Ухвала
від 14.12.2018 по справі 375/2335/18
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 375/2335/18

Провадження № 2/375/734/18

Номер рядка звіту


У Х В А Л А

про прийняття до розгляду та відкриття провадження

14.12.2018 суддя Рокитнянського районного суду Київської області Литвин О.В. розглянувши матеріали за позовом

ОСОБА_1 (09633, с. Насташка Рокитнянського району Київської області вул. Ватутіна, 103, реєстраційний номер облікової картки платника податку: НОМЕР_1) до Насташківської сільської ради Рокитнянського району Київської області (09633, с. Насташка Рокитнянського району Київської області вул. Центральна, 35, код ЄДРПОУ: 04361858), приватної агрофірми "Першотравнева" (09633, с. Насташка Рокитнянського району Київської області вул. Леніна, 1, код ЄДРПОУ: 03755727)

про визнання права на земельну частку (пай), -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, звернувшись до суду із даним позовом, просить суд визнати за ним право на земельну частку (пай) в землях колективної власності колишнього КСП імені Першого Травня, що знаходився в с. Насташка Рокитнянського району Київської області із земель запасу, на території Насташівської сільської ради Рокитнянського району Київської області розміром 2.97 га в умовних кадастрових гектарах.

Справа підсудня Рокитнянському районному суду Київської області.

Позовна заява відповідає встановленим щодо її змісту вимогам, які передбачені ст. ст. 175-177 ЦПК України. Підстав для залишення її без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження не вбачається.

Відповідно до вимог ст. 19 ЦПК цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

З огляду на положення ч.6 ст.19 ЦПК України дана справа підпадає під ознаки малозначної. Разом з тим, з огляду на обраний позивачем спосіб захисту та характер необхідних для вирішення даного спору доказів, значення справи для сторін, з метою забезпечення передбачених частиною першою статті 2 цього Кодексу завдань, вважаю за необхідне визначити розгляд справи у порядку загального позовного провадження зі стадії підготовчого судового засідання.

Керуючись ст.ст. 84, 187 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Насташківської сільської ради Рокитнянського району Київської області , приватної агрофірми "Першотравнева" про визнання права на земельну частку (пай) та відкрити провадження по цивільній справі № 375/2335/18 за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання у справі на 09:30 годину 09.01.2019 в залі судових засідань № 2 Рокитнянського районного суду Київської області за адресою: 09600, смт. Рокитне Київської області вул. Заводська, 11.

Запропонувати відповідачам у п'ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали подати до суду відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК, з викладеними запереченнями проти позову, з одночасним направленням копії останнього та доданих до нього документів іншим учасникам справи, та всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову

Роз'яснити відповідачам, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд буде вирішувати справу за наявними матеріалами.

В судове засідання викликати учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://rk.ko.court.gov.ua.

Копії даної ухвали, а відповідачу також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів, негайно направити учасникам справи до відома.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Рокитнянський районний суд Київської області протягом п'ятнадцяти днів з дня її ухвалення виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

Суддя ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення14.12.2018
Оприлюднено14.12.2018
Номер документу78551315
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —375/2335/18

Ухвала від 18.03.2019

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Рішення від 18.03.2019

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Рішення від 18.03.2019

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Ухвала від 04.02.2019

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Ухвала від 09.01.2019

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Ухвала від 14.12.2018

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні