Рішення
від 05.12.2018 по справі 190/760/17
ЖОВТОВОДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №190/760/17

провадження №2-др/176/2/18

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

Іменем України

05 грудня 2018 р. Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

у складі: головуючої - судді Павловської І.А.,

за участі секретаря Ніколенко М. В.

прокурора Яновської О.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Жовті Води заяву керівника Жовтоводської місцевої прокуратури про ухвалення додаткового рішення по цивільній справі №190/760/17 за позовом керівника Жовтоводської місцевої прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі П'ятихатської міської ради до П'ятихатської міської комунальної житлово-експлуатаційної контори №2, ОСОБА_1 про визнання недійсною додаткової угоди до договору оренди індивідуально визначеного комунального нерухомого майна та повернення майна, -

ВСТАНОВИВ:

Керівник Жовтоводської місцевої прокуратури звернувся до Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області з заявою про ухвалення додаткового рішення по цивільній справі №190/760/17 за позовом керівника Жовтоводської місцевої прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі П'ятихатської міської ради до П'ятихатської міської комунальної житлово-експлуатаційної контори №2, ОСОБА_1 про визнання недійсною додаткової угоди до договору оренди індивідуально визначеного комунального нерухомого майна та повернення майна. Дана заява мотивована тим, що рішенням Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області від 28 серпня 2018 року задоволено частково позов Жовтоводської місцевої прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі П'ятихатської міської ради Дніпропетровської області до Пятихатської міської комунальної житлово-експлуатаційної контори №2, ОСОБА_1 про визнання недійсною додаткової угоди до договору оренди індивідуально визначеного комунального нерухомого майна та повернення майна та вирішено питання про стягнення судового збору в сумі 3200,00 грн., який був сплачений прокуратурою Дніпропетровської області за подачу позовної заяви до П"ятихатського районного суду Дніпропетровської області.

Однак, при ухвалені рішення не вирішено питання, щодо судового збору сплаченого за подачу апеляційної скарги на ухвалу П'ятихатського районного суду Дніпропетровської області від 30.10.2017 року у зв'язку з чим просить ухвалити додаткове рішення у справі №190/760/17-ц про стягнення з ОСОБА_1, Пятихатської міської комунальної житлово-експлуатаційної контори №2 пропорційно на користь прокуратури Дніпропетровської області судового збору в сумі 1600 грн. сплаченого за подачу апеляційної скарги.

Прокурор Яновська О.М. у судовому засіданні підтримала заяву про ухвалення додаткового рішення пославшись на викладені в ній доводи, просить суд її задовольнити.

Виконавчий комітет П'ятихатської міської ради у судове засідання свого представника не направив, при цьому в матеріалах справи мається письмове клопотання міського голови ОСОБА_2 про розгляд заяви без представника виконавчого комітету П'ятихатської міської ради.

П'ятихатська міська комунальна житлово-експлуатаційної контора №2 про час та місце розгляду заяви повідомлена належним чином у судове засідання свого представника не направила, про причини неявки суд не повідомила.

Відповідач ОСОБА_1 у судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду заяви повідомлений належним чином.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Як вбачається з матеріалів справи в липні 2017 року керівник Жовтоводської місцевої прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі П'ятихатської міської ради Дніпропетровської області звернувся до П'ятихатського районного суду Дніпропетровської області з позовними вимогами до П'ятихатської міської комунальної житлово-експлуатаційної контори №2 Дніпропетровської області, ОСОБА_1 про про визнання недійсною додаткової угоди до договору оренди індивідуально визначеного комунального нерухомого майна та повернення майна.

Ухвалою П'ятихатського районного суду Дніпропетровської області від 30 жовтня 2017 року було визнано мирову угоду між П'ятихатською міською радою Дніпропетровської області та П'ятихатською міською комунальною житлово-експлуатаційною конторою №2 Дніпропетровської області, ОСОБА_1 (І том а.с.132).

Не погодившись з даною ухвалою, керівник Жовтоводської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі П'ятихатської міської ради подав апеляційну скаргу. При подачі апеляційної скарги прокуратурою Дніпропетровської області сплачено судовий збір у розмірі 1600,00 грн., що підтверджується платіжним дорученням №3148 від 13 листопада 2017 року (а.с.150).

Постановою апеляційного суду Дніпропетровської області від 28 лютого 2018 року ухвалу П'ятихатського районного суду Дніпропетровської області від 30 жовтня 2017 року про визнання мирової угоди - скасовано та направлено справу для продовження розгляду до суду першої інстанції.

27 березня 2018 року з П'ятиханського районного суду Дніпропетровської області, в порядку ст. 31 ЦПК України дану цивільну справу направлено для розгляду до Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області.

Рішенням Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області від 28 серпня 2018 року позов керівника Жовтоводської місцевої прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі П'ятихатської міської ради до П'ятихатської міської комунальної житлово-експлуатаційної контори №2, ОСОБА_1 про визнання недійсною додаткової угоди до договору оренди індивідуально визначеного комунального нерухомого майна та повернення майна задоволено частково.

При ухваленні рішення від 28 серпня 2018 року з відповідачів стягнуто судовий збір при зверненні до суду у рівних долях на користь прокуратури Дніпропетровської області по 1600 грн. (3200 грн.:2), виходячи с того, що якщо вимогу пропорційності розподілу судових витрат при частковому задоволенні позову точно визначити неможливо, то судові витрати розподіляються між сторонами порівну. Разом з тим, суд не вирішив питання щодо розподілу судових витрат по сплаті судового збору у розмірі 1600,00 грн., сплачені прокуратурою Дніпропетровської області за подання апеляційної скарги на ухвалу П'ятихатського районного суду Дніпропетровської області від 30 жовтня 2017 року.

Відповідно до ст. 270 ЦПК суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо: 1) стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення; 2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що треба виконати; 3) судом не вирішено питання про судові витрати; 4) суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених статтею 430 цього Кодексу . Заяву про ухвалення додаткового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання рішення. Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви. Додаткове рішення або ухвалу про відмову в прийнятті додаткового рішення може бути оскаржено.

Рішення суду повинно бути повним, тобто повинно вирішувати усі позовні вимоги та усі питання, пов'язані із розглядом спору. Способом усунення неповноти рішення суду є ухвалення додаткового рішення.

Враховуючи вищевикладене, оскільки питання про судові витрати, а саме судового збору сплаченого за подачу апеляційної скарги у розмірі 1600 грн. не було вирішено при ухваленні рішення, тому слід ухвалити додаткове рішення про стягнення з відповідачів на користь прокуратури Дніпропетровської області судового збору у рівних долях у розмірі 800 грн.

Керуючись ст. 141 , 270 ЦПК України , суд-

ВИРІШИВ:

Заяву керівника Жовтоводської місцевої прокуратури про ухвалення додаткового рішення по цивільній справі №190/760/17 за позовом керівника Жовтоводської місцевої прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі П'ятихатської міської ради до П'ятихатської міської комунальної житлово-експлуатаційної контори №2, ОСОБА_1 про визнання недійсною додаткової угоди до договору оренди індивідуально визначеного комунального нерухомого майна та повернення майна задовольнити.

Ухвалити додаткове рішення, яким доповнити резолютивну частину рішення Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області від 28 серпня 2018 року у справі №190/760/17 за позовом керівника Жовтоводської місцевої прокуратури Дніпропетровської області в інтересах держави в особі П'ятихатської міської ради до П'ятихатської міської комунальної житлово-експлуатаційної контори №2, ОСОБА_1 про визнання недійсною додаткової угоди до договору оренди індивідуально визначеного комунального нерухомого майна та повернення майна, абзацами наступного змісту.

Стягнути з П'ятихатської міської комунальної житлово-експлуатаційної контори №2 (52100, Дніпропетровська область, м. П`ятихатки, вул. Привокзальна, 153, р/р 26006155434001 в ПАТ КБ ПриватБанк , МФО 305299, ЄДРПОУ 30316130) на користь прокуратури Дніпропетровської області (Банк - Державна казначейська служба України, м. Київ, МФО 820172, р/р 35217020000291, ЄДРПОУ 02909938, за кодом класифікації видатків бюджету 2800) витрати по оплаті судового збору за подачу апеляційної скарги у розмірі 800 (вісімсот) гривень.

Стягнути з ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 на користь прокуратури Дніпропетровської області (49044, м. Дніпро, пр. Д. Яворницького, 38 (Банк - Державна казначейська служба України, м. Київ, МФО 820172, р/р 35217020000291, ЄДРПОУ 02909938, за кодом класифікації видатків бюджету 2800) витрати по оплаті судового збору за подачу апеляційної скарги у розмірі 800 (вісімсот) гривень.

Апеляційна скарга на додаткове рішення подається до Дніпровського апеляційного суду через Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом тридцяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Додаткове рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подачі апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подачі апеляційної скарги додаткове рішення суду, якщо його не було скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Жовтоводського міського суду І.А.Павловська

Дніпропетровської області

СудЖовтоводський міський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення05.12.2018
Оприлюднено10.12.2018
Номер документу78361012
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —190/760/17

Ухвала від 14.02.2019

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Гусейнов К. А.

Ухвала від 05.02.2019

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Гусейнов К. А.

Рішення від 05.12.2018

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Павловська І. А.

Рішення від 05.12.2018

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Павловська І. А.

Ухвала від 29.10.2018

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Гусейнов К. А.

Ухвала від 24.09.2018

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Павловська І. А.

Ухвала від 17.09.2018

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Павловська І. А.

Рішення від 28.08.2018

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Волчек Н. Ю.

Рішення від 28.08.2018

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Волчек Н. Ю.

Ухвала від 28.03.2018

Цивільне

Жовтоводський міський суд Дніпропетровської області

Волчек Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні