Ухвала
від 02.12.2018 по справі 500/2618/18
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

Справа № 500/2618/18

02 грудня 2018 рокум. Тернопіль Суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Мірінович У.А., розглянувши позовну заяву та додані до неї матеріали ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1) до Копичинецької міської виборчої комісії Гусятинського району Тернопільської області (місце знаходження: вул. 22 Січня, 29, м. Копичинці, Гусятинський район, Тернопільська область, 48260, код ЄДРПОУ: 33866326) про визнання протиправною та скасування постанови, зобов'язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

01 грудня 2018 року до Тернопільського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Копичинецької міської виборчої комісії Гусятинського району Тернопільської області про визнання незаконною, протиправною та скасування постанови Копичинецької міської виборчої комісії Гусятинського району Тернопільської області №17 від 29 листопада 2018 року "Про виключення ОСОБА_1 із кандидатів в депутати Копиченецької міської ради, включених до виборчого списку Гусятинської районної організації політичної партії "Громадянська позиція" у багатомандатному виборчому окрузі на перших місцевих виборах 23 грудня 2018 року"; зобов'язання Копичинецьку міську виборчу комісію Гусятинського району Тернопільської області повторно розглянути подану заяву Гусятинської районної організації політичної партії "Громадянська позиція" разом з іншими документами щодо реєстрації кандидата у депутати Копиченецької міської ради ОСОБА_1 на перших місцевих виборах 23 грудня 2018 року.

Адміністративний позов подано з додержанням вимог ст.ст.160-161 КАС України, справа підсудна Тернопільському окружному адміністративному суду, підстав для повернення чи відмови у відкритті провадження у справі не встановлено, у зв'язку з чим, провадження у справі підлягає відкриттю.

Відповідно до ч. 11 ст. 273 КАС України, суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви. Адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли до дня голосування, вирішуються судом у дводенний строк, але не пізніше ніж за дві години до початку голосування. Адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли у день голосування, вирішуються судом до закінчення голосування. Адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли у день голосування, але після закінчення голосування, вирішуються судом у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Згідно ч. 2 ст. 12 КАС України спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

За таких обставин, суд дійшов висновку про наявність підстав для відкриття спрощеного позовного провадження та призначення справи до розгляду по суті.

Зважаючи на підстави позову та предмет спору, суд дійшов висновку що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, а саме: політичну партію "Громадянська позиція" в особі Гусятинської районної організації політичної партії "Громадянська позиція" та Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області, а отже, таких слід на підставі ч.2 ст. 49 КАС України, залучити до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Згідно ч.3 ст.77 КАС України, докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Зважаючи на предмет спору, суд дійшов висновку про необхідність для повного та всебічного розгляду заявлених вимог витребувати від Копичинецької міської виборчої комісії Гусятинського району Тернопільської області всі наявні документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі, в тому числі: заяву Гусятинської районної організації політичної партії "Громадянська позиція" разом з іншими документами щодо реєстрації кандидатів у депутати Копиченецької міської ради, висунутих на конференції цієї організації та включених до виборчого списку кандидатів у депутати Копичинецької міської ради від Гусятинської районної організації політичної партії "Громадянська позиція" у багатомандатному виборчому окрузі на перших місцевих виборах 23 грудня 2018 р.

Запропонувати Головному територіальному управлінню юстиції у Тернопільській області надати всі наявні документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі, в тому числі: лист від 27.11.2018 №2.2-15/5852.

Запропонувати політичній партії "Громадянська позиція" в особі Гусятинської районної організації політичної партії "Громадянська позиція" надати всі наявні документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

Керуючись ст.ст. 80, 122, 171, 173, 180, 241, 248 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити колегією суддів у складі головуючого судді Мірінович У.А., суддів Баранюка А.З., Осташа А.В за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити у справі судове засідання на 03 грудня 2018 року о 12 год. 20 хв. в залі судових засідань Тернопільського окружного адміністративного суду за адресою: м. Тернопіль, вул. Кн. Острозького, 20.

Залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: політичну партію "Громадянська позиція" в особі Гусятинської районної організації політичної партії "Громадянська позиція" та Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 12 год. 00 хв. 03 грудня 2018 року. У зазначений строк відповідач має подати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до частини четвертої статті 159 КАС України не подання суб'єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Витребувати у Копичинецької міської виборчої комісії Гусятинського району Тернопільської області всі наявні документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі, в тому числі: заяву Гусятинської районної організації політичної партії "Громадянська позиція" разом з іншими документами щодо реєстрації кандидатів у депутати Копиченецької міської ради, висунутих на конференції цієї організації та включених до виборчого списку кандидатів у депутати Копичинецької міської ради від Гусятинської районної організації політичної партії "Громадська позиція" у багатомандатному виборчому окрузі на перших місцевих виборах 23 грудня 2018.

Запропонувати Головному територіальному управлінню юстиції у Тернопільській області надати всі наявні документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі, в тому числі: лист від 27.11.2018 №2.2-15/5852.

Запропонувати політичній партії "Громадянська позиція" в особі Гусятинської районної організації політичної партії "Громадянська позиція" всі наявні документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

Зобов'язати відповідача подати суду докази разом із поданням відзиву, іншим учасникам справи подати докази до судового засідання.

Роз'яснити учасникам справи, що докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (частини восьма, дев'ята статті 79 КАС України).

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за веб-адресою https://adm.te.court.gov.ua/sud1970/gromadyanam/spravy/.

Копію ухвали невідкладно направити учасникам справи разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів.

Копію ухвали невідкладно відправити до Центральної виборчої комісії (Тел./факс: (044) 286-82-88, ел. пошта: post@cvk.gov.ua).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Мірінович У.А.

Копія вірна

Суддя Мірінович У.А.

Дата ухвалення рішення02.12.2018
Оприлюднено10.12.2018
Номер документу78385586
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови, зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —500/2618/18

Рішення від 03.12.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович Уляна Анатоліївна

Ухвала від 02.12.2018

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович Уляна Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні