Ухвала
від 01.10.2018 по справі 727/4107/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/4107/18

Провадження № 2/727/1046/18

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 жовтня 2018 року

Шевченківський районний суд м. Чернівці у складі:

Головуючого судді Слободян Г.М.

при секретарі судових засідань ОСОБА_1

за участю сторін: представника позивача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань приміщення Шевченківського районного суду м. Чернівці цивільну справу за позовною заявою Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Агро-Прогрес до ОСОБА_4 про стягнення заподіяної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_5 товариство з обмеженою відповідальністю Агро-Прогрес звернувся до суду з позовом до відповідача ОСОБА_4 про стягнення заподіяної шкоди.

Представник відповідача ОСОБА_4 - ОСОБА_3 звернулася до суду із заявою про залучення до участі в справі третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_6 акціонерне товариство Українська Акціонерна Страхова Компанія АСКА , відповідно до укладених між страховиком та арбітражним керуючим ОСОБА_4 як страхувальником, оскільки вважає що ОСОБА_4, як ліквідатором спричинені збитки, заподіяні особі внаслідок неумисних дій або помилки арбітражного керуючого.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Оскільки представником відповідача ОСОБА_4 - ОСОБА_3 подано клопотання про залучення до участі в справі третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_6 акціонерне товариство Українська Акціонерна Страхова Компанія АСКА в порушення вимог ст.83 ч.3 ЦПК України та не зазначено як рішення по даній справі може вплинути на порушення прав третьої особи.

Таким чином в задоволенні клопотання представника відповідача ОСОБА_4 - ОСОБА_3 про залучення до участі в справі третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_6 акціонерне товариство Українська Акціонерна Страхова Компанія АСКА - слід відмовити.

Крім того , представник відповідача ОСОБА_4 - ОСОБА_3 звернулася до суду із заявою про про витребування доказів судом від Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Агро-Прогрес , зокрема: засвідчені копії карток рахунків за період з 01.01.2017 року по 05.05.2017 року СГ ТзОВ Агро-Прогрес , а саме 311 Поточні рахунки в національній валюті ; 3721 Розрахунки із підзвітними особами СГ ТзОВ Агро-Прогрес ; 6851 Розрахунки з іншими кредиторами на підтвердження виправлення помилки та відсутності нанесення ОСОБА_4 збитків СГ ТзОВ Агро-Прогрес , яке підтримала в судовому засіданні та просила задовольнити.

Представник позивача ОСОБА_2 в судовому засіданні заперечив проти задоволення заявлених клопотань, посилаючись на те, що представником відповідача необхідно було подавати клопотання в строк зазначений ст.83 ч.3 ЦПК України, тобто разом з поданням відзиву та не обгрунтувано неможливість подання такого клопотання у встановлений строк з причин, що не залежали від них.

Статтею 81 ч.1 ЦПК України передбачено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

У відповідності до ст. 84 ч.ч.1, 6, 7 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно положень ст. 84 ч. 1 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ст. 84 ч. 2 ЦПК України, у клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Заява про забезпечення доказів належним чином не обгрунтована; відсутні посилання на докази, які були вжиті заходи для отримання витребуваних доказів самостійно та причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Крім наведеного, заява про забезпечення доказів подана в судовому засіданні, тобто з порушенням вимог чинного ЦПК України, а не з поданням відзиву.

Таким чином, в задоволенні клопотань представника відповідача ОСОБА_4 - ОСОБА_3 про залучення по справі третьої особи на стороні відповідача без самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_6 акціонерне товариство Українська Акціонерна Страхова Компанія АСКА та про витребування доказів слід відмовити.

На підставі викладеного та керуючись ст. 53, 83, 84 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотань представника відповідача ОСОБА_4 - ОСОБА_3 про залучення по справі за позовом Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Агро-Прогрес до ОСОБА_4 про стягнення заподіяної шкоди, в якості третьої особи на стороні відповідача без самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_6 акціонерне товариство Українська Акціонерна Страхова Компанія АСКА , місцезнаходження 03186 м.Київ вул.Авіаконструктора Антонова, 5 та про витребування доказів судом від Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Агро-Прогрес , зокрема: засвідчені копії карток рахунків за період з 01.01.2017 року по 05.05.2017 року СГ ТзОВ Агро-Прогрес , а саме 311 Поточні рахунки в національній валюті ; 3721 Розрахунки із підзвітними особами СГ ТзОВ Агро-Прогрес ; 6851 Розрахунки з іншими кредиторами - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Слободян Г.М.

СудШевченківський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення01.10.2018
Оприлюднено28.10.2018
Номер документу77425775
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —727/4107/18

Постанова від 20.12.2018

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Лисак І. Н.

Ухвала від 11.12.2018

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Лисак І. Н.

Ухвала від 03.12.2018

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Лисак І. Н.

Ухвала від 16.11.2018

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Лисак І. Н.

Рішення від 08.10.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Слободян Г. М.

Ухвала від 01.10.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Слободян Г. М.

Рішення від 08.10.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Слободян Г. М.

Ухвала від 21.05.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Слободян Г. М.

Ухвала від 07.05.2018

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Слободян Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні