Ухвала
від 23.11.2018 по справі 483/802/18
ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОЧАКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 483/802/18

Провадження № 1-кс/483/697/2018

У Х В А Л А

Іменем України

23 листопада 2018 року м. Очаків

Слідчий суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

заступника начальника СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання заступника начальника СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю,

В С Т А Н О В И Л А :

21 листопада 2018 року заступник начальника СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 звернувся до Очаківського міськрайонного суду Миколаївській області із клопотанням, погодженим з прокурором Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Своє клопотання слідчий обґрунтовував тим, що ним здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12017150260000727 від 06 липня 2017 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 197-1, ч. 2 ст. 364 КК України, вчиненого за наступних обставин.

В ході досудового розслідування встановлено, що 06 липня 2017 року до Миколаївського РВП Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області з УСБУ в Миколаївській області надійшли матеріали за фактом самовільного оброблення земельної ділянки (рілля) загальною площею 450 га, в межах ІНФОРМАЦІЯ_1 посадовими особами філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Під час досудового розслідування встановлено, що 30 червня 2017 року керівником філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_5 укладено договір № 35зем/06/17 про виконання сільськогосподарських робіт з директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ОСОБА_6 , відповідно до якого останні повинні провести сільськогосподарські роботи на земельній ділянці, яка перебуває в користуванні філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

В ході проведення перевірки дотримання вимог земельного законодавства ІНФОРМАЦІЯ_5 виявлено факт самовільного зайняття земельних ділянок державної форми власності з цільовим призначенням землі сільськогосподарського призначення в межах Криничанської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області на які філією « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » лише 30 серпня 2017 року отримано дозвіл на розробку документації із землеустрою.

Крім того, посадові особи філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » зловживаючи своїм службовим становищем умисно з корисливих мотивів, в інтересах третіх осіб, уклали договори на виконання сільськогосподарських робіт на земельних ділянках державної форми власності розташованих в межах Криничанської сільської ради Миколаївського району Миколаївської області не маючи законного права на користування земельними ділянками, чим спричинили матеріальну шкоду за незаконне використання на загальну суму 513471,53 грн.

У відповідь на запит слідчого, в порядку ст. 93 КПК України, щодо надання інформації та копій документів, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за вих. № 2 від 09 січня 2018 року повідомило, що надати запитувану інформацію не є можливим, оскільки отримання інформації та вилучення документів, які містять охоронювану Законом таємницю необхідно виконати з дотриманням вимог ст. ст. 159, 162 КПК України.

Посилаючись нате,що для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, необхідно отриматитимчасовий доступдо оригіналівдокументів, які містять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , слідчий просив надати дозвіл на тимчасовий доступ з можливістю виготовлення копій наступних документів, а саме: посадових інструкцій директора, головного бухгалтера та начальника юридичного відділу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », документів відносно штатної чисельності працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за 2017 рік, табелів обліку робочого часу працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » відповідальних за проведення робіт на земельних ділянках на території Криничанської сільської ради згідно договору № 35зем/06/17 укладеного між філією « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за 2017 рік, документів відносно зареєстрованого за ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » автотранспорту, в тому числі і сільськогосподарського призначення задіяного на виконання робіт за договором № 35зем/06/17 укладеного між філією « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 , а також просив надати дозвіл на тимчасовий доступ з правом вилучення оригіналів наступних документів: договору № 35зем/06/17 укладеного між філією « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та специфікації до нього та на всю належну документацію, пов`язану з виконанням вказаного договору, а саме актів виконаних робіт, платіжних доручень на виконання вказаного договору, товарно-транспортних накладних.

В судовому засіданні заступник начальника СВ Очаківського ВП підтримав зазначене клопотання.

Вислухавши пояснення слідчого, дослідивши документи, що додані до клопотання, дійшла наступного.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно з п. 8 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах належить інформація, про персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе, крім іншого, наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Подане заступником начальникаСВ ОчаківськогоВП ГУПНв Миколаївськійобласті клопотання відповідає вимогам ст. 160 КПК України, матеріали клопотання (витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, копія протоколу огляду місця події, копії листів, копії протоколів допиту свідків) містять достатні дані про розслідування Очаківським ВП вказаного вищекримінального правопорушення,а такожпро те,що інформація,про тимчасовийдоступ доякої проситьзаступник начальникаСВ Очаківського ВП, знаходиться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » і вона має суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 163-166, 309, 532 КПК України,

У Х В А Л И Л А :

Клопотання заступника начальника СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Очаківського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, задовольнити.

Надати заступнику начальника СВ Очаківського ВП ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_3 або уповноваженому ним за дорученням старшому оперуповноваженому в ОВС Управління СБУ в Миколаївській області ОСОБА_7 , який здійснює оперативне супроводження кримінального провадження, дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 ,

з можливістю виготовлення копій наступних документів:

- посадових інструкцій директора, головного бухгалтера та начальника юридичного відділу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »,

- документів відносно штатної чисельності працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за 2017 рік,

-табелів обліку робочого часу працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » відповідальних за проведення робіт на земельних ділянках на території Криничанської сільської ради згідно договору № 35зем/06/17 укладеного між філією « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за 2017 рік,

-документів відносно зареєстрованого за ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » автотранспорту, в тому числі і сільськогосподарського призначення задіяного на виконання робіт за договором № 35зем/06/17 укладеного між філією « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ,

та крім того з правом вилучення оригіналів наступних документів:

- договору № 35зем/06/17 укладеного між філією « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ДП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та специфікації до нього,

- документації, пов`язаної з виконанням вказаного договору, а саме: актів виконаних робіт, платіжних доручень на виконання вказаного договору, товарно-транспортних накладних, тощо.

Строк дії ухвали визначити до 23 грудня 2018 року.

Роз`яснити керівництву ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення23.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78059614
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —483/802/18

Ухвала від 23.11.2018

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 23.11.2018

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 23.11.2018

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Рак Л. М.

Ухвала від 24.05.2018

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

Ухвала від 24.05.2018

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

Ухвала від 23.05.2018

Кримінальне

Очаківський міськрайонний суд Миколаївської області

Куцаров В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні