Ухвала
від 13.11.2018 по справі 520/17627/18
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ОДЕСИ

Справа № 520/17627/18

Провадження № 1-кс/520/6911/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.11.2018 року

Слідчий суддя Київського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання т.в.о. старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , про проведення обшуку

ВСТАНОВИВ:

Як вбачається з клопотання слідчого, слідчим управлінням ГУНП в Одеській області 12.10.2018 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12018160000000726 за фактом вчинення посадовими особами ПП «Тріада-ЮГ» привласнення сільськогосподарської продукції державних підприємств, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

В ході досудового розслідування встановлено, що посадові особи СВК «Маяк» (код ЄДРПОУ 30704515), вступивши в злочинну змову з посадовими особами ПП «Тріада ЮГ» (код ЄДРПОУ 38087292), здійснюють привласнення грошових коштів, отриманих від реалізації прихованого від обліку частини урожаю, здобутої злочинним шляхом, а саме сільськогосподарської продукції у вигляді рисових культур.

Так, ПП «Тріада ЮГ» (код ЄДРПОУ 38087292), директором якою значиться ОСОБА_5 , здійснюється використання земельних ділянок комунальної та державної власності, розташованих за адресою: АДРЕСА_1 земельна ділянка з кадастровим номером 5122310100:02:013:0071 та вул. Першотравнева, 126 з к.н. 5122310100:02:008:0045, з метою зберігання та реалізації сільськогосподарської продукції у вигляді рисових культур.

Відповідно до наявної у кримінальному провадженні інформації, посадові СВК «Маяк» на підставі договірних взаємовідносин вступили в злочинну змову з посадовими особами ПП «Тріада ЮГ», керівником якого значиться ОСОБА_5 та привласнили приховану від обліку частину урожаю рису 2018 року, тим самим здійснили привласнення державних грошових коштів. Роль посадових осіб ПП «Тріада-ЮГ» у даній злочинній змові полягає в організації реалізації урожаю сільськогосподарської продукції у вигляді рисових культур 2018 року та в отриманні грошових коштів, які в подальшому розподіляються між членами злочинного угрупування.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями, а також проведеними розшуковими заходами встановлено що до числа засновників СВК «Маяк» входять ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , які можуть бути безпосередньо причетними до скоєння вищевказаного злочину.

Крім того встановлено, що до числа засновників ПП «Тріада-ЮГ» входять ОСОБА_5 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , які можуть бути безпосередньо причетними до скоєння вищевказаного злочину.

На теперішній час співробітниками УЗЕ в Одеській області встановлено, що

ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_2 .

З метою виявлення оригіналів та копій документів, чорнових записів, які свідчать про злочинну діяльність посадових осіб СВК «Маяк» та ПП «Тріада-ЮГ», встановлення наявності грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, а також інших документів за даним фактом, мають суттєве значення для досудового розслідування та необхідні для подальшого проведення експертного дослідження, та неможливістю іншими способами встановити обставини, які передбачаються довести за допомогою цих документів, виникла необхідність в проведенні обшуку у об`єкті нерухомості АДРЕСА_2 за місцем мешкання ОСОБА_12 .

В судовому засіданні слідчий підтримав заявлене клопотання в повному обсязі та просив суд задовольнити його, посилаючись на викладені доводи.

Згідно ст.223 КПК України слідчі (розшукові) дії, є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Згідно ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановленням місцезнаходження розшукуваних осіб.

З урахуванням вищезазначених обставин, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, вислухавши думку слідчого, враховуючи терміновість проведення необхідних слідчих (розшукових) дій та можливу зміну, втрату або знищення доказів, на підставінаведеного,з метоювиявлення відомостейщодо обставинвчинення кримінальногоправопорушення таїх фіксації,відшукання майна,яке булоздобуте урезультаті йоговчинення, що мають значення для встановлення обставин скоєння кримінального правопорушення та відносяться до обставин, що підлягають доказуванню по кримінальному провадженню, а саме встановлення осіб, які причетні до скоєння вищезазначеного кримінального правопорушення, відшукання знарядьта предметіввчинення злочину,приймаючи до уваги те, що є достатні підстави вважати, що вищевказане може знаходитись у зазначеному у клопотанні приміщенні, з метою дієвості кримінального провадження, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню частково, тобто дозвіл на проведення обушку з метою виявлення доцільно надати на все перераховане у клопотанні слідчого, окрім грошових коштів, оскільки останнім не присутні на моменту розгляду клопотання ідентифікаційні ознаки.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 93, 110, 234-237, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання т.в.о. старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати т.в.о. старшого слідчого СУ ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 , слідчим, включеним до складу слідчої групи, прокурорам, включеним до групи прокурорів, та уповноваженим працівникам УЗЕ в Одеській області ДЗЕ НП України за дорученням слідчого, прокурора в порядку ст.ст.36,40 КПК України дозвіл на проведення обшуку в об`єкті нерухомості, розташованому за адресою: АДРЕСА_2 , за місцем мешкання ОСОБА_12 , з метою виявлення оригіналів та копій документів, чорнових записів, які свідчать про злочинну діяльність посадових осіб СВК «Маяк» та ПП «Тріада-ЮГ», встановлення наявності та кількості зернових культур у вигляді рису, а також інших документів за даним фактом, які мають суттєве значення для досудового розслідування та необхідні для подальшого проведення експертного дослідження, та неможливістю іншими способами встановити обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів.

Визначити строк дії ухвали слідчого судді про надання дозволу на проведення обшуку 30 (тридцять) днів з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді про надання дозволу на проведення обшуку негайно виконується слідчим, прокурором.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на проведення обшуку набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.11.2018
Оприлюднено01.03.2023
Номер документу77837321
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —520/17627/18

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 22.11.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 13.11.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 13.11.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 13.11.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

Ухвала від 13.11.2018

Кримінальне

Київський районний суд м. Одеси

Іванчук В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні