Ухвала
від 18.10.2018 по справі 757/50982/18-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/50982/18-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

18 жовтня 2018 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Печерського районного суду м. Києва клопотання прокурора четвертоговідділу процесуальногокерівництва управлінняпроцесуального керівництвау кримінальнихпровадженнях слідчихГоловного слідчогоуправління Департаментупроцесуального керівництвау кримінальнихпровадженнях,підслідних Державномубюро розслідуваньГенеральної прокуратуриУкраїни радникаюстиції ОСОБА_3 про арешт майна,-

В С Т А Н О В И В :

18.10.2018 року у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання прокурора четвертого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Головного слідчого управління Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, підслідних Державному бюро розслідувань Генеральної прокуратури України радника юстиції ОСОБА_3 про арешт майна у кримінальному провадженні №42017000000003441 від 30.10.2017 року.

Згідно з нормою ч. 1 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

На підставі ч.2 ст.172 КПК України, клопотання прокурора про арешт майна, яке не було тимчасово вилучене, може розглядатися без повідомлення підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, їх захисника, представника чи законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо це є необхідним з метою забезпечення арешту майна.

Прокурор в судове засідання не з`явилась, проте подала письмову заяву про розгляд клопотання за її відсутності, в якій клопотання з викладених в ньому підстав підтримала, просила задовольнити.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали провадження за клопотанням, приходить до наступного висновку.

З матеріалів клопотання вбачається, що управлінням з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017000000003441 від 30.10.2017 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені слідством особи, використовуючи реквізити ТОВ «Еко Нова» (код ЄДРПОУ - 38541812) та ТОВ «Гуд-торг-ЛТД» (код ЄДРПОУ - 41011396), які здійснюють імпортування товарно-матеріальних цінностей широкого вжитку на митну територію України та сплачують суми ПДВ в ході розмитнення товарів, шляхом укладання нікчемних правочинів з рядом суб`єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності, безпідставно формують останнім суми податкового кредиту, документально оформлюючи продаж імпортованих товарно-матеріальних цінностей зазначеним підприємствам, хоча товар реалізується за готівкові кошти без відображення зазначених операцій у податковій звітності іншим невстановленим слідством особам.

У рамках кримінального провадження, у період з 13 серпня 2018 року по 16 вересня 2018 року на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_4 від 27 серпня 2018 року слідчим слідчої групи старшим слідчим з особливо важливих справ слідчого управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби ОСОБА_5 проведено обшук у складському приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , яке фактично використовується ФОП ОСОБА_6 та ФОП ОСОБА_7 .

За результатами обшуку у складському приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , яке фактично використовується ФОП ОСОБА_6 та ФОП ОСОБА_7 виявлено та вилучено підакцизні товари (слабоалкогольні напої, пиво), щодо яких прямо надано дозвіл на відшукання та вилучення в ухвалі, оскільки зазначеною ухвалою надано дозвіл на виявлення та вилучення товарно-матеріальні цінності (продукції), на які відсутні документи про їх походження.

Крім того, під час проведення обшуку в період з 13 серпня 2018 року по 16 вересня 2018 року були присутні громадяни ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , які не змогли пояснити походження та надати будь-які підтверджуючі документи про походження підакцизних товарів (слабоалкогольних напоїв, пива), про що зазначено слідчим у протоколі обшуку. Разом з цим, зазначеними громадянами не було надано копій ліцензій на право здійснення роздрібної та оптової торгівлі алкогольними напоями та ліцензій на право зберігання алкогольних напоїв.

Також, в ході проведення обшуку у складському приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , яке фактично використовується ФОП ОСОБА_6 та ФОП ОСОБА_7 виявлено та вилучено чорнові накладні та чеки, що свідчать про придбання та реалізацію підакцизних товарів (слабоалкогольних напоїв, пива) за готівкові кошти, без відображення зазначених операцій в бухгалтерському та податковому обліку та за відсутності у вказаних суб`єктів господарювання ліцензій на право здійснення роздрібної та оптової торгівлі алкогольними напоями та ліцензій на право зберігання алкогольних напоїв.

Відповідно до АІС «Податковий Блок» у ФОП ОСОБА_6 взагалі відсутні відкриті розрахункові рахунки в банківських установах, а єдиний відкритий розрахунковий рахунок № НОМЕР_1 у АТ «УКРСИББАНК» (МФО 351005) було закрито, ще 24 липня 2013 року.

Згідно відповідіГоловного управлінняДФС ум.Києві №30634/9/26-15-40-03-20від 04.10.2018,ліцензії направо роздрібноїторгівлі алкогольниминапоями (утому числіпивом)та довідкипро внесеннямісць зберіганняроздрібних партійалкогольних напоївдо Єдиногодержавного реєструмісць зберіганняФОП ОСОБА_8 та ФОП ОСОБА_7 не видавалась. Окрім цього, довідки про внесення місць зберігання роздрібних партій алкогольних напоїв до Єдиного державного реєстру місць зберігання, за адресою: м. Київ, вул. Миколи Василенка, 1, ГУ ДФС у м. Києві не видавались.

Постановою слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_9 вилучені в ході обшуку підакцизні товари (слабоалкогольні напої, пиво) визнано речовими доказами.

Прокурор вказує, що з метою забезпечення збереження підакцизних товарів, які мають значення речових доказів у кримінальному провадженні та використовуються під час встановлення фактичних обставин вчинених кримінальних правопорушень та доказування вини осіб на вилучене майно слід накласти арешт.

Статтею 170КПК України передбачено, що арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів

Крім того, у випадку, передбаченому ч.3 ст.170 КПК України арешт накладається на майно будь-якої фізичної чи юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ст.98 КПК України.

Відповідно до ст.98 КПК України речовими доказами є матеріальні обєкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доках факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій та набуті кримінально-протиправним шляхом.

З огляду на зазначені вимоги закону слідчий суддя приходить до висновку про те, що вилучене майно відповідає критеріям речових доказів у кримінальному провадженні.

Прокурором в клопотанні наведено вагомі доводи, які свідчать, що вказане майно має відношення до кримінального провадження, та може бути використане як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження та для ефективного розслідування орган досудового розслідування має потребу у збережені вказаного майна та конфіскації майна як виду покарання, для забезпечення цілей кримінального провадження.

При цьому, доказів негативних наслідків від застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження слідчим суддею не встановлено.

Разом з тим, вилучене під час обшуку майно співвідноситься із обставинами кримінального провадження, а тому є передбаченні кримінальним процесуальним законом підстави для арешту вилученого майна.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.98, 107, 117,131,132,170-173,309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотаннязадовольнити.

Накласти арешт на вилучене в ході обшуку майно, проведеного в період з 13 серпня 2018 року по 16 вересня 2018 року на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_4 від 27 серпня 2018 року слідчим слідчої групи старшим слідчим з особливо важливих справ слідчого управління фінансових розслідувань Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби ОСОБА_5 , у складському приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , яке фактично використовується ФОП ОСОБА_6 та ФОП ОСОБА_7 , а саме:

-пиво «Staropramen» у кількості 1908 залізних банок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Львівське 1715» у кількості 5760 скляних пляшок, ємністю по 0,45 л кожна;

-пиво світле «Garage Hard Lemon» у кількості 2160 скляних пляшок, ємністю по 0,44 л кожна;

-пиво «Тетерів світле» у кількості 600 пластикових пляшок, ємністю по 0,9 л кожна;

-пиво «Балтика» у кількості 1728 залізних банок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво світле «Закарпатське» у кількості 800 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Перша приватна Броварня 1» у кількості 831 скляних пляшок, ємністю по 0,65 л кожна;

-пиво світле «Жигулівське» у кількості 708 пластикових пляшок, ємністю по 1,25 л кожна;

-пиво «Арсенал» у кількості 659 пластикових пляшок, ємністю по 1,25 л кожна;

-пиво «Славутич ICE» у кількості 3560 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Garage Seth and Riley`s» у кількості 6838 скляних пляшок, ємністю по 0,44 л кожна;

-пиво «Львівське 1715» у кількості 8640 скляних пляшок, ємністю по 0,45 л кожна;

-пиво «Балтика розливне м`яке» у кількості 1080 скляних пляшок, ємністю по 0,44 л кожна;

-пиво «Рогань Веселий Монах» у кількості 2280 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Біла Ніч» у кількості 800 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Авторське» у кількості 3200 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-сидр «Somersby з грушевим соком» у кількості 900 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Garage» у кількості 1080 скляних пляшок, ємністю по 0,44 л кожна;

-пиво «Балтика 7» у кількості 1728 залізних банок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Garage» у кількості 1079 скляних пляшок, ємністю по 0,44 л кожна;

-пиво «Балтика 3» у кількості 899 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Бочкове» у кількості 900 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-напій «King`s Bridge з тоником» у кількості 1512 залізних банок, ємністю по 0,45 л кожна;

-напій «SHAKE Bora Bora» у кількості 1428 залізних банок, ємністю по 0,5 л кожна;

-напій «SHAKE Bora Bora» у кількості 2160 скляних пляшок, ємністю по 0,33 л кожна;

-напій «SHAKE Basil Beauty» у кількості 1080 скляних пляшок, ємністю по 0,33 л кожна;

-сидр «Somersby з чорницею» у кількості 1080 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Перша приватна броварня свіжий розлив» у кількості 624 скляних пляшки, ємністю по 0,65 л кожна;

-пиво «Корона» у кількості 672 скляних пляшки, ємністю по 0,65 л кожна;

-пиво «Авторське» у кількості 800 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-напій «SHAKE Daiquiri » у кількості 1080 скляних пляшок, ємністю по 0,33 л кожна;

-пиво «Бочкове» у кількості 3200 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Garage Cranny`s Anti-Compote» у кількості 2160 скляних пляшок, ємністю по 0,44 л кожна;

-пиво «Балтика 7» у кількості 2640 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Tuborg» у кількості 5958 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Bud» у кількості 1296 залізних банок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Чернігівське біле нефільтроване» у кількості 1200 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Чернігівське світле» у кількості 2200 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Рогань Веселий Монах» у кількості 576 пластикових пляшок, ємністю по 1 л кожна;

-пиво «Бочкове» у кількості 600 пластикових пляшок, ємністю по 0,9 л кожна;

-пиво «Закарпатське» у кількості 600 пластикових пляшок, ємністю по 0,9 л кожна;

-пиво «Перша приватна Броварня свіжий розлив» у кількості 744 пластикових пляшок, ємністю по 1,3 л кожна;

-пиво «Арсенал» у кількості 588 пластикових пляшок, ємністю по 1,25 л кожна;

-пиво «Оболонь світле» у кількості 432 пластикових пляшок, ємністю по 1,2 л кожна;

-пиво «Закарпатське» у кількості 2400 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-напій «SHAKE Tequila Sombrero» у кількості 1428 залізних банок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Staropramen» у кількості 5424 скляних пляшки, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Львівське» у кількості 990 пластикових пляшок, ємністю по 2,4 л кожна;

-пиво «Львівське 1715» у кількості 1320 пластикових пляшок, ємністю по 1,2 л кожна;

-пиво «Garage Lemon» у кількості 8640 скляних пляшок, ємністю по 0,44 л кожна;

-пиво «Stella Artois» у кількості 1600 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-напій «Ром Кола» у кількості 2592 скляних пляшок, ємністю по 0,33 л кожна;

-напій «Бренді Кола» у кількості 3540 скляних пляшок, ємністю по 0,33 л кожна;

-напій «Garage» у кількості 16200 скляних пляшок, ємністю по 0,44 л кожна;

-напій «Revo» у кількості 22632 залізних банок, ємністю по 0,5 л кожна;

-напій «King`s Bridge» у кількості 24888 залізних банок , ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Bud» у кількості 1288 залізних банок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Львівське світле» у кількості 5760 скляних пляшок, ємністю по 0,44 л кожна;

-пиво «Тетерів» у кількості 2920 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Чернігівське світле» у кількості 6140 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Bud» у кількості 3736 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Арсенал міцне» у кількості 3160 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Жигулівське світле» у кількості 1000 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Ice» у кількості 960 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-напій «Джин тонік» у кількості 5544 скляних пляшок, ємністю по 0,33 л кожна;

-пиво «Перша приватна Броварня свіжий розлив» у кількості 624 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Robert Doms» у кількості 1020 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Оболонь світле» » у кількості 1560 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Рогань світле» у кількості 480 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Чернігівське світле» у кількості 6564 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-сидр «Somersby» у кількості 1120 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-напій «SHAKE» у кількості 4564 скляних пляшок, ємністю по 0,33 л кожна;

-напій «SHAKE» у кількості 1680 залізних банок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Балтика 7» у кількості 864 залізних банок, ємністю по 0,5 л кожна;

-напій «Beer Mix» у кількості 3216 залізних банок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Stella Artois» у кількості 920 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Біла Ніч» у кількості 220 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Чернігівське світле» у кількості 192 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Львівське 1715» у кількості 388 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Бочкове» у кількості 240 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Чернігівське Біле» у кількості 260 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Жигулівське» у кількості 140 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Авторське» у кількості 480 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Балтика м`яке» у кількості 680 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Zibert світле» у кількості 1160 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Балтика 3» у кількості 240 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Славутич Ice Line» у кількості 360 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Закарпатське» у кількості 1480 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Staropramen» у кількості 1520 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-напій «Garage» у кількості 1600 скляних пляшок, ємністю по 0,5 л кожна;

-сидр «Somersby» у кількості 3288 залізних банок , ємністю по 0,5 л кожна;

-пиво «Чернігівське світле» у кількості 972 пластикових пляшок, ємністю по 2,35 л кожна;

-пиво «Zibert» у кількості 252 пластикових пляшки, ємністю по 1,2 л кожна;

-пиво «Рогань Традиційне» у кількості 138 пластикових пляшок, ємністю по 2 л кожна;

-пиво «Тетерів» у кількості 144 пластикових пляшки, ємністю по 2 л кожна;

-пиво «Львівське 1715» у кількості 600 пластикових пляшок, ємністю по 1,2 л кожна;

Підозрюваний, його захисник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді клопотання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню.

Ухвала про накладення арешту може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.10.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу77913089
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —757/50982/18-к

Ухвала від 18.02.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Масенко Денис Євгенович

Ухвала від 18.10.2018

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Матійчук Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні