Ухвала
від 10.09.2018 по справі 807/699/18
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУДД

У Х В А Л А

про перехід до загального позовного провадження

10 вересня 2018 рокум. Ужгород№ 807/699/18

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Плеханова З,Б., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовом Головного управління ДФС у Закарпатській області до ПП Флора Вест про стягнення податкового боргу,-

В С Т А Н О В И В:

Головне управління ДФС у Закарпатській області звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду із позовом до ПП Флора Вест про стягнення податкового боргу, яким просить:

1. Прийняти позовну заяву до провадження суду.

2. Розглянути справу без участі представника позивача.

3. Винести судове рішення, яким стягнути податковий борг з ПП Флора Вест код ЄДРПОУ 40506321 із місцезнаходженням: 90630, Закарпатська область, Рахівський р-н, смт. Ясіня, вул. Борканюка, буд. 39 у розмірі 10875,98 грн. по платежу 50 18050300 Єдиний податок з юридичних осіб за рахунок коштів, що належать платнику податків на праві власності, в тому числі тих, які знаходяться на рахунках у банках. Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 12 липня 2018 року відкрито спрощене позовне провадження в даній адміністративній справі та визначено, що така буде розглядатися за правилами ст. 262 КАС України.

Частиною першою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

В ході дослідження матеріалів даної адміністративної справи суд, враховуючи недостатність доказів, що перешкоджає розгляду справи по суті з метою повного та всебічного з'ясування обставин у справі суд, дійшов висновку про необхідність розгляду даної адміністративної справи у порядку загального позовного провадження.

Окрім того, 08 серпня 2018 року до Закарпатського окружного адміністративного суду повернувся конверт з вкладенням з відміткою поштового відділення за закінченням терміну зберігання .

Також судом було зясовано у представника відповідача , про те, що відповідачем не було отримано ані копії позову з додатками від позивача, ані судової кореспонденції ( ухвала про відкриття провадження від 12.07.2018 року), про що було складено телефонограму від 07.09.2018 року.

Тобто , станом на сьогоднішній день , відповідач не має інформації ні про поданий позивачем позов, ні про відкриття провадження судом , що може призвести до порушення прав відповідача.

Відповідно до частини 3 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України , загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

У відповідності до ч. 6 ст. 260 КАС України , якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

2. Окрім того, у відповідності до ст. 9 частини 4 КАСУ суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Суд може збирати докази з власної ініціативи ( ст. 80 КАСУ).

Згідно ст. 73 ч. 2 КАСУ предметом доказування є обставини,які підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

На підставі наведеного для повного та всебічного з'ясування обставин справи суд вважає за необхідне витребувати від Головного управління ДФС у Закарпатській області докази вручення відповідачу позовної заяви з додатками , а саме рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення, докази надіслання податкової декларації саме відповідачем та докази отримання їх позивачем ( квитанції тощо).

Суд також роз'яснює, що згідно вимог ст. 94 КАС України , письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього ( ч. 2. ст. 94 КАС України ).

Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення ( ч. 5. ст. 94 КАС України ).

Відповідно до статті 95 КАСУ , оригінали письмових доказів до набрання судовим рішенням законної сили повертаються судом за клопотанням осіб, які їх подали, якщо це можливо без шкоди для розгляду справи. У справі залишається засвідчена суддею копія письмового доказу.

Окрім того суд роз'яснює, що відповідно до ст.80 ч.7 КАСУ , особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом (ст.80 ч.8 КАСУ).

У разі неподання суб'єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з'ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду (ст.80 ч. 9 КАСУ).

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 248, 260 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

1. Адміністративну справу Головного управління ДФС у Закарпатській області до ПП Флора Вест про стягнення податкового боргу розглядати за правилами загального позовного провадження.

2. Призначити підготовче судове засідання на 10 жовтня 2018 року на 13:20 год. за адресою: м. Ужгород, пл. Богдана Хмельницького , 21 ( перший поверх, зал судових засідань №2).

3 . Зобов'язати Головне управління Державної фіскальної служби у Закарпатській області надати суду в строк до 01 жовтня 2018 року:

- докази вручення відповідачу позовної заяви з додатками, а саме: рекомендованого повідомлення про вручення поштового відправлення;

- докази надіслання податкової декларації саме відповідачем та докази отримання їх позивачем ( квитанції тощо).

4. Ухвалу направити учасникам справи.

З інформацією по справі учасники можуть ознайомитися за веб-адресою: http://adm.zk.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади.

Справу буде розглянуто суддею Плеханова З.Б. одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя З.Б. Плеханова

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.09.2018
Оприлюднено02.11.2018
Номер документу77534885
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/699/18

Ухвала від 10.09.2018

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Рішення від 29.10.2018

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 12.07.2018

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні