Ухвала
від 12.12.2018 по справі 910/13953/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

м. Київ

12.12.2018Справа № 910/13953/18

За позовом ОСОБА_1 (Київська обл., село Юрівка)

До 1. Товариства з обмеженою відповідальністю "Барел-Груп-Торг" (м. Київ)

2. ОСОБА_2 (Дніпропетровська обл., м. Кам'янське)

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача

Голосіївська районна в місті Києві державна адміністрація (м. Київ)

Про визнання учасника таким, що вийшов зі складу учасників товариства та зобов'язання вчинити дії

Суддя Ващенко Т.М.

Секретар судового засідання Шаповалов А.М.

Представники учасників судового процесу: не викликались

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

ОСОБА_1 звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Барел-Груп-Торг", ОСОБА_2 про:

- визнання ОСОБА_1 такою, що з 28.03.12. вийшла зі складу учасників та припинила повноваження директора, підписанта Товариства з обмеженою відповідальністю "Барел-Груп-Торг";

- зобов'язання Товариства з обмеженою відповідальністю "Барел-Груп-Торг" вчинити дії, необхідні для державної реєстрації змін до відомостей, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, про учасника, керівника та підписанта відповідача-1;

- зобов'язання ОСОБА_2 як нового учасника та посадову особу органів управління (директора) Товариства з обмеженою відповідальністю "Барел-Груп-Торг" вчинити дії, необхідні для державної реєстрації змін до відомостей, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, про учасника, керівника та підписанта відповідача-1.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що позивач склала заяву про вихід зі складу учасників відповідача-1, загальними зборами учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Барел-Груп-Торг", оформленого протоколом, прийнято відповідні рішення, однак, відповідачами не повідомлено орган державної реєстрації про зміни відомостей про юридичну особу.

На виконання вказаних приписів процесуального законодавства, судом було направлено запити до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання відповідача-2 по справі, та до відповідного управління Державної міграційної служби України.

За наданою відповіддю судом встановлено зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача ОСОБА_2 (51917, Дніпропетровська обл., м. Кам'янське, проспект Аношкіна, б. 115, кв. 17).

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 15.11.18. відкрито провадження у справі № 910/13953/18 та призначено її до розгляду на 11.12.18.

В судовому засіданні 11.12.18. позивачем та її представником повідомлено про те, що оригінали документів, доданих до позовної заяви, позивач надати суду до огляду не може, оскільки такі документи були передані відповідачу відповідним Переліком установчих документів, які передаються № 001 від 29.03.12., в тому числі і протокол № 6 від 28.03.12., яким оформлено прийняті рішення загальними зборами відповідача-1, в тому числі і щодо виходу позивача зі складу учасників відповідача-1, щодо включення до складу часників відповідача-2, призначення його на посаду директора відповідача-1, внесення змін до статуту відповідача-1 та затвердження нової редакції такого статуту.

При цьому звертаючись з даним позовом позивач стверджує, що позивач склала заяву про вихід зі складу учасників відповідача-1, загальними зборами учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Барел-Груп-Торг", оформленого протоколом, прийнято відповідні рішення, однак, відповідачами не повідомлено орган державної реєстрації про зміни відомостей про юридичну особу.

Разом з тим, відповідач-1 в судове засідання 11.12.18. явку свого повноважного представника не забезпечив, письмового відзиву на позов та документів не надав, про причини неявки суд не повідомив, а конверт, яким на адресу відповідача-1 було скеровано ухвалу суду в даній справі про відкриття провадження, повернувся до суду з відміткою про закінчення встановленого строку зберігання.

Відповідач-2, зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) якого встановлено судом, в судове засідання 11.12.18. явку свого повноважного представника не забезпечив, письмового відзиву на позов та документів не надав, про причини неявки суд не повідомив, а конверт, яким на адресу відповідача-2 було скеровано ухвалу суду в даній справі про відкриття провадження, повернувся до суду з відміткою про закінчення встановленого строку зберігання.

Отже, відповідачі належним чином повідомлені про розгляд справи № 910/13953/18, однак від явки до суду та надання письмових пояснень по суті спору ухиляються.

В судовому засіданні 11.12.18. судом без виходу до нарадчої кімнати постановлено ухвалу про оголошення перерви в підготовчому засіданні до 15.01.19., а відповідачів викликано в судове засідання в порядку статей 120-121 Господарського процесуального кодексу України.

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків (ст. 73 ГПК України).

Належність доказів - спроможність фактичних даних містити інформацію щодо обставин, що входять до предмета доказування, слугувати аргументами (посилками) у процесі встановлення об'єктивної істини. Це міра, що визначає залучення до процесу в конкретній справі тільки потрібних і достатніх доказів. Під належністю доказу розуміється наявність об'єктивного зв'язку між змістом судових доказів (відомості, що містяться в засобах доказування) і самими фактами, що є об'єктом судового пізнання.

Виходячи зі змісту ст. 73 ГПК України, належними слід визнавати докази, які містять відомості про факти, що входять у предмет доказування у справі, та інші факти, що мають значення для правильного вирішення спору.

Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов'язків щодо доказів (ч. 4 ст. 74 ГПК України).

Враховуючи обставини, встановлені судом в судовому засіданні 11.12.18., суд дійшов висновку про необхідність витребування від Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації матеріали реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю "Барел-Груп-Торг" у строк до 10.01.19.

Керуючись ст. ст. 73, 74, 234, 235 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Витребувати від Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації реєстраційну справу Товариства з обмеженою відповідальністю "Барел-Груп-Торг" (ідентифікаційний код 35076658), яку направити до суду до 10.01.19.

Довести до відома Відділу з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації , що відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд має право стягувати в дохід Державного бюджету України з винної особи штраф у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за невиконання процесуальних обов'язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

2. Повідомити учасників справи , що інформація по справі, що розглядається, доступна на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/

3. Ухвала набрала законної сили 12.12.18. та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду (в порядку ч. 3 ст. 255 Господарського процесуального кодексу України).

Суддя Т.М. Ващенко

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді. Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

Дата ухвалення рішення12.12.2018
Оприлюднено12.12.2018
Номер документу78484836
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання учасника таким, що вийшов зі складу учасників товариства та зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —910/13953/18

Рішення від 26.02.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 05.02.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 05.02.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 05.02.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 15.01.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 15.01.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 15.01.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 12.12.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 11.12.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

Ухвала від 11.12.2018

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ващенко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні