Ухвала
від 30.11.2018 по справі 910/14639/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"30" листопада 2018 р. Справа № 910/14639/18

Господарський суд Київської області у складі судді Яреми В.А., перевіривши матеріали позовної заяви Публічного акціонерного товариства Київгаз , 01103, м. Київ, вул. М. Бойчука, 4Б

до Комунального підприємства Новосілківська керуюча компанія житлово-комунальних послуг Чабанівської селищної ради Києво-Святошинського району Київської області , 03027, Київська обл., Києво-Святошинський район, село Новосілки, вул. Озерна, буд. 20

про зобов'язання вчинити певні дії

встановив :

Публічне акціонерне товариство "Київгаз" звернулось до господарського суду міста Києва з позовною заявою до Комунального підприємства "Новосілківська керуюча компанія житлово-комунальних послуг" Чабанівської селищної ради Києво-Святошинського району Київської області" в особі голови комісії з реорганізації Бондаря Юрія Миколайовича про зобов'язання останнього включити кредиторську вимогу позивача в сумі 3 208 637,12 грн до передавального акту, складеного між відповідачем та його правонаступником - Комунальним підприємством Чабанівська керуюча компанія житлово-комунальних послуг Чабанівської селищної ради Києво-Святошинського району Київської області (код ЄДРПОУ 05392105).

Заявлені вимоги обгрунтовані тим, що Комунальне підприємство Новосілківська керуюча компанія житлово-комунальних послуг Чабанівської селищної ради Києво-Святошинського району Київської області перебуває в стані припинення в зв'язку з реорганізацією шляхом приєднання до Комунального підприємства Чабанівська керуюча компанія житлово-комунальних послуг Чабанівської селищної ради Києво-Святошинського району Київської області (код ЄДРПОУ 05392105), строк пред'явлення вимог кредиторів встановлено до 03.10.2018.

Як зауважив позивач, він у строки встановлені для пред'явлення вимог кредиторів звернувся із заявою до Комунального підприємства Новосілківська керуюча компанія житлово-комунальних послуг Чабанівської селищної ради Києво-Святошинського району Київської області про визнання його вимог, які підприємство не визнало та до передавального акту не внесло.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 06.11.2018 у справі №910/14639/18 позовну заяву Публічного акціонерного товариства "Київгаз" до Комунального підприємства "Новосілківська керуюча компанія житлово-комунальних послуг" Чабанівської селищної ради Києво-Святошинського району Київської області" в особі голови комісії з реорганізації Бондаря Юрія Миколайовича про зобов'язання вчинити дії передано за територіальною юрисдикцією (підсудністю) до господарського суду Київської області.

Відповідно до приписів ст. 176 Господарського процесуального кодексу України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Таким чином, враховуючи відсутність підстав для залишення поданої Публічним акціонерним товариства Київгаз позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, суд дійшов висновку про прийняття відповідної позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Відповідно до ст. 12, 181 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного).

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Беручи до уваги характер спірних правовідносин, предмет та підстави позову, суд дійшов висновку, що справа за відповідно поданим позовом підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження з призначенням її до розгляду у підготовчому засіданні.

Поряд з тим, позивачем у позовній заяві вказано третю особу - Комунальне підприємство Чабанівська керуюча компанія житлово-комунальних послуг Чабанівської селищної ради Києво-Святошинського району Київської області (код ЄДРПОУ 05392105).

Відповідно до приписів ст. 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

За таких обставин, оскільки позовна заява Публічного акціонерного товариства Київгаз не містить правового обґрунтування стосовно необхідності залучення вказаної вище особи до участі у даній справі у розумінні ст. 50 ГПК України, суд дійшов про відсутність правових підстав для залучення до участі у даній справі Комунального підприємства Чабанівська керуюча компанія житлово-комунальних послуг Чабанівської селищної ради Києво-Святошинського району Київської області .

Керуючись ст. ст. 12, 181, 174, 176, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

постановив:

1. Прийняти позовну заяву Публічного акціонерного товариства Київгаз до розгляду та відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

2. Призначити на 08 січня 2019 року о 14:40 підготовче засідання, що відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. С. Петлюри, 16/108.

3. Викликати у підготовче засідання представників сторін.

4. Позивач вправі надати суду у письмовій формі у строк до 07.01.2019:

- додаткові докази по справі (за наявності) разом з доказами направлення копій вказаних доказів іншій стороні;

- заяви та клопотання, які відповідно до ст. 182 ГПК України мають бути вирішені у підготовчому засіданні (за наявності) разом з доказами направлення копій вказаних заяв та/чи клопотань на адресу іншої сторони.

5. Відповідач вправі надати суду у письмовій формі у строк до 07.01.2019:

- відповідно до ст. 165 ГПК України відзив на позовну заяву разом з доказами направлення копій відзиву іншій стороні;

- додаткові докази по справі (за наявності) разом з доказами направлення копій вказаних доказів іншій стороні;

- заяви та клопотання, які відповідно до ст. 182 ГПК України мають бути вирішені у підготовчому засіданні (за наявності) разом з доказами направлення копій вказаних заяв та/чи клопотань на адресу іншої сторони.

6. Наголосити учасникам судового процесу на обов'язку повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання під час розгляду справи.

7. Повідомити учасників справи про те, що вони можуть отримати інформацію в справі, що розглядається, на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади у мережі Інтернет за адресою: ko.arbitr.gov.ua/sud5012/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею відповідно до ч. 2 ст. 235 ГПК України та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає відповідно до ч. 2 ст. 254, ст. 255 ГПК України.

Суддя В.А. Ярема

Дата ухвалення рішення30.11.2018
Оприлюднено03.12.2018
Номер документу78247860
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —910/14639/18

Ухвала від 12.02.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Ярема В.А.

Ухвала від 21.01.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Ярема В.А.

Ухвала від 30.11.2018

Господарське

Господарський суд Київської області

Ярема В.А.

Ухвала від 06.11.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні