Ухвала
від 12.11.2018 по справі 809/600/18
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

12 листопада 2018 рокуЛьвів№ 857/2481/18

Восьмий апеляційний адміністративний суд в складі колегії суддів:

судді-доповідача -Багрія В. М. суддів -Курильця А. Р. Старунського Д. М.

перевіривши апеляційну скаргу Державної архітектурно-будівельної інспекції України в особі структурного підрозділу Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Івано-Франківській області на рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 05 вересня 2018 року у справі № 809/600/18 за адміністративним позовом Приватного підприємства "Агролюкс" до Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Івано-Франківській області, Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради про визнання протиправними та скасування рішення від 27.04.2017, наказу №10 від 17.01.2018,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 05 вересня 2018 року задоволено повністю адміністративний позов.

Не погодившись із прийнятим рішенням, Державна архітектурно-будівельна інспекція України в особі структурного підрозділу Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Івано-Франківській області подала апеляційну скаргу .

Відповідно до пункту 1 частини 4 статті 298 КАС України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції, якщо апеляційна скарга подана особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписана, або підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

Згідно матеріалів справи, апеляційну скаргу від імені Державної архітектурно-будівельної інспекції України в особі структурного підрозділу Управління державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області підписано представником ОСОБА_4, якою на підтвердження своїх повноважень надано копію довіреності від 23 листопада 2017 року, не завірену у визначеному законом порядку.

Згідно із статтею 59 КАС України повноваження представників сторін мають бути підтверджені, зокрема, довіреністю юридичної особи. Довіреність від імені юридичної особи видається за підписом (електронним цифровим підписом) посадової особи, уповноваженої на це законом, установчими документами. Відповідність копії документа, що підтверджує повноваження представника, оригіналу може бути засвідчена підписом судді. Оригінали документів, зазначених у цій статті, або копії з них, засвідчені у визначеному законом порядку, приєднуються до матеріалів справи. У разі подання представником до суду скарги він додає довіреність або інший документ, що посвідчує його повноваження, якщо в справі немає підтвердження такого повноваження на момент подання відповідної скарги.

Суд апеляційної інстанції зазначає, що право на подання і підписання апеляційної скарги має особисто керівник або представник на підставі довіреності. Копія довіреності може засвідчуватись лише суддею, або у визначеному законом порядку.

Вказана апеляційна скарга підписана представником апелянта - ОСОБА_4 і на підтвердження її повноважень надано копію довіреності завірену головним спеціалістом відділу документообігу Управління роботи з персоналом та документообігу ОСОБА_5, що суперечить вимогам ст. 59 КАС України.

Довіреністю Державної архітектурно-будівельної інспекції України представник уповноважується представляти саме інтереси апелянта, керівник інспекції не може перекладати свої обов'язки щодо засвідчення копії довіреності на іншу особу.

Такий висновок відповідає правовій позиції Верховного Суду, яка викладена в ухвалі від 12 березня 2018 року у справі № 2а-34/11/1370 (К/9901/33877/18).

З огляду на викладене, суд вважає, що апеляційну скаргу слід повернути особі, яка її подала, оскільки вона підписана особою, яка не підтвердила свої повноваження щодо підписання такої скарги.

На підставі викладеного, керуючись статтями 296, 298 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Державної архітектурно-будівельної інспекції України в особі структурного підрозділу Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Івано-Франківській області на рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 05 вересня 2018 року у справі № 809/600/18 повернути скаржнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена протягом тридцяти днів шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції.

Суддя-доповідач В. М. Багрій судді А. Р. Курилець Д. М. Старунський

СудВосьмий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.11.2018
Оприлюднено13.11.2018
Номер документу77762838
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —809/600/18

Ухвала від 12.11.2018

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Багрій Василь Миколайович

Рішення від 05.09.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Рішення від 05.09.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 29.05.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 29.05.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 05.04.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні