Ухвала
від 19.11.2018 по справі 320/6065/18
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

19 листопада 2018 року м. Київ № 320/6065/18

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лапій С.М., розглянувши в м. Києві адміністративний позов Приватного підприємства Лісотель до Головного управління Держпраці у Київській області про визнання протиправними дій при складанні акту перевірки, а також визнання протиправною та скасування постанови від 17.07.2018,-

В С Т А Н О В И В:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Приватне підприємство Лісотель з позовом, в якому просить:

- визнати протиправними дії інспектора праці Державної служби України з питань праці ГУ Держпраці у Київській області Пащенко Богдана Івановича при складанні акту від 25.06.2018 № КВ 622/59/АВ

- визнати протиправною та скасувати постанову Головного управління Держпраці у Київській області від 17.07.2018 № КВ622/59/АВ/П/ПТ/МТ/ФС-306.

Пунктом 3 ч. 1 ст. 171 КАС України встановлено, що суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 160, 161, 172 цього Кодексу, яка містить перелік загальних для всіх позовних заяв елементів (реквізитів), що дають необхідну інформацію для вирішення судом питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї документи, суд дійшов висновку, що позовна заява підлягає залишенню без руху у зв'язку з наступним.

Так, зі змісту ч.5 ст. 160 КАС України слідує, що у позовній заяві зазначається

- повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв'язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти;

Як слідує з позовної заяви, позивачем не зазначено ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України відповідача.

Згідно із ч. 3 ст. 161 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Частиною 1 ст. 4 Закону України № 3674-VI від 08.07.2011 Про судовий збір передбачено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Цією ж статтею Закону визначено, що за подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано суб'єктом владних повноважень, юридичною особою або фізичною особою-підприємцем ставка судового збору становить 1 розмір прожиткового мінімуму на одну працездатну особу.

За подання до адміністративного суду адміністративного позову майнового характеру, який подано суб'єктом владних повноважень, юридичною особою, розмір судового збору становить 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Майновими вимогами є будь-які вимоги суб'єктів права, що пов'язані з володінням, користуванням, розпорядженням, обміном, розподілом майна, у тому числі нерухомими та рухомими речами, грошами (грошовими коштами).

Відповідно до ст. 7 Закону України Про Державний бюджет на 2018 рік у 2018 році прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2018 року становить 1 762 грн.

З урахуванням змісту позовних вимог, об'єктом сплати судового збору у даній справі є одна вимога немайнового характеру та одна - майнового.

Таким чином, сума судового збору за звернення до суду з даним адміністративним позовом становить 3995, 80 грн. (2233, 80 грн+1762, 00 грн).

З матеріалів позовної заяви слідує, що позивачем при зверненні до суду з даним адміністративним позовом сплачено судовий збір у сумі 3682, 00 грн., що підтверджується квитанцією від 12.11.2018 № 22.

Отже, позивачем не було в повному обсязі сплачено судовий збір. Так, сума несплаченого позивачем судового збору становить 313, 80 грн.

Згідно із ч.ч. 1, 2 ст. 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене, позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням позивачу десятиденного строку для усунення її недоліків з дня отримання копії даної ухвали.

Недоліки позовної заяви можуть бути усунені шляхом зазначення коду ЄДРПОУ відповідача та надання суду доказів сплати судового збору за реквізитами Київського окружного адміністративного суду у сумі 313,80 грн.

Вказані недоліки повинні бути усунені у десятиденний строк з дня отримання позивачем копії даної ухвали .

Керуючись ст.ст. 160, 161, 169 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Приватного підприємства Лісотель до Головного управління Держпраці у Київській області про визнання протиправними дій при складанні акту перевірки, а також визнання протиправною та скасування постанови від 17.07.20 18 - залишити без руху.

Встановити позивачу десятиденний строк для усунення недоліків позовної заяви з дня отримання копії даної ухвали.

Роз'яснити позивачеві, що якщо недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, не будуть усунуті у встановлений судом строк, позовна заява буде повернута відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

Копію ухвали надіслати позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду .

Суддя Лапій С.М.

Дата ухвалення рішення19.11.2018
Оприлюднено22.11.2018
Номер документу77954505
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій при складанні акту перевірки, а також визнання протиправною та скасування постанови від 17.07.2018

Судовий реєстр по справі —320/6065/18

Ухвала від 17.07.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Земляна Галина Володимирівна

Рішення від 19.06.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

Ухвала від 21.01.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

Ухвала від 26.11.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

Рішення від 30.11.2018

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Купавська Н. М.

Ухвала від 19.11.2018

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

Ухвала від 23.10.2018

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Купавська Н. М.

Ухвала від 17.08.2018

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Купавська Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні