Ухвала
від 09.11.2018 по справі 373/2078/18
ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 373/2078/18

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

09 листопада 2018 року м. Переяслав-Хмельницький

Суддя Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області Залеська А.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 сільської ради Переяслав-Хмельницького району Київської області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача ОСОБА_3 звернувся в інтересах ОСОБА_1 до суду з позовною заявою та просить визнати за позивачем в порядку спадкування за законом після смерті 01 липня 2005 року матері ОСОБА_4 право власності на земельну ділянку загальною площею 0,509 га, яка складається з: земельної ділянки площею 0,283 га для ведення особистого підсобного господарства та земельної ділянки площею 0,226 га для обслуговування житлового будинку та господарських споруд, що розташована по вул. Шевченка, 8 в с. Дем'янці Переяслав-Хмельницького району Київської області та належала померлій ОСОБА_4 на підставі державного акту Серії І-КВ № 022573 на право приватної власності на землю, виданий 12.07.1999 ОСОБА_2 сільською радою та зареєстрований в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за № 195.

Також просить витребувати у приватного нотаріуса Переяслав-Хмельницького районного нотаріального округу Київської області ОСОБА_5 копію спадкової справи № 4 за 2018 рік після смерті 01 липня 2005 року ОСОБА_4.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що 01 липня 2005 року померла мати позивача - ОСОБА_4. Після її смерті відкрилася спадщина на все належне їй майно, в тому числі на земельну ділянку площею 0,509 га. Позивач є спадкоємцем першої черги за законом, як син померлої. Інших спадкоємців немає. Нотаріусом у видачі свідоцтва на земельну ділянку відмовлено, оскільки згідно з відомостями Державного земельного кадастру на земельну ділянку не відкрита Поземельна книга.

Позовна заява та додані до неї матеріали відповідає вимогам статей 95, 175, 177 ЦПК України.

Спір виник із спадкових правовідносин та відповідно до статті 19 Цивільного процесуального кодексу України належить до юрисдикції загальних місцевих судів і підлягає розгляду у порядку позовного провадження.

Правила підсудності дотримані.

Клопотання про витребування нотаріальної справи суд задовольняє на підставі ст. 84 ЦПК України.

З'ясувавши зміст позовних вимог, керуючись ст.187 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 сільської ради Переяслав-Хмельницького району Київської області про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у справі на 10:00 год. 04 грудня 2018 року в приміщенні Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області по вул.Богдана Хмельницького буд.65 в м.Переяслав-Хмельницький Київської області.

Про час та місце підготовчого засідання повідомити учасників справи:

- позивача ОСОБА_1, проживаючого ІНФОРМАЦІЯ_1;

- відповідача ОСОБА_2 сільську раду Переяслав-Хмельницького району Київської області, що знаходиться по вул. Леніна, 52-б в с. Дем'янці Переяслав-Хмельницького району Київської області;

Витребувати у приватного нотаріуса Переяслав-Хмельницького районного нотаріального округу Київської області ОСОБА_5 (вул. Богдана Хмельницького, 51, м. Переяслав-Хмельницький, Київська область, 08400) до 03 грудня 2018 року належним чином посвідчену копію спадкової справи № 4 за 2018 рік після смерті 01 липня 2005 року ОСОБА_4.

Учасникам справи роз'яснити наступне.

Відповідач має право надати суду відзив на позовну заяву і всі наявні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову протягом шістнадцяти днів з дня вручення копії ухвали суду про відкриття провадження у праві. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана(надана) іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання строк з причин, що не залежали від неї.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному вебпорталі судової влади в мережі Інтернет: http://ph.ko. court .gov.ua/sud1019/ gromadyanam/csz/ .

Апеляційна скарга на ухвалу суду в частині недотримання правил підсудності може бути подана протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання ухвали до Київського апеляційного суду.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу ХIIІ "Перехідні положення" Цивільного процесуального кодексу України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області.

Суддя А. О. Залеська

СудПереяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення09.11.2018
Оприлюднено11.11.2018
Номер документу77728160
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —373/2078/18

Рішення від 20.12.2018

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

Ухвала від 04.12.2018

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

Ухвала від 09.11.2018

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні