Ухвала
від 26.11.2018 по справі 0440/7212/18
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

26 листопада 2018 року Справа № 0440/7212/18

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого суддіТурлакової Н. В. за участі секретаря судового засіданняГоворуха А.В. за участі: представників позивача Сметанко В.Л., Богатирьова С.В., Рубеля А.Л. розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпро клопотання Приватного підприємства "Ремсервіс - АТП 11211" про вступ в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Транспортна компанія "Експрес-Логістик" до Виконавчого комітету Марганецької міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ :

До Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Транспортна компанія "Експрес-Логістик" до Виконавчого комітету Марганецької міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 02.10.2018 року позовну заяву прийнято до свого провадження та призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання.

До суду надійшло клопотання Приватного підприємства Ремсервіс - АТП 11211 в якому просять залучити підприємство в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача в справі № 0440/7212/18.

Клопотання обґрунтоване тим, що Виконкомом Марганецької міськради з ПП Ремсервіс - АТП 11211 укладено договір про організацію перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування міському в м. Марганець (Дніпропетровська обл.), зокрема: Договір № 5 від 24.04.2013 року про надання послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом у місті Марганець на регулярному міському автобусному маршруті загального користування у місті Марганці № 1 Міська лікарня - Городище 1-А графік 1. Термін дії цього Договору № 5 до 24.10.2020 року включно. ТОВ ТК Експрес-логістик претендує на визнання його переможцем та укладання з ним договору про організацію перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування міському в м. Марганець, зокрема на регулярному міському автобусному маршруті загального користування у місті Марганці № 1 Міська лікарня-Городище 1-А графік №1.

В підготовче засідання, яке відбулось 26.11.2018 року, представники відповідача та Приватного підприємства Ремсервіс - АТП 11211 не з'явились.

Представник позивача проти залучення підприємства в якості третьої особи заперечував. Зазначив, що про неможливість впливу рішення по цій справі на права та інтереси ПП "Ремсервіс - АТП 11211" свідчить той факт, що вказане підприємство не виявило бажання приймати участь у конкурсі на перевезення пасажирів на регулярних міських автобусних маршрутах загального користування у м. Марганці, результати якого були оформлені протоколом № 2 від 07.09.2018 року, та не оскаржувало Рішення виконавчого комітету Марганецької міської ради від 17.07.2018 року № 304, яким проведення такого конкурсу було оголошено. При цьому надав постанову Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду по справі № 804/797/18 від 11.09.2018р.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Вирішуючи питання з приводу заявленого клопотання судом встановлено, що до матеріалів справи надано договір № 5 від 24 квітня 2013 року предметом якого є право на перевезення пасажирів на регулярному автобусному маршруті загального користування у місті Марганці. Даний договір укладено між виконавчим комітетом Марганецької міської ради в особі Бідняка О.Г. та ПП Ремсервіс - АТП 11211 . Крім того, згідно постанови Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду по справі № 804/797/18 від 11.09.2018р. за позовом Приватного підприємства Ремсервіс - АТП 11211 до виконавчого комітету Марганецької міської ради про визнання протиправним та нечинним рішення № 27 від 17.01.2018р. "Про оголошення проведення конкурсу на перевезення пасажиріва автомобільним транспортом на регулярних міських автобусних маршрутах загального користування у місті Марганці" в частині, в задоволенні позову відмовлено.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку, що судове рішення у вказаній справі може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, а саме Приватного підприємства Ремсервіс - АТП 11211 , що в свою чергу згідно вимог ч.2 ст.49 КАС України є підставою для задоволення заявленого клопотання та залучення Приватного підприємства Ремсервіс - АТП 11211 до участі в справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача у справі № 0440/7212/18.

Керуючись статтями 49, 241-250 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Приватного підприємства "Ремсервіс - АТП 11211" про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Транспортна компанія "Експрес-Логістик" до Виконавчого комітету Марганецької міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії - задовольнити.

Залучити Приватне підприємство "Ремсервіс - АТП 11211" (ЄДРПОУ 30761861) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Транспортна компанія "Експрес-Логістик" до Виконавчого комітету Марганецької міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії.

Зобов'язати позивача підготувати та надати до суду копію позовної заяви з додатками для направлення третій особі.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до ч. 5 статті 49 Кодексу Адміністративного судочинства. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Повний текст ухвали складено 27.11.2018р.

Суддя Н.В. Турлакова

Дата ухвалення рішення26.11.2018
Оприлюднено05.12.2018
Номер документу78285600
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —0440/7212/18

Постанова від 13.06.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 27.05.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Ухвала від 15.05.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чередниченко В.Є.

Рішення від 21.02.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Ухвала від 26.11.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Ухвала від 02.10.2018

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні