Ухвала
від 20.11.2018 по справі 755/17461/18
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/17461/18

Ухвала

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" листопада 2018 р. м.Київ

Слідчий суддя Дніпровського районного суду м.Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення огляду у кримінальному проваджені №12018100040002329 від 06 березня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.365-2 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 звернулась до суду в рамках кримінального провадження №12018100040002329 від 06 березня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.365-2 КК України, з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду об`єктів нерухомого майна, а саме: нежитлового приміщення площею 343,3 кв.м., розташованого за адресою: АДРЕСА_1 ; нежитлового приміщення площею 53,5 кв.м., розташованого за адресою: м.Київ, просп. Юрія Гагаріна 3, літ. «А», з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Мотивуючи клопотання, прокурор посилається на те, що відповідно до рішення Київської міської ради від 23.03.2017 року № 33/2255 «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 31.03.2017 №100/5487 «Про програму приватизації комунального майна територіальної громади м. Києва» були включені до переліку об`єктів групи А, що перебувають у комунальній власності територіальної громади м.Києва, які підлягають приватизації шляхом продажу на аукціонах нежитлового приміщення загальною площею 53,5 кв.м. по просп. Юрія Гагаріна 3, літ. «А» у м.Києві та нежитлового приміщення загальною площею 343,3 кв.м. по просп. Юрія Гагаріна 3, літ. «А» у м.Києві.

29 серпня 2017 року за результатами аукціону власником даних об`єктів нерухомості стало ТОВ «Платинум Ма». Однією з умов приватизації даних приміщень було надання документів про результат оцінки об`єкта.

Так, аукціон проводився універсальною товарною біржею «Національні ресурси» ЄРДПОУ 32710756, яка зареєстрована за адресою: м. Київ, вул. Ольжича 13, керівником, підписантом та засновником якого являється ОСОБА_4 . Оцінювало дані об`єкти нерухомості ТОВ «Євролізінг» ЄРДПОУ 32559887, яке зареєстроване за адресою: м.Київ, вул. Ольжича 13, засновником та керівником якої являється ОСОБА_4 .

В даному аукціоні приймало участь ТОВ «Будфундамент» та ТОВ «Платинум Ма» (ЄРДПОУ 35254357).

Відповідно до звіту про оцінку майна нежитлового приміщення площею 343,3 кв.м. розташованого за адресою: м.Київ, просп. Юрія Гагаріна 3, літ. «А», складеного ТОВ «Євролізинг», дане приміщення коштує 4 908 240,00 гривень з ПДВ.

Відповідно до звіту про оцінку майна нежитлового приміщення площею 53,5 кв.м. розташованого за адресою: м.Київ, просп. Юрія Гагаріна 3, літ. «А», складеного ТОВ «Євролізинг», дане приміщення коштує 694 560,00 гривень з ПДВ.

Крім того, в обґрунтування клопотання прокурор посилається на те, що в ході досудового розслідування виникли підстави вважати, що під час проведення оцінки вище зазначених приміщень ціну було занижено, тому для встановлення повних та об`єктивних даних, під час здійснення розслідування, виникла необхідність у проведенні судової оціночної будівельної експертизи. Разом з тим, 27.04.2018 року прокурором у кримінальному провадженні призначено оціночно-будівельну експертизу з метою встановлення вартості об`єктів нерухомого майна, а саме: нежитлового приміщення площею 343,3 кв.м., розташованого за адресою: м.Київ, просп. Ю.Гагаріна, 3, літ. «А», нежитлового приміщення площею 53,5 кв.м., розташованого за адресою: м.Київ, просп. Ю.Гагаріна, 3, літ. «А» та відповідності проведених звітів методика оцінки майна та чинному законодавству. Під час виконання дослідження, 07.11.2018 року до Київської місцевої прокуратури №4 надійшов лист про забезпечення можливості безперешкодного доступу до об`єктів дослідження, для проведення огляду, що є необхідним для проведення оціночно-будівельної експертизи та подальшого встановлення обставин, що мають значення у кримінальному провадженні.

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження №12018100040002329 від 06 березня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.365-2 КК України, про що внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Вивчивши клопотання, додані до нього документи, якими прокурор обґрунтовує доводи клопотання та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подано до суду клопотання, вислухавши думку прокурора, яка підтримала клопотання з мотивів викладених у ньому та просила суд задовольнити, слідчий суддя приходить до наступного.

Так, відповідно до ст.237 ч.2 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченого для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб; слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, що відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, що відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному у клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Приписами частини першої статті 1 Протоколу Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 1952 року встановлено, що кожна фізична або юридична особа має право мирно володіти своїм майном. Ніхто не може бути позбавлений своєї власності інакше як в інтересах суспільства і на умовах, передбачених законом і загальними принципами міжнародного права.

У справі «Аслаханова та інші проти Росії» Європейський суд з прав людини відзначив, що «обов`язок провести розслідування не є зобов`язанням надати результат, це є зобов`язанням застосувати необхідні заходи»: не кожне розслідування має обов`язково бути успішним чи привести до висновків, які збігаються з версією подій, запропонованої заявником; розслідування, в принципі, має призвести до встановлення фактів у справі і, якщо припущення виявляються вірними, привести до встановлення особи і покаранню винних».

А тому, слідчий суддя, вивчивши клопотання прокурора та долучені до нього матеріали, вважає, що у ньому наявні в цілому відомості визначені ст.234 КПК України, обставин, регламентованих частиною 5 вказаної статті та статті 233, які б слугували підставою для відмови у задоволенні клопотання, у судовому засіданні, слідчим суддею не встановлено.

Як вбачається з матеріалів в поданому клопотанні, в ході досудового розслідування виникли підстави вважати, що під час проведення оцінки вище зазначених приміщень ціну було занижено, тому для встановлення повних та об`єктивних даних, під час здійснення розслідування, виникла необхідність у проведенні судової оціночної будівельної експертизи. Разом з тим, 27.04.2018 року прокурором у кримінальному провадженні призначено оціночно-будівельну експертизу з метою встановлення вартості об`єктів нерухомого майна, а саме: нежитлового приміщення площею 343,3 кв.м., розташованого за адресою: м.Київ, просп. Ю.Гагаріна, 3, літ. «А», нежитлового приміщення площею 53,5 кв.м., розташованого за адресою: м.Київ, просп. Ю.Гагаріна, 3, літ. «А» та відповідності проведених звітів методика оцінки майна та чинному законодавству. Під час виконання дослідження, 07.11.2018 року до Київської місцевої прокуратури №4 надійшов лист про забезпечення можливості безперешкодного доступу до об`єктів дослідження, для проведення огляду, що є необхідним для проведення оціночно-будівельної експертизи та подальшого встановлення обставин, що мають значення у кримінальному провадженні.

У зв`язку з наведеним, згідно наданих документів, прокурор обґрунтовано вважає, що саме за вказаною адресою необхідно оглянути приміщення з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин кримінального правопорушення. А відтак, у органу досудового розслідування виникла обґрунтована необхідність в проведенні огляду даних приміщень за адресою: м.Київ, просп. Ю.Гагаріна, 3, лі. «А», з метою огляду, вимірювання та фіксації цих відомостей, що є необхідними для проведення судової оціночної експертизи.

А тому, для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду вищезазначених приміщень у кримінальному проваджені №12018100040002329 від 06.03.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.365-2 КК України, підлягає задоволенню.

За таких обставин, керуючись вимогами ст.ст.234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення огляду у кримінальному проваджені №12018100040002329 від 06 березня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.365-2 КК України задовольнити.

Надати прокурору Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_3 дозвіл на проведення огляду об`єктів нерухомого майна, а саме: нежитлового приміщення площею 343,3 кв.м., розташованого за адресою: АДРЕСА_1 ; нежитлового приміщення площею 53,5 кв.м., розташованого за адресою: м.Київ, просп. Юрія Гагаріна 3, літ. «А», з метою огляду, вимірювання та фіксації цих відомостей, що є необхідними для проведення судової оціночної експертизи.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення20.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78447997
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду у кримінальному проваджені №12018100040002329 від 06 березня 2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.365-2 КК України

Судовий реєстр по справі —755/17461/18

Ухвала від 20.11.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 15.11.2018

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Бірса О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні