Ухвала
від 26.11.2018 по справі 2/122-64а
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну стягувача у виконавчому листі

26 листопада 2018 року

ЛуцькСправа № 2/122-64А

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого-судді Андрусенко О. О.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області про заміну стягувача у виконавчому листі у справі за позовом прокурора Камінь-Каширського району Волинської області в інтересах держави в особі Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Камінь-Каширському районі до Відкритого акціонерного товариства «Камінь-Каширська ремонтно-механічна майстерня» про стягнення 1024,62 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Волинської області від 05.11.2008 року у даній справі позов задоволено, стягнуто з Відкритого акціонерного товариства «Камінь-Каширська ремонтно-механічна майстерня» на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Камінь-Каширському районі 1024,62 грн. заборгованості по страхових внесках.

На виконання вказаної постанови господарським судом Волинської області 17.11.2008 року видано виконавчий лист № 2/122-1.

24.09.2018 року на адресу господарського суду Волинської області надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області від 17.09.2018 року № 07-2/1575 про заміну сторони - стягувача її правонаступником, в якій заявник просить замінити стягувача Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Камінь-Каширському районі у виконавчому листі №2/122/1 від 17.11.2008 року його правонаступником Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області.

Ухвалою господарського суду Волинської області від 26.09.2018 року вказану заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області з матеріалами направлено за підсудністю до Волинського окружного адміністративного суду.

Ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 20.11.2018 року призначено заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області про заміну стягувача у виконавчому листі до судового розгляду.

У судове засідання, призначене на 26.11.2018 року, заявник та учасники справи не прибули, хоча належним чином були повідомлені про дату, час і місце розгляду справи.

Частиною другою статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) встановлено, що неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. Відповідно до частини дев'ятої статті 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта. Як передбачено частиною четвертою статті 229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відтак розгляд заяви про заміну стягувача у виконавчому листі проведено в порядку письмового провадження та без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Заява про заміну стягувача у виконавчому листі підлягає до задоволення, з огляду на таке.

Постановою господарського суду Волинської області від 05.11.2008 року у даній справі позов задоволено, стягнуто з Відкритого акціонерного товариства «Камінь-Каширська ремонтно-механічна майстерня» на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Камінь-Каширському районі 1024,62 грн. заборгованості по страхових внесках.

На виконання вказаної постанови господарським судом Волинської області 17.11.2008 року видано виконавчий лист № 2/122-1.

Ухвалою господарського суду Волинської області від 20.08.2018 року задоволено заяву управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області про видачу дублікату виконавчого листа та видано дублікат виконавчого листа Господарського суду Волинської області № 2/122-1 від 17.11.2008 року по справі №2/122-64А.

Як передбачено пунктом 4 розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 року № 1105-ХІV (далі – в редакції Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів» від 06.12.2016 року № 1774-VIII), утворити Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Припинити управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України. Порядок, черговість та інші питання, пов'язані з таким приєднанням, визначаються відповідними рішеннями правління Фонду соціального страхування України. Раніше прийняті рішення щодо припинення робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та його відділень привести у відповідність із цим Законом протягом 15 днів з дня державної реєстрації робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України.

Припинити всі відокремлені підрозділи Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та/або їх робочих органів та відділень протягом 30 днів з дня набрання чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 6 грудня 2016 року N 1774-VIII, забезпечивши повне правонаступництво таких відокремлених підрозділів юридичними особами, які їх створили, а за їх відсутності - Фондом соціального страхування України, у тому числі щодо всіх прав, обов'язків та майна.

Згідно з пунктом 5 розділу VII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Відповідно до пункту 4 постанови Правління Фонду соціального страхування України від 24.05.2017 № 34 «Деякі питання реорганізації фондів соціального страхування» виконання Фондом функцій та завдань, визначених Законом України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування», забезпечується з 01.08.2017 року.

04.05.2017 року проведена державна реєстрація юридичної особи Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області, яка є правонаступником, зокрема, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Камінь-Каширському районі Волинської області, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань від 13.02.2018 року.

Вказана обставина підтверджується також наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 16.11.2017 року № 242-ос, з якого вбачається, що Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області є правонаступником таких робочих органів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Волинській області та робочих органів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у Волинській області, що припиняються, зокрема, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Камінь-Каширському районі Волинської області.

Відповідно до частини п'ятої статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

Згідно із частиною першою, четвертою статті 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Таким чином, оскільки у виконавчому листі №2/122-1, виданому 17.11.2008 року господарським судом Волинської області, стягувач – Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Камінь-Каширському районі Волинської області вибув, тому його необхідно замінити правонаступником Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області.

Керуючись статтями 205, 229, 248, 379 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву про заміну стягувача у виконавчому листі задовольнити.

Замінити стягувача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Камінь-Каширському районі Волинської області (44500, Волинська область, місто Камінь-Каширський, вулиця Воля, 2, код ЄДРПОУ 25910140) на його правонаступника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області (43010, Волинська область, місто Луцьк, Київський майдан, 6, код ЄДРПОУ 41317393) у виконавчому листі №2/122-1, виданого 17.11.2008 року господарським судом Волинської області про примусове виконання постанови від 05 листопада 2008 року у справі № 2/122-64А за позовом прокурора Камінь-Каширського району Волинської області в інтересах держави в особі Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Камінь-Каширському районі до Відкритого акціонерного товариства «Камінь-Каширська ремонтно-механічна майстерня» про стягнення 1024,62 грн.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, передбачені статями 295, 297 Кодексу адміністративного судочинства України, та може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя                     О. О. Андрусенко

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.11.2018
Оприлюднено29.11.2018
Номер документу78116167
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2/122-64а

Ухвала від 21.03.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Андрусенко Оксана Орестівна

Ухвала від 14.03.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Андрусенко Оксана Орестівна

Ухвала від 26.11.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Андрусенко Оксана Орестівна

Ухвала від 20.11.2018

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Андрусенко Оксана Орестівна

Ухвала від 26.09.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Войціховський Віталій Антонович

Ухвала від 20.08.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Дем`як Валентина Миколаївна

Ухвала від 17.11.2008

Господарське

Господарський суд Волинської області

Дем`як Валентина Миколаївна

Ухвала від 13.08.2018

Господарське

Господарський суд Волинської області

Дем`як Валентина Миколаївна

Ухвала від 29.10.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Черняк Любов Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні