Ухвала
від 24.10.2018 по справі 751/7430/18
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/7430/18

Провадження №1-кс/751/3178/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 жовтня 2018 року місто Чернігів

Слідчий суддяНовозаводського районногосуду м.Чернігова ОСОБА_1

з участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС першого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором у кримінальному провадженні прокурором прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів та проведення їх вилучення, у кримінальному провадженні, внесеного до ЄРДР 29.06.2017 року, за № 32017270000000038, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС першого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 звернулась до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів та проведення їх вилучення.

В обґрунтування клопотання зазначає, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в особі директора та головного бухгалтера ОСОБА_5 , яке фактично підконтрольне ОСОБА_6 у період з 01.03.2016 по 30.06.2016 документально оформило придбання хімічних засобів на загальну суму ПДВ 3 742 тис. грн. від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », яке має з ознаки фіктивності.

Таким чином, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 у період 2016-2018 років використовуючи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » документально відобразили придбання хімічних засобів (гербіцидів, пестицидів), послуг посередників щодо консультування та оптової торгівлі промисловими хімічними речовинами, добривами, агрохімічною продукцією від підприємств з ознаками фіктивності, установчі та реєстраційні документи яких оформлені на підставних осіб, які лише формально значаться на них службовими особами та жодного відношення до здійснення господарської діяльності від імені вказаних підприємств не мають.

Досудовим розслідуванням встановлено, що для здійснення своєї фінансово-господарської діяльності ОСОБА_5 та ОСОБА_6 було відкрито розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в АБ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_2 ).

З метою швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального провадження, встановлення обсягу розрахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та підприємств з ознаками фіктивності, відслідкування руху грошових коштів, які перераховувалися за результатами здійснення сумнівних операцій за участю підприємств з ознаками фіктивності, викриття всієї схеми задіяних підприємств та осіб, що сприяли вчиненню кримінального правопорушення з використанням банківських рахунків, отримання зразків їх почерку та підписів для проведення, криміналістичних експертиз в експертних установах, виникла необхідність у наданні для сторони кримінального провадження тимчасового доступу та вилучення документів, передбачених Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженою Постановою Правління НБУ від 12.11.2003 №492, щодо руху коштів по розрахунковим рахункам, які знаходяться у банківській установі і становлять банківську таємницю її клієнтів.

Враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, впливають на кваліфікацію дій службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та осіб, що сприяли вчиненню кримінального правопорушення, існує реальна загроза зміни або знищення даних документів, які перебувають у володінні АБ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

В судове засідання слідчий не з`явилась, надала заяву, в якій просить клопотання розглядати без її участі, клопотання підтримує та просить його задовольнити в повному обсязі.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не викликався згідно ч. 2 ст. 163 КПК України.

Фіксування судового розгляду клопотання за допомогою технічних засобів, згідно ст. 107 КПК України, не здійснювалось.

Вивчивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки є підстави вважати, що документи перебувають у володінні відповідної юридичної особи, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, слідчий довів можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах та неможливість іншими способами довести обставинами, які передбачається довести за допомогою цих документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159-164, 166, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого з ОВС першого ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_7 , слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_8 , старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_9 , тимчасовий доступ до оригіналів документів (за відсутності оригіналів завірених належним чином копій) та можливість їх вилучення (проведення виїмки), які перебувають у володінні АБ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), а саме:

- інформації як на паперових так і електронних носіях руху грошових коштів по розрахункових рахунках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) № НОМЕР_1 із вказівкою часу операції, призначення кожного платежу, назв та номерів рахунків контрагентів, з виведенням щоденних залишків по рахунках за період з 01.12.2014 по 22.10.2018;

На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення.

Згідно вимог ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.10.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу77380138
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —751/7430/18

Ухвала від 18.04.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 19.11.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 24.10.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 24.10.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 24.10.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні