Ухвала
від 27.06.2007 по справі 4/191-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/191-Б

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65

УХВАЛА

від "27" червня 2007 р. Справа № 4/191-Б.

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрострома" (м. Донецьк)

до боржника Приватного сільськогосподарського підприємства "Сан" (с. Поромівка)

про визнання банкрутом

Суддя Лозинська І.В.          

Присутні:

від ініціюючого кредитора: не з'явився,

від боржника: Повідайко Т.П. - розпорядник майна.

Розглядається справа про визнання банкрутом ПСП "Сан", с. ПоромівкаВолодарсько-Волинського району.

Ухвалою від 29.11.2006р. господарський суд ввів процедуру розпорядження майном боржника, призначив розпорядником майна арбітражного керуючого Повідайка Т.П., призначив дату подання до суду реєстру вимог кредиторів боржника та дату попереднього засідання суду - 15.02.2007р. (а.с. 50,51). Проте вказаного числа засідання суду не відбулося, тому що справа знаходилась в  апеляційній інстанції.

09.01.2007р. до господарського суду надійшло клопотання від ініціюючого кредитора стосовно відсторонення керівника боржника від посади, покладення виконання його обов'язків на розпорядника майна та накладенню арешту на майно боржника.  

Ухвалою господарського суду від 08.06.2007р. продовжено строк процедури розпорядження майном Приватного сільськогосподарського підприємства "Сан" (с. Поромівка) до "29" червня 2007р., відкладено розгляд клопотання ініціюючого кредитора стосовно відсторонення керівника боржника від посади, покладення його обов'язків на розпорядника майна та накладення арешту на майно боржника, надання тексту мирової угоди в засіданні суду, яке відбудеться "19" червня 2007 р. о 17:10 в приміщенні господарського суду.

Розглянувши матеріали справи, розпорядника майна Повідайка Т.П., господарський суд

                                                 ВСТАНОВИВ:

Оголошення про порушення справи про банкрутство Приватного сільськогосподарського підприємства "Сан" (с. Поромівка) опубліковано "15" грудня 2006р. в офіційному друкованому органі Верховної Ради України - газеті "Голос України"  №238 (3988).

Після опублікування зазначеного оголошення до господарського суду не звернулись кредитори з вимогами до боржника в порядку, визначеному ст. 14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

В засіданні суду розпорядник майна Повідайко Т.П. надав заяву про затвердження мирової угоди, укладеної між ініціюючим кредитором та боржником, а також додав текст мирової угоди.

У відповідності із ч.2 ст. 35 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" мирова  угода  може  бути  укладена  на  будь-якій  стадії провадження у справі про банкрутство.

Представлена мирова угода укладена на стадії процедури розпорядження майном боржника.

Як вбачається із представлених матеріалів, рішення про укладення мирової угоди прийнято від імені кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрострома" (м. Донецьк), оскільки після опублікування оголошення про порушення справи про банкрутство до суду не звернулись інші конкурсні кредитори, тому комітет кредиторів складається із одного кредитора, а від імені боржника - керівником боржника Киричишиним В.А.

Згідно з ч. 1 ст. 35 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" під мировою угодою у справі про банкрутство розуміється домовленість між боржником і кредиторами стосовно відстрочки та розстрочки, а також прощення (списання) кредиторами боргів боржника, яка оформляється угодою сторін.

Відповідно до умов мирової угоди кредитором та боржником погоджено графік погашення заборгованості, яка склала 350000,00 грн., а саме:

- боржник зобов'язався погасити 175000,00 грн. протягом трьох банківських днів з дня її затвердження господарським судом;

- решту суму боргу в розмірі 175000,00 грн. боржник зобов'язаний погасити протягом тридцяти днів з дня затвердження мирової угоди господарським судом.

Мирова угода діє на протязі 30 днів з дня її затвердження господарським судом.

Від імені ініціюючого кредитора мирова угода підписана директором  Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрострома" (м. Донецьк) Шурановим Б.Є., від імені боржника - керівником Приватного сільськогосподарського підприємства "Сан" (с. Поромівка) Киричишиним В.А., як того вимагає ст. 35 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Таким чином, господарський суд вважає, що сторонами додержано порядок укладення мирової угоди, вона містить положення про розмір та списання боргів, як передбачено ст. ст. 35-37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Умови даної мирової угоди не суперечать чинному законодавству України.

Враховуючи наведене, господарський суд вважає за можливе затвердити підписану сторонами мирову угоду.

За таких обставин провадження у справі підлягає припиненню.

У відповідності з п. 2 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" мирова угода набирає законної сили з дня її затвердження господарським судом і є обов'язковою для боржника та кредитора.

Відповідно до ч.7 ст. 38 вказаного Закону з дня затвердження господарським судом мирової угоди припиняються повноваження арбітражного керуючого - розпорядника майна.

Керуючись ст. ст. 49, 86 ГПК України, ст. ст. 35 - 38, 40 п. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити укладену 27 червня 2007 року мирову угоду між ініціюючим кредитором та боржником стосовно відстрочки та розстрочки боргів.

2. Припинити повноваження арбітражного керуючого - розпорядника майна Повідайка Т.П.

3. Провадження у справі припинити.

Суддя                                                                                                       Лозинська І.В.

Віддрукувати:

1 - в справу

2 - ТОВ"Агрострома",83003,м.Донецьк,пр-кт Ілліча,15-а

3-боржнику

4.а/к Повідайку Т.П.

5.представнику боржника  за довіреністю Гуртовенку Р.М.,м.Житомир, 5-й Транзітний провулдок 9/ 2

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення27.06.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу774837
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/191-б

Ухвала від 28.12.2011

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 12.11.2008

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Постанова від 15.01.2009

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Ухвала від 27.06.2007

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Постанова від 15.02.2007

Господарське

Житомирський апеляційний господарський суд

Вечірко І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні