Ухвала
від 05.12.2018 по справі 396/1924/18
НОВОУКРАЇНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 396/1924/18

Провадження № 2/396/772/18

УХВАЛА

05.12.2018 року Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області у складі:

головуючого судді: Гарбуз Ольга Анатоліївна

за участю секретаря судового засідання: Очеретньої М.В.

позивача ОСОБА_1,

представника позивача ОСОБА_2,

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в місті Новоукраїнка Кіровоградської області цивільну справу№396/1924/18 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Молода Гвардія про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення орендної плати,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Молода Гвардія про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення орендної плати.

Ухвалою суду від 12 жовтня 2018 року відкрито спрощене позовне провадження без повідомлення (виклику) сторін, у якій роз"яснено відповідачу, право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження та відзив на позов протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Згідно повідомлення про вручення поштового відправлення копію позовної заяви з додатками та ухвалу суду від 12.10.2018 року Товариство з обмеженою відповідальністю Молода Гвардія отримало 20.10.2018 року.

Згідно повідомлення про вручення поштового відправлення копію ухвали суду від 12.10.2018 року ОСОБА_1 отримав 18.10.2018 року.

02.11.2018 року через канцелярію суду надійшов письмовий відзив від директора ТОВ Молода Гвардія - ОСОБА_4 на цивільний позов ОСОБА_1 про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення орендної плати, зі змісту якого вбачається, що ТОВ Молода Гвардія заявлені до неї позовні вимоги позивача не визнає в повному обсязі.

09.11.2018 року за клопотанням позивача розгляд справи відкладено на 05.12.2018 року.

Згідно з положеннями пункту 2 частини другої статті 19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченим цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Частиною 6 ст. 277 ЦПК України визначено, що якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

У зв'язку з цим, під час проведення судового засідання у призначений по даній справі час, суд з врахування думки присутніх позивача, представника позивача та представника відповідача, складності справи, її значення для сторін, вартість земельної ділянки, визначає необхідність проведення порядку її процесуального розгляду за правилами загального позовного провадження із проведенням сьогодні підготовчого судового засідання.

За умовами ст. 196 ЦПК України для виконання завдань підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче судове засідання.

В рішенні у справі F.R. v. Switzerland (28 June 2001, No. 37292/97) Суд нагадав, що концепція справедливого судочинства включає право сторони знати та надавати пояснення щодо всіх доданих доказів або заперечень .

Таким чином, з урахуванням предмету позову, суд вважає за необхідне, здійснити перехід з розгляду справи в порядку спрощеного провадження в розгляд справи за правилами загального позовного провадження із проведенням сьогодні підготовчого судового засідання.

Позивач та представник позивача у підготовчому судовому засіданні позовні вимоги підтримали в повному обсязі, не заперечували проти призначення справи до судового розгляду. Крім того представником позивача заявлено клопотання про витребування у ТОВ "Молода Гвардія" відомостей про нарахування орендної плати за 2011-2017 роки.

Представник відповідача у підготовчому судовому засіданні заперечував щодо задоволення позовних вимог, не заперечував проти призначення справи до судового розгляду. В задоволенні клопотання про витребування відомостей про нарахування орендної плати за 2011-2017 роки просив відмовити.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено підготовчі дії передбачені ст.ст. 189-199 ЦПК України: направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, копію заяви та копії доданих до неї документів відповідачу, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, вимог позивача та склад учасників судового процесу. Визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

Вчинено інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, розглянуто клопотання про витребування доказів.

Згідно п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

При цьому, підстав для відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви у відповідності до вимог ст. 199 ЦПК України судом встановлено не було та учасники процесу таких клопотання не заявляли.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, а тому слід закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Крім того представником позивача заявлено клопотання про витребування доказів.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України - Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Частиною 1 статті 81 ЦПК України констатовано, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Заслухавши думку строрін, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити частково, а саме витребувати докази, відомості про нарахування орендної плати, в межах заявлених позовних вимог за 2015-2017 роки.

Керуючись ст.ст. 76, 81, 197-198, 200, 277 ЦПК Украи, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Перейти до розгляду справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Молода Гвардія про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення орендної платиза правилами загального позовного провадження.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Молода Гвардія про розірвання договору оренди земельної ділянки та стягнення орендної плати.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 15.01.2019 року о 10.00 год. в приміщенні Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області за адресою: Кіровоградська область, м. Новоукраїнка, вул. Соборна, 34, зал № 2.

Задовольнити частково клопотання представника позивача про витребування доказів та витребувати у відповідача ТОВ "Молода Гвардія" відомості про нарахування орендної плати за спірну земельну ділянку за період 2015 - 2017 років.

Роз'яснити, що відповідно до вимог ч.7 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. При цьому ч. ч. 8,9 ст. 84 ЦПК України, передбачено, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати витребувані судом докази.

Надати докази необхідно в строк до 15 січня 2019 року.

Встановити порядок дослідження доказів: надання вступного слова учасникам справи, з ясування обставин, на які учасники посилаються як на вимогу свої підстав та заперечень, дослідження письмових доказів.

В судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали направити учасникам процесу.

Інформація щодо розгляду справи може бути отримана учасниками судового процесу на офіційному ВЕБ-сайті: https://court.gov.ua/sud1116/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та апеляційному оскарженню не підлягає.

Головуючий: О. А. Гарбуз

Дата ухвалення рішення05.12.2018
Оприлюднено06.12.2018
Номер документу78328697
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —396/1924/18

Постанова від 15.05.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 15.04.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 25.03.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 11.03.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Рішення від 30.01.2019

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. А.

Рішення від 30.01.2019

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. А.

Ухвала від 05.12.2018

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. А.

Ухвала від 12.10.2018

Цивільне

Новоукраїнський районний суд Кіровоградської області

Гарбуз О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні