Постанова
від 02.03.2011 по справі 4-271/11
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 березня 2011 року м. Суми

Зарічний районний суд м. Суми , в складі : головуючого судді Шершак М.І.,

при секретарі Українець Н.О.,

з участю прокурора Татарінова Р.В., адвоката ОСОБА_1,

розглянув у відкритому судовому засіданні подання слідчого відділу УСБУ в Сумській області, погодженого з заступником прокурора Сумської області, відносно:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уроженця м.

ОСОБА_3 Сумської області, українця, гр. України, ІНФОРМАЦІЯ_2, перебуває в

цивільному шлюбі, мешкає Сумська область м. Середино-Буда, вулиця

Горького,17, приватного підприємця, раніше не засуджувався,

про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

встановив:

Органи досудового слідства звернулись до суду з даним поданням, яке мотивують тим, що 10 лютого 2011 року громадянин України ОСОБА_2, маючи у своєму розпорядженні товарно-матеріальні цінності у вигляді ноутбуків фірми DELL , загальною вартістю 2035200 грн., організував їх контрабандне переміщення вступивши в змову з громадянами України ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 і розподілив обов'язки між ними щодо вчинення переміщення товарів через митний кордон України поза митним контролем, для послідуючого збуту в РФ, однак під час перетинання державного кордону були затримані працівниками правоохоронних органів.

18 лютого 2011 року слідчим відділом УСБУ в Сумській області порушено кримінальну траву стосовно ОСОБА_2 за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 та ч. 2 ст.15 ч. 2 ст. 201 КК України.

22 лютого 2011 року ОСОБА_2 був затриманий в порядку ст. 115 КПК України.

Слідчий просить, приймаючи до уваги, що ОСОБА_2, перебуваючи на волі, може перешкодити встановленню істини по справі і виконанню процесуальних рішень або продовжити злочинну діяльність, вчинив особливо тяжкий злочини, за який законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк понад три роки, його особистість, вік, стан здоров'я, сімейне й матеріальне становище, та інші обставини, які його характеризують і не перешкоджають обранню йому запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, подання задовольнити.

Прокурор підтримує подання.

Підозрюваний і його захисник не згодні з поданням, зазначають, що підозрюваний має постійне місце мешкання, позитивно характеризується, має сімю, раніше не засуджувався в зв'язку з чим є всі підстави для обрання відносно нього більш м'якого запобіжного заходу у вигляді застави яку дружина підозрюваного може внести на протязі однієї години відповідно до вимог ст. 154-1 КПК України.

Суд заслухавши учасників процесу, дослідивши матеріали подання вважає, що подання не підлягає задоволенню згідно наступного:

Як було встановлено під час розгляду подання, в якому зазначається, що 10 лютого 2011 року громадянин України ОСОБА_2, маючи у своєму розпорядженні товарно-матеріальні цінності у вигляді ноутбуків фірми DELL , загальною вартістю 2035200 грн., організував їх контрабандне переміщення вступивши в змову з громадянами України ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 і розподілив обов'язки між ними щодо вчинення переміщення товарів через митний кордон України поза митним контролем, для послідуючого збуту в РФ, однак під час перетинання державного кордону були затримані працівниками правоохоронних органів.

18 лютого 2011 року слідчим відділом УСБУ в Сумській області порушено кримінальну справу стосовно ОСОБА_2 за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 та ч. 2 ст.15 ч. 2 ст. 201 КК України. 22 лютого 2011 року ОСОБА_2 був затриманий в порядку ст. 115 КПК України.

Постановою Зарічного райсуду м. Суми від 25.02.2011 року відносно ОСОБА_2, продовжено термін затримання до десяти діб.

При вирішенні питання про обрання запобіжного заходу суд враховує наступне:

Не дивлячись на те, що ОСОБА_2, підозрюється у вчиненні злочину за яким законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі понад три роки, однак підозрюваний раніше не засуджувався, має постійне місце мешкання, характеризується виключно позитивно, перебуває за диспансерному обліку в лікарняній установі, має сім'ю в якій виховується неповнолітня дитина.

Також суд враховує той факт, що органи досудового слідства не надали суду жодних переконливих доказів які-б свідчили, що підозрюваний може ухилитись від явки до органів досудового слідства чи суду, дані ствердження у поданні являються голослівними і ніякими доказами з приводу зазначеного не підтверджуються, крім цього слід зазначити, що підозрюваний визнав повністю себе винним у скоєному, раніше органами досудового слідства останньому було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, яку він жодного разу не порушував, дана постанова була скасована прокуратурою Сумської області і дане подання спрямоване до суду. За таких обставин у суду відсутні правові підстави для задоволення подання. Обрання запобіжного заходу у вигляді застави відповідно до вимог ст. 154-1 КПК України на суму 17000 грн., забезпечить його належну поведінку, буде сприяти вчиненню процесуальних дій як органами досудового слідства так і судом.

Відповідно до вимог ст. 154-1 КПК України , роз'яснити заставодавцю ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_3, що у випадку невиконання підозрюваним своїх обов'язків застава буде звернена в прибуток держави.

Керуючись ст.ст. 154-1, 165-1, 165-2 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні подання відмовити.

Обрати відносно ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 запобіжний захід у вигляді застави на суму 17000 грн.

Контроль за виконання постанови суду покласти на старшого слідчого слідчого відділу Управління СБУ в Сумській області ОСОБА_8.

Постанова суду може бути оскаржена до апеляційного суду Сумської області на протязі трьох діб з часу проголошення. Подача апеляції не зупиняє виконання постанови суду.

Суддя М.І. Шершак.

Копію постанови суду отримали 02.03.2011 року ОСОБА_2 і його дружина ОСОБА_7, строк і порядок оскарження роз'яснено, наслідки передбачені ст. 154- 1 КПК України, ОСОБА_2 і ОСОБА_7, роз'яснені.

СудЗарічний районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення02.03.2011
Оприлюднено14.12.2018
Номер документу78546532
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-271/11

Постанова від 02.03.2011

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Шершак М. І.

Постанова від 08.12.2011

Кримінальне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Постанова від 06.12.2011

Кримінальне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Бездідько В. М.

Постанова від 22.11.2011

Кримінальне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Федорова Л. П.

Постанова від 28.07.2011

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Постанова від 07.12.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Пантелєєв Д. Г.

Постанова від 11.03.2011

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Домарацька А. В.

Постанова від 15.03.2011

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Херсона

Корецький Д. Б.

Постанова від 12.07.2011

Кримінальне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Грачов В. Л.

Постанова від 12.04.2011

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Скрипнік Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні