Ухвала
від 27.11.2018 по справі 540/2246/18
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

27 листопада 2018 р. м. ХерсонСправа № 540/2246/18

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді: Ковбій О.В. ,

розглянувши у порядку письмового провадження питання щодо відкладення розгляду адміністративної справи за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Херсонській області до Херсонського державного будинку художньої творчості про вжиття заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності,

встановив:

Позивач звернувся до суду з вказаним позовом, у якому просить застосувати до Херсонського державного будинку художньої творчості захід реагування у вигляді припинення подальшої експлуатації приміщення та території Херсонського державного будинку художньої творчості за адресою: 73000, Херсонська область, м. Херсон, вул. Суворова, буд.3 до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту шляхом заборони Херсонському державному будинку художньої творчості використовувати приміщення та території Херсонського державного будинку художньої творчості (місце розташування: 73000, Херсонська область, м. Херсон, вул. Суворова, буд.3), окрім робіт, пов'язаних із усуненням порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, до повного усунення порушень.

Ухвалою суду від 06 листопада 2018 року провадження у справі відкрито, визначено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) сторін. Судове засідання призначено на 27 листопада 2018 року о 09:00.

27 листопада від представника позивача надійшло клопотання про проведення судового засідання без їх участі в порядку письмового провадження.

Відповідач в судове засідання, призначене на 27 листопада 2018 року не з'явився, про дату час та місце судового розгляду повідомлені завчасно та належним чином про що свідчать наявні в матеріалах справи рекомендованні повідомлення.

Частиною 3статті 194 КАС Українивизначено, що учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за її відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі особи, які беруть участь у справі, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Відповідно до ч. 9ст. 205 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомленніпро дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи приписи ст. ст.194та205 КАС Українисуд вважає, що поданняпозивачем про розгляд справи у порядку письмового провадження та неприбуття без поважних причин відповідача не є перешкодою для розгляду питання щодо відкладення судового розгляду в порядку письмового провадження.

Суд вважає, що в даному конкретному випадку, неявка відповідача у справі є обставиною, що перешкоджає прийняття повного, законного та об'єктивного судового рішення у справі. Тому вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 243, 248 , 223, 205 КАС України,

ухвалив:

Відкласти розгляд справи № 540/2246/18.

Призначити наступне судове засідання по даній справі на 21 грудня 2018 року о 13:30 год.

Ухвала окремо від рішення суду не оскаржується, заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду. У разі подання апеляційної скарги на ухвалу, що не піддлягає оскарженню окремо від рішення суду, суд апеляційної інстанції повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу, яка не підлягає оскарженню.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення (підписання) суддею (колегією суддів).

Суддя Ковбій О.В.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.11.2018
Оприлюднено30.11.2018
Номер документу78157994
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —540/2246/18

Постанова від 10.04.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шевчук О.А.

Ухвала від 01.03.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шевчук О.А.

Ухвала від 05.02.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шевчук О.А.

Рішення від 26.12.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 27.11.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

Ухвала від 06.11.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні