Ухвала
від 21.11.2018 по справі 329/1035/18
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 329/1035/18

Провадження № 2-о/329/49/2018

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

21 листопада 2018 року смт Чернігівка

Суддя Чернігівського районного суду Запорізької області Богослов А.В., розглянувши заяву ОСОБА_1 про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, заінтересована особа - виконавчий комітет Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду із заявою, в якій просить визнати факт його постійного проживання із спадкодавцем ОСОБА_2 у житловому будинку № 17 по вул. Солов'їна, с. Верхній Токмак Чернігівського району Запорізької області з 2012 року і до часу відкриття спадщини - 03.02.2018.

Заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175, 177, 315-316 ЦПК України та підсудна Чернігівському районному суду Запорізької області.

За таких обставин доходжу до висновку про необхідність відкриття провадження у справі та призначення справи до судового розгляду.

Так, статтею 143 Конституції України встановлено, що територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування управляють майном, що є в комунальній власності. Аналогічні положення закріплюються і в статті 327 Цивільного кодексу України

Відповідно до статті 6 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» первинним суб'єктом місцевого самоврядування, основним носієм його функцій і повноважень є територіальна громада села, селища, міста.

Тобто, суб'єктом права комунальної власності є відповідна територіальна громада села, селища, міста.

Органами місцевого самоврядування, що представляють відповідні територіальні громади та здійснюють від їх імені та в їх інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України та законами, є сільські, селищні, міські ради відповідно до ч.1 ст. 10 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

Оскільки, органом, який представляє територіальну громаду з питань набуття права комунальної власності є селищна рада, а не її виконавчий комітет, то суд вважає за необхідне залучити Чернігівську селищну раду Чернігівського району Запорізької області для участі у справі в якості заінтересованої особи.

Крім того, з метою з'ясування, чи наявні інші спадкоємці спадщини, а також перевірки факту заведення спадкової справи необхідно направити запит до нотаріуса про надання інформаційної довідки із Спадкового реєстру, оскільки рішення суду у справі може стосуватися прав та інтересів таких спадкоємців.

Керуючись ст. 187, 315-316 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1, місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, про встановлення факту постійного проживання зі спадкодавцем на час відкриття спадщини, заінтересована особа - виконавчий комітет Чернігівської селищної ради Чернігівського району Запорізької області, місцезнаходження: вул. Українська, 57, смт Чернігівка Чернігівського району, Запорізької області.

Справу призначити до судового розгляду на 09 год. 00 хв. 13 грудня 2018 року.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи Чернігівську селищну раду Чернігівського району Запорізької області, місцезнаходження: Запорізька область, Чернігівський район, смт Чернігівка, вул.Українська,57.

Заявнику не пізніше двох днів з дня вручення копії цієї ухвали направити заінтересованим особам копії заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до наступного судового засідання.

Направити запит до нотаріуса про надання інформаційної довідки із Спадкового реєстру.

Клопотання заявника про виклик в судове засідання свідків, - задовольнити.

Викликати в судове засідання свідка ОСОБА_3, місце проживання: вул. Солов`їна, 36, с. Верхній Токмак Чернігівського району Запорізької області.

Викликати в судове засідання свідка ОСОБА_4, місце проживання: вул. Солов`їна, 13, с. Верхній Токмак Чернігівського району Запорізької області.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Заінтересовані особи після отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі з копією заяви та копіями доданих до заяви документів протягом п'яти днів мають право надати суду пояснення щодо заяви та всі наявні докази.

Учасники справи зобов'язані копії усіх заяв по суті справи та доданих до них документів надсилати одночасно суду та іншим учасникам справи.

Учасники процесу можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається за адресою веб-сайту: http://cr.zp.court.gov.ua/sud0826/ .

Копію ухвали про відкриття провадження надіслати заявнику.

Копію ухвали разом з копією заяви та копіями доданих до неї документів надіслати заінтересованим особам.

Ухвала може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення до Запорізького апеляційного суду через Чернігівський районний суд Запорізької області. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.В. Богослов

СудЧернігівський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення21.11.2018
Оприлюднено25.11.2018
Номер документу78056299
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —329/1035/18

Рішення від 20.12.2018

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Богослов А. В.

Ухвала від 13.12.2018

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Богослов А. В.

Ухвала від 21.11.2018

Цивільне

Чернігівський районний суд Запорізької області

Богослов А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні