Ухвала
від 18.10.2018 по справі 0840/3838/18
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛУЧЕННЯ ДРУГОГО ВІДПОВІДАЧА ТА ВІДКЛАДЕННЯ ПІДГОТОВЧОГО ЗАСІДАННЯ

18 жовтня 2018 року Справа № 0840/3838/18 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі судді Бойченко Ю.П., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника відповідача про залучення другого відповідача до участі у справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЮВП ГРУПП" (69035, Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Феросплавна, буд.38)

до Державної фіскальної служби України (04053, м. Київ, Львівська площа, буд.8)

про визнання протиправними та скасування рішень, зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Запорізького окружного адміністративного суду знаходиться вищезазначена адміністративна справа.

Ухвалою суду від 24.09.2018 відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 18.10.2018.

18.10.2018 від представника відповідача надійшло клопотання (вх. № 32968) про залучення в якості другого відповідача Головне управління ДФС у Запорізькій області. Зазначене клопотання обґрунтоване тим, що спірні рішення приймала саме комісія Головного управління ДФС у Запорізькій області.

18.10.2018 представник позивача надав суду заяву (вх. № 33021) про проведення підготовчого засідання в порядку письмового провадження. Крім того в заяві зазначив, що підтримує клопотання про залучення другого відповідача по справі.

Розглянувши заявлене клопотання суд зазначає наступне.

Відповідно до ч.1 ст.173 КАС України підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Згідно ч.2 ст.173 КАС України завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з'ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.1 ст.179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно з вимогами ч.3 ст.48 КАС України суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Частиною 6 ст.48 КАС України встановлено, що після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

З матеріалів справи судом встановлено, що спірні рішення приймало саме Головне управління ДФС у Запорізькій області, у зв'язку з чим, суд дійшов висновку про наявність підстав для залучення Головного управління ДФС у Запорізькій області в якості другого відповідача.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.181 КАС України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 180 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи вищенаведене, зважаючи на залучення судом до участі у справі другого відповідача, а також необхідності надання другому відповідачу додаткового часу для надання відзиву на позовну заяву, суд дійшов висновку про наявність підстав для відкладення підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст. 48, 171, 173, 179, 180, 181 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача про залучення до участі у справі другого відповідача - задовольнити.

Залучити до участі у справі, в якості співвідповідача Головне управління ДФС у Запорізькій області (69107, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 166, код ЄДРПОУ 39396146).

Розгляд адміністративної справи розпочати спочатку.

Відкласти підготовче засідання на 20 листопада 2018 року, яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Сергія Синенка, 65-в у залі судових засідань № 12 о 14:30 год.

Справа розглядатиметься одноособово суддею Бойченко Юлією Петрівною.

Зобов'язати позивача направити на адресу Головного управління ДФС у Запорізькій області копію позовної заяви з додатками.

Запропонувати:

Головному управлінню ДФС у Запорізькій області - протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про залучення в якості співвідповідача та позовної заяви з додатками подати відзив та документи на його обґрунтування, з урахуванням вимог статті 162 КАС України.

Товариству з обмеженою відповідальністю "ЮВП ГРУПП" - протягом 3-х днів від дня отримання від відповідачів відзиву, подати письмову відповідь на відзив, в якій викласти свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотиви їх визнання або відхилення, з урахуванням правил, встановлених частинами другою - четвертою статті 162 КАС України.

Відповідачам - протягом 3-х днів від дня одержання від позивача відповіді на відзив подати заперечення щодо пояснень, міркувань та аргументів щодо наведених позивачем у відповіді на відзив, з урахуванням правил, встановлених частинами другою - четвертою статті 162 КАС України.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

У підготовче засідання викликати повістками осіб, які беруть участь у справі.

Адреса веб-сторінки за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://adm.zp.court.gov.ua/sud0870/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту підписання.

Суддя Ю.П. Бойченко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.10.2018
Оприлюднено19.11.2018
Номер документу77907967
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0840/3838/18

Ухвала від 19.03.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Добродняк І.Ю.

Ухвала від 27.02.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Добродняк І.Ю.

Рішення від 17.12.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Рішення від 17.12.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 18.10.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 24.09.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні