопотанні правонаступництво.

Окрім того, в даному випадку заміна первинного відповідача не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи, а тому суд дійшов висновку про можливість задоволення відповідної заяви.

Керуючись ст. ст. 48, 52, 243, 248 КАС України,

ухвалив:

Клопотання Олексіївської філії Бехтерського опорного закладу повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради Херсонської області та Бехтерського опорного закладу повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради Херсонської області - задовольнити.

Замінити первісного відповідача - Олексіївський заклад повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради Голопристанського району Херсонської області на належного відповідача - Бехтерський опорний заклад повної загальної середньої освіти Бехтерської сільської ради Голопристанського району Херсонської області (код ЄДРПОУ: 24949938, адреса: 75600, Херсонська область, Голопристанський район, с. Бехтери, вул. Шкільна, буд.3).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до П'ятого апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня складання повного судового рішення, при цьому відповідно до п.п. 15.5 п. 15 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомукаційної системи апеляційні скарги подаються через суд першої інстанції, який ухвалив відповідне рішення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження апеляційна скарга подається протягом 15 днів з дня складання повного судового рішення

.

Суддя Ковбій О.В.

Дата ухвалення рішення24.10.2018
Оприлюднено29.10.2018
Номер документу77372549
СудочинствоАдміністративне
Сутьвжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності

Судовий реєстр по справі —2140/1298/18

Ухвала від 15.06.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 09.06.2020

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 08.11.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 24.10.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 24.10.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 24.10.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 16.08.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 14.08.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 23.07.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 10.07.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні