Ухвала
від 27.11.2018 по справі 520/9514/18
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

27 листопада 2018 р. Справа № 520/9514/18

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Мельникова Р.В., розглянувши в порядку письмового провадження справу за позовом ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "КАРЗОК" до Головного управління Держспоживслужби в Харківській області про визнання протиправною та скасування постанови, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "КАРЗОК" звернулося до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд визнати протиправною та скасувати постанову про накладення стягнень, передбачених статтею 23 Закону України Про захист прав споживачів №5.0-74 від 09 серпня 2018 року, прийняту Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області.

Ухвалою суду від 05.11.2018 року адміністративну справу за вищевказаним позовом прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та розгляд справи призначено за правилами спрощеного позовного провадження на 27.11.2018 р. 14:30 год.

У судове засідання представник позивача не прибув, про дату, час та місце слухання справи повідомлений належним чином.

При цьому, через канцелярію суду 27.11.2018 року від представника позивача надійшло клопотання про визнання поважною причин неявки представника та відкладення судового засідання на іншу дату у зв'язку з неможливістю прибуття останнього у судового засідання через хворобу. Також представником позивача вказано клопотання про забезпечення проведення судового засідання у справі №520/9514/18 у режимі відеоконференції із визнанням Вінницького окружного адміністративного суду (21001, м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14) відповідальним за проведення відеоконференції під час вказаного судового засідання.

В обґрунтування заявленого клопотання про забезпечення участі представника позивача у судовому засідання в режимі відеоконференції вказано, що постійним місцем перебування представника ТОВ "КАРЗОК" є місто Вінниця, а отже огляду на віддаленість Харківського окружного адміністративного суду недоцільним є здійснення відряджень з міста Вінниці до міста Харкова.

Суд зазначає, що відповідно до положень ч.3 ст. 205 КАС України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без поважних причин або без повідомлення причин неявки.

Відповідно до п. 10 ч. 1 ст. 4 Кодексу адміністративного судочинства України письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

Фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється відповідно до положень частини 4 статті 229 КАС України.

Частиною 9 статті 205 КАС України передбачено, що якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з'явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за можливе розглянути клопотання представника позивача в порядку письмового провадження.

Стосовно заявленого представником позивача клопотання про відкладення судового засідання суд зазначає наступне.

Згідно із положеннями ч.1 ст. 262 КАС України розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи за правилами загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі.

Відповідно до ч.1 ст. 223 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 205 цього Кодексу.

Згідно із положеннями п.2 ч.2 ст. 205 КАС України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав, зокрема, перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

З огляду на викладене та враховуючи доводи представника позивача, суд вважає за можливе відкласти розгляд справи.

Стосовно заявленого представником позивача клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції суд зазначає наступне.

Відповідно до ч.1 ст. 195 КАС України встановлено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов'язковою.

Згідно із ч.2 ст. 195 КАС України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п'ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до ч.7 ст. 195 КАС України у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п'ять днів до відповідного судового засідання.

Враховуючи вищевикладене та положення ч.2 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України, суд зазначає, що з огляду на доводи клопотання представника позивача та з метою забезпечення участі представника позивача у судовому засіданні, наявні підстави для задоволення вказаного клопотання щодо проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

Відповідно до частини 8 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України, копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов'язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись статтями 195, 241, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про відкладення судового засідання та участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "КАРЗОК" до Головного управління Держспоживслужби в Харківській області про визнання протиправною та скасування постанови - задовольнити.

Відкласти судове засідання у справі №520/9514/18 на 05 грудня 2018 року о 14:30 год.

Доручити Вінницькому окружному адміністративному суду (21001, м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14) забезпечити проведення судового засідання, призначеного на 05 грудня 2018 року о 14:30 год. в режимі відеоконференції.

У судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні Вінницькому окружному адміністративному суду братиме участь представник позивача ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "КАРЗОК".

Копію ухвали негайно надіслати Вінницькому окружному адміністративному суду та учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Мельников Р.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.11.2018
Оприлюднено30.11.2018
Номер документу78187978
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —520/9514/18

Рішення від 23.01.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 20.12.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 05.12.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 27.11.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 05.11.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні