Ухвала
від 04.12.2018 по справі 923/950/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


УХВАЛА

04 грудня 2018 року справа № 923/950/18

Господарський суд Херсонської області у складі судді Литвинової В.В. при секретарі Горголь О.М., розглянувши справу

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Міраль" м. Херсон

до: Комунального підприємства "Дніпровський" м. Херсон

про стягнення заборгованості в сумі 74 673,17 грн. за договором про надання послуг з вивезення побутових відходів

за участю представників сторін:

від позивача: уповноважений представник ОСОБА_1

від відповідача: не прибув.

встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Міраль" (позивач) звернулося до Господарського суду Херсонської області з позовною заявою № 209 від 05.11.2018 до Комунального підприємства "Дніпровський" (відповідач) про стягнення заборгованості у розмірі 74 673,17 грн. за договором про вивезення твердих побутових відходів № 900015 від 01.04.2018.

Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 07.11.2018 суд прийняв позовну заяву позивача до розгляду та відкрив провадження у справі.

Цією ж ухвалою суд задовольнив клопотання позивача про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін, розгляд справи вирішено здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін та призначено перше засідання у справі на 04 грудня 2018 року о 12:00год.

Сторони належним чином повідомленні про дату, час та місце розгляду справи, на виконання приписів Господарського процесуального кодексу України, ухвала суду про відкриття провадження у справі від 07.11.2018 була направлена судом рекомендованим листом з повідомленням про вручення на адресу сторін.

До суду повернулось поштове повідомлення з відміткою про вручення 12.11.2018 ухвали суду про відкриття провадження відповідачу.

У призначене судове засідання відповідач не прибув, про причини неприбуття суд не повідомив та не надав документи визначені ухвалою суду від 07.11.2018.

Представник позивача позовні вимоги підтримує, просить суд позов задовольнити з підстав визначених у позові.

Відповідно до частини 1 статті 202 Господарського процесуального кодексу України неявка в судове засіданні представників учасників справи, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи у судовому засіданні.

При досліджені наданих позивачем доказів на підтвердження існування боргу, судом встановлено, що до позову додано акт звіряння розрахунків на який посилається позивач, як на доказ, що підтверджує факт існування боргу та часткової сплати відповідачем суми заборгованості, зазначений документ не є документом первинного бухгалтерського обліку.

Згідно із ст.2 ГПК України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави. Суд та учасники судового процесу зобов'язані керуватися завданням господарського судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі. Основними засадами (принципами) господарського судочинства є: 1) верховенство права; 2) рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом; 3) гласність і відкритість судового процесу та його повне фіксування технічними засобами; 4) змагальність сторін; 5) диспозитивність; 6) пропорційність; 7) обов'язковість судового рішення; 8) забезпечення права на апеляційний перегляд справи; 9) забезпечення права на касаційне оскарження судового рішення у визначених законом випадках; 10) розумність строків розгляду справи судом; 11) неприпустимість зловживання процесуальними правами; 12) відшкодування судових витрат сторони, на користь якої ухвалене судове рішення.

Відповідно до ч.2 ст.216 ГПК України якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Відповідно до ч. 3 ст. 216 ГПК України про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

З метою надання позивачу та відповідачу можливості для реалізації їх процесуальних прав, керуючись завданням господарського судочинства, визначеним ч.2 ст.2 ГПК України, суд відкладає судове засідання.

На підставі викладеного, керуючись статтями 120, 216, 234, 235, 248, 252 ГПК України, Господарський суд Херсонської області -

ухвалив:

1. Розгляд справи відкласти.

2.Призначити розгляд справи на 26 грудня 2018 року о 10:30 за адресою: м. Херсон, вул. Театральна, 18, зал судових засідань № 4

3. Запропонувати відповідачу надіслати (надати) до суду: відзив на позовну заяву (одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів, а відповідні докази представити суду), належним чином завірені копії статутних та реєстраційних документів - протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше дня судового засідання .

4. Зобов'язати позивача надати належні докази на підтвердження факту часткової сплати суми заборгованості відповідачем.

5. Запропонувати позивачу надіслати (надати) до суду: відповідь на відзив - протягом п'яти днів з дня отримання відзиву, але не пізніше дня судового засідання .

6.Звернути увагу сторін, що розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими ГПК України для розгляду справ в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у главі 10 ГПК України.

7. Копію ухвали надіслати сторонам рекомендованим листом з повідомленням про вручення поштового відправлення.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі "Судова влада України" за наступною адресою: http://ks.arbitr.gov.ua.

Дана ухвала набирає законної сили з дня її оголошення у відповідності до ст. 235 Господарського процесуального кодексу України та не може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду на підставі ст. 255 Господарського кодексу України.

Повний текст ухвали складено 06.12.2018

Суддя В.В.Литвинова

Дата ухвалення рішення04.12.2018
Оприлюднено10.12.2018
Номер документу78358419
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/950/18

Рішення від 26.12.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 04.12.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

Ухвала від 07.11.2018

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Литвинова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні