Ухвала
від 12.11.2018 по справі 824/895/18-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

12 листопада 2018 р. м. Чернівці справа № 824/895/18-а

ОСОБА_1 окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Левицького В.К.

за участю секретаря судового засідання Бідней О.В.

учасників справи:

представника позивача - ОСОБА_2

представника відповідача - ОСОБА_3

розглянув у підготовчому засіданні адміністративну справу

за позовом Сокирянської міської ради Сокирянського району Чернівецької області

до ОСОБА_1 обласної ради

про скасування рішення.

В С Т А Н О В И В:

Сокирянська міська рада Сокирянського району Чернівецької області (далі - позивач) звернулася до суду з вказаним позовом, в якому, з урахуванням позовної заяви у новій редакції, просить скасувати рішення №95-23/18 ОСОБА_1 обласної ради ХХІІІ сесії VІІ скликання "Про внесення змін до рішення 32-ї сесії обласної ради VІ скликання від 28.07.2015 р. №103-32.15 "Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернівецької області" (зі змінами) від 24.07.2018 р.

У судовому засіданні, яке відбулося 12.11.2018 р. представником позивача заявлено клопотання про залучення, до розгляду справи третьої особи, без самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача ОСОБА_1 обласну державну адміністрацію.

В обґрунтування клопотання представник позивача зазначав, що рішення за результатами розгляду справи по суті може вплинути на права та інтереси ОСОБА_1 обласної адміністрації, оскільки ОСОБА_1 обласна державна адміністрація розробила проект рішення обласної ради "Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернівецької області" (зі змінами) від 24.07.2018 р., надає висновки та розпорядження про відповідність вимогам Конституції та законам України схвалених проектів рішень щодо добровільного приєднання територіальних громад.

Представник відповідача не заперечував проти залучення ОСОБА_1 обласної державної адміністрації як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Крім того, представник відповідача також заявила клопотання про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, а саме: Братанівську сільську раду; Вітрянську сільську раду; Волошківську сільську раду; Гвіздовецьку сільську раду; Грубнянську сільську раду; Корманську сільську раду; Кулішівську сільську раду; Лопатівську сільську раду; Михалківську сільську раду; Олексіївську сільську раду; Романковецьку сільську раду; Селищанську сільську раду; Сербичанську сільську раду; Шебутинецьку сільську раду.

В обґрунтування клопотання представник відповідача вказувала, що оскаржуваним рішенням ОСОБА_1 обласна рада схвалила зміни до перспективного плану формування територіальних громад Чернівецької області в частині Сокирянської об`єднаної територіальної громади, передбачивши у її складі 14 сільських рад Сокирянського району, відтак рішення за результатами розгляду адміністративної справи №824/895/18-а вплине на права та інтереси вказаних сільських рад.

Представник позивача заперечував проти залучення в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 14-ти сільських рад Сокирянського району, зазначивши, що клопотання представника відповідача є необґрунтованим.

Розглянувши клопотання учасників справи про залучення третіх осіб, заслухавши думку учасників учасників справи, перевіривши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Статтею 42 КАС України встановлено, що учасниками справи є сторони, треті особи.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно ч. 5 ст. 49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

З матеріалів справи видно, що ОСОБА_1 обласною державною адміністрацією з метою формування об`єднаних територіальних громад в межах усієї території Чернівецької області, розроблено проект рішення обласної ради "Про внесення змін до рішення 32-ї сесії обласної ради VІ скликання від 28.05.2015 р. №1-32/2015 "Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернівецької області " (зі змінами), який з відповідними матеріалами направлено на засідання чергової сесії обласної ради.

19.07.2018 р. ОСОБА_1 обласної державною адміністрацією до проекту рішення обласної ради "Про внесення змін до рішення 32-ї сесії обласної ради VІ скликання від 28.05.2015 р. №1-32/2015 "Про схвалення проекту перспективного плану формування територій Чернівецької області (зі змінами)" внесено зміни та викладено у новій редакції. Проект вказаного рішення направлено на розгляд до ОСОБА_1 обласної ради.

Рішенням ОСОБА_1 обласної ради ХХІІІ сесії VІІ скликання від 24.07.2018 р. №95-23/18 внесено зміни до рішення 32-ї сесії обласної ради VІ скликання від 28.07.2015 р. №103-32.15 "Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернівецької області" (зі змінами).

Даним рішенням ОСОБА_1 обласна рада схвалила зміни до перспективного плану формування територіальних громад Чернівецької області в частині Сокирянської об`єднаної територіальної громади, передбачивши у її складі 14 сільських рад Сокирянського району, а саме Братанівську сільську раду; Вітрянську сільську раду; Волошківську сільську раду; Гвіздовецьку сільську раду; Грубнянську сільську раду; Корманську сільську раду; Кулішівську сільську раду; Лопатівську сільську раду; Михалківська сільську раду; Олексіївську сільську раду; Романковецьку сільську раду; Селищанську сільську раду; Сербичанську сільську раду; Шебутинецьку сільську раду.

Оскільки, оскаржуване рішення за результатами розгляду справи по суті може вплинути на права, інтереси вищезаначених осіб, суд вважає, що є достатні підстави для залучення їх до справи, в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 49, 241, 243, 248 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання учасників справи задовольнити.

2. Залучити до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача:

- ОСОБА_1 обласну державну адміністрацію (вулиця М. Грушевського, 1, місто Чернівці, код ЄДРПОУ 00022680);

- Братанівську сільську раду (провулок Б. Хмельницького, 1, село Братанівка, Сокирянський район, Чернівецька область, код ЄДРПОУ 04417978);

- Вітрянську сільську раду (село Вітрянка, Сокирянський район, Чернівецька область, код ЄДРПОУ 04417895);

- Волошківську сільську раду (село Волошкове, Сокирянський район, Чернівецька область, код ЄДРПОУ 04417903);

- Гвіздовецьку сільську раду (вулиця Т. Шевченка, 9, Сокирянський район, Чернівецька область, код ЄДРПОУ 04417917);

- Грубнянську сільську раду (село Грубне, Сокирянський район, Чернівецька область, код ЄДРПОУ 04417926);

- Корманську сільську раду (село Кормань, Сокирянський район, Чернівецька область, код ЄДРПОУ 04417949);

- Кулішівську сільську раду (село Кулішівка, Сокирянський район, Чернівецька область, код ЄДРПОУ 04347730);

- Лопатівську сільську раду (село Лопатів, Сокирянський район, Чернівецька область, код ЄДРПОУ 21418442);

- Михалківська сільську раду (село Михалкове, Сокирянський район, Чернівецька область, код ЄДРПОУ 04417961);

- Олексіївську сільську раду (село Олексіївка, Сокирянський район, Чернівецька область, код ЄДРПОУ 04417852);

- Романковецьку сільську раду (вулиця Головна, 43, село Романківці, Сокирянський район, Чернівецька область, код ЄДРПОУ 04418009);

- Селищанську сільську раду (село Селише, Сокирянський район, Чернівецька область, код ЄДРПОУ 04418015);

- Сербичанську сільську раду (село Сербичани, Сокирянський район, Чернівецька область, код ЄДРПОУ 04418021);

- Шебутинецьку сільську раду (вулиця О. Кобилянської, 19, село Шебутинці, Сокирянський район, Чернівецька область, код ЄДРПОУ 04418038).

3. Встановити третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмет спору на стороні відповідача дводенний строк з дня вручення даної ухвали для подання до суду письмових пояснень з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з врахуванням положень ст. 165 КАС України.

4. Встановити позивачу дводенний строк з дня вручення даної ухвали для направлення третім особам копії позовної заяви з додатками, та докази такого направлення надати до суду до початку розгляду справи по суті.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Ухвала в повному обсязі складена 16.11.2018 р.

Суддя В.К. Левицький

Дата ухвалення рішення12.11.2018
Оприлюднено19.11.2018
Номер документу77908958
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування рішення

Судовий реєстр по справі —824/895/18-а

Ухвала від 15.05.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Ухвала від 25.04.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Ухвала від 18.04.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сторчак В. Ю.

Рішення від 21.02.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 28.12.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 12.11.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 16.10.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

Ухвала від 24.09.2018

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Левицький Василь Костянтинович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні