Ухвала
від 31.10.2018 по справі 286/3665/18
ОВРУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 286/3665/18

У Х В А Л А

31 жовтня 2018 року м. Овруч

Овруцький районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді Невмержицького С. С.

з секретарем Аврамчук Л. В.,

розглянувши у відкритому засіданні в м. Овруч клопотання ОСОБА_1 про звільнення від сплати судового збору , -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Овруцького районного суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1, від імені якої за довіреністю діє ОСОБА_2 до Першотравневої селищної ради Овруцького району Житомирської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування

Позивачка подала до суду клопотання про звільнення її від сплати судового збору посилаючись на скрутне матеріальне становище.

Відповідно до частини першої та третьої статті 136 ЦПК України, статті 8 Закону України Про судовий збір суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк у порядку, передбаченому законом, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі, зменшити розмір належних до сплати судових витрат, пов'язаних з розглядом справи, або звільнити від їх сплати за таких умов: 1) розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або 2) позивачами є: а) військовослужбовці; б) батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів; в) одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда; г) члени малозабезпеченої чи багатодітної сім'ї; ґ) особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або 3) предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров'ю.

Зазначений порядок відстрочення від сплати судового збору також передбачений ч. 1 ст. 8 ЗУ Про судовий збір .

Відповідно до ч. 2 ст. 8 ЗУ Про судовий збір суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі зазначеній в ч. 1 ст. 8 ЗУ Про судовий збір .

Дослідивши матеріали справи, враховуючи майновий стан позивача, суд приходить висновку про можливість звільнення ОСОБА_1 від сплати судового збору.

Керуючись ст. ст. 136, 258,260 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

Звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору у справі за позовною заявою ОСОБА_1, від імені якої за довіреністю діє ОСОБА_2 до Першотравневої селищної ради Овруцького району Житомирської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення31.10.2018
Оприлюднено01.11.2018
Номер документу77508727
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —286/3665/18

Ухвала від 31.10.2018

Цивільне

Овруцький районний суд Житомирської області

Невмержицький С. С.

Рішення від 31.10.2018

Цивільне

Овруцький районний суд Житомирської області

Невмержицький С. С.

Ухвала від 27.09.2018

Цивільне

Овруцький районний суд Житомирської області

Невмержицький С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні