Ухвала
від 02.08.2018 по справі 752/4768/18
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/4768/18

Провадження по справі № 1-кс/752/6478/18

У Х В А Л А

02.08.2018 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м.Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва, розглянувши клопотання подане слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції у м.Києві ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з вилученням їх оригіналів, подане в порядку глави 15 Кримінального процесуального кодексу України, -

ВСТАНОВИВ:

до провадження слідчого судді Голосіївського районного суду м.Києва надійшло клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у м.Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

В обґрунтуваннязаявлених вимог, ОСОБА_3 зазначив,що відділомрозслідування злочиніву сферігосподарської таслужбової діяльностіслідчого управлінняГУ Національноїполіції умісті Києвіздійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018100000000033 від 12.01.2018 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

Звертаючись ззазначеним клопотанням ОСОБА_3 просив розглянутийого завідсутності представниківТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 "(ЄДРПОУ НОМЕР_1 )з метою унеможливлення останніми завчасного знищення або переховування документів, до яких просить надати тимчасовий доступ, що було прийнято до уваги, а тому судовий виклик останніх не здійснювався.

Слідчий СУГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 подав до суду клопотання про розгляд заявлених у клопотанні вимог за його відсутності, з викладених у ньому підстав, просив задовольнити.

За правилами ст. 107 КПК України, під час розгляду клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), фіксування технічними засобами судового засідання не здійснювалось у зв`язку з відсутністю у судовому засіданні осіб, які беруть участь у судовому провадженні.

За даними наявними в матеріалах кримінального провадження № 42018100000000033 від 12.01.2018 року, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 сприяли невстановленим особам у вчиненні протиправні дій, а саме реєстрації та придбанні СПД для прикриття незаконної діяльності, на підставі підроблених документів, отримані у податкових органах спеціального статусу та отримані свідоцтво платника ПДВ, виготовлені та використанні бухгалтерських та податкових документів підприємств з ознаками фіктивності по безтоварних операціях з метою надання послуг з конвертації готівки підприємствам реального сектору економіки. До складу транзитно-конвертаціїйної групи входять підприємства з ознаками фіктивності, а саме: ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (код ЄРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 "(код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_11 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 »» (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_14 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_17 " (код ЄРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_18 " (код ЄРПОУ НОМЕР_17 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код ЄРПОУ НОМЕР_18 ), в яких однаковий алгоритм діяльності, реєстрація підприємств здійснювалася на одних і тих же громадян, звітність в органи ДФС здійснюють з однієї ір-адреси:, відсутні виробничі потужності, наймані працівники, а також складські та офісні приміщення, при проведені фінансово- господарських операцій здійснюється підміна ТМЦ (придбання - товари широкого вжитку, одяг, продукти харчування, білизна та ін., реалізація - виготовлення продукції та надання послуг «вузької спеціалізації»- категорія «пересорт»), телефон який вказано в декларації з ПДВ підприємств не відповідає дійсності, що вказує на відсутність факту реального здійснення фінансово-господарської діяльності. Крім того за юридичними адресами зазначені вище підприємства не знаходяться.

В ході досудового розслідування встановлено, що вказані вище суб`єкти господарської діяльності могли мати взаємовідносини з ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Встановлено,що ТОВ" ІНФОРМАЦІЯ_1 "(ЄДРПОУ НОМЕР_1 )проводило ряд фінансово-господарських операцій з рядом суб`єктів господарської діяльності, а саме: ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_20 " (ЄДРПОУ НОМЕР_19 ), ТОВ ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (ЄДРПОУ НОМЕР_20 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (ЄДРПОУ НОМЕР_21 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (ЄДРПОУ НОМЕР_22 ),ТОВ" ІНФОРМАЦІЯ_17 "(кодЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ" ІНФОРМАЦІЯ_24 "(ЄДРПОУ НОМЕР_23 ),ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_25 "(код ЄДРПОУ НОМЕР_24 ), ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО" ІНФОРМАЦІЯ_26 "(код ЄДРПОУ НОМЕР_25 ), які можуть бути пов`язані з мінімізацією податкових зобов`язань та ухилення від сплати податків.

За результатами досудового розслідування встановлено, що з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, надання їм належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, а також з метою перевірки доводів заявника, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні та знаходяться у ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ЄДРПОУ НОМЕР_1 )за адресою: АДРЕСА_1 .

Розглянувши клопотанняпро тимчасовийдоступ доречей ідокументів,що перебуваютьу володінніТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ЄДРПОУ НОМЕР_1 )за адресою: АДРЕСА_1 , дослідивши додані до клопотання документи, приходжу до висновку, що зазначене клопотання підлягає задоволенню, оскільки з наданих матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що надання доступу до інформації, яка перебуває у володінніТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ЄДРПОУ НОМЕР_1 )за адресою: АДРЕСА_1 , має суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні, а можливість довести їх іншими способом, крім тих про які йдеться в клопотанні, відсутня.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 108, 159-166, 309 КПК України слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

клопотання слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції у м.Києві ОСОБА_3 погоджене прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ЄДРПОУ НОМЕР_1 )за адресою: АДРЕСА_1 , з вилученням їх оригіналів, задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції в місті Києві ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 або за їх дорученням (постановою) в порядку ст. ст. 40, 41, 110, 218 КПК України та оперативним співробітникам головного відділу БКОЗ ГУ СБУ у м.Києві та Київській області у порядку ст. 40 КПК України, тимчасовий доступ до документів, що знаходяться у ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ЄДРПОУ НОМЕР_1 )за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: всіх фінансово-господарських, бухгалтерських та інших документів (зокрема договори, додаткові угоди, контракти, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, валютно митні декларації, валютні видаткові накладні, банківські виписки, акти виконаних робіт, прибуткові накладні, видаткові накладні, податкові накладні, акти звірок, довіреності, рахунки-фактури, акти прийому-передачі, подорожні листи, повідомлення та будь-які інші документи), які пов`язані та підтверджують взаємовідносини ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (ЄДРПОУ НОМЕР_1 )з наступними суб`єктами господарювання: ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_20 " (ЄДРПОУ НОМЕР_19 ), ТОВ ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (ЄДРПОУ НОМЕР_20 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (ЄДРПОУ НОМЕР_22 ),ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_17 "(кодЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ" ІНФОРМАЦІЯ_24 "(ЄДРПОУ НОМЕР_23 ),ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_25 "(код ЄДРПОУ НОМЕР_24 ), ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО" ІНФОРМАЦІЯ_26 "(код ЄДРПОУ НОМЕР_25 ), за період з 01.01.2017 по теперішній час, а також можливість вилучити оригінали зазначених документів (здійснити їх виїмку).

Роз`яснити положення ч. 4 ст. 165 ч. 1 ст. 166 КПК України, відповідно до змісту яких: на вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів; у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.08.2018
Оприлюднено02.03.2023

Судовий реєстр по справі —752/4768/18

Ухвала від 02.08.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 02.08.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 27.08.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Росік Тетяна Володимирівна

Постанова від 31.08.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Чередніченко Н. П.

Ухвала від 02.08.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Ухвала від 02.08.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Ухвала від 02.08.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Ухвала від 02.08.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Ухвала від 02.08.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Ухвала від 02.08.2018

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Масенко Денис Євгенович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні