Ухвала
від 22.10.2018 по справі 200/15912/18
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 200/15912/18

Провадження №1-кс/200/10189/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 жовтня 2018 року м.Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 розглянувши клопотання прокурора військової прокуратури Дніпропетрорвського гарнізону Південного регіону України ОСОБА_2 по кримінальному провадженню внесеному до ЄРДР під №12018040030001576 від 07.07.2018 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого п.6 ч.2 ст. 115 КК України, про арешт майна, -

В С Т А Н О В И В:

16.10.2018 року до Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська надійшло вищевказане клопотання, з якого вбачається наступне.

Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України здійснюється нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінального провадження №42018040010000251 від 6 червня 2018 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 358, ст. 366-1 КК України.

Підставою внесення відомостей про злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань стало інформування № 55/3-5374 від 4 червня 2018 року, яке надійшло з ГВ БКОЗ УСБУ у Дніпропетровській області.

Відповідно до зазначеного інформування встановлено наступне, а саме. що громадянин ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с. Сурсько-Литовське Дніпропетровської області, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , працює на посаді заступника начальника АРЧ на ВО АРЗ СП ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, що знаходиться за адресою: місто Дніпро, Монастирський острів, 25, тобто останній є службовою особою уповноваженою на виконання функцій держави.

Окрім того встановлено, що заступник начальника АРЧ на ВО АРЗ СП ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області ОСОБА_3 обіймає посаду керівника Дніпропетровської обласної громадської організації «Федерація пожежно-прикладного спорту» (ЄДРПОУ 36367950, юридична адреса: Дніпропетровська область, місто Дніпро, вулиця Енергетична, будинок 18) на якій останній отримує заробітну плату за виконання керівних функцій.

Відповідно до п. д ст. З Закону України «Про запобігання корупції» суб`єктами, на яких поширюється дія цього Закону, є особи рядового і начальницького складу державної крнмінально-виконавчої служби, податкової міліції, особи начальницького складу органів та підрозділів цивільного захисту, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро України.

Згідно ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а" і "в" пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, зобов`язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством. Особи, які припинили діяльність, пов`язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, або іншу діяльність, зазначену у підпунктах "а" і "в" пункту 2, пункті 5 частини першої статті 3, зобов`язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому частиною першою цієї статті порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

Відповідно до ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції» у декларації зазначаються відомості про назву конкурсної комісії, до складу якої вони входять(входили), або інформацію про те, чи входять (входили) вони до складу Громадської ради доброчесності, громадських рад. рад громадського контролю, утворених при органах державної влади, а особи, зазначені у пункті 5 частини першої статті 3 цього Закону, - також відомості про назву програми (проекту) технічної або іншої допомоги у сфері запобігання та протидії корупції, назву громадського об`єднання або іншого непідприємницького товариства та його органу управління, отримані (нараховані) доходи, у тому числі доходи у вигляді заробітної плати (грошового забезпечення), отримані як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом, гонорари, дивіденди, проценти, роялті, страхові виплати, благодійна допомога, пенсія, доходи від відчуження цінних паперів та корпоративних прав, подарунки та інші доходи, такі відомості включають дані про вид доходу, джерело доходу та його розмір. Відомості щодо подарунка зазначаються лише у разі, якщо його вартість перевищує п`ять прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня звітного року. а для подарунків у вигляді грошових коштів - якщо розмір таких подарунків, отриманих від однієї особи (групи осіб) протягом року, перевищує п`ять прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня звітного року; Згідно пункту 11 посаду чи роботу, що виконується або виконувалася за сумісництвом: дані про займану посаду чи роботу (оплачувану чи ні), що виконується за договором (контрактом), найменування юридичної чи фізичної особи, в якій (яких) особа працює або працювала за сумісництвом, із зазначенням коду Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, або прізвище, ім`я, по батькові фізичної особи із зазначенням її реєстраційного номера облікової картки платника податків;

Разом із тим, в ході досудового розслідування встановлено. що ОСОБА_3 в пункті 16 декларації Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» вказує членство в Дніпропетровській обласній громадській організації «Федерація пожежно-прикладного спорту» але в той же час в пункті 11 декларації в якому декларант, тобто ОСОБА_3 , повинен зазначити отриманий (нарахований) дохід впродовж звітного періоду, вказує лише заробітну плату отриману за місцем роботи в АРЧ на ВО АРЗ СП ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Тим самим ОСОБА_3 будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави діючи в порушення Закону України «Про запобігання корупції» подав недостовірні відомості до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» за 2017 року.

Відповідно до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування станом на теперішній час ОСОБА_3 зміни в майновому стані не подав, виправлення щодо отриманого доходу за 2017 рік відсутній.

Окрім того було встановлено, що один із членів організації Дніпропетровської обласної громадської організації «Федерація пожежно-прикладного спорту», є громадянка ОСОБА_4 , яка здійснює фінансово-бухгалтерський облік даної організації та відповідає за звітність перед органами ДФС. При цьому під час допиту ОСОБА_3 підтвердив, щодо здійснення ОСОБА_4 фінансової допомоги йому у фінансовій звітності.

Окрім того відповідно до інформування № 55/3-9571 від 9 жовтня 2018 року, яке надійшло на адресу військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України з ГВ БКОЗ УСБУ у Дніпропетровській області встановлено, що Управлінням СБУ у Дніпропетровській області отримано інформацію щодо вчинення кримінального правопорушення керівником Дніпропетровської обласної громадської організації «Федерація пожежно-прикладного спорту» ОСОБА_3 та громадянкою ОСОБА_4 , які займаються підробленням документів, бланків та використанням підроблених документів, для отримання та присвоєння грошових коштів, які знаходяться на розрахунковому рахунку Дніпропетровської обласної громадської організації «Федерація пожежно-прикладного спорту».

Згідно даного повідомлення встановлено, що ОСОБА_3 діючи за попередньою домовленістю з ОСОБА_4 займаються підробленням фінансових документів, які використовуються для отримання благодійної допомоги членами Дніпропетровської обласної громадської організації «Федерація пожежно-прикладного спорту».

Використовуючи документи з ознаками підробки ОСОБА_3 знімає з рахунків Дніпропетровської обласної громадської організації «Федерація пожежно-прикладного спорту» грошові кошти при цьому використовуючи банківські картки, які знаходяться в його користуванні для власного збагачення та для збагачення третіх осіб.

Так, 12 жовтня 2018 року під час прокурором групи прокурорів за провадженням з метою відшукання документів, які б свідчили про обставини вчинення злочину та відносно інших осіб вчинення зазначених злочинів, провів обшук на підстанві ухвали слідчого судді у службовому кабінеті, що знаходиться за адресою: місто Дніпро, вулиця Костомарівська, будинок 4.

Так, в ході обшуку за вищезазначеною адресою були виявлені та вилучені вказані у клопотаннці документи.

Оскільки існує можливість приховування чи знищення, вказаних у клопотанні речей і документів, прокурорзвернувся до суду із клопотанням про накладення арешту на майно.

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав.

Власник майна, у судове засідання не зьявився/,/ будучи повідомленим про дату та час слухання справи належним чином.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до нього додатки, вислухавши прокурора, приходжу до висновку що клопотання підлягає задоволенню з наведених у ньому підстав, а саме: вказане майно може бути приховано, знищено, та є таким що відповідає критеріям ст.98 КПК України тобто є підстави передбачені п.1ч.2ст.170 КПК України, для накладення арешту.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 170-173, 369, 371, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт шляхом заборони відчуження користування та розпорядження на майно, а саме:

-Папка ГУ ДСНС документи за жовтень 2018 року видаткові накладні, безповоротна матеріальна допомога;

-Папки з документами матеріальна допомога за 2018 рік;

-Папки з документами придбання за 2018 рік;

-Папки з документами авансові звіти за 2018 рік;

-Книга оліку вхідних та вихідних документів ДОГО «ФПЛС»;

-Папки з документами «Надання нецільової благодійної допомоги» за 2017 рік;

-Папки з документами «Авансові звіти» за 2017 рік;

-Папки з документами «Придбання» за 2017 рік;

-Папки з документами «Безповоротна матеріальна допомога» за 2017 рік;

-Папки з документами «Авансові звіти» за 2016 рік;

-Папки з документами «Придбання- ТМЦ» за 2016 рік;

Папки з документами «Силлу Федерації» за 2015 рік;

-Папки з документами «Бани Федерації» за 2014 рік;

- Папка синього кольору з документами «звіт за 2015» «Авансові звіти за 2015 рік», «Харчування», «проведення зброї», «ремонт обладнання», «Виплати матеріальної допомоги 2015 рік»;

- Папка синього кольору з документами за 2018 рік накладні, банківські виплати, накази, копії уставних документів, листи, доручення, договори;

- Папка червоного кольору з документами «прибуткового та вибуткові документи» Книга реєстрації довіреностей, «Звіти про дебіторські та кредиторські операції рахунку НОМЕР_1 за 2016 рік», «Звіти про дебіторську і кредиторську заборгованість по рахунку НОМЕР_2 » «Корториси проходження та витрати коштів» всі документи в червоній папці за 2015 рік, які самі по собі так і в сукупності із іншими доказами можуть мати відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Строк дії ухвали до її скасування у встановленому порядку.

Ухвалу може бути оскаржено до апеляційного суду Дніпропетровської області шляхом подачі апеляційного скарги протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБабушкінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення22.10.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78446782
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —200/15912/18

Ухвала від 19.10.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 22.10.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 22.10.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 10.10.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 10.10.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 10.10.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 10.10.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 10.10.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

Ухвала від 03.10.2018

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Сліщенко Ю. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні