Ухвала
від 11.12.2018 по справі 695/2495/18
ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЗОЛОТОНІСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 695/2495/18

номер провадження 6/695/112/18

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 грудня 2018 рокум. Золотоноша

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого - судді Середи Л.В.

за участю

секретаря - Оніщенко Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Золотоноша питання про виправлення описки в ухвалі суду про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон громадянина України ОСОБА_1, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області від 03.08.2018 року задоволено подання державного виконавця Золотоніського міськрайонного відділу державної виконавчої служби про тимчасове обмеження виїзду за межі України директора ТОВ Екоформула ОСОБА_1

Однак у вказаній ухвалі суду під час її виготовлення та оформлення було допущено помилку, а саме у вступній, першому абзаці мотивувальної частини та першому абзаці резолютивної частини вказаного судового рішення невірно зазначено прізвище боржника відносно якого застосовується відповідних захід, а саме Черкалов замість вірного Чекалов , що створює сумніви та протиріччя при виконанні вказаного судового рішення.

Суд, вивчивши матеріали справи приходить до висновку про наявність достатніх підстав для виправлення описки, допущеної у вказаній ухвалі суду від 03.08.2018 року за ініціативою суду.

Частиною 1 ст. 269 ЦПК України визначено, що суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень. Заява про внесення виправлень розглядається протягом десяти днів після її надходження. Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

У даному випадку є доцільним вирішення питання внесення виправлень до судового рішення без повідомлення учасників справи.

Вивчивши матеріали справи судом встановлено, що ухвала Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області від 03.08.2018 року про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон громадянина України ОСОБА_1 містить помилку в написанні прізвища, що створює сумніви і протиріччя при виконанні вказаного рішення, а тому суд приходить до висновку, що допущена описка підлягає виправленню шляхом заміни в описовій, мотивувальній та резолютивній частині зазначеного рішення прізвища боржника у всіх відмінках, з невірного Черкалов на вірний Чекалов .

На підставі зазначеного та керуючись

ст. 269 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Виправити описку, допущену в ухвалі Золотоніського міськрайонного суду Черкаської області від 03.08.2018 року по справі №695/2495/18 про встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон громадянина України ОСОБА_1 , замінивши у тексті судового рішення прізвища боржника у всіх відмінках, з невірного Черкалов на вірний Чекалов .

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Черкаської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: Середа Л.В.

СудЗолотоніський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення11.12.2018
Оприлюднено13.12.2018
Номер документу78496393
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —695/2495/18

Ухвала від 11.12.2018

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Середа Л. В.

Ухвала від 03.08.2018

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Середа Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні