Ухвала
від 05.11.2018 по справі 0740/1075/18
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

05 листопада 2018 рокум. Ужгород№ 0740/1075/18

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді - Дору Ю.Ю., суддів Ващилін Р.О. Калинич Я.М.

при секретарі судових засідань - ОСОБА_1

та осіб, що беруть участь у справі:

представника позивача - ОСОБА_2,

представника відповідача - ОСОБА_3,

представника третьої особи 1 - ОСОБА_4-К.М, ОСОБА_5,

представників третьої особи 2 - ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання відповідача про продовження процесуального строку в адміністративній справі за позовною заявою Закарпатської обласної державної адміністрації до Кабінету Міністрів України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Департамент економічного розвитку і торгівлі Закарпатської обласної державної адміністрації та Департамент фінансів Закарпатської обласної державної адміністрації про визнання бездіяльності Кабінету Міністрів України протиправною,

В С Т А Н О В И В:

Закарпатська обласна державна адміністрація (пл. Народна, буд.4, м. Ужгород, Закарпатська область, 88008) звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Кабінету Міністрів України (вул. Грушевського, буд.12/2, м.Київ, 01008), треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Департамент економічного розвитку і торгівлі Закарпатської обласної державної адміністрації (пл. Народна, буд.4, м. Ужгород, Закарпатська область, 88008) та Департамент фінансів Закарпатської обласної державної адміністрації (пл. Народна, буд.4, м. Ужгород, Закарпатська область, 88008), в якій просить визнати протиправною бездіяльність Кабінету Міністрів України щодо неприйняття рішення про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для проведення аварійно-відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка склалася 12-13 червня 2018 року на території Закарпатської області.

10 жовтня 2018 року ухвалою судді Закарпатського окружного адміністративного суду відкрито загальне позовне провадження, призначено підготовче судове засідання на 05.11.2018 та встановлено відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву протягом 15-ти днів з дня вручення даної ухвали.

05 листопада 2018 року у судовому засіданні представник відповідача подав клопотання про продовження процесуального строку для подання відзиву на позовну заяву. Клопотання мотивоване необхідністю тривалого часу для підготовки відзиву, формуванням обгрунтованої правової позиції, збирання, підготовки та належного оформлення доказів, що обумовлено складністю справи, а також направлення відзиву іншим учасникам справи до початку першого підготовчого засідання у справі, яке призначено на 05.11.2018, відповідач вважає за необхідне продовження процесуального строку для подання відзиву на адміністративний позов. Окрім цього, враховуючи, що з моменту отримання ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі 22.10.2018 п'ятнадцятиденний термін подачі відзиву збігає 07 листопада 2018 року, відтак вказує на необхідність продовження такого строку.

Представник позивача та представники третіх осіб 1 та 2 залишили дане клопотання на розсуд суду.

За результатами розгляду клопотання відповідача, суд зазначає наступне.

Як підтверджено рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення, копію ухвали про відкриття провадження у справі відповідач отримав 22 жовтня 2018 року. Таким чином, строк для подання відповідачем відзиву закінчується 06 листопада 2018 року.

Приписами ч.1 ст.118 КАС України визначено, що процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії. Процесуальні строки встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені - встановлюються судом.

Відповідно до ч. 2 ст. 121 КАС України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Про поновлення або продовження процесуального строку, відмову у поновленні або продовженні процесуального строку суд постановляє ухвалу, яка не пізніше наступного дня з дня її постановлення надсилається особі, яка звернулася із відповідною заявою (ч. 6 ст. 121 КАС України).

Враховуючи вищенаведене та зважаючи на наявність у відповідача права на подання відзиву, а також з метою повного та всебічного з'ясування всіх обставини справи, суд вважає, що необхідно задовольнити клопотання відповідача та продовжити йому строк для подання відзиву на позовну заяву до 12 листопада 2018 року.

Керуючись ст.ст. 118, 121, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання відповідача про продовження процесуального строку в адміністративній справі за позовною заявою Закарпатської обласної державної адміністрації до Кабінету Міністрів України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Департамент економічного розвитку і торгівлі Закарпатської обласної державної адміністрації та Департамент фінансів Закарпатської обласної державної адміністрації про визнання бездіяльності Кабінету Міністрів України протиправною - задовольнити.

2. Продовжити Кабінету Міністрів України процесуальний строк для надання відзиву на позовну заяву до 12 листопада 2018 року.

3. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи одночасно з поданням відзиву до суду.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та у відповідності до положень статті 294 Кодексу адміністративного судочинства України оскарженню не підлягає.

Відповідно до частини 3 статті 243 КАС України повний текст ухвали складено та підписано 05.11.2018 року.

Головуючий суддя Суддя Суддя ОСОБА_7 ОСОБА_8 ОСОБА_9

Дата ухвалення рішення05.11.2018
Оприлюднено07.11.2018
Номер документу77627836
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0740/1075/18

Ухвала від 11.01.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 21.11.2018

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 21.11.2018

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 05.11.2018

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні