Ухвала
від 12.11.2018 по справі 603/788/18
МОНАСТИРИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"12" листопада 2018 р. м. Монастириська

Суддя Монастириського районного суду в Тернопільській області ОСОБА_1. , розглянувши питання про відкриття провадження у справі:

позивач: Відкрите акціонерне товариство Тернопільобленерго

відповідач: ОСОБА_2

предмет позову: відшкодування матеріальної шкоди,

В С Т А Н О В И В:

31.10.2018 року до Монастириського районного суду Тернопільської області надійшла вказана позовна заява.

31.10.2018 року протоколом автоматичного розподілу судової справи між суддями матеріали справи передані на розгляд судді Галіяну І.М.

Підставою звернення позивача до суду з позовом про відшкодування матеріальної шкоди є завдана ВАТ Тернопільобленерго шкода внаслідок пожежі.

02.11.2018 року Монастириським районним судом Тернопільської області на адресу відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС України в Тернопільській області направлена вимога про надання інформації про місце реєстрації ОСОБА_2 - відповідача по справі.

12.11.2018 року відділом обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС України в Тернопільській області Монастириським районним судом Тернопільської області одержано відповідь про місце реєстрації ОСОБА_2

Позовну заяву подано з дотриманням вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Підстав, установлених ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позову, відмови у відкритті провадження в цивільній справі суддею не виявлено.

Справа підсудна Монастириському районному суду Тернопільської області.

Суд, у відповідності до п. 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України, при відкритті провадження у справі вирішує питання за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Відповідно до п.п. 1-3 ч. 1, ч. 2 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: малозначні справи; що виникають з трудових відносин; про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд. Також, у порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Згідно ч. 4 ст. 19 ЦПК України, для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи призначається спрощене позовне провадження.

Дослідивши матеріали позовної заяви, враховуючи норми чинного законодавства, беручи до уваги те, що позивачем подано докази, що підтверджують викладені в позовній заяві обставини, а також з огляду на предмет та ціну позову дана справа підпадає під ознаки малозначної справи та не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, не є складною, не становить значний суспільний інтерес, в зв'язку з чим суд дійшов висновку щодо можливості розгляду даної цивільної справи про відшкодування матеріальної шкоди за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи викладене, керуючись ч. 4 ст. 19, ст. 187, ст. 274 ЦПК України

ПОСТАНОВИВ:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ВАТ Тернопільобленерго , (код ЄДРПОУ 00130725), юридична адреса місцезнаходження: вул.Енергетична №2 м.Тернопіль, 46010 до ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 (паспорт серії МС №723264, ІПН НОМЕР_1), проживаючого (зареєстрованого) за адресою: вул.Садова №11 м.Монастириська Тернопільська область, про відшкодування матеріальної шкоди.

2.Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

3.Розгляд справи по суті розпочати о 10 год. 00 хв. 11 грудня 2018 року в приміщенні Монастириського районного суду Тернопільської області за адресою вул.Шкільна 4 м.Монастириська Тернопільської області.

4.Відповідач має право у п'ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали суду про відкриття провадження у справі:

- подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження з обґрунтуванням причин такого заперечення;

- пояснення щодо заяви;

- відзив на позовну заяву , копії яких одночасно з поданням до суду повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Вимоги до змісту та форми відзиву на позовну заяву передбачено ст. 178 ЦПК України.

-пред'явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Вимоги до змісту та форми зустрічної позовної заяви передбачено ст. 194 ЦПК України.

5.Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом п'яти днів з дня одержання відзиву, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи та відповідати вимогам ст. 179 ЦПК України.

6.Відповідач має право протягом п'яти днів з дня одержання відповіді на відзив подати заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи у відповідності до ст. 180 ЦПК України.

7.Роз'яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

8.Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву (ч. 7 ст. 279 ЦПК України).

9.Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

10.Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/sud1911/gromadyanam/.

11.Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.11.2018
Оприлюднено13.11.2018
Номер документу77766578
СудочинствоЦивільне
Суть: відшкодування матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —603/788/18

Постанова від 09.04.2019

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Постанова від 09.04.2019

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 15.03.2019

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 01.03.2019

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Рішення від 22.01.2019

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Галіян І. М.

Рішення від 22.01.2019

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Галіян І. М.

Ухвала від 16.01.2019

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Галіян І. М.

Ухвала від 18.12.2018

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Галіян І. М.

Ухвала від 11.12.2018

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Галіян І. М.

Ухвала від 12.11.2018

Цивільне

Монастириський районний суд Тернопільської області

Галіян І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні