Ухвала
від 30.10.2018 по справі 460/5002/18
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 460/5002/18

Провадження №2/460/1798/18

УХВАЛА

30.10.2018 рокум.Яворів

Суддя Яворівського районного суду Львівської області Бак М.Д., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до Яворівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області про визнання земельної ділянки об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, визначення розміру часток та визнання права власності,

В С Т А Н О В И В:

26.10.2018 року вказана вище позовна заява поступила до суду. Позивач просить визнати земельну ділянку площею 0,1510 га, розташовану в с. Ямельня Яворівського району Львівської області, з цільовим призначенням - для будівництва і обслуговування жилого будинку, об'єктом права спільної сумісної власності подружжя - її, позивача, та ОСОБА_2, визначити розмір часток кожного з них у праві спільної сумісної власності на дану земельну ділянку - по 1/2 частці та визнати за кожним право власності на відповідні частки.

У відповідності до положень п.п. 2, 3, 8-10 ч. 3 ст. 175 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) позовна заява повинна містити наступні відомості:

- повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

- зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці;

- зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

- попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи;

- підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Згідно ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Подана позовна заява не відповідає даним вимогам, а саме:

1)не вказано реєстраційний номер облікової картки платника податків позивача, який наявний згідно доданої до позовної заяви копії довідки;

2)не зазначено ідентифікаційний код відповідача в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України;

3) не вказано ціну позову, яка відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 176 ЦПК України у позовах про визнання права власності визначається вартістю майна;

4) не зазначено щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви;

5) не наведено попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач понесла, і які очікує понести у зв'язку із розглядом справи;

6) відсутнє підтвердження позивача про те, що нею не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача з тим самим предметом та з тих самих підстав;

7) не повністю сплачено судовий збір.

Так, відповідно до абз. 1, 2 ч. 3 ст. 6 Закону України Про судовий збір від 08.07.2011 № 3674-VI (з наступними змінами) за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

У разі коли в позовній заяві об'єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

У п.п. 1 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" передбачено, що за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою, ставка судового збору складає 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно п.п. 2 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, ставка судового збору складає 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У позовній заяві об'єднано вимогу майнового характеру - про визнання за позивачем права власності на 1/2 частку земельної ділянки, за яку підлягає сплаті судовий збір в розмірі 1 відсотка вартості половини спірної земельної ділянки, але не менше 704,80 грн. та не більше 8810 грн., та дві вимоги немайнового характеру - про визнання земельної ділянки об'єктом права спільної сумісної власності подружжя та визначення розміру часток співвласників у праві спільної сумісної власності на дану земельну ділянку, за кожну з яких справляється судовий збір в сумі 704,80 грн.

До позовної заяви додано квитанцію про сплату судового збору в сумі 705,00 грн. Отже, судовий збір не сплачено в передбаченому законом розмірі.

Згідно ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

З огляду на викладене позовну заяву слід залишити без руху та надати позивачеві строк для усунення недоліків шляхом подання до суду позовної заяви із зазначенням усіх передбачених законом відомостей та її копії, документа про доплату судового збору та його копії.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

позовну заяву ОСОБА_1 до Яворівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області про визнання земельної ділянки об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, визначення розміру часток та визнання права власності залишити без руху.

Надати позивачеві строк для усунення недоліків, вказаних в мотивувальній частині даної ухвали, - протягом десяти днів з дня вручення копії ухвали, та роз'яснити, що у разі невиконання вимог, визначених ст.ст. 175, 177 ЦПК України, відповідно до ухвали суду у встановлений строк позовну заяву буде повернуто.

Ухвала не підлягає оскарженню, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Бак М.Д.

Дата ухвалення рішення30.10.2018
Оприлюднено01.11.2018
Номер документу77486572
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання земельної ділянки об'єктом права спільної сумісної власності подружжя, визначення розміру часток та визнання права власності

Судовий реєстр по справі —460/5002/18

Ухвала від 11.11.2019

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Ухвала від 16.09.2019

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Ухвала від 29.01.2019

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Кондратьєва Н. А.

Ухвала від 02.01.2019

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Бак М. Д.

Ухвала від 21.12.2018

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Бак М. Д.

Ухвала від 15.11.2018

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Бак М. Д.

Ухвала від 15.11.2018

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Бак М. Д.

Ухвала від 30.10.2018

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Бак М. Д.

Ухвала від 30.10.2018

Цивільне

Яворівський районний суд Львівської області

Бак М. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні