Постанова
від 28.01.2010 по справі 2а-10521/09/1/0170
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВН ИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИ М

вул. Київська, 150, м. Сімферо поль, Автономна Республіка К рим, Україна, 95493

ПОСТАНОВА

Іменем України

28.01.10 Справа №2а-10521/09/1/0170

Окружний адміністрати вний суд Автономної Республі ки Крим у складі головуючої с удді Трещової О.Р. , при секрет арі Єлжовій Н.М. за участю

представника позивача - Гр ушевської Н.В.,

представника відповідача - Ємельянова С.О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу

за позовом Управління пенс ійного фонду України в м.Феод осія до Відкритого акціонерн ого товариства «Феодосійськ а тютюнова фабрика»

про стягнення заборговано сті,

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністрати вного суду Автономної Респуб ліки Крим звернулося з позов ом Управління пенсійного фон ду України в м.Феодосія до Від критого акціонерного товари ства «Феодосійська тютюнова фабрика» про стягнення суми заборгованості у розмірі 20385,45 гривень.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду АР Крим від 04. 09.2009 року відкрито провадження в адміністративній справі.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду АР Крим від 04. 09.2009 року закінчено підготовче провадження та справу призн ачено до судового розгляду.

Ухвалою Окружного адмініс тративного суду АР Крим від 28. 01.2010 року позовні вимоги в част ині стягнення з відповідача на користь позивача заборго ваності з відшкодування витр ат на виплату і доставку піль гової пенсії ОСОБА_1 в сум і 1518,35 гривень залишені без роз гляду.

У судовому засіданні предс тавник позивача уточнені поз овні вимоги підтримала, пояс нила, що ВАТ «Феодосійська тю тюнова фабрика» є платником внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування.

Представник позивача зазн ачила, що відповідно до п.2 «Пр икінцевих положень» Закону № 1058 підлягають відшкодуванню витрати ПФУ на виплату та дос тавку пенсій, що призначені н а пільгових умовах: п.п. «б»- «з » (Список 2) ст.13 Закону України «Про пенсійне забезпечення », які підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенс ійоного фонду.

Представник позивача зазн ачила, що 21.07.2009 року ВАТ «Феодос ійська тютюнова фабрика» отр имало Розрахунки суми фактич них витрат на доставку та вип лату пільгових пенсій з липн я 2009 року.

Представник позивача зазн ачила, що з липня 2009 року відшко дуванню підлягає 10695,11 гривень.

Представник позивача пояс нила, що 12.08.2009 року ВАТ «Феодосі йська тютюнова фабрика» отри мало Розрахунки суми фактичн их витрат на доставку та випл ату пільгових пенсій з серпн я 2009 року, відповідно до якого з серпня 2009 року відшкодуванню підлягає 9690,34 гривень.

Представник позивача зазн ачила, що станом на 31.08.2009 року ВА Т «Феодосійська тютюнова фаб рика» має заборгованість пер ед позивачем в сумі 20385,45 гривен ь.

Представник позивача пояс нила, що у зв' язку з тим, що по зивачем відкликані позовні в имоги в частині стягнення з в ідповідача заборгованості з відшкодування витрат на вип лату і доставку пільгової пе нсії ОСОБА_1 в сумі 1518,35 грив ень, позивач просить стягнут и з відповідача суму заборго ваності у розмірі 18867,10 гривень .

Представник відповідача у судовому засіданні проти за доволення позовних вимог зап еречував, зазначив, що стягне ння з відповідача заборгован ості з відшкодування витрат на виплату і доставку пільго вої пенсії у повному обсязі є неправомірним.

Представник відповідача з азначив, що громадяни, заборг ованість з відшкодування вит рат на виплату і доставку піл ьгових пенсій яким стягує по зивач, звільнилися з підприє мства відповідача ще у 2004 році , з 2004 року по день виходу на пен сію вищезазначені громадяни знаходилися у трудових відн осинах з іншими підприємств ами, у зв' язку з чим, зазначен і витрати на виплату і достав ку пільгових пенсій мають ст ягуватися пропорційно стажу роботи працівників на відпо відних підприємствах.

Представник відповідача т акож зазначив, що стаж роботи на останньому підприємстві враховується у повному обсяз і, а з попередніх місць робот и осіб він додається до стажу , необхідного для призначенн я пенсій на пільгових умовах .

Представник відповідача т акож визнав позов лише в част ині уточнених позовних вимог , а саме щодо відшкодування ви трат на доставку пільгових п енсій, в частині відшкодуван ня основного розміру пенсії представник відповідача по зов не визнав.

Вислухавши пояснення пред ставника позивача, представн ика відповідача, дослідивши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, суд вв ажає, що уточнені позовні вим оги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Згідно з частиною 1 статтю 2 К АС України завданням адмініс тративного судочинства є зах ист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтере сів юридичних осіб у сфері пу блічно-правових відносин від порушень з боку органів держ авної влади, органів місцево го самоврядування, їхніх пос адових і службових осіб, інши х суб' єктів при здійсненні ними владних управлінських ф ункцій на основі законодавст ва, в тому числі на виконання д елегованих повноважень.

Відповідно до статті 3 Кодек су адміністративного судочи нства України справа адмініс тративної юрисдикції - пере даний на вирішення адміністр ативного суду публічно-прав овий спір, у якому хоча б одн ією зі сторін є орган виконав чої влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадо ва чи службова особа або інши й суб'єкт, який здійснює владн і управлінські функції на ос нові законодавства, в тому числі на виконання делегова них повноважень.

Пунктом 7 статті 3 Кодексу ад міністративного судочинств а України визначено коло суб 'єктів владних повноважень, д о яких віднесено орган держа вної влади, орган місцевого с амоврядування, їхня посадов а чи службова особа, інший су б'єкт при здійсненні ними вл адних управлінських функці й на основі законодавства, в тому числі на виконання де легованих повноважень.

Відповідно до пунктів 1, 3 Пол оження про Пенсійний фонд Ук раїни, затвердженого Указом Президента України від 01.03.2001 № 1 21/2001, Пенсійний фонд України є ц ентральним органом виконавч ої влади, що, зокрема, здійснює керівництво та управління с олідарною системою загально обов'язкового державного пен сійного страхування, провади ть збір, акумуляцію та облік с трахових внесків, інших надх оджень до бюджету Пенсійного фонду України відповідно до законодавства, забезпечує с воєчасне і в повному обсязі ф інансування та виплату пенсі й, а також забезпечує збиранн я та акумулювання коштів, при значених для пенсійного забе зпечення.

Згідно з пунктом 1.1 Положенн я про управління Пенсійного фонду України в районах, міст ах і районах у містах, затверд женого постановою правління Пенсійного фонду України ві д 30.04.2002 № 8-2 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції Україн и 21.05.2002 за № 442/6730, (далі - Положення п ро Управління Фонду) управлі ння Пенсійного фонду Україн и у районах, містах і районах у містах є органами Фонду, підв ідомчими відповідно головни м управлінням Фонду в Автоно мній Республіці Крим, област ях, містах Києві та Севастопо лі, що разом з цими управління ми утворюють систему органів Фонду.

Відповідно до підпункту 6 пу нкту 2.2 Положення про Управлін ня Пенсійного фонду України в районах, містах і районах у м істах, останнє, відповідно до покладених на нього завдань , контролює надходження стра хових внесків та інших плате жів до Фонду від підприємств , установ, організацій та гром адян, збирає у встановленому порядку відповідну звітніст ь, проводить планові та позап ланові перевірки фінансово-б ухгалтерських документів, зв ітів та інших документів щод о правильності обчислення та сплати страхових внесків, ці льового використання коштів Фонду в організаціях, що здій снюють виплату і доставку пе нсій.

Отже, контроль за правильни м нарахуванням, своєчасним т а повним перерахуванням та н адходженням страхових внеск ів, інших платежів, здійснюєт ься органами Пенсійного фонд у. Відповідно до п. 7 частини 1 ст атті 64, абзацом 8 частини 3 стат ті 106 Закону орган Пенсійного фонду має право звертатися д о суду з позовами про стягнен ня недоїмки.

Таким чином, Управління Пен сійного фонду в м.Феодосія АР К, реалізуючи свої завдання т а функції в правовідносинах з фізичними та юридичними ос обами, виступає як суб' єкт в ладних повноважень, який зді йснює владну компетенцію.

Компетенцію адміністратив них судів щодо вирішення адм іністративних справ визначе но статтею 17 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, згідно з пунктом 4 частини 1 якої компетенція адміністр ативних судів поширюється на спори за зверненням суб'єкта владних повноважень у випад ках, встановлених законом.

З зазначених підстав, спір, що виникає між фізичними, юри дичними особами та органами Пенсійного фонду України, у т ому числі стосовно відшкодув ання витрат на виплату пільг ових пенсій являється публіч но правовим та має розглядат ися в порядку адміністративн ого судочинства.

Відповідно до частини 1 та 2 с татті 5 Закону України “Про за гальнообов' язкове державн е пенсійне страхування” № 1058-І V від 09.07.2003 року (далі - Закон) всі відносини, які виникають між суб' єктами системи загальн ообов' язкового державного пенсійного страхування рег улюються виключно зазначени м законом, яким також визнача ються порядок нарахування, о бчислення та сплати страхови х внесків, стягнення заборго ваності за цими внесками, орг анізація та порядок здійснен ня управління в системі зага льнообов' язкового державн ого пенсійного страхування.

Згідно з п.1 частини 1 статті 1 4 Закону страхувальниками ви знаються роботодавці підпри ємства, установи, організаці ї незалежно від форм власнос ті, виду діяльності та господ арювання, які використовують працю фізичних осіб на умова х трудового договору або на і нших умовах, передбачених за конодавством, або за договор ами цивільно-правового харак теру. Частиною 1 статті 15 Закон у визначено, що платниками ст рахових внесків є страхуваль ники, зазначені у статті 14 Зак ону.

Судом встановлено, що ВАТ «Ф еодосійська тютюнова фабрик а» є юридичною особою, відпов ідач зареєстрований в УПФУ в м.Феодосія АРК платником вне сків на загальнообов' язков е державне пенсійне страхува ння за реєстраційним номером 07-01-0167.

Отже, суд зазначає, що відпо відач являється страхувальн иком та платником страхових внесків на загальнообов' яз кове державне пенсійне страх ування.

Судом встановлено, що ВАТ «Ф еодосійська тютюнова фабрик а» є правонаступником Феодос ійської тютюнової фабрики, п роти чого відповідач не запе речує, що також підтверджуєт ься довідками відповідача що до особливого характеру та у мов праці пенсіонерів на Фео досійській тютюновій фабриц і.

Перевіряючи наявність зак онодавчо встановленого обов ' язку у ВАТ «Феодосійська тютюнова фабрика» для відшко дування витрат на виплату і д оставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списк ом № 2 судом встановлено насту пне.

Відповідно до ст.8 Закону Ук раїни "Про пенсійне забезпеч ення" виплата пенсій здійсню ється за рахунок коштів ПФУ. В ідшкодуванню підлягають вит рати ПФУ на виплату і доставк у пенсій, призначених на піль гових умовах відповідно до ч .2 Прикінцевих положень Закон у України "Про загальнообов'я зкове державне пенсійне стра хування", в частині пенсій, при значених згідно п.б ст.13 Закон у України "Про пенсійне забез печення"

Відповідно до розділу 2 Прик інцевих положень Закону Укра їни "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня" пенсійне забезпечення за страхованих осіб, які працюв али або працюють на підземни х роботах, на роботах з особли во шкідливими і особливо важ кими умовами праці за списко м № 1 та на інших роботах із шкі дливими і важкими умовами пр аці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показ ників, затверджених Кабінето м Міністрів України, та за рез ультатами атестації робочих місць, на посадах, що дають пр аво на призначення пенсії за віком на пільгових умовах аб о за вислугу років, які відпов ідно до законодавства, що дія ло раніше, мали право на пенсі ю на пільгових умовах або за в ислугу років, здійснюється з гідно з окремим законодавчим актом через професійні та ко рпоративні фонди.

До запровадження пенсійно го забезпечення через профес ійні та корпоративні фонди о собам, зазначеним в абзаці пе ршому цього пункту, пенсії пр изначаються за нормами цього Закону в разі досягнення пен сійного віку та наявності тр удового стажу, передбаченого Законом України "Про пенсійн е забезпечення".

Таким чином, суд зазначає, щ о відшкодуванню підлягають в итрати Пенсійного фонду на в иплату та доставку пенсій, пр изначених на пільгових умова х відповідно до п. “б”- “з” ст .13 Закону України "Про пенсійн е забезпечення".

Згідно пункту 6.1. Інструкції про порядок обчислення і спл ати страхувальниками та заст рахованими особами внесків н а загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування до П енсійного фонду України, зат вердженої Постановою правлі ння Пенсійного фонду України від 19 грудня 2003 року № 21-1, зареєст рованої в Міністерстві юстиц ії України 16 січня 2004 р. за № 64/8663 ві дшкодуванню підлягають витр ати Пенсійного фонду на випл ату та доставку пенсій, призн ачених на пільгових умовах в ідповідно до частини 2 Прикін цевих положень Закону Україн и "Про загальнообов'язкове де ржавне пенсійне страхування " в таких розмірах:

а) для платників, зазначених у підпункті 2.1.1 пункту 2.1 цієї Ін струкції (крім тих, які є платн иками фіксованого сільськог осподарського податку), - тако ж 100 відсотків фактичних витра т на виплату і доставку пенсі й, призначених відповідно до абзацу першого частини 2 Прик інцевих положень Закону заст рахованим особам, які працюв али або працюють на роботах і з шкідливими і важкими умова ми праці за списком № 2 виробни цтв, робіт, професій, посад і п оказників, затверджених Кабі нетом Міністрів України та з а результатами атестації роб очих місць, на посадах, що дают ь право на призначення пенсі ї за віком на пільгових умова х.

б) для платників, зазначених у підпункті 2.1.1 пункту 2.1 цієї Ін струкції, - фактичні витрати н а виплату і доставку пенсій п рацівникам, зайнятим повний робочий день на підземних ро ботах, на роботах з особливо ш кідливими і особливо важкими умовами праці за списком N 1 ви робництв, робіт, професій, пос ад і показників, затверджени м Кабінетом Міністрів Україн и, крім працівників, що були бе зпосередньо зайняті повний р обочий день на підземних роб отах (включаючи особовий скл ад гірничорятувальних части н) з видобутку вугілля, сланцю , руди та інших корисних копал ин, на будівництві шахт та руд ників за списком робіт і проф есій, затвердженим Кабінетом Міністрів України, у таких ро змірах:

20 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2004 році;

30 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2005 році;

40 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2006 році;

50 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2007 році;

60 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2008 році;

70 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2009 році;

80 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2010 році;

90 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених у 2011 році;

100 відсотків від фактичних в итрат на виплату і доставку ц их пенсій, призначених та/або виплачених з 2012 року.

Згідно з п.6.2. Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрах ованими особами внесків на з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пен сійного фонду України, затве рдженої Постановою правлінн я Пенсійного фонду України в ід 19 грудня 2003 року № 21-1, зареєстр ованої в Міністерстві юстиці ї України 16 січня 2004 р. за № 64/8663, ви трати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільг ових умовах особам, які мають стаж, що дає право на призначе ння цих пенсій на декількох п ідприємствах, покриваються ц ими підприємствами пропорці йно стажу роботи. При цьому ст аж роботи на останньому підп риємстві враховується у повн ому розмірі, а з попередніх мі сць роботи осіб він додаєтьс я до стажу, необхідного для пр изначення пенсій на пільгови х умовах.

Відповідно до пункту 6.4. Інст рукції про порядок обчисленн я і сплати страхувальниками та застрахованими особами вн есків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхуван ня до Пенсійного фонду Украї ни, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду У країни від 19 грудня 2003 року № 21-1, з ареєстрованої в Міністерств і юстиції України 16 січня 2004 р. з а № 64/8663, розмір сум до відшкоду вання на поточний рік визнач ається відділами надходженн я доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розр ахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгови х пенсій, призначених відпов ідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону (згідно з дод атками 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня п оточного року та протягом 10 дн ів з новопризначених (перера хованих) пенсій.

Судом встановлено, що 17.07.2009 ро ку Управління ПФУ в м.Феодос ія АР Крим надіслало відпов ідачу розрахунок фактичних в итрат на виплату та доставку пенсій, призначених відпові дно до частини 2 Прикінцевих п оложень Закону України "Про з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в част ині пенсій, призначених відп овідно до пунктів “б”- “з”ст.13 Закону України “Про пенсійн е забезпечення” з липня 2009 ро ку.

Судом встановлено, що відпо відно до розрахунку фактични х витрат на виплату та достав ку пенсій, призначених відпо відно до частини 2 Прикінцеви х положень Закону України “ П ро загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування ” в частині пенсій, призначени х відповідно до пунктів “б”-“ з” статті 13 Закону України “ П ро пенсійне забезпечення ” з липня 2009 року, ВАТ «Феодосійс ька тютюнова фабрика» зобов' язано відшкодувати Управлі нню Пенсійного фонду в м. Фео досія АР Крим фактичні витр ати на виплату та доставку пі льгових пенсії громадянам ОСОБА_1 в розмірі 980,6 гривень; ОСОБА_2 в сумі 967,75 гривень; ОСОБА_3 в розмірі 596,33 гривен ь; ОСОБА_4 в розмірі 1178,35 гри вень; ОСОБА_5 в сумі 711,65 грив ень; ОСОБА_6 в розмірі 906,38 гр ивень; ОСОБА_7 в розмірі 576,68 гривень; ОСОБА_8 в сумі 562,20 г ривень; ОСОБА_9 в розмірі 107 3,44 гривень, ОСОБА_10 в сумі 787,0 1 гривень, ОСОБА_11 в розмірі 1367,37 гривень; ОСОБА_12 в розмі рі 861,06 гривень.

Судом встановлено, що даний розрахунок був отриманий ві дповідачем 21 липня 2009 року, що п ідтверджується поштовим пов ідомленням.

Судом встановлено, що 07.08.2009 ро ку Управління ПФУ в м.Феодос ія АР Крим надіслало відпов ідачу розрахунок фактичних в итрат на виплату та доставку пенсій, призначених відпові дно до частини 2 Прикінцевих п оложень Закону України "Про з агальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в част ині пенсій, призначених відп овідно до пунктів “б”- “з”ст.13 Закону України “Про пенсійн е забезпечення” з серпня 2009 р оку.

Судом встановлено, що відпо відно до розрахунку фактични х витрат на виплату та достав ку пенсій, призначених відпо відно до частини 2 Прикінцеви х положень Закону України “ П ро загальнообов' язкове дер жавне пенсійне страхування ” в частині пенсій, призначени х відповідно до пунктів “б”-“ з” статті 13 Закону України “ П ро пенсійне забезпечення ” з серпня 2009 року, ВАТ «Феодосій ська тютюнова фабрика» зобов ' язано відшкодувати Управ лінню Пенсійного фонду в м. Ф еодосія АР Крим фактичні ви трати на виплату та доставку пільгових пенсії громадянам ОСОБА_1 в розмірі 537,75 гриве нь; ОСОБА_2 в сумі 405,83 гривен ь; ОСОБА_3 в розмірі 596,33 грив ень; ОСОБА_4 в розмірі 1178,35 г ривень; ОСОБА_5 в сумі 711,65 гр ивень; ОСОБА_6 в розмірі 906,38 гривень; ОСОБА_7 в розмірі 576,68 гривень; ОСОБА_8 в сумі 562 ,20 гривень; ОСОБА_9 в розмір і 1073,44 гривень, ОСОБА_10 в сумі 787,01 гривень, ОСОБА_11 в розмі рі 1367,37 гривень; ОСОБА_12 в роз мірі 861,06 гривень.

Судом встановлено, що даний розрахунок був отриманий ві дповідачем 12 серпня 2009 року, що підтверджується поштовим по відомленням.

Судом перевірена обґрунто ваність призначення пільгов их пенсій стосовно кожного п енсіонера.

Судом встановлено, що ОСО БА_2 з 01.12.1988 року працювала маш иністом сигаретних машин сиг аретного цеху, з 11 жовтня 1993 рок у прибиральником виробничих приміщень сигаретного цеху, з 01 квітня 1995 року машиністом с игаретних машин сигаретного цеху на Феодосійській тютюн овій фабриці, що підтверджує ться довідкою ВАТ «Феодосійс ька тютюнова фабрика» № 352 від 30.08.2004 року.

В зазначеній довідці вказа но, що робота машиніста сигар етних машин, прибиральника в иробничих приміщень сигарет ного цеху перебачена Списком №2 виробництв, робіт, професі й, посад і показників зі шкідл ивими та тяжкими умовами пра ці, зайнятість в яких повний р обочий день дає право на пенс ію за віком на льотних умовах .

В довідці зазначено, що ОС ОБА_2 працювала повний робо чий день у шкідливих умовах, н а інші роботи не переводилас я. Атестація робочого місця м ашиністу сигаретних машин с игаретного цеху та прибираль ник виробничих приміщень сиг аретного цеху на пільгове пе нсійне забезпечення підтвер джена Наказом № 5 від 03 січня 1995 р оку та Наказом № 213 від 28 грудня 1999 року по тютюновій фабриці.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 6324 від 01.12.2004 року загальн ий пільговий стаж ОСОБА_2 в ВАТ «Феодосійська тютюнов а фабрика» складає 14 років 8 мі сяців 21 день.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 6324 від 01.12.2004 року ОСОБА_ 2 призначена пенсія за спис ком № 2 в розмірі 245,71 гривень.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.04.2009 року фактично ОСОБА_2 в липні 2009 року виплачена пенс ія в розмірі 967,75 гривень, в серп ні 2009 року - 405,83 гривень.

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за липень - серпе нь 2009 року судом встановлено н аступне.

1. Пенсія ОСОБА_2 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в липні в сумі 96 7,75 гривень (основний розмір пе нсії) та в серпні 2009 року в сумі 405,83 (основний розмір пенсії) в изначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, при цьому вр ахований був весь відпрацьов аний стаж, так як необхідний пільговий стаж ОСОБА_2 от римала виключно під час робо ти у відповідача, що підтверд жується розрахунком стажу У правління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСОБА_2 в липні - серпні 2009 року визнач ений позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОСО БА_3 (ОСОБА_3) працювала н а Феодосійській тютюновій фа бриці машиністом сигаретни х машин сигаретного цеху з 01 б ерезня 1979 року по 03 листопада 1995 року, що підтверджується дов ідкою ВАТ «Феодосійська тютю нова фабрика» № 79 від 29.03.2005 року .

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста сига ретних машин сигаретного цех у перебачена Списком №2 вироб ництв, робіт, професій, посад і показників зі шкідливими та тяжкими умовами праці, зайня тість в яких повний робочий д ень дає право на пенсію за вік ом на льотних умовах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_3 (ОСОБА_3) працювал а повний робочий день у шкідл ивих умовах, на інші роботи не переводилася. Атестація роб очого місця машиністу сигаре тних машин сигаретного цеху на пільгове пенсійне забезп ечення підтверджена Наказом № 5 від 03 січня 1995 року та Наказо м № 213 від 28 грудня 1999 року по тютю новій фабриці.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 11110 від 15.06.2005 року загальн ий пільговий стаж ОСОБА_3 в ВАТ «Феодосійська тютюнова фабрика» складає 16 років 8 міс яців 3 дні.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 11110 від 15.06.2005 року ОСОБА _3 призначена пенсія за спис ком № 2 в розмірі 347,94 гривень.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.04.2009 року фактично ОСОБА_3 в липні 2009 року виплачена пен сія в розмірі 596,33 гривень, в сер пні 2009 року - 596,33 гривень.

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за липень - серпе нь 2009 року судом встановлено н аступне.

1. Пенсія ОСОБА_3 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в липні в сумі 59 6,33 гривень (основний розмір пе нсії) та в серпні 2009 року в сумі 596,33 (основний розмір пенсії) ви значений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, при цьому вр ахований був весь відпрацьов аний стаж, так як необхідний пільговий стаж ОСОБА_3 отр имала виключно під час робот и у відповідача, що підтвердж ується розрахунком стажу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСОБА_3 в липні - серпні 2009 року визнач ений позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОСО БА_5 працювала на Феодосійс ькій тютюновій фабриці маши ністом сигаретних машин сига ретного цеху з 07 лютого 1974 року по 05 вересня 1978 року та з липня 1 988 року по 21 серпня 2003 року, що пі дтверджується довідкою ВАТ « Феодосійська тютюнова фабри ка» № 187 від 19.09.2005 року.

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста сига ретних машин сигаретного цех у перебачена Списком №2 вироб ництв, робіт, професій, посад і показників зі шкідливими та тяжкими умовами праці, зайня тість в яких повний робочий д ень дає право на пенсію за вік ом на льотних умовах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_5 працювала повний ро бочий день у шкідливих умова х, на інші роботи не переводил ася. Атестація робочого місц я машиністу сигаретних маши н сигаретного цеху на пільго ве пенсійне забезпечення під тверджена Наказом № 5 від 03 січ ня 1995 року та Наказом № 213 від 28 гр удня 1999 року по тютюновій фабр иці.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 21504 від 01.12.2005 року загальн ий пільговий стаж ОСОБА_5 в ВАТ «Феодосійська тютюнова фабрика» складає 16 років 9 дні в.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 21504 від 01.12.2005 року ОСОБА _5 призначена пенсія за спис ком № 2 в розмірі 351,55 гривень.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.07.2008 року фактично ОСОБА_5 в липні 2009 року виплачена пенс ія в розмірі 711,65 гривень (706,07 грив ень - основний розмір пенсі ї + 5,58 гривень - витрати на дос тавку) , в серпні 2009 року - 711,65 гр ивень (706,07 гривень - основний розмір пенсії + 5,58 гривень - ви трати на доставку).

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за липень - серпе нь 2009 року судом встановлено н аступне.

1. Пенсія ОСОБА_5 за сп иском № 2 призначена обґрунто вано згідно п.б ст.13 Закону Укр аїни "Про пенсійне забезпече ння", на підставі пільгової до відки, наданої саме відповід ачем.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в липні в сумі 71 1,65 гривень (706,07 гривень - основ ний розмір пенсії + 5,58 гривень - витрати на доставку) та в серп ні 2009 року в сумі 711,65 гривень (706,07 г ривень - основний розмір пе нсії + 5,58 гривень - витрати на доставку) визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, при цьому вр ахований був весь відпрацьов аний стаж, так як необхідний пільговий стаж ОСОБА_5 отр имала виключно під час робот и у відповідача, що підтвердж ується розрахунком стажу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСО БА_5 в липні - серпні 2009 року визначений позивачем вірно .

Судом встановлено, що ОС ОБА_8 працювала на Феодосій ській тютюновій фабриці при биральником виробничих прим іщень сигаретного цеху з 26 гру дня 1995 року по 21 серпня 2003 року, що підтверджується довідкою ВА Т «Феодосійська тютюнова фаб рика» № 83 від 01.06.2006 року.

Відповідно до зазначеної д овідки робота прибиральнико м виробничих приміщень сигар етного цеху перебачена Списк ом №2 виробництв, робіт, профе сій, посад і показників зі шкі дливими та тяжкими умовами п раці, зайнятість в яких повни й робочий день дає право на пе нсію за віком на льотних умов ах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_8 працювала п' ятиде нний робочий тиждень у шкідл ивих умовах, на інші роботи не переводилася. Атестація роб очого місця прибиральнику в иробничих приміщень сигарет ного цеху на пільгове пенсій не забезпечення підтверджен а Наказом № 5 від 03 січня 1995 року та Наказом № 213 від 28 грудня 1999 ро ку по тютюновій фабриці.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 70541 від 02.03.2007 року загальн ий пільговий стаж ОСОБА_8 в ВАТ «Феодосійська тютюнова фабрика» складає 6 років 2міс яці 3 дні.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 70541 від 02.03.2007 року ОСОБА _8 призначена пенсія за спис ком № 2 в розмірі 410,49 гривень.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.04.2009 року фактично ОСОБА_8 в липні 2009 року виплачена пен сія в розмірі 668,33гривень, в сер пні 2009 року - 668,33 гривень.

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за липень - серпе нь 2009 року судом встановлено н аступне.

1. Пенсія ОСОБА_8 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем, що підтверджено акто м перевірки.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в липні в сумі 668,33 та в серпні 2009 року в сумі 668,33 в изначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, врахований був як весь відпрацьований п ільговий стаж у відповідача, так і весь стаж роботи на ТОВ «ВО Феодосійська тютюнова фа брика», що підтверджується р озрахунком стажу Управління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСОБА_8 в липні - серпні 2009 року ви значений позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОСО БА_9 працював на Феодосійсь кій тютюновій фабриці машин істом - регулеровщиком сига ретного цеху з 01 березня 1983 рок у, з 23 жовтня 1989 року, з 09 листопад а 1992 року, що підтверджується д овідкою ВАТ «Феодосійська тю тюнова фабрика» № 137 від 21.08.2006 ро ку.

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста - р егулеровщика сигаретного це ху перебачена Списком №2 виро бництв, робіт, професій, посад і показників зі шкідливими т а тяжкими умовами праці, зайн ятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за ві ком на льотних умовах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_9 працював п' ятиден ний робочий тиждень у шкідли вих умовах, переводився на ін ші роботи: з 15 січня 1992 року до 09 л истопада 1992 року слюсарем, з 09 л истопада 1992 року по 19 травня 1999 р оку - подменним машиністом - регулеровщиком).

Атестація робочого місця м ашиніста - регулеровщика си гаретного цеху на пільгове п енсійне забезпечення підтве рджена Наказом № 5 від 03 січня 19 95 року та Наказом № 213 від 28 грудн я 1999 року по тютюновій фабриці .

Відповідно до Розпоряджен ня Управління ПФУ в м.Феодосі я АР Крим № 156697 від 29.06.2006 року заг альний пільговий стаж ОСОБ А_9 в ВАТ «Феодосійська тютю нова фабрика» складає 16 рокі в 10 днів.

Відповідно до Розпоряджен ня Управління ПФУ в м.Феодосі я АР Крим № 156697 від 29.06.2006 року ОС ОБА_9 призначена пенсія за с писком № 2 в розмірі 721,07 гривень .

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.07.2008 року фактично ОСОБА_9 в липні 2009 року виплачена пенс ія в розмірі 1269,14 гривень, в сер пні 2009 року - 1269,14 гривень.

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за липень - серпе нь 2009 року судом встановлено н аступне.

1. Пенсія ОСОБА_9 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем, що підтверджено акто м перевірки.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в липні в сумі 12 69,14 гривень та в серпні 2009 року в сумі 1269,14 визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, врахований був як весь відпрацьований п ільговий стаж у відповідача, так і стаж роботи на ТОВ «ВО Ф еодосійська тютюнова фабрик а», що підтверджується розра хунком стажу Управління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСО БА_9 в липні - серпні 2009 року визначений позивачем вірно .

Судом встановлено, що ОС ОБА_10 працювала на Феодосій ській тютюновій фабриці маш иністом сигаретних машин з 01 л ипня 1988 року по 21 серпня 2003 року, щ о підтверджується Довідкою В АТ «Феодосійська тютюнова фа брика» №17 від 23 лютого 2007 року.

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста сиг аретних машин перебачена Спи ском №2 виробництв, робіт, про фесій, посад і показників зі ш кідливими та тяжкими умовами праці, зайнятість в яких повн ий робочий день дає право на п енсію за віком на льотних умо вах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_10 працювала п' ятиде нний робочий тиждень у шкідл ивих умовах, на інші роботи не переводилася.

Атестація робочого місця м ашиністу сигаретних машин на пільгове пенсійне забезпече ння підтверджена Наказом № 5 в ід 03 січня 1995 року та Наказом № 21 3 від 28 грудня 1999 року по тютюнов ій фабриці.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 444 від 12.04.2007 року загальни й пільговий стаж ОСОБА_10 в ВАТ «Феодосійська тютюнова фабрика» складає 10 років 7 мі сяців 18 днів.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 444 від 12.04.2007 року ОСОБА_1 0 призначена пенсія за спис ком № 2 в розмірі 543,90 гривень.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.04.2009 року фактично ОСОБА_10 в липні 2009 року виплачена пе нсія в розмірі 787,01 гривень (780,84 гр ивень - основний розмір пен сії + 6,17 гривень - витрати на д оставку), в серпні 2009 року - 787,01 гривень (780,84 гривень - основн ий розмір пенсії + 6,17 гривень - витрати на доставку).

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за липень - серпе нь 2009 року судом встановлено н аступне.

1. Пенсія ОСОБА_10 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем, що підтверджено акто м перевірки.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в липні в сумі 78 7,01 гривень (780,84 гривень - основ ний розмір пенсії + 6,17 гривень - витрати на доставку) та в серп ні 2009 року в сумі 787,01 гривень (780,84 г ривень - основний розмір пе нсії + 6,17 гривень - витрати на доставку)визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, при цьому вр ахований був весь відпрацьов аний стаж, так як необхідний пільговий стаж ОСОБА_10 отримала виключно під час ро боти у відповідача, що підтве рджується розрахунком стаж у Управління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОС ОБА_10 в липні - серпні 2009 р оку визначений позивачем ві рно.

Судом встановлено, що ОС ОБА_11 працював на Феодосійс ькій тютюновій фабриці маши ністом - регулювальником з 06 квітня 1973 року по 04 липня 1997 рок у та з 27 жовтня 1997 року по 21 серпн я 2003 року, що підтверджується Д овідкою ВАТ «Феодосійська тю тюнова фабрика» №157 від 21 вере сня 2007 року.

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста - р егулювальника перебачена Сп иском №2 виробництв, робіт, пр офесій, посад і показників зі шкідливими та тяжкими умова ми праці, зайнятість в яких по вний робочий день дає право н а пенсію за віком на льотних у мовах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_11 працював п' ятиден ний робочий тиждень повний р обочий день у шкідливих умов ах, на інші роботи не переводи лася.

Атестація робочого місця м ашиніста - регулювальника н а пільгове пенсійне забезпеч ення підтверджена Наказом № 5 від 03 січня 1995 року та Наказом № 213 від 28 грудня 1999 року по тютюно вій фабриці.

Відповідно до Розпоряджен ня Управління ПФУ в м.Феодосі я АР Крим № 162230 від 25.07.2007 року заг альний пільговий стаж ОСОБ А_11 в ВАТ «Феодосійська тютю нова фабрика» складає 27 рокі в 7 місяців 1 день.

Відповідно до до Розпоряд ження Управління ПФУ в м.Феод осія АР Крим № 162230 від 25.07.2007 року ОСОБА_11.призначена пенсія за списком № 2 в розмірі 963,70 грив ень.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.07.2008 року фактично ОСОБА_11 в липні 2009 року виплачена пе нсія в розмірі 1367,37гривень (1356,65 г ривень - основний розмір пе нсії + 10,72 гривень - витрати на доставку), в серпні 2009 року - 1 367,37гривень (1356,65 гривень - основ ний розмір пенсії + 10,72 гривень - витрати на доставку).

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за липень - серпе нь 2009 року судом встановлено н аступне.

1. Пенсія ОСОБА_11 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем, що підтверджено акто м перевірки.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в липні в сумі 13 67,37гривень (1356,65 гривень - основ ний розмір пенсії + 10,72 гривень - витрати на доставку) та в се рпні 2009 року - 1367,37гривень (1356,65 гр ивень - основний розмір пен сії + 10,72 гривень - витрати на д оставку) визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, при цьому вр ахований був весь відпрацьов аний стаж, так як необхідний пільговий стаж ОСОБА_11 от римав виключно під час робот и у відповідача, що підтвердж ується розрахунком стажу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСОБА_11 в липні - серпні 2009 року визн ачений позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОС ОБА_12 працювала на Феодосій ській тютюновій фабриці маш иністом сигаретних машин з 01 червня 1985 року по 21 серпн 2003 року , що підтверджується Довідко ю ВАТ «Феодосійська тютюнова фабрика» № 207 від 10 листопада 20 06 року.

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста сиг аретних машин перебачена Спи ском №2 виробництв, робіт, про фесій, посад і показників зі ш кідливими та тяжкими умовами праці, зайнятість в яких повн ий робочий день дає право на п енсію за віком на льотних умо вах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_12 працювала п' ятиде нний робочий тиждень у шкідл ивих умовах, на інші роботи не переводилася.

Атестація робочого місця м ашиніста сигаретних машин н а пільгове пенсійне забезпеч ення підтверджена Наказом № 5 від 03 січня 1995 року та Наказом № 213 від 28 грудня 1999 року по тютюно вій фабриці.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 5664 від 06.08.2007 року загальн ий пільговий стаж ОСОБА_12 в ВАТ «Феодосійська тютюнов а фабрика» складає 15 років 2 м ісяців 1 день.

Відповідно до до Протоко лу Управління ПФУ в м.Феодосі я АР Крим № 5664 від 06.08.2007року ОС ОБА_12 призначена пенсія за с писком № 2 в розмірі 611,98 гривень .

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.07.2008 року фактично ОСОБА_12 в липні 2009 року виплачена пе нсія в розмірі 861,06 гривень, в се рпні 2009 року в сумі 861,06 гривень.

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за липень - серпе нь 2009 року судом встановлено н аступне.

1. Пенсія ОСОБА_12 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгово ї довідки, наданої саме відпо відачем.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в липні в сумі 86 1,06 гривень, в серпні 2009 року в су мі 861,06 гривень визначений вірн о.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, при цьому вр ахований був весь відпрацьов аний стаж, так як необхідний пільговий стаж ОСОБА_12 от римала виключно під час робо ти у відповідача, що підтверд жується розрахунком стажу У правління ПФУ в м.Феодосія А Р Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії О СОБА_12 в липні - серпні 2009 ро ку визначений позивачем вір но.

Судом встановлено, що ОС ОБА_7 працював на Феодосійс ькій тютюновій фабриці маши ністом - регулювальником с игаретноо цеху з 03 травня 1985 ро ку по 15 березня 1990 року, з 08 веерс ня 1997 року по 21 серпня 2003 року, що підтверджується Довідкою ВА Т «Феодосійська тютюнова фаб рика».

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста - р егулювальника сигаретного ц еху перебачена Списком №2 вир обництв, робіт, професій, поса д і показників зі шкідливими та тяжкими умовами праці, зай нятість в яких повний робочи й день дає право на пенсію за в іком на льотних умовах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_7 працював п' ятиден ний робочий тиждень у шкідли вих умовах, на інші роботи не п ереводився.

Атестація робочого місця м ашиніста - регулювальника сигаретного цеху на пільгов е пенсійне забезпечення підт верджена Наказом № 5 від 03 січн я 1995 року та Наказом № 213 від 28 гру дня 1999 року по тютюновій фабри ці.

Відповідно до Розпоряджен ня Управління ПФУ в м.Феодосі я АР Крим № 157540 від 20.06.2006 року за гальний пільговий стаж ОСО БА_7 в ВАТ «Феодосійська тют юнова фабрика» складає 10 рок ів 9 місяців 21 день.

Відповідно до Розпоряджен ня Управління ПФУ в м.Феодосі я АР Крим № 157540 від 20.06.2006 року О СОБА_7 призначена пенсія за списком № 2 в розмірі 602,02 гривен ь.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.07.2008 року фактично ОСОБА_7 в липні 2009 року виплачена пен сія в розмірі 1062,22 гривень (1053,89 гр ивень - основний розмір пен сії + 8,33 гривень - витрати на д оставку) та в серпні 2009 року - 1062, 22 гривень (1053,89 гривень - основ ний розмір пенсії + 8,33 гривень - витрати на доставку).

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за липень - серпе нь 2009 року судом встановлено н аступне.

1. Пенсія ОСОБА_7 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем, що підтверджено акто м перевірки.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в липні в сумі 10 62,22 гривень (1053,89 гривень - осно вний розмір пенсії + 8,33 гривень - витрати на доставку) та в с ерпні 2009 року - 1062,22 гривень (1053,89 гр ивень - основний розмір пен сії + 8,33 гривень - витрати на д оставку) визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, врахований був як весь відпрацьований п ільговий стаж у відповідача, так і стаж роботи на ТОВ «ВО Ф еодосійська тютюнова фабрик а», що підтверджується розра хунком стажу Управління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСОБА_7 в липні - серпні 2009 року виз начений позивачем вірно.

Судом встановлено, що ОС ОБА_4 працював на Феодосій ській тютюновій фабриці маш иністом- регулювальником з 01 л ипня 1986 року по 03 травня 1999 року, щ о підтверджується Довідкою В АТ «Феодосійська тютюнова фа брика» №434 від 22.11.2004 року.

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста- рег улювальника перебачена Спис ком №2 виробництв, робіт, проф есій, посад і показників зі шк ідливими та тяжкими умовами праці, зайнятість в яких повн ий робочий день дає право на п енсію за віком на льотних умо вах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_4 працював повний ро бочий день у шкідливих умова х, на інші роботи не переводил ася.

Атестація робочого місця м ашиніста-регулювальника на п ільгове пенсійне забезпечен ня підтверджена Наказом № 5 ві д 03 січня 1995 року та Наказом № 213 в ід 28 грудня 1999 року по тютюнові й фабриці.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 8417 від 27.01.2005 року загальн ий пільговий стаж ОСОБА_4 в ВАТ «Феодосійська тютюнова фабрика» складає 12 років 10 мі сяців 3 дні.

Відповідно до до Протоко лу Управління ПФУ в м.Феодосі я АР Крим № 8417 від 27.01.2005 року ОСО БА_4 призначена пенсія за с писком № 2 в розмірі 329,73 гривень .

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.07.2008 року фактично ОСОБА_ 4 в липні 2009 року виплачена пе нсія в розмірі 1178,35 гривень (1169,11 г ривень - основний розмір пе нсії + 9,24 гривень - витрати на доставку) та в серпні 2009 року - 1 178,35 гривень (1169,11 гривень - основ ний розмір пенсії + 9,24 гривень - витрати на доставку).

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за липень - серпе нь 2009 року судом встановлено н аступне.

1. Пенсія ОСОБА_4 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в липні в сумі 11 78,35 гривень (1169,11 гривень - основ ний розмір пенсії + 9,24 гривень - витрати на доставку) та в сер пні 2009 року - 1178,35 гривень (1169,11 гриве нь - основний розмір пенсії + 9,24 гривень - витрати на дост авку) визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, при цьому вр ахований був весь відпрацьов аний стаж, так як необхідний пільговий стаж ОСОБА_4 от римав виключно під час робот и у відповідача, що підтвердж ується розрахунком стажу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОС ОБА_4 в липні - серпні 2009 рок у визначений позивачем вірн о.

Судом встановлено, що ОС ОБА_6 працювала на Феодосій ській тютюновій фабриці маш иністом тютюнорізальних маш ин з 01 лютого 1983 року по 20 серпня 2003 року, що підтверджується До відкою ВАТ «Феодосійська тют юнова фабрика» № 2 від 10.01.2006 року .

Відповідно до зазначеної д овідки робота машиніста тютю норізальних машин тютюновог о цеху перебачена Списком №2 виробництв, робіт, професій, п осад і показників зі шкідлив ими та тяжкими умовами праці , зайнятість в яких повний роб очий день дає право на пенсію за віком на льотних умовах.

Згідно вказаної довідки ОСОБА_6 працювала повний ро бочий день у шкідливих умова х, на інші роботи не переводил ася.

Атестація робочого місця м ашиніста тютюнорізальних ма шин тютюнового цеху на пільг ове пенсійне забезпечення пі дтверджена Наказом № 5 від 03 сі чня 1995 року та Наказом № 213 від 28 г рудня 1999 року по тютюновій фаб риці.

Відповідно до Протоколу Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим № 12913 від 28.04.2006 року загальн ий пільговий стаж ОСОБА_6 в ВАТ «Феодосійська тютюнов а фабрика» складає 20 років 6 м ісяців 20 днів.

Відповідно до до Протоко лу Управління ПФУ в м.Феодосі я АР Крим № 12913 від 28.04.2006 року О СОБА_6 призначена пенсія за списком № 2 в розмірі 515,37 гривен ь.

Згідно з Розпорядженням Уп равління ПФУ в м.Феодосія АР Крим на перерахунок пенсій з 01.07.2008 року фактично ОСОБА _6 в липні 2009 року виплачена пе нсія в розмірі 906,38 гривень та в серпні 2009 року - 906,38 гривень.

Перевіряючи зазначені від омості з розрахунком фактичн их витрат на виплату та доста вку пенсій за липень - серпе нь 2009 року судом встановлено н аступне.

1. Пенсія ОСОБА_6 за списком № 2 призначена обґрун товано згідно п.б ст.13 Закону У країни "Про пенсійне забезпе чення", на підставі пільгової довідки, наданої саме відпов ідачем.

2. Місячний розмір факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій в липні в сумі 90 6,38 гривень та в серпні 2009 року - 906,38 гривень визначений вірно.

3. Стаж роботи на даному підприємстві та частка плат и підприємства також визначе ні обґрунтовано, при цьому вр ахований був весь відпрацьов аний стаж, так як необхідний пільговий стаж ОСОБА_6 от римала виключно під час робо ти у відповідача, що підтверд жується розрахунком стажу У правління ПФУ в м.Феодосія А Р Крим.

4. Таким чином місячний розмір витрат на виплату та д оставку пенсії ОСОБА_6 в л ипні - серпні 2009 року визначе ний позивачем вірно.

Проаналізувавши матеріал и справи та оцінивши наявні в матеріалах справи докази в ї х сукупності суд погоджуєтьс я з призначенням позивачем п енсій ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА _6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОС ОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12 саме на підставі п.б ст.13 Закону України "Про пен сійне забезпечення", у зв' яз ку з чим суд зазначає наступн е.

Відповідно до п.б ст.13 Закону України "Про пенсійне забезп ечення" від 05.11.1991 року № 1788 на піль гових умовах мають право на п енсію за віком, незалежно від місця останньої роботи прац івники, зайняті повний робоч ий день на інших роботах із шк ідливими і важкими умовами п раці, - за списком N 2 виробництв , робіт, професій, посад і пока зників, затверджуваним Кабін етом Міністрів України, і за р езультатами атестації робоч их місць:

чоловіки - після досягнення 55 років і при стажі роботи не м енше 25 років, з них не менше 12 ро ків 6 місяців на зазначених ро ботах;

жінки - після досягнення 50 ро ків і при стажі роботи не менш е 20 років, з них не менше 10 років на зазначених роботах.

Суд підкреслює, що відповід ач наданими довідками про ос обливий характер та умови пр аці для призначення пенсії н а пільгових умовах самостійн о підтвердив умови та харак тер праці всіх працівників н а посадах, що зараховується д о стажу, який дає право на пенс ію відповідно до Списку № 2 ви робництв, робіт, професій, пос ад і показників на роботах із шкідливими і важкими умовам и праці, зайнятість в яких пов ний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затвердженого поста новою Кабінету Міністрів Укр аїни від 16 січня 2003 р. N 36.

Крім того, судом встановлен о, що відповідно до ст.13 Закону України "Про пенсійне забезп ечення" від 05.11.1991 року № 1788 на мом ент призначення пільгової пе нсії працівники - чоловіки до сягли 55 років та мали стаж ро боти не менше 25 років, з яких не менш 12 років 6 місяців за Спис ком № 2, при цьому, жінки досягл и 50 років та мали стаж роботи н е менше 20 років, з яких не менше 10 років за Списком № 2, що підтв ерджується розрахунками ст ажу, зроблених позивачем, які знаходиться в матеріалах с прави.

Більш того, судом встановле но, що праця ОСОБА_2, ОСОБ А_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8 , ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБ А_11, ОСОБА_12 у відповіда ча передбачена Списком N 2 вир обництв, робіт, професій, поса д і показників на роботах із ш кідливими і важкими умовами праці, зайнятість в яких повн ий робочий день дає право на п енсію за віком на пільгових у мовах, який затверджений Пос тановою Кабінету Міністрів У країни від 16 січня 2003 р. N 36, який д іяв на момент призначення їм пенсії та є діючим на час розг ляду справи.

Отже, суд приходить до висно вку, що позивачем правомірно призначено пенсію працівни вкам на підставі п.б ст.13 Закон у України "Про пенсійне забез печення".

Щодо посилань представник а відповідача на те, що з 2004 рок у по день виходу на пенсію гро мадяни, заборгованість з від шкодування витрат на виплату і доставку пільгових пенсій яким стягує позивач, знаходи лися у трудових відносинах з іншими підприємствами, у зв' язку з чим, витрати на виплату і доставку пільгових пенсій мають стягуватися пропорцій но стажу роботи працівників на відповідних підприємства х суд зазначає наступне.

Судом встановлено, що пенс ія ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОС ОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБ А_12 призначена позивачем на підставі наданих пенсіонер ам ВАТ «Феодосійська тютюнов а фабрика» довідок про особл ивий характер та умови праці , які дають право для признач ення пенсії їм на пільгових у мовах.

Суд зазначає, що надані відп овідачем довідки про про осо бливий характер та умови пра ці зазначених осіб свідчать про те, що загального пільгов ого стажу роботи вказаних пр ацівників на Феодосійській тютюновій фабриці (нині - ВАТ «Феодосійська тютюнова фабр ика») достатньо для призначе ння пенсії їм на підставі ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", що і було зробл ено позивачем, за винятком ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, оскільки пільговог о стажу цім особам на ВАТ «Фе одосійська тютюнова фабрика » не вистачило, та які додатк ово отримали пільгову довідк у від ТОВ «ВО Феод осійська тютюнова фабрика».

Суд зазначає, що доводи пред ставника відповідача щодо не обхідності Управлінню ПФУ в м.Феодосія АР Крим витребув ати довідки з усіх інших підп риємств, на яких зазначені ос оби могли мати пільговий ста ж, є безпідставними.

Суд підкреслює, що законода вством обов' язку органів П ФУ щодо витребування зазначе них довідок з усіх інших підп риємств, на яких працювали пе нсіонери та могли отримати п ільговий стаж, взагалі не пер едбачений, та позивач взагал і не має права здійснювати та ке витребування, чого не пови нні робити і особи, які мають п раво на пенсію. Призначення п енсій органи ПФУ здійснюють на підставі пільгових довід ок, наданих особами, які мають право на таку пенсію.

Суд підкреслює, що позиваче м правомірно призначено пен сію зазначеним особам на під ставі ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" відп овідно до наданих пенсіонера м ВАТ «Феодосійська тютюнова фабрика» довідок про особли вий характер та умови праці у зв' язку з достатністю піль гового стажу роботи пенсіоне рів на Феодосійській тютюнов ій фабриці.

Отже, позивачем правомірно стягується з відповідача за боргованість з відшкодуванн я витрат на виплату і доставк у пільгової пенсії зазначени м особам.

При цьому, суд зазначає, що в итрати на виплату і доставку пільгових пенсій ОСОБА_7 , ОСОБА_8, ОСОБА_9 стягую ться позивачем пропорційно стажу роботи зазначених пра цівників на Феодосійській тю тюновій фабриці (нині - ВАТ «Фе одосійська тютюнова фабрика ») та ТОВ «ВО Феодосійська тю тюнова фабрика». В цьому випа дку, коли пільгового стаж роз рахований на кількох підпри ємствах, УПФУ в м.Феодосія дот римано вимоги п.6.2 Інструкції про порядок обчислення і спл ати страхувальниками та заст рахованими особами внесків н а загальнообов'язкове держав не пенсійне страхування до П енсійного фонду України, зат вердженої постановою правлі ння Пенсійного фонду України від 19 грудня 2003 р. N 21-1, зареєстров аної в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 р. за N 64/8663, відн осно того, що витрати на випла ту та доставку пенсій, призна чених на пільгових умовах ос обам, які мають стаж, що дає пр аво на призначення цих пенсі й на декількох підприємствах , покриваються цими підприєм ствами пропорційно стажу роб оти, при цьому стаж роботи на останньому підприємстві вра ховується у повному розмірі, а з попередніх місць роботи о сіб він додається до стажу, не обхідного для призначення пе нсій на пільгових умовах. В ви падку, коли пільговий стаж ро зрахований на одному підприє мстві, вимоги зазначеної Інс тукції не застосовуються.

Таким чином, судом встановл ено, що відповідач повинен б ув відшкодувати позивачеві з а списком № 2 витрати за виплат у та доставку пільгових пенс ій в розмірі 9714,51 гривень за лип ень 2009 року та в розмірі 9152,59 за се рпень 2009 року, що підтверджуєт ься також карткою особового рахунку по відшкодуванню фа ктичних витрат на виплату т а доставку пільгових пенсій за списком 2, оскільки всі піл ьгові пенсії призначені обґр унтовано, місячний розмір ви трат, стаж роботи на підприєм стві, частка плати підприємс тва розраховані вірно.

Згідно з пунктом 6.8. Інструкц ії про порядок обчислення і с плати страхувальниками та за страхованими особами внескі в на загальнообов'язкове дер жавне пенсійне страхування д о Пенсійного фонду України, з атвердженої Постановою прав ління Пенсійного фонду Украї ни від 19 грудня 2003 року № 21-1, зареє строваної в Міністерстві юст иції України 16 січня 2004 р. за № 64/86 63, підприємства щомісяця до 25 ч исла вносять до Пенсійного ф онду зазначену в повідомлені місячну суму фактичних витр ат на виплату та доставку пен сій, призначених на пільгови х умовах.

Таким чином, відповідач пов инен відшкодувати понесені п озивачем витрати на виплату та доставку пенсій за липень 2009 року до 25.07.2009 року, за серпен ь - до 25.08.2009 року.

Приймаючи до уваги, що відпо відачем сума боргу по відшко дуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгов их пенсій в розмірі 9714,51 гривен ь за липень 2009 року та в розмір і 9152,59 за серпень 2009 року не пога шена в повному обсязі, вона пі длягає стягненню з відповіда ча, та уточнені позовні вимог и є обґрунтованими та підляг ають задоволенню у повному о бсязі.

Згідно з частиною 4 статті 94 К АС України у справах, у яких по зивачем є суб' єкт владних п овноважень, і відповідачем - фізична чи юридична особа, су дові витрати, здійснені пози вачем, з відповідача не стягу ються. Тому судові витрати по справі не підлягають стягне нню з відповідача.

Під час судового засідання , яке відбулось 28.01.2010 року були о голошені вступна та резолюти вна частини постанови. Відпо відно до ст. 163 КАСУ постанову складено у повному обсязі 02.02. 2010 року.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 158, 159, 160, 163 КАС Ук раїни,

ПОСТАНОВИВ:

1.Уточнені позовні вимоги за довольнити у повному обсязі.

2.Стягнути з Відкритого акц іонерного товариства «Феодо сійська тютюнова фабрика» (Є ДРПОУ 00383136) на користь Управлін ня Пенсійного фонду в м.Феодо сія АРК заборгованість у сум і 18867,10 гривень.

У разі неподання заяви про апеляційне оскарження, пост анова набирає законної сили через 10 днів з дня її проголош ення, а в разі складення поста нови у повному обсязі відпов ідно до статті 160 Кодексу адмі ністративного судочинства У країни - з дня складення в повн ому обсязі.

Якщо постанову було прогол ошено у відсутності особи, як а бере участь у справі, то пост анова набирає законної сили через 10 днів з дня отримання о собою копії постанови, у разі неподання нею заяви про апел яційне оскарження.

Якщо після подачі заяви пр о апеляційне оскарження, апе ляційна скарга не подана, пос танова вступає в законну сил у через 20 днів після подання з аяви про апеляційне оскарже ння.

Постанова може бути оскарж ена в порядку і строки передб ачені ст. 186 Кодексу адміністр ативного судочинства Україн и.

Суддя Трещова О.Р.

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення28.01.2010
Оприлюднено21.06.2010
Номер документу7763672
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10521/09/1/0170

Ухвала від 27.09.2010

Адміністративне

Севастопольський апеляційний адміністративний суд

Лядова Тетяна Романівна

Постанова від 28.01.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Трещова О.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні