Ухвала
від 05.11.2018 по справі 808/3809/17
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

УХВАЛА

ПРО ЗАКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

05 листопада 2018 року Справа № 808/3809/17 м. Запоріжжя Запорізький окружний адміністративний суд у складі: головуючого судді Стрельнікової Н.В. розглянув у підготовчому засіданні заяву про примирення у справі

за позовною заявою: Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області

до відповідача: Комунального закладу "Санаторій медичної реабілітації "Глорія" Запорізької обласної ради,

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Запорізька обласна рада, Департамент охорони здоров'я Запорізької обласної державної адміністрації

про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Запорізького окружного адміністративного суду перебуває справа за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області (далі - позивач або заявник) до Комунального закладу "Санаторій медичної реабілітації "Глорія" Запорізької обласної ради (далі - відповідач), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Запорізька обласна рада, Департамент охорони здоров'я Запорізької обласної державної адміністрації про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду.

Ухвалою судді від 14.12.2017 відкрито скорочене провадження у справі.

15.01.2018 призначено справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження та призначено судове засідання на 13.02.2018.

13.02.2018 залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Запорізьку обласну раду. Та призначено наступне судове засідання на 15.03.2018.

15.03.2018 призначено справу до розгляду за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 16.04.2018, яке не відбулося у зв'язку з перебуванням головуючого судді у відрядженні, та перенесено на 14.05.2018.

14.05.2018 продовжено підготовче провадження на 30 днів, та оголошено перерву до 07.06.2018.

07.06.2018 залучено до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Департамент охорони здоров'я Запорізької обласної державної адміністрації та зупинено провадження у справі для надання часу для примирення до 05.07.2018, в подальшому продовжено процесуальний строк до 03.09.2018 та 09.10.2018.

09.10.2018 підготовче засідання не відбулося у зв'язку з перебуванням головуючого судді у відрядженні, та було перенесено на 05.11.2018.

05.11.2018 поновлено провадження у справі.

Особи, які беруть участь у справі у підготовче засідання не прибули.

04.10.2018 (вх. №13538) сторонами подано заяву про примирення, підписану від позивача - начальником ГУ ДСНС України у Запорізькій області О.М.Лепським, від відповідача в.о. головного лікаря Комунального закладу Санаторій медичної реабілітації Глорія Запорізької обласної ради В.Ю. Юрків, та скріплену печатками цих органів.

Дослідивши наявні матеріали справи, зміст заяви про примирення сторін у формі єдиного документа, суд дійшов висновку, що заява сторін про примирення підлягає задоволенню з таких підстав.

Частиною 5 статті 47 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до частини 1 статті 190 Кодексу адміністративного судочинства України, сторони можуть повністю або частково врегулювати спір на підставі взаємних поступок. Примирення сторін може стосуватися лише прав та обов'язків сторін. Сторони можуть примиритися на умовах, які виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб'єкта владних повноважень.

Частиною 3 ст. 190 КАС України передбачено, що умови примирення сторони викладають у заяві про примирення сторін. Заява про примирення сторін може бути викладена у формі єдиного документа, підписаного сторонами, або у формі окремих документів: заяви однієї сторони про умови примирення та письмової згоди іншої сторони з умовами примирення.

Статтею 191 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом. У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

В даному випадку, згідно заяви про примирення сторін по справі №808/3809/17, сторони просять суд затвердити умови примирення.

Так, згідно вказаної заяви про примирення поданої 04 жовтня 2018 року сторони домовились про таке:

-відповідач повністю визнає правомірність вимог позивача шодо порушень виявлених Актом перевірки № 100 від 27.11.2017 і усунув частину порушень, що підтверджується наданими відповідачем до його відзивіву доказами, а саме такі порушення: не забезпечено засобами захисту органів дихання з переговорним пристроєм осіб, які задіяні в оповіщенні локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та аварій; не створено на підприємстві матеріальний резерв; не забезпечено відкривання двері евакуаційного виходу адміністративного корпусу в напрямку виходу з корпусу; пандус, встановлений на шляху евакуації в адмінкорпусі, не демонтовано; двері евакуаційних виходів адмінбудівлі, стаціонару, їдальні не забезпечено пристроями для самозачинення дверей; з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів; не забезпечено територію, будівлі та приміщення закладу нормованою первинних засобів пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом.

-КЗ Санаторій Глорія ЗОР (відповідач) зобов'язується усунути всі не усуненні ними порушення, а саме: будівлі та приміщення санаторію не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією - строк виконання до 31.12.2018 року; будівлі та приміщення санаторію не обладнано блискавко захистом - строк виготовлення проектно-кошторисної документації - до 31.03.2019 року, строк виконання - до 30.06.2019 року; не забезпечено справність внутрішнього протипожежного водопостачання стаціонарного корпусу, їдальні - строк виготовлення проектно-кошторисної документації - до 31.03.2019, строк виконання - до 30.06.2019 року; не забезпечено справність пожежного резервуару - строк виконання до 30.06.2019 року; дерев'яні конструкції покрівлі лікувальних корпусів, стаціонару не оброблено вогнезахисною речовиною - строк виконання до 31.12.2018 року; не розроблено, не затверджено і не узгоджено графік проведення навчально- тренувальних занять і навчальних тривог по плану локалізації і ліквідації аварійних ситуацій і аварій - строк виконання до 31.03.2019 року; не виконано засклення дверей сходових клітинок ВВЛ, лікувального корпусу склом, що не дає скалок при руйнуванні - строк виконання до 30.06.2019 року.

-також, цією заявою про примирення відповідач просить позивача в періоди з 1 по 10 січня 2019 року, а також з 1 по 10 липня 2019 року провести у його закладі позапланові перевірки з метою підтвердження усунення ним вище вказаних порушень.

- позивач погоджується з запропонованим відповідачем терміном усунення порушень, та проведе позапланові перевірки для підтвердження усунення порушень. Акти цих перевірок будуть являтись документальним доказом виконання або не виконання відповідачем своїх обов'язків визначених умовами даної заяви про примирення.

Розглянувши вищевикладені умови примирення, суд дійшов висновку, що умови примирення не виходять за межі предмету спору, стосуються прав та обов'язків сторін, не суперечать закону та не виходять за межі компетенції суб'єкта владних повноважень, не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Також судом перевірені повноваження щодо підписання заяви про примирення поданої 04.10.2018.

Згідно частини 5 статті 190 Кодексу адміністративного судочинства України, умови примирення сторін затверджуються ухвалою суду. Затверджуючи умови примирення сторін, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Відповідно до пункту 3 частини 1 статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України, суд закриває провадження у справі якщо сторони досягли примирення.

З огляду на вищевикладене, суд вважає можливим затвердити умови примирення, а провадження у справі закрити.

Щодо розподілу судових витрат, то відповідно до ст. 141 КАС України, якщо спір вирішується шляхом примирення і сторони не дійшли згоди щодо розподілу судових витрат, то кожна сторона у справі несе половину судових витрат.

Сторони у поданій заяві не дійшли згоди щодо розподілу судових витрат.

Оскільки позивачем при подачі позову було сплачено судовий збір у сумі 1600 грн., то в такому випадку половина цієї суми підлягає стягненню з відповідача на користь позивача.

Керуючись ст.ст. 47, 141, 190, 238 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Затвердити умови примирення сторін у справі №808/3809/17 - Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області та Комунального закладу "Санаторій медичної реабілітації "Глорія" Запорізької обласної ради, які викладені в заяві про примирення сторін у формі єдиного документа, на таких умовах:

Відповідач повністю визнає правомірність вимог Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області щодо порушень виявлених Актом перевірки № 100 від 27.11.2017 і усунув частину порушень, що підтверджується наданими відповідачем до його відзивіву доказами, а саме такі порушення: не забезпечено засобами захисту органів дихання з переговорним пристроєм осіб, які задіяні в оповіщенні локалізації та ліквідації аварійних ситуацій та аварій; не створено на підприємстві матеріальний резерв; не забезпечено відкривання двері евакуаційного виходу адміністративного корпусу в напрямку виходу з корпусу; пандус, встановлений на шляху евакуації в адмінкорпусі, не демонтовано; двері евакуаційних виходів адмінбудівлі, стаціонару, їдальні не забезпечено пристроями для самозачинення дверей; з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів не виконано за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів; не забезпечено територію, будівлі та приміщення закладу нормованою первинних засобів пожежогасіння: вогнегасниками, ящиками з піском, бочками з водою, покривалами з негорючого теплоізоляційного матеріалу, пожежними відрами, совковими лопатами, пожежним інструментом.

КЗ Санаторій Глорія ЗОР зобов'язується усунути всі не усуненні ними порушення, а саме: будівлі та приміщення санаторію не обладнано автоматичною пожежною сигналізацією - строк виконання до 31.12.2018 року; будівлі та приміщення санаторію не обладнано блискавко захистом - строк виготовлення проектно-кошторисної документації - до 31.03.2019 року, строк виконання - до 30.06.2019 року; не забезпечено справність внутрішнього протипожежного водопостачання стаціонарного корпусу, їдальні - строк виготовлення проектно-кошторисної документації - до 31.03.2019, строк виконання - до 30.06.2019 року; не забезпечено справність пожежного резервуару - строк виконання до 30.06.2019 року; дерев'яні конструкції покрівлі лікувальних корпусів, стаціонару не оброблено вогнезахисною речовиною - строк виконання до 31.12.2018 року; не розроблено, не затверджено і не узгоджено графік проведення навчально- тренувальних занять і навчальних тривог по плану локалізації і ліквідації аварійних ситуацій і аварій - строк виконання до 31.03.2019 року; не виконано засклення дверей сходових клітинок ВВЛ, лікувального корпусу склом, що не дає скалок при руйнуванні - строк виконання до 30.06.2019 року.

Цією заявою про примирення КЗ Санаторій Глорія ЗОР просить Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області в періоди з 1 по 10 січня 2019 року, а також з 1 по 10 липня 2019 року провести у його закладі позапланові перевірки з метою підтвердження усунення ним вище вказаних порушень.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області погоджується з запропонованим КЗ Санаторій Глорія ЗОР терміном усунення порушень, та проведе позапланові перевірки для підтвердження усунення порушень. Акти цих перевірок будуть являтись документальним доказом виконання або не виконання відповідачем своїх обов'язків визначених умовами даної заяви про примирення.

Стягнути з Комунального закладу "Санаторій медичної реабілітації "Глорія" Запорізької обласної ради (місцезнаходження: 72100, Запорізька область, м.Приморськ, вул. Курортна, 83, код ЄДРПОУ 02005154) на користь Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області (місцезнаходження: 69002, м. Запоріжжя, вул. Фортечна, буд. 65, ЄДРПОУ 38625593) судові витрати у розмірі 800 грн.

Ухвала може бути оскарженою в апеляційному порядку. Відповідно до статей 295, 297, підпункту 15.5 пункту 15 частини 1 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається через Запорізький окружний адміністративний суд до Третього апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Н.В.Стрельнікова

Дата ухвалення рішення05.11.2018
Оприлюднено05.12.2018
Номер документу78285957
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду

Судовий реєстр по справі —808/3809/17

Ухвала від 05.11.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 05.11.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 03.09.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 05.07.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 07.06.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 07.06.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 15.03.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 13.02.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 15.01.2018

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 14.12.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні