Постанова
від 15.03.2011 по справі 2-а-566/11
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 2-а-566/11

Номер провадження 2-а/416/3928/11

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 березня 2011 року, суддя Інгулецького районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1, розглянувши у порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом ОСОБА_2 до управління Пенсійного фонду України в Інгулецькому районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області про визнання протиправними дії Пенсійного фонду та зобов'язання перерахунку соціальної допомоги, -

ВСТАНОВИВ:

До Інгулецького районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшов адміністративний позов ОСОБА_2 до управління Пенсійного фонду України в Інгулецькому районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області про визнання протиправними дії Пенсійного фонду та зобов'язання перерахунку соціальної допомоги, в якому остання просить суд визнати протиправними дії відповідача по відмові їй у перерахунку із 01.01.2006 року соціальної допомоги як дитині війни у розмірі 30% мінімальної пенсії за віком та зобов'язати відповідача перерахувати їй із січня 2006 року соціальну допомогу як дитині війни у розмірі 30% мінімальної пенсії за віком із врахуванням сплаченої соціальної допомоги, до періоду зміни законодавчих норм, що регулюють призначення соціальної допомоги дітям війни.

Ухвалою судді від 25.02.2011 року частина позовних вимог адміністративного позову ОСОБА_2 до управління Пенсійного фонду України в Інгулецькому районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області про визнання протиправними дії Пенсійного фонду та зобов'язання перерахунку соціальної допомоги, які охоплюють період з 01.01.2006 року по 22.08.2010 року була залишена без розгляду, у зв'язку з пропущенням позивачем строків звернення до адміністративного суду.

Суддя за результатами розгляду справи приходить до наступного висновку.

Відповідач діяв не у спосіб передбачений чинним законодавством на певний період часу, без врахування рішення Конституційного суду України, чим допустив бездіяльність у не нарахуванні та не виплаті вказаної допомоги позивачу, що стало причиною звернення останнього до суду.

Отже, вимоги позивача підлягають задоволенню у повному обсязі.

При цьому суд вважає за необхідне, для повного захисту прав, свобод та інтересів позивача, про захист яких він просить, вийти за межі позовних вимог і визнавши протиправною бездіяльність відповідача не зазначати кінцеву дату донарахування та виплати вказаної допомоги, оскільки остання є щомісячним платежем та призначається особі довічно, а відповідно повинна виплачуватися до внесення відповідних змін у діючий закон, що регулює дані правовідносини. Також суд зазначає, що підлягає захисту вже порушене право позивача, які зміни будуть внесені у відповідне законодавство - суду не відомо.

Таким чином, дані спірні правовідносини регулюються ст. 6 Закону України Про соціальний захист дітей війни та ч. 1 ст. 28 Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування і, відповідно, позовні вимоги підлягають задоволенню з 22.08.2010 року.

Вирішуючи питання про судові витрати, суд виходить з приписів ст. 94 КАС України, які відповідно, підлягають стягненню з Державного бюджету України на користь ОСОБА_2 в рахунок повернення сплаченого судового збору.

Керуючись ст. ст. 99, 100, 159-163, 167, 183-2 КАС України, ст. 6 Закону України Про соціальний захист дітей війни , ч. 1 ст. 28 Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування , суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги ОСОБА_2 до управління Пенсійного фонду України в Інгулецькому районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області про визнання протиправними дії Пенсійного фонду та зобов'язання перерахунку соціальної допомоги - задовольнити.

Визнати протиправними дії управління Пенсійного фонду України в Інгулецькому районі міста Кривого Рогу Дніпропетровської області щодо не проведення донарахування та виплати ОСОБА_2 щомісячної державної соціальної допомоги як дитині війни у відповідності до ст. 6 Закону України Про соціальний захист дітей війни з 22.08.2010 року.

Зобов'язати управління Пенсійного фонду України в Інгулецькому районі міста Кривого Рогу Дніпропетровської області донарахувати та виплатити ОСОБА_2 щомісячну державну соціальну допомогу, як дитині війни у відповідності до ст. 6 Закону України Про соціальний захист дітей війни , з підвищенням її на 30% мінімальної пенсії за віком з розміру, встановленого ч. 1 ст. 28 Закону України Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та провести відповідні виплати з 22.08.2010 року з урахуванням різниці, яка була виплачена у цей період.

Стягнути з Державного бюджету України на користь ОСОБА_2 3 (три) грн. 40 коп. в рахунок повернення сплаченого судового збору.

Постанова суду, прийнята у порядку скороченого провадження, підлягає негайному виконанню.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду може бути подана протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Постанова набирає законної сили у порядку встановленому ст. 254 КАС України.

Суддя

СудІнгулецький районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення15.03.2011
Оприлюднено27.10.2018
Номер документу77399924
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-566/11

Ухвала від 15.07.2011

Адміністративне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Мичка І. М.

Ухвала від 27.05.2011

Адміністративне

Володарський районний суд Донецької області

Подліпенець Є. О.

Ухвала від 23.08.2019

Адміністративне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Мазур Н. В.

Постанова від 15.03.2011

Адміністративне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Попов В. В.

Ухвала від 20.09.2010

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 30.03.2011

Адміністративне

Тростянецький районний суд Сумської області

Литовченко Н. О.

Ухвала від 04.07.2018

Адміністративне

Олевський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 24.12.2010

Адміністративне

Глобинський районний суд Полтавської області

Марущак Р. М.

Постанова від 04.03.2011

Адміністративне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Мельниченко С. П.

Ухвала від 15.03.2011

Адміністративне

Машівський районний суд Полтавської області

Ряднина В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні