Ухвала
від 11.01.2019 по справі 0740/1075/18
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

про закриття провадження у адміністративній справі

11 січня 2019 рокум. Ужгород№ 0740/1075/18

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі колегії:

головуючого судді Дору Ю.Ю.,

суддів: Ващилін Р.О., Калинич Я.М.,

учасники справи не з'явилися,

розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Закарпатської обласної державної адміністрації до Кабінету Міністрів України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Департамент економічного розвитку і торгівлі Закарпатської обласної державної адміністрації та Департамент фінансів Закарпатської обласної державної адміністрації про визнання бездіяльності Кабінету Міністрів України протиправною, -

ВСТАНОВИВ:

Закарпатська обласна державна адміністрація звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Кабінету Міністрів України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Департамент економічного розвитку і торгівлі Закарпатської обласної державної адміністрації та Департамент фінансів Закарпатської обласної державної адміністрації, в якій просить визнати протиправною бездіяльність Кабінету Міністрів України щодо неприйняття рішення про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для проведення аварійно-відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яка склалася 12-13 червня 2018 року на території Закарпатської області.

Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 10 жовтня 2018 року було прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в даній адміністративній справі. Розгляд справи призначено на 11 січня 2019 року

11 січня 2019 року на адресу Закарпатського окружного адміністративного суду надійшло клопотання представника позивача в порядку статті 189 КАС України, про відмову від позову та зазначено, що наслідки відмови від позову та закриття провадження у справі позивачу відомі.

Учасники справи у судове засідання не з'явився та не забезпечили явку представників, хоча про дату, час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином (а.с.а.с.12,14).

Відповідно до статті 205 частини 9 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

За таких обставин питання щодо закриття провадження у справі вирішується судом у порядку письмового провадження.

Розглянувши клопотання позивача про відмову від позову, дослідивши матеріали адміністративної справи, суд приходить висновку про задоволення вказаного клопотання, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що відповідно до статті 47 КАС України позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову.

Відповідно до статті 189 частини 1 КАС України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Згідно статті 189 частини 3 КАС України, зокрема про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі.

Відповідно до статті 238 частини 1 пункту 2 КАС України, суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від адміністративного позову і відмову прийнято судом.

Оскільки, клопотання позивача про відмову від позову не суперечить закону, не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси, суд приймає відмову від адміністративного позову та закриває провадження у справі.

Керуючись статтями 189, 238, 248 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову від позову Закарпатської обласної державної адміністрації (пл.Народна, 4, м.Ужгород, Закарпатська область, 88008, код ЄДРПОУ 00022496) до Кабінету Міністрів України (вул.Грушевського, 12/2, м.Київ, 01008), треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Департамент економічного розвитку і торгівлі Закарпатської обласної державної адміністрації (пл.Народна, 4, м.Ужгород, Закарпатська область, 88008, код ЄДРПОУ 02741440) та Департамент фінансів Закарпатської обласної державної адміністрації (пл.Народна, 4, м.Ужгород, Закарпатська область, 88008, код ЄДРПОУ 02313542) про визнання бездіяльності Кабінету Міністрів України протиправною.

Закрити провадження у справі за позовом Закарпатської обласної державної адміністрації до Кабінету Міністрів України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Департамент економічного розвитку і торгівлі Закарпатської обласної державної адміністрації та Департамент фінансів Закарпатської обласної державної адміністрації про визнання бездіяльності Кабінету Міністрів України протиправною.

Ухвала набирає законної сили у порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Головуючий суддя СуддіОСОБА_1 ОСОБА_2 ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення11.01.2019
Оприлюднено14.01.2019
Номер документу79120347
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності Кабінету Міністрів України протиправною

Судовий реєстр по справі —0740/1075/18

Ухвала від 11.01.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 21.11.2018

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 21.11.2018

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 05.11.2018

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні