Ухвала
від 16.11.2018 по справі 686/26748/18
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/26748/18

У Х В А Л А

16 листопада 2018 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання останнього, погодженого з прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні №32017240000000047,

ВСТАНОВИВ:

16.11.2018 року на розгляд слідчому судді Хмельницького міськрайонного суду надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідувань кримінальних проваджень СУ ФР ГУ ДФС у Хмельницькій області майора податкової міліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Хмельницької області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку в квартирі АДРЕСА_1 , яка використовується ТОВ «Поділля груп», ТОВ «Радіосистеми плюс», ТОВ «Сіті Гарант Груп», ТОВ «Ньюпрес».

В обґрунтування клопотання зазначено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №32017240000000047 від 14.12.2017 щодо можливого вчинення службовими особами ПП «А.М.А. Плюс» кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 ч. 1 ст. 212 КК України.

В ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що службові особи ПП «А.М.А. Плюс» в період 2016-2018 років, за попередньою змовою із службовими особами ТОВ «Поділля груп» (код ЄДРПОУ 40279263), ТОВ «Радіосистеми плюс» (код ЄДРПОУ 38482239), ТОВ «Сіті Гарант Груп» (код ЄДРПОУ 39201010), ТОВ «Ньюпрес» (код ЄДРПОУ 39028992), при виконанні будівельних та ремонтних робіт за бюджетні кошти, провели по бухгалтерському та податковому обліках підприємств ряд безтоварних операцій по придбанню товарів, робіт, послуг у вказаних контрагентів, в результаті чого заволоділи та привласнили державні кошти у сумі 1 328 тис. грн., та умисно ухилились від сплати податків у сумі 1372 тис. грн.

З метою отримання необлікованих доходів, шляхом привласнення державних коштів та ухилення від сплати податків службові особи ПП «А.М.А. Плюс», при виконанні робіт по ремонту та будівництву дорожнього покриття, по бухгалтерському та податковому обліках відобразило операції щодо нібито придбання щебня, бітуму, піску, послуг катка у ТОВ «Поділля груп», ТОВ «Радіосистеми плюс», ТОВ «Сіті Гарант Груп», ТОВ «Ньюпрес», які фактично такі товари (послуги) не постачали, оскільки здійснюють реалізацію скретч-карток та іншої припейд продукції за готівкові кошти, не відображаючи вказані операції по бухгалтерському та податковому обліках.

Таким чином, у слідства є достатні підстави вважати, що первинні бухгалтерські документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Поділля груп», ТОВ «Радіосистеми плюс», ТОВ «Сіті Гарант Груп», ТОВ «Ньюпрес» по господарських операціях з ПП «А.М.А. Плюс» за період 2016-2018 років щодо постачання товарів (робіт, послуг) для виконання будівельних та ремонтних робіт дорожнього покриття на замовлення Гуменецької, Довжоцької, Китайгородської, Томашівської сільських рад Хмельницької області, Ярмолинецької селищної ради, а саме: договори купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг) із додатками та додатковими угодами до них; договори генерального підряду, субпідряду із додатками; договори про надання безвідсоткової поворотної позики; рахунки; специфікації та сертифікати відповідності на реалізовані (придбані) товари (роботи, послуги); прибуткові, видаткові касові ордера; акти приймання виконаних будівельних робіт форми №КБ-2в, довідки про вартість виконаних будівельних робіт (та витрати) форми №КБ-3 та додатки до них; якісні посвідчення, акти прийому-передачі товарів (робіт, послуг); податкові та видаткові накладні; товарно-транспортні накладні; оборотно-сальдові відомості по рахунках бухгалтерського обліку 68, 63, 37, 36, 31, 30; журнали складського обліку; документи щодо наявності чи оренди основних засобів, складів, техніки, спецтехніки, тощо; договори найму працівників (цивільно-правові угоди); платіжні доручення на перерахування коштів; акти виконаних робіт (наданих послуг); договори складського зберігання; електронні носії інформації, на яких містяться податковий і бухгалтерський облік підприємства (1С: - бухгалтерія); документи та чорнові записи фінансово-господарської діяльності щодо фактичного походження товарів (робіт, послуг); документи, щодо придбання товарів (робіт, послуг), які поставлялись в адресу ПП «А.М.А. Плюс»; готівкові кошти; печатки, а також інші предмети і документи, що мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, можуть перебувати за адресую розташування ТОВ «Поділля груп», ТОВ «Радіосистеми плюс», ТОВ «Сіті Гарант Груп», ТОВ «Ньюпрес»: Хмельницька область, м. Хмельницький, вул. Свободи, 3/1, кв. 1, яка орендується та/або використовується підприємствами в господарській діяльності, а тому, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність у проведенні обшуку за вказаною адресою.

В судовому засіданні слідчий наполягає на задоволенні клопотання.

Заслухавши слідчого, дослідивши додані до клопотання матеріали та матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Відповідно, до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно наявної в матеріалах клопотання інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, квартира АДРЕСА_1 , належить на праві приватної власності ОСОБА_5 .

Під час досудового розслідування зібрано достатньо даних про те, що зазначена слідчим первинна бухгалтерська документація ТОВ «Поділля груп», ТОВ «Радіосистеми плюс», ТОВ «Сіті Гарант Груп», ТОВ «Ньюпрес», яка має значення для кримінального провадження, може зберігатися в квартирі за зазначеною адресою, а тому слід надати дозвіл на проведення обшуку.

Разом з цим, вимоги слідчого щодо відшукання та вилучення готівкових коштів, а також інших предметів і документів, що мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, є неконкретизованими та необґрунтованими, а тому задоволенню не підлягають.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку в квартирі АДРЕСА_1 , яка використовується ТОВ «Поділля груп», ТОВ «Радіосистеми плюс», ТОВ «Сіті Гарант Груп», ТОВ «Ньюпрес» та на праві приватної власності належить ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення первинних бухгалтерських документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Поділля груп», ТОВ «Радіосистеми плюс», ТОВ «Сіті Гарант Груп», ТОВ «Ньюпрес» по господарських операціях з ПП «А.М.А. Плюс» за період 2016-2018 років щодо постачання товарів (робіт, послуг) для виконання будівельних та ремонтних робіт дорожнього покриття на замовлення Гуменецької, Довжоцької, Китайгородської, Томашівської сільських рад Хмельницької області, Ярмолинецької селищної ради, а саме: договорів купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг) із додатками та додатковими угодами до них; договорів генерального підряду, субпідряду із додатками; договорів про надання безвідсоткової поворотної позики; рахунків; специфікацій та сертифікатів відповідності на реалізовані (придбані) товари (роботи, послуги); прибуткових, видаткових касових ордерів; актів приймання виконаних будівельних робіт форми №КБ-2в, довідок про вартість виконаних будівельних робіт (та витрати) форми №КБ-3 та додатків до них; якісних посвідчень, актів прийому-передачі товарів (робіт, послуг); податкових та видаткових накладних; товарно-транспортних накладних; оборотно-сальдових відомостей по рахунках бухгалтерського обліку 68, 63, 37, 36, 31, 30; журналів складського обліку; документів щодо наявності чи оренди основних засобів, складів, техніки, спецтехніки, тощо; договорів найму працівників (цивільно-правові угоди); платіжних доручень на перерахування коштів; актів виконаних робіт (наданих послуг); договорів складського зберігання; електронних носіїв інформації, на яких містяться податковий і бухгалтерський облік підприємства (1С: - бухгалтерія); документів та чорнових записів фінансово-господарської діяльності щодо фактичного походження товарів (робіт, послуг); документів, щодо придбання товарів (робіт, послуг), які поставлялись в адресу ПП «А.М.А. Плюс»; печаток.

В задоволенні решти вимог клопотання відмовити.

Ухвала діє по 12 грудня 2018 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення16.11.2018
Оприлюднено02.03.2023
Номер документу78500926
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні №32017240000000047

Судовий реєстр по справі —686/26748/18

Ухвала від 19.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 19.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 19.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 19.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 19.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 19.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 19.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 18.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 18.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

Ухвала від 19.11.2019

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Марцинкевич С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні