Ухвала
від 21.08.2018 по справі 200/13640/18
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А Справа № 200/16833/18

Ім`ямУкраїни Провадження № 1-кс/200/10322/18

08 листопада 2018 року м. Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні у залі Бабушкінського районного суду в м.Дніпрі клопотання слідчого по кримінальному провадженню № 22017040000000071 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

19 жовтня 2018 року слідчий слідчого відділу УСБУ у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у складському приміщенні за адресою: м. Дніпро, вул. Чапленка Василя, б.4, що орендує та використовує ПП «Науково-виробнича фірма «Ербі», в особі керівника-підписанта ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та директора зазначеного вище підприємства ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та що, відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, належить на праві приватної власності ТОВ «АТБ-ІНВЕСТ».

Необхідність проведення обшуку обґрунтовує тим, що ним здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22017040000000071, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.

В ході досудового розслідування, було встановлено, що у 2017 році мешканець м. Херсон ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , діючи в інтересах організацій терористичної спрямованості «Донецька народна республіка» та «Луганська народна республіка», за попередньою змовою з наступними громадянами України: ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_12 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та з іншими невстановленими слідством особами, здійснює на території України, через налагоджені можливості в правоохоронних органах, державних установах, операторів зв`язку та банківських установах, отримання інформації з обмеженим доступом щодо персональних даних військовослужбовців, які приймають участь в антитерористичній діяльності проти незаконних збройних формувань вищевказаних терористичних організацій, з метою отримання відомостей щодо їх місць мешкання, абонентських номерів телефонів, відомостей щодо належного майна, відкритих банківських рахунків, а також щодо установчих даних стосовно осіб, які перебувають у родинному споріднені та колі близького спілкування із зазначеними військовослужбовцями.

Крім цього, в ході досудового розслідування даного кримінального провадження від ДКІБ СБУ отримано дані стосовно причетності ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючого в м. Донецьк, який є засновником та директором ПП «Науково-виробнича фірма «Ербі» (код ЄДРПОУ 23350949, місцезнаходження - м. Дніпро, вул. Фрунзе, б. 4, первинне місце реєстрації АДРЕСА_2 ) та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючого в м. Дніпро, який здійснює координацію щодо ведення фінансово-господарської діяльності зазначеного вище підприємства, до сприяння діяльності організації терористичної спрямованості «Донецька народна республіка» (далі - «ДНР»), шляхом постачання для потреб т.зв. Генеральної прокуратури, МВС, Центрального Республіканського Банку та інших підприємств й організацій «Донецької народної республіки» комп`ютерного та серверного обладнання. Крім цього, ОСОБА_5 , як фізична особа-підприємець, на шкоду національним інтересам держави в інформаційній сфері протягом 2017 року брав активну участь та перемагав в закупівлях т.зв. державних замовників «ДНР» на постачання комп`ютерної техніки та серверного обладнання, серед яких в тому числі Генеральна прокуратура та МВС «ДНР».

Відповідно до листа № 30/1/5-7515 від 04.07.2018, отриманого від ДКІБ СБ України, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 за період вересень-жовтень 2017, здійснюючи підприємницьку діяльність, отримали дохід від реалізації комп`ютерної техніки та серверного обладнання представникам незаконних установ організації терористичної спрямованості «ДНР» в розмірі 5 млн. 562 тис. 797,5 російських рублів.

Згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, ПП «Науково-виробнича фірма «Ербі», керівником-підписантом якої є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрована та здійснює свою діяльність за адресою: АДРЕСА_3 . Крім цього, за наявними даними, належна ПП «Науково-виробнича фірма «Ербі» комп`ютерна техніка та серверне обладнання знаходяться на невстановлених складських приміщеннях в м. Дніпро. Техніка та обладнання, в свою чергу, переміщуються шляхом незаконних логістичних операцій автомобільним та залізничним сполученням на територію організації терористичної спрямованості «ДНР» для реалізації представникам державних органів та установ останньої.

В матеріалах даного кримінального провадження наявні дані про те, що ОСОБА_6 , у період листопада-грудня 2018 року планує сприяти діяльності організації терористичної спрямованості «Донецька народна республіка», а саме організувати та здійснити поставки серверного та комп`ютерного обладнання так званим Генеральній прокуратурі, МВС, Центрального Республіканського Банку та інших підприємств й організацій «Донецької народної республіки», а також керувати проведенням даних операцій.

Так, ПП «Науково-виробнича фірма «Ербі», в особі керівника-підписанта ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та директора зазначеного вище підприємства ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , орендують та використовують складське приміщення за адресою: АДРЕСА_3 , що, відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, належить на праві приватної власності ТОВ «АТБ-ІНВЕСТ».

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав письмову заяву, в якій прохав судове засідання провести за його відсутності.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку про те, що воно підлягає частковому задоволенню, оскільки є підстави вважати, у складському приміщенні за адресою: м. Дніпро, вул. Чапленка Василя, б.4, що орендує та використовує ПП «Науково-виробнича фірма «Ербі», в особі керівника-підписанта ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та директора зазначеного вище підприємства ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та що, відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, належить на праві приватної власності ТОВ «АТБ-ІНВЕСТ», можуть знаходитись докази вчинення кримінального правопорушення. Підстав надавати дозвіл на вилучення грошових коштів немає, оскільки слідчим не надано доказів тому, що такі речі здобуті злочинним шляхом.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 234, 235, 309, 369, 371, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити частково.

Дозволити слідчому слідчого відділу УСБУ у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи по кримінальному провадженню № 22017040000000071, один раз, протягом одного місяця з дня винесення цієї ухвали, проведення обшуку у складському приміщенні за адресою: м. Дніпро, вул. Чапленка Василя, б.4, що орендує та використовує ПП «Науково-виробнича фірма «Ербі», в особі керівника-підписанта ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та директора зазначеного вище підприємства ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та що, відповідно до Інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, належить на праві приватної власності ТОВ «АТБ-ІНВЕСТ», з метою виявлення та вилучення комп`ютерної техніки та серверного обладнання, що призначені для постачання на територію організації терористичної спрямованості «Донецька народна республіка» для потреб т.зв. Генеральної прокуратури, МВС, Центрального Республіканського Банку та інших підприємств й організацій «Донецької народної республіки»; персональних електронно-обчислювальних машин (комп`ютерів), ноутбуків, планшетів, мобільних телефонів, електронних носіїв інформації (лазерні диски, флеш-накопичувачі, переносні жорсткі диски), носіїв інформації, що містять в собі електронне листування з іншими особами, причетними чи обізнаними про обставини вчинення даного злочину; робочої та поточної документації (договірна та преддоговірна документація, прибуткові, видаткові накладні, документи щодо проведення платежів, транспортні накладні тощо), особистих записів, які можуть містити відомості стосовно постачання для потреб т.зв. Генеральної прокуратури, МВС, Центрального Республіканського Банку та інших підприємств й організацій «Донецької народної республіки» комп`ютерного та серверного обладнання; будь-яких матеріалів, що можуть містити відомості про посадових осіб, найманих працівників, співробітників та інших осіб, що причетні до сприяння діяльності організації терористичної спрямованості «Донецька народна республіка», призначення вказаних осіб на посади; матеріальних носіїв та документів, що можуть містити зразки почерку та підпису осіб, причетних до зазначеної вище протиправної діяльності; документації та інші матеріальних носіїв інформації, що відображають відомості стосовно руху та розпорядження коштами з приводу здійснення фінансових операцій, спрямованих на сприяння діяльності організації терористичної спрямованості «Донецька народна республіка»; документації та інших матеріальних носіїв інформації, які містять відомості щодо руху та обліку товарно-матеріальних цінностей, операції стосовно яких здійснювались з метою здійснення вищевказаної протиправної діяльності; особистих документів осіб, на яких відкриті рахунки в банківських установах, де можуть зберігатись безготівкові грошові кошти, отримані від здійснення протиправної діяльності; печаток, штампів, установчої документації.

У задоволенні клопотання в іншій частині відмовити.

Строк дії ухвали до 08 грудня 2018 року.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.08.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу77771361
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —200/13640/18

Ухвала від 10.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 04.04.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Ухвала від 15.03.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Сіваченко Ігор Вікторович

Рішення від 29.01.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 03.01.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 27.12.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 07.12.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Ухвала від 21.08.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Литвиненко І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні