Ухвала
від 29.10.2018 по справі 495/3198/18
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/3198/18

№ провадження 2/495/1725/2018

УХВАЛА

Про витребування доказів

"29" жовтня 2018 р. м. Білгород-Дністровський

Білгород - Дністровський міськрайонний суд Одеської області у складі:

головуючого одноособово судді Прийомової О.Ю.,

за участю секретаря Бучка І.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Білгород - Дністровському Одеської області заяву представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до Монашівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області про встановлення факту проживання однією сім'єю та визнання права власності на спадкове майно,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду із позовом до Монашівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області про встановлення факту проживання однією сім'єю та визнання права власності на спадкове майно, просить суд: визнати факт проживання однією сім'єю ОСОБА_2 та ОСОБА_3 з 2007 року по день смерті ОСОБА_3 - 21.05.2017 року; визнати ОСОБА_2 такою, що фактично прийняла спадщину, яка відкрилась після смерті ОСОБА_3 у вигляді спадкового майна на житловий будинок, який розташований за адресою: Одеська область, Білгород-Дністровський район, с. Монаші, вул. Калініна, 152, загальною площею 78,1 кв.м., житловою площею 38,8 кв.м., який складається в цілому з: житловий будинок літ. А , навіс літ. Б , літня кухня літ. В , підвал літ. Г , сарай літ. Д ,вбиральня літ. Є , №1-3 споруди.

До суду від представника позивача ОСОБА_1І надійшла заява, відповідно до якої просить суд витребувати з Шостої Одеської державної нотаріальної контори, спадкову справу щодо майна померлого ОСОБА_3.

Позивач та її представник в судове засідання не з'явилися, від представника надійшла заява, про розгляд заяви про витребування доказів у їх відсутність.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про день, час та місце слухання спраив сповіщений належним чином, однак причини не явки суду не сповістив.

Відповідно до ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до положень ч. ч. 2, 3 ст. 12 ЦПК України, учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов'язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч. ч. 6, 7, 8, 9 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази.

На підставі вищевикладеного, суд вважає за необхідне заяву представника позивача про витребування доказів задовольнити та витребувати з Шостої Одеської державної нотаріальної контори, що знаходиться за адресою: 65039, м. Одеса, вул. Середньофонтанська, 19-Б, належним чином завірену копію спадкової справи щодо майна померлого 21.05.2017 року ОСОБА_3, зобов'язавши надати її до суду, оскільки вказані документи можуть виступати доказами в справі.

Керуючись ст. ст. 12, 76, 84, 258, 260, 353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до Монашівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області про встановлення факту проживання однією сім'єю та визнання права власності на спадкове майно - задовольнити.

Витребувати з Шостої Одеської державної нотаріальної контори, що знаходиться за адресою: 65039, м. Одеса, вул. Середньофонтанська, 19-Б, належним чином завірену копію спадкової справи щодо майна померлого 21.05.2017 року ОСОБА_3, який проживав за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, сю Монаші, вул. Калініна, 152.

Зобов'язати Шосту Одеську державну нотаріальну контору, що знаходиться за адресою: 65039, м. Одеса, вул. Середньофонтанська, 19-Б, належним чином завірену копію спадкової справи щодо майна померлого 21.05.2017 року ОСОБА_3, який проживав за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, сю Монаші, вул. Калініна, 152.

Встановити термін виконання даної ухвали суду до 29 листопада 2018 року.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частину судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення, (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання повного тексту рішення.

У відповідності до п.п. 15.5 п.1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Одеської області через Білгород-Дністровський міськрайонний суд шляхом подачі апеляційної скарги.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Суддя:

СудБілгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення29.10.2018
Оприлюднено01.11.2018
Номер документу77487547
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —495/3198/18

Рішення від 16.05.2019

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 17.12.2018

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

Ухвала від 18.04.2018

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Прийомова О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні