Ухвала
від 04.12.2018 по справі 1340/5753/18
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 1340/5753/18

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

04 грудня 2018 року Суддя Львівського окружного адміністративного суду Брильовський Р.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2 (АДРЕСА_1 ) до Виконавчого комітету Червоноградської міської ради Львівської області (80100, Львівська область, м. Червоноград, пр. Шевченка, 19) про визнання рішення незаконним, зобов'язання вчинити дії,-

Встановив:

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1, ОСОБА_2 до Виконавчого комітету Червоноградської міської ради Львівської області, в якому просять суд:

- визнати незаконним рішення постійно діючої міжвідомчої комісії по розгляду питань щодо відключення споживачів від мереж централізованого теплопостачання та гарячого водопостачання в м. Червонограді виконавчого комітету Червоноградської міської ради Львівської області від 12.08.2018 № 95;

- зобов'язати виконавчий комітет Червоноградської міської ради Львівської області розглянути питання про надання дозволу ОСОБА_1 та ОСОБА_2 на відключення від мереж централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, встановлення індивідуального опалення в квартирі АДРЕСА_1.

Підставою подання даного позову є на думку позивачів, прийняття відповідачем незаконного рішення від 12.08.2018 № 95 по розгляду питання щодо відключення споживачів від мереж централізованого теплопостачання та гарячого водопостачання в м. Червонограді.

Згідно з частиною 2 статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до статті 50 КАС України якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред'явити вимоги до сторони, така сторона зобов'язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява.

Позивачі у позовній заяві просять залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - комунальне підприємство Червоноградтеплокомуненерго .

З огляду на те, що рішення у даній справі може вплинути на права, свободи, інтереси або обов'язки комунального підприємства Червоноградтеплокомуненерго , суд дійшов висновку, що необхідно залучити останнього до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Спір виник з публічно-правових відносин, належить до компетенції адміністративних судів, предметної та територіальної підсудності Львівського окружного адміністративного суду.

Відповідно до ст. 257 Кодексу адміністративного судочинства України, з урахуванням значення справи для сторін, обраного позивачем способу захисту, категорії та незначної складності справи, обсягу та характеру доказів у справі, кількості сторін та інших учасників справи, суддя дійшов висновку про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням сторін.

Керуючись ст.ст.12, 160, 161, 171, 248, 256, 257, 260, підп.15.5 п.15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У х в а л и в:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Справа розглядатиметься суддею Брильовським Р.М. одноособово.

Судове засідання відбудеться 18 грудня 2018 року року о 11:00год., в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м. Львів, вул. Чоловського, 2,).

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - комунальне підприємство Червоноградтеплокомуненерго , що знаходиться за адресою: 80100, Львівська область, м. Червоноград, вул. Промислова, 1.

Роз'яснити відповідачу його право на подання відзиву на позовну заяву та доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу, протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі .

Роз'яснити позивачу його право на подання до суду відповіді на відзив та документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів відповідачу, протягом п'яти днів з дня вручення відзиву.

Роз'яснити відповідачу його право на подання до суду заперечень проти відповіді на відзив і документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечень і доданих до нього доказів позивачу, протягом п'яти днів з дня вручення відповіді на відзив.

Роз'яснити третій особі її право на подання пояснень до суду протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Повідомити сторін, що відзив на позовну заяву (відзив), відповідь на відзив, заперечення та пояснення повинні відповідати вимогам частин другої-четвертої статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://adm.lv.court.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності. Апеляційна скарга на ухвалу суду в частині порушення правил підсудності подається через Львівський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Брильовський Р.М.

Дата ухвалення рішення04.12.2018
Оприлюднено05.12.2018
Номер документу78286500
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання рішення незаконним, зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —1340/5753/18

Рішення від 03.01.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 04.12.2018

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні